Annonce

Vegansk cheesecake med blåbær og appelsin

Vegansk cheesecake med blåbær og appelsin

Elegant, pastelfarvet vegansk cheesecake med cashew nødder, blåbær og appelsin. Det er en vanvittig skøn raw kage, som smager af sol og sommer. Og så gør den sig altså ret fint sammen med sommerens spiselige blomster.

Denne opskrift, er faktisk den aller første jeg lavede, til bloggen tilbage i 2014. Selve opskriften er fuldstændigt den samme (hvorfor ændre på noget som virker rigtig godt?), men den er skrevet lidt om, så den er nemmere at følge, og så har jeg naturligvis også taget nye billeder – det trængte den altså virkelig til.

Føler du dig fristet af denne vanvittig lækre kage, så synes jeg også at du skal tippes om at søde Malin har en opskrift på en vanvittig god vegansk raw brownie. Eller du kan dykke ned i mit arkiv med flere lækre søde sager.

Vegansk cheesecake med blåbær og appelsin
Vegansk cheesecake med blåbær og appelsin
Vegansk cheesecake med blåbær og appelsin
Vegansk cheesecake med blåbær og appelsin 1

Vegansk cheesecake med blåbær og appelsin

5 fra 11 stemmer
Antal: 12 personer
Forberedelse5 minutter
Tilberedelse15 minutter
Hviletid5 timer 30 minutter
I alt5 timer 50 minutter

Ingredienser

Bund

  • 150 g mandler*
  • 100 g dadler (de bløde dadler i papæske)
  • 1 knsp salt

2 lag

Tilberedelse

Bunden

  • Fjern stenene fra dadlerne, kom derefter dadler, mandler og salt i en foodprocessor. Blend det ind til du har en sammenhængende og let grov masse.
  • Tryk dadel og mandel massen sammen, i bunden af din springform til det danner en jævn bund.

Midten – Lag med appelsinsmag

  • Kom cashednødder, kokosolie, agavesirup, appelsinsaft og appelsinskal i en foodprocessor. Blend til det er helt cremet og glat
  • Tag en fjerdedel af massen fra, i en lille skål.
  • Hæld de sidste tre fjerdedele af appelsinmassen ned i springformen og stil den i fryseren. Lad den stå i fryseren i 30 minutter.

Toppen – Lag med blåbær

  • Den portion af appelsinmassen, som du tog fra, kommes tilbage i foodprocessoren, sammen med de optøede blåbær og en ekstra spiseskefuld kokosolie.
  • Blend det sammen til du har en helt ensartet masse. Det kan godt ligne at massen skiller, det skal du ikke lade sig skræmme af, det er blot fordi kokosolien stivner. Sker det, så tilføj 1-2 spiseskefulde varmt vand til massen, imens du blender til den er helt cremet igen.
  • Når det midterste lag har sat sig, kommed det sidste lag oven på. Stil kagen i køleskabet, til den har sat sig cirka 5 timer.
  • Pynt med friske, spiselige blomster eller friske blåbær inden servering.

Køkkenudstyr

Noter

  • Kagen kan sagtens fryses. Skær den ud i ønskede stykker, og frys den i små bokse. Tag tagen op af fryseren mindst 30 minutter før servering.

Sense håndfuldsfordeling af vegansk cheesecake med blåbær og appelsin

Hf 1+2: intet.
Hf 3: intet.
Hf 4: dadler, appelsin, blåbær.
Fedt: mandler, cashewnødder, kokosolie.
Smagsgiver / Gratis: agavesirup, salt.

Næringsindhold
Vegansk cheesecake med blåbær og appelsin
Indhold per portion (1 stykke)
Kalorier (kcal) 269 Kalorier fra fedt 173
% Dagligt indtag*
Fedt 19.25g30%
Kulhydrater 15.16g5%
Protein 5.91g12%
* De daglige procent-værdier er baseret på en diæt med 2000 kalorier.

Hvor meget cheesecake kan du spise?

Denne raw kage er ikke udviklet med sense for øje. Den kan som sådan godt indgå i en ellers varieret kost, men ikke ud at kompensere lidt i dagens spisekasser.

Deler du den færdige kage i 12 stykker, og spiser ét stykke, ville jeg tælle det for en håndfuld stivelse (hf 4) og cirka tre spiseskefulde fedt.

Hvad bør du spise ved siden af?

Det betyder at du dertil har to håndfulde grøntsager (hf 1+2) og en håndfuld protein (hf 3).

Til slut vil jeg lige understrege, at det naturligvis er vigtigt at huske på, at kage er kage, også selvom vi kompenserer i dagens øvrige spisekasser. Det før spises med måde, og ikke hver dag. Velbekomme!

Del med nogen du holder af
Abonner
Giv besked om
16 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments