Skip to content
No results
No results
  • Forside
  • Alle opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Brød og boller
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Tema
  • Sense opskrifter
    • Sense opskrifter morgenmad
    • Sense opskrifter frokost
    • Sense opskrifter aftensmad
    • Sense opskrifter med kylling
    • Sense opskrifter med oksekød
    • Sense opskrifter med fisk og skaldyr
    • Sense opskrifter kage og søde sager
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Pinterest Facebook Instagram Email
Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og få de nyeste opskrifter direkte i din indbakke
Maria Silje | Mad blog
  • Forside
  • Alle opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Brød og boller
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Tema
  • Sense opskrifter
    • Sense opskrifter morgenmad
    • Sense opskrifter frokost
    • Sense opskrifter aftensmad
    • Sense opskrifter med kylling
    • Sense opskrifter med oksekød
    • Sense opskrifter med fisk og skaldyr
    • Sense opskrifter kage og søde sager
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Maria Silje | Mad blog

Påskeopskrifter – Retter til påskebordet

Påskeopskrifter - Retter til påskebordet

Påsken står for døren, men hvad skal du servere? Herunder får du alle mine bedste påskeopskrifter til årets påskefrokost.

I min familie har vi tradition for at lave en sammenskuds påskefrokost, hvor vi alle har lidt forskellige retter med, og på den måde ender vi med en lækker, overdådig påskefrokost efter alle kunstens regler.

Noget der altid går igen til vores påskefrokost, er æg, en aller flere former for fisk og en selvfølgelig en dejlig dessert. Alt andet varierer fra gang til gang.

Jeg håber at du og dine kære får en skøn påske, i dejligt selskab, og får glæde af mine påskeopskrifter herunder.

Indholdsfortegnelse Luk
1 Mine favorit påskeopskrifter
2 Djævleæg med urter
3 Tunmousse med cremefraiche og rødløg
4 Butterdejspakker med asparges
5 Tarteletter med varmrøget laks
6 Anretning med rejer og urter, på ærtepure og sprødt rugbrød
7 Porretærte med fuldkornsbund
8 Tarteletter med høns i asparges
9 Laksesalat med varmrøget laks
10 Spinatvafler med laks
11 Tunmousse med græsk yoghurt
12 Klassisk citronfromage
13 Raw cake med blåbær og appelsin
14 Sukkerfri citronfromage uden fløde

Mine favorit påskeopskrifter

Djævleæg med urter

Djævleæg med urter

Æg med lækkert cremet fyld. De egner sig super godt til påskebordet, julefrokosten og lign. men er også fantastiske alle andre dage på året.

Få opskriften på djævleæg her.

Tunmousse med cremefraiche og rødløg

Tunmousse med cremefraiche og rødløg

En lækker frisk tunmousse med en smule bid. Helt perfekt til påskebordet.

Få opskriften på tunmousse her.

Butterdejspakker

Butterdejspakker med asparges

De her butterdejspakker med asparges er virkelig fine på påskebordet, som en lille appetizer, eller evt som en lille let forret. De smager dejligt, og er lækre sprøde.

Få opskriften på butterdejspakker her.

tarteletter

Tarteletter med varmrøget laks

Jeg synes at denne kolde tartelet med varmrøget laks, er helt perfekt til fx. påskefrokosten, hvor den vil skille sig ud fra alt det traditionelle.

Få opskriften på tarteletter med laks her.

Forret med rejer på ærtepure og sprødt rugbrød

Anretning med rejer og urter, på ærtepure og sprødt rugbrød

En flot anretning, med masser af smag. Den fungerer rigtig godt som forret eller på påskebordet. En virkelig lækker ret.

Få opskriften på ærtepure med rejer her.

Porretærte med fuldkornsbund

Porretærte med fuldkornsbund

Porretærte er en af de mest klassiske madtærter, men også en af dem som smager aller bedst. Jeg synes uden tvivl at den høre til på påskebordet.

Få opskriften på porretærte her.

Tarteletter med høns i asparges

Tarteletter med høns i asparges

Klassiske tarteletter med høns i asparges, er altid populære.

De smager skønt, er en af de mest klassiske påskeopskrifter, hvis du spørger mig.

Få min bedste opskrift på tarteletter her.

Laksesalat med varmrøget laks

Laksesalat med varmrøget laks

Ethvert påskebord har godt af en laksesalat. Det er super enkelt at lave, smager fantastisk og så er det lidt ekstra luksus.

Få opskriften på laksesalat her.

Spinatvafler-med-laks

Spinatvafler med laks

Bløde og lækre spinatvafler, med koldrøget laks, salat og flødeost.

Prøv også at servere dem sammen med en lækker tunmousse eller hønsesalat.

Få opskriften på spinatvafler her.

tunmousse

Tunmousse med græsk yoghurt

Endnu en lækker tunmousse, og faktisk den eneste jeg kan få drømmemanden til at spise. Den er virkelig god.

Få opskriften på tunmousse her.

Klassisk nem citronfromager, med flødeskum og chokolade

Klassisk citronfromage

En let og luftig citronfromage, med smag af nylige citroner. Den er perfekt sød og syrlig, på en og samme tid.

Enhver påskefrokost kalder på en dejlig dessert, serverer du denne, er du sikker på, at skålen bliver tømt.

Få opskriften på citronfromage her.

Påskeopskrifter - Retter til påskebordet 1

Raw cake med blåbær og appelsin

En smagfuld, frisk, vegansk cheesecake med blåbær og appelsin. Istedet for ost, er den baseret på cashewnødder, som giver en perfekt cremet konsistens og smag.

Få opskriften på vegansk cheesecake her.

Citronfromage

Sukkerfri citronfromage uden fløde

Er du til en lidt sundere dessert, er denne proteinrige citronfromage et rigtig godt bud.

Den smager rigtig dejligt, er uden sukker og uden fløde.

Få opskriften på citronfromage her.

Få mere inspiration

  • Tema
Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og få de nyeste opskrifter direkte i din indbakke
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

4 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments
Relaterede indlæg
Lækker mad hos Nordlandet på Bornholm

26 steder du skal spise på bornholm og lidt til hjemmehyggen

Lækre festlige nytårs opskrifter.

Nytårsopskrifter

Frugt og grøntsager i sæson - Din store råvareguide - forårsråvarer

Frugt og grøntsager i sæson – Din store råvareguide

lækre retter med kylling

19 nemme retter med kylling

bagt blomkål

15 retter med blomkål

Hokkaido græskar

Hokkaido – Mine bedste opskrifter med hokkaido græskar

43 nemme opskrifter på gæstemad

Gæstemad – 43 nemme og lækre opskrifter

Pasta og mel på et skærebræt

8 nemme pastaretter

Open
Saftig krydret gris med pak choi og broccoli

I samarbejde med @smaekpaasmagen og @landbrugogfoedevarer 🐷

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at vi er glade for at spise gris herhjemme. Gris smager af mere og har mange muligheder, derfor er det også på menuen stort set hver uge hos os.

Grisekød giver krydderi, umami og mæthed, og det er bare nogle af grundene til at vi er glade for det 😄

Derud over havde min farmor og farfar grise på gården i min barndom, og jeg har derfor altid elsket det, og det er forbundet med mange gode minder 🥰🐷

I dag har jeg valgt at bruge grisekødet til denne asiatisk inspirerede ret, hvor jeg virkelig synes at grisen kommer til sin ret og selvfølgelig smager helt fantastisk 🤩

Ingredienser
Saftig, krydret gris
- 3 koteletter fra gris, 2 cm tykke, 400 g
- ½ dl risvin eller tør hvidvin
- ½ dl sojasauce
- 1 spsk hvidløgspulver eller 1 presset hvidløg
- 1 spsk løgpulver eller 1 lille revet løg
- 1 spsk peber
- 2 dl hvedemel
- ½ dl olie
Tilbehør:
- 1 bundt forårsløg, 100 g
- 1 lime
-  100 g saltede peanuts
- 1 bundt koriander, 10 g
- 1 broccoli, 500 g
- 4 pak choy, 375 g
- 1 spsk olie
- 1 tsk salt
- 300 g ris
General Tso´s sauce:
- 2 fed hvidløg
- 1 tsk revet ingefær eller tørret ingefær
- 1 frisk chili eller efter smag
- 1 spsk olie
- ½ dl risvin eller tør hvidvin
- ½ dl eddike
- ½ dl soya sauce
- 50 g sukker
- ½ spsk vand
- ½ spsk majsstivelse

Find fremgangsmåden på smækpåsmagen.dk eller vis link i bio 🫶🏻

#Mariasilje #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad @smaekpaasmagen @landbrugogfoedevarer #smækpåsmagen
Open
Jeg har brug for din hjælp ✨

Meget snart deler jeg opskriften på min yndlings pasta bolognese (selvfølgelig med pasta fra altid yndlings @pastariget) med jer 😄

Hvilket billede synes du skal være frontbilledet? 🫶🏻📸

#Mariasilje #instagramklubben #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #bolognese #pasta #kødsovs
Open
I bad om opskriften på de aller lækreste asiatiske kyllingekødboller, og ved i hvad? Den får i lige her 👇🏻

Husk at gem opskriften med det lille bogmærke, så har du den altid ved hånden når du skal bruge den 🫶🏻

OPSKRIFT:
1 æg
1 dl panko rasp
2 forårsløg
1 lille løg
1 tsk knust ingefær på glas (kan erstattes af friskrevet ingefær, prøv dig frem alt efter hvor glad du er for ingefær)
1 fed hvidløg
1 spsk soya
¼ tsk peber
400 g hakket kylling
2 spsk sort sesam

Sauce:
50 g teriyaki
1 fed hvidløg
1 spsk sort sesam
1 spsk alm sesamfrø

Tilberedelse:
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
Skyl og skær dine forårsløg i skiver, pres eller riv hvidløg, og skær løg i små tern.
- I en skål blandes æg, panko rasp, forårsløg, hvidløg, løg, ingefær, soya, sort sesam og peber.
- Tilføj hakket kylling til skålen, ælt det sammen med hånden, eller brug en ske hvis du synes det er nemmere.
- Med en teske og en håndflade formes 36 små kødboller. Læg dem på en bageplade med bagepapir. Bag dem i ovnen i ca. 20 minutter ved 200 grader varmluft

Sauce:
- Imens kødbollerne er i ovnen laves saucen.
-Bland teriyaki, sorte og hvide sesamfrø samt et fed hvidløg revet eller presset.
- Når kødbollerne er færdige, vendes de med saucen som giver dem en lækker smagfuld sticky overflade.
- Nu er de klar til servering, enten på små spyd eller som de her.

#Mariasilje #instagramklubben #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #asiatiskekødboller #asiatisk #kødboller
Open
Jeg har simpelthen smovset asiatiske kyllingekødboller 5-6 gange de sidste 2 ugers tid, du smager SÅ godt jo! 🤤🤤🤤

Vil du ha’ opskriften?

#Mariasilje #instagramklubben #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #asiatiskekødboller #kyllingekødboller #kødboller #asiatisk
Open
Der er virkelig sket noget på fastelavnsbolle-fronten de senere år i Danmark. Og der lader næsten til at være kamp om rampelyset og pladserne som årets BEDSTE fastelavnsboller 😄

Er det stukket lidt af? Måske, men jeg elsker alt ved det 🤩

Derfor er jeg i år hoppet med på bølgen og lavet sådan en fancy fastelavnsbolle med en fransk navn jeg end ikke kan udtale 😅😋

Jeg har fyldt min ‘choux au craqueline’ men den lækreste hindbærskum og toppet den med en lækker chokoladeganache, og wow siger jeg bare, den smager for sindssygt 🤩🥰

Har du fået lyst til at kaste sig ud i at bage dem selv, finder du opskriften på min blog via linket i min profil 🫶🏻

#Mariasilje #instagramklubben #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #fastelavnsboller #fastelavn #chouxaucraquelin #vandbakkelse #vandbakkelser @callebautnordic
Open
Var det noget med en lækker brownie uden mel og sukker? 

Så er det altså denne bønnebrownie du skal ha fingrene i 🤩 Den smager virkelig godt, er som sagt uden tilsat sukker, lavet på en base af sorte bønner og er dermed et sundere alternativ til eftermiddags kagen 😋

Haps opskriften her 👇🏻

1 dåse sorte bønner
60 g kokosolie
2 tsk vaniljesukker
2 spsk espresso (dette kan erstattes af vamt (kogt) vand)
2 æg
120 g sukrin gold (dette kan erstattes med sukker)
60 g usødet kakaopulver (bagekakao)
½ tsk bagepulver
¼ tsk salt
60 g mørk chokolade 70% (gerne som chokoladeknapper)

Tilberedelse
- Tænd ovnen på 175 grader almindelig ovn.
- Dræn de sorte bønner og kom dem i en blender sammen med kokosolie, vaniljesukker og espresso. - - Blend til du har en helt glat og ensartet konsistens.
- Kom æggene i blenderen sammen med bønnemassen om blend cirka 10 sekunder til det er blendet sammen.
- I en ren skål blandes sukrin gold, kakaopulver, bagepulver, salt og vaniljesukker.
- Hæld den blendede bønnemasse op i skålen med de tørre ingredienser, og vend det godt sammen.
- Læg to spiseskefulde chokolade til side og vend resten i dejen.
- Beklæd en form (cirka 20×26 cm) med bagepapir, fordel dejen i formen og top med det resterende chokolade.
- Bag kagen 25-30 minutter i ovnen til kagen er blank og fast.
- Lad kagen køle lidt af på en rist. Opbevar herefter kagen i køleskabet hvor den kan holde et par dage.

#Mariasilje #instagramklubben #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #brownie #bønnebrownie #sortebønner
  • Pinterest
  • Facebook
  • Instagram
  • Email
Opskrifter
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad og brunch
  • Kolde og varme drikke
  • Brød og boller
Sense Opskrifter
  • Alle Sense opskrifter
  • Sense morgenmad
  • Sense frokost
  • Sense aftensmad
Sæson
  • Forår
  • Sommer
  • Efterår
  • Vinter
Find rundt
  • Forside
  • Om Maria Silje
  • Artikler

Powered by Bloggerspace

© 2014 - 2023 Mariasilje.dk. All right reserved.