Vegansk cheesecake med blåbær og appelsin
Elegant, pastelfarvet vegansk cheesecake med cashew nødder, blåbær og appelsin. Det er en vanvittig skøn raw kage, som smager af sol og sommer. Og så gør den sig altså ret fint sammen med sommerens spiselige blomster.
Denne opskrift, er faktisk den aller første jeg lavede, til bloggen tilbage i 2014. Selve opskriften er fuldstændigt den samme (hvorfor ændre på noget som virker rigtig godt?), men den er skrevet lidt om, så den er nemmere at følge, og så har jeg naturligvis også taget nye billeder – det trængte den altså virkelig til.
Føler du dig fristet af denne vanvittig lækre kage, så synes jeg også at du skal tippes om at søde Malin har en opskrift på en vanvittig god vegansk raw brownie. Eller du kan dykke ned i mit arkiv med flere lækre søde sager.
Vegansk cheesecake med blåbær og appelsin
Ingredienser
Bund
- 150 g mandler*
- 100 g dadler (de bløde dadler i papæske)
- 1 knsp salt
2 lag
- 200 g usaltede cashewnødder*
- 2 øko appelsiner (saft og skal herfra)
- 3 spsk agavesirup*
- 4 spsk smeltet kokosolie
- 2 dl blåbær (fra frost men optøede)
Tilberedelse
Bunden
- Fjern stenene fra dadlerne, kom derefter dadler, mandler og salt i en foodprocessor. Blend det ind til du har en sammenhængende og let grov masse.
- Tryk dadel og mandel massen sammen, i bunden af din springform til det danner en jævn bund.
Midten – Lag med appelsinsmag
- Kom cashednødder, kokosolie, agavesirup, appelsinsaft og appelsinskal i en foodprocessor. Blend til det er helt cremet og glat
- Tag en fjerdedel af massen fra, i en lille skål.
- Hæld de sidste tre fjerdedele af appelsinmassen ned i springformen og stil den i fryseren. Lad den stå i fryseren i 30 minutter.
Toppen – Lag med blåbær
- Den portion af appelsinmassen, som du tog fra, kommes tilbage i foodprocessoren, sammen med de optøede blåbær og en ekstra spiseskefuld kokosolie.
- Blend det sammen til du har en helt ensartet masse. Det kan godt ligne at massen skiller, det skal du ikke lade sig skræmme af, det er blot fordi kokosolien stivner. Sker det, så tilføj 1-2 spiseskefulde varmt vand til massen, imens du blender til den er helt cremet igen.
- Når det midterste lag har sat sig, kommed det sidste lag oven på. Stil kagen i køleskabet, til den har sat sig cirka 5 timer.
- Pynt med friske, spiselige blomster eller friske blåbær inden servering.
Køkkenudstyr
- Lille springform
Noter
- Kagen kan sagtens fryses. Skær den ud i ønskede stykker, og frys den i små bokse. Tag tagen op af fryseren mindst 30 minutter før servering.
Sense håndfuldsfordeling af vegansk cheesecake med blåbær og appelsin
Hf 1+2: intet.
Hf 3: intet.
Hf 4: dadler, appelsin, blåbær.
Fedt: mandler, cashewnødder, kokosolie.
Smagsgiver / Gratis: agavesirup, salt.
Hvor meget cheesecake kan du spise?
Denne raw kage er ikke udviklet med sense for øje. Den kan som sådan godt indgå i en ellers varieret kost, men ikke ud at kompensere lidt i dagens spisekasser.
Deler du den færdige kage i 12 stykker, og spiser ét stykke, ville jeg tælle det for en håndfuld stivelse (hf 4) og cirka tre spiseskefulde fedt.
Hvad bør du spise ved siden af?
Det betyder at du dertil har to håndfulde grøntsager (hf 1+2) og en håndfuld protein (hf 3).
Til slut vil jeg lige understrege, at det naturligvis er vigtigt at huske på, at kage er kage, også selvom vi kompenserer i dagens øvrige spisekasser. Det før spises med måde, og ikke hver dag. Velbekomme!