Skip to content
No results
No results
  • Forside
  • Alle opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Brød og boller
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Tema
  • Sense opskrifter
    • Sense opskrifter morgenmad
    • Sense opskrifter frokost
    • Sense opskrifter aftensmad
    • Sense opskrifter med kylling
    • Sense opskrifter med oksekød
    • Sense opskrifter med fisk og skaldyr
    • Sense opskrifter kage og søde sager
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Pinterest Facebook Instagram Email
Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og få de nyeste opskrifter direkte i din indbakke
Maria Silje | Mad blog
  • Forside
  • Alle opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Brød og boller
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Tema
  • Sense opskrifter
    • Sense opskrifter morgenmad
    • Sense opskrifter frokost
    • Sense opskrifter aftensmad
    • Sense opskrifter med kylling
    • Sense opskrifter med oksekød
    • Sense opskrifter med fisk og skaldyr
    • Sense opskrifter kage og søde sager
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Maria Silje | Mad blog

Vegansk cheesecake med blåbær og appelsin

Gå til opskrift Udskriv
Vegansk cheesecake med blåbær og appelsin

Elegant, pastelfarvet vegansk cheesecake med cashew nødder, blåbær og appelsin. Det er en vanvittig skøn raw kage, som smager af sol og sommer. Og så gør den sig altså ret fint sammen med sommerens spiselige blomster.

Denne opskrift, er faktisk den aller første jeg lavede, til bloggen tilbage i 2014. Selve opskriften er fuldstændigt den samme (hvorfor ændre på noget som virker rigtig godt?), men den er skrevet lidt om, så den er nemmere at følge, og så har jeg naturligvis også taget nye billeder – det trængte den altså virkelig til.

Føler du dig fristet af denne vanvittig lækre kage, så synes jeg også at du skal tippes om at søde Malin har en opskrift på en vanvittig god vegansk raw brownie. Eller du kan dykke ned i mit arkiv med flere lækre søde sager.

Vegansk cheesecake med blåbær og appelsin
Vegansk cheesecake med blåbær og appelsin
Vegansk cheesecake med blåbær og appelsin
Reklamelinks er markeret med*
Vegansk cheesecake med blåbær og appelsin 1

Vegansk cheesecake med blåbær og appelsin

5 fra 11 stemmer
Antal: 12 personer
Forberedelse5 min
Tilberedelse15 min
Hviletid5 t 30 min
I alt5 t 50 min

Ingredienser

Bund

  • 150 g mandler*
  • 100 g dadler (de bløde dadler i papæske)
  • 1 knsp salt

2 lag

  • 200 g usaltede cashewnødder*
  • 2 øko appelsiner (saft og skal herfra)
  • 3 spsk agavesirup*
  • 4 spsk smeltet kokosolie
  • 2 dl blåbær (fra frost men optøede)

Tilberedelse

Bunden

  • Fjern stenene fra dadlerne, kom derefter dadler, mandler og salt i en foodprocessor. Blend det ind til du har en sammenhængende og let grov masse.
  • Tryk dadel og mandel massen sammen, i bunden af din springform til det danner en jævn bund.

Midten – Lag med appelsinsmag

  • Kom cashednødder, kokosolie, agavesirup, appelsinsaft og appelsinskal i en foodprocessor. Blend til det er helt cremet og glat
  • Tag en fjerdedel af massen fra, i en lille skål.
  • Hæld de sidste tre fjerdedele af appelsinmassen ned i springformen og stil den i fryseren. Lad den stå i fryseren i 30 minutter.

Toppen – Lag med blåbær

  • Den portion af appelsinmassen, som du tog fra, kommes tilbage i foodprocessoren, sammen med de optøede blåbær og en ekstra spiseskefuld kokosolie.
  • Blend det sammen til du har en helt ensartet masse. Det kan godt ligne at massen skiller, det skal du ikke lade sig skræmme af, det er blot fordi kokosolien stivner. Sker det, så tilføj 1-2 spiseskefulde varmt vand til massen, imens du blender til den er helt cremet igen.
  • Når det midterste lag har sat sig, kommed det sidste lag oven på. Stil kagen i køleskabet, til den har sat sig cirka 5 timer.
  • Pynt med friske, spiselige blomster eller friske blåbær inden servering.

Køkkenudstyr

  • Lille springform
  • Foodprocessor*
  • Dejskraber*
  • Kasserolle*

Noter

  • Kagen kan sagtens fryses. Skær den ud i ønskede stykker, og frys den i små bokse. Tag tagen op af fryseren mindst 30 minutter før servering.
Udskriv opskrift

Sense håndfuldsfordeling af vegansk cheesecake med blåbær og appelsin

Hf 1+2: intet.
Hf 3: intet.
Hf 4: dadler, appelsin, blåbær.
Fedt: mandler, cashewnødder, kokosolie.
Smagsgiver / Gratis: agavesirup, salt.

Næringsindhold
Vegansk cheesecake med blåbær og appelsin
Indhold per portion (1 stykke)
Kalorier (kcal) 269 Kalorier fra fedt 173
% Dagligt indtag*
Fedt 19.25g30%
Kulhydrater 15.16g5%
Protein 5.91g12%
* De daglige procent-værdier er baseret på en diæt med 2000 kalorier.

Hvor meget cheesecake kan du spise?

Denne raw kage er ikke udviklet med sense for øje. Den kan som sådan godt indgå i en ellers varieret kost, men ikke ud at kompensere lidt i dagens spisekasser.

Deler du den færdige kage i 12 stykker, og spiser ét stykke, ville jeg tælle det for en håndfuld stivelse (hf 4) og cirka tre spiseskefulde fedt.

Hvad bør du spise ved siden af?

Det betyder at du dertil har to håndfulde grøntsager (hf 1+2) og en håndfuld protein (hf 3).

Til slut vil jeg lige understrege, at det naturligvis er vigtigt at huske på, at kage er kage, også selvom vi kompenserer i dagens øvrige spisekasser. Det før spises med måde, og ikke hver dag. Velbekomme!

Få mere inspiration

  • Alle opskrifter, Dessert, kage, is og søde sager, Efterår, Forår, Sense opskrifter kage og søde sager, Sommer, Vegetar, Vinter
Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og få de nyeste opskrifter direkte i din indbakke
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

14 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments
Relaterede indlæg
Små æblegaletter med timian og marcipan

Små æblegaletter med timian og marcipan

Kylling i blomkaaalskarry

Kylling i blomkålskarry

Vegetarisk pastasalat med rød peberfrugt

Vegetarisk pastasalat med rød peberfrugt

Morgenmads æbletrifli

Morgenmads æbletrifli – Uden tilsat sukker

Blomkålssalat med hasselnødder og brombær

hokkaidosuppe I sort skål

Hokkaidosuppe med kokosmælk og røde linser

Fuldkornsrisengrød-sundere-og-mere-mættende

Fuldkornsrisengrød – Sundere og mere mættende

Tomatpandekager

Tomatpandekager med et strejf af chili

Open
Nem hverdagsmad 🤩

Reklame for @nemligcom 

@nemligcom har som noget helt nyt lanceret en måltidskasse i samarbejde med Thomas Rode og @rigtigmad.dk 🤩

Det er en måltidskasse med fokus på økologi og dyrevelfærd, spækket med færdigretter der smager virkelig godt! 😄

Måltidskassen er oplagt i en travl hverdag hvor overskuddet til at stå i køkkenet måske er minimalt, og maden derfor skal være nem, men uden at gå på kompromis med smag og kvalitet 🥰

Inden spisetid skal du blot varme maden i ovn og gryder som anvist på pakke, og så er du ellers klar til at sætte tænderne i de lækre retter.

Er du også fan af måltidskasser i hverdagen?

@allersparksdanmark #farmtotable #måltidskasse #aftensmad #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundmad #hverdagsmad #økologi #dyrevelfærd #sensekost #færdigretter #nemligcom
Open
Kan du li’ champignoner? 😄

Hvis svaret er ja, så er jeg sikker på, at du vil elske denne champignontærte, den smager nemlig helt fantastisk!

Men ud over at smagen sidder lige i skabet er der også andre fordele ved at spise den.

De lækre champignoner indeholder nemlig nogle rigtig gode egenskaber, læs bare med her 👇🏻
- da de primært består af vand er de kalorielette.
- få kulhydrater.
- fedtfattige.
- højt indhold af protein.
- ingen kolesterol.
- højt fiber indhold.
- rige på vitaminer og mineraler, deriblandt D-vitamin.

Det er blot nogle at fordelene ved at spise champignoner, desuden kan du også reducere kødforbruget pga smag og konsistens i svampene, hvad mere kan vi be’ om? 😄

#Mariasilje #instagramklubben #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #champignon #tærte
Open
Egyptisk kylling i fad, er den oplagte ret næste gang du inviterer gæster 🥰

Kyllingen er saftig, har knasende sprødt skind, samt syre og sødme. Det er en skøn ret, som både forkæler dine øjne og smagsløg. Og så er det faktisk men yndlings ret med kylling 🤤🤩

Jeg har flottet mig i dag, og foræret dig opskriften direkte her på insta, du skal blot swipe mellem billederne 😉 Velbekomme!

#Mariasilje #instagramklubben #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #kylling #kyllingifad
Open
Er du klar til fastelavnsbollerne? 🎭⁠
⁠
De begyndte allerede for en uges tid siden at florere her på insta, og jeg kan også se at de nu er at finde hos den lokale bager 😄⁠
⁠
Har du lyst til at give dig i kast med at lave hjemmebagte fastelavnsboller så finder du mine bedste opskrifter inde på bloggen 🥰⁠
⁠
Der er både den klassiske med creme og syltetøj, en med pistacie, en vandbakkelse med kaffeskum og en low carb med creme hvis du køre en sundere januar 😄⁠
⁠
#Mariasilje #instagramklubben #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #fastelavn #fastelavnsboller
Open
Jeg er stor fan af at handle hos nemlig.com særligt når der skal handles lidt ekstra ind 😄

Reklame for @nemligcom

Det er så nemt at lægge de ønskede varer i kurven, og så er der endda mulighed for at få udvalgte varer til priser som hvis du handlede i Rema1000.

Desuden kan du med blot et enkelt klik lægge varerne til en hel opskrift i kurven, så du ikke selv skal lede efter alle råvarerne enkeltvis. Det er altså både mega nemt og hurtigt 🤩

Når du har “handlet” er det blot at vælge hvornår du ønsker at få varerne leveret. Nemmere bliver det altså ikke 😄

Er du også glad for at handle hos Nemlig.com?

@allersparksdanmark #Mariasilje #instagramklubben #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #nemligcom #nemlig
Open
Rigtig godt nytår, lad os håbe at 2023 bliver helt fantastisk, med endnu mere at det der gør os glade 🥳🤩

#instagramklubben #instagramakademiet #farmtotable #jomfruhummer #suppe #deldinmad #nytår #madinspiration #oksemørbrad #selleri #grøntsager #fest #festmad #læsø #confetti #festogfarver
  • Pinterest
  • Facebook
  • Instagram
  • Email
Opskrifter
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad og brunch
  • Kolde og varme drikke
  • Brød og boller
Sense Opskrifter
  • Alle Sense opskrifter
  • Sense morgenmad
  • Sense frokost
  • Sense aftensmad
Sæson
  • Forår
  • Sommer
  • Efterår
  • Vinter
Find rundt
  • Forside
  • Om Maria Silje
  • Artikler

Powered by Bloggerspace

© 2014 - 2023 Mariasilje.dk. All right reserved.