Spinatvafler med laks

spinatvafler-med-laks

Igår havde jeg besøg af min søde mor, jeg havde inviteret hende på spinatvafler med laks, som vi skulle nyde imens vi snakkede en masse bryllup. Der er jo så meget, som jeg skal have styr på. Jeg fik lige kigget i kalenderen,  der er altså kun 4 1/2 måned til at jeg skal være drømmemandens kone. Haha, det lyder bare så gammelt, og det har jeg ikke lige vænnet mig til endnu.
Hvis du har nogle gode råd til en kommende brud, som er midt i bryllupsplanlægningen, så råb endelig højt, jeg tager imod alle gode råd, tips og erfaring.

Tilbage til de lækre spinatvafler jeg lavede.
De smager virkelig skønt, og det er en lækker måde at spise den sunde smagfulde spinat.
Jeg håber at de vil bringe glæde hjemme hos dig.

Spinatvafler-med-laks

0 fra 0 stemmer
Spinatvafler-med-laks
Spinatvafler
Antal: 2
Ingredienser
  • 100 g frisk spinat
  • 3 æg
  • 2 spsk fedtreduceret sesammel (jeg bruger den fra funktionel mad / sukrin)
  • 1/2 tsk salt
  • lidt olie til vaffeljernet
Topping:
  • 50 g frisk spinat
  • 150 g gravad laks i skiver
  • 4 spsk smøreost med krydderurter over 17% fedt
  • dild
  • Salt og peber
Sådan gør du
  1. Skyl spinaten grundigt, og lad den dryppe af i en si. Kom spinat, æg, fedtreduceret sesammel og salt i en blender, og blend til en ensartet dej.


  2. Varm vaffeljernet op, smør en smule olie på, så vaflerne ikke hænger fast, og bag til de er let gyldne. Der bliver 4 af denne portion.


  3. Top hver vaffel med lidt spinat, gravad laks, 1 spsk smøreost, salt, peber og dild


  4. Du kan nu nyde dine spinatvafler med laks, velbekomme!



SENSE fordeling:
Jeg vurdere at du er ok dækket på hf1+2, du kan evt tage op til 1 håndfuld ekstra grøntsager hvis du ikke kan holde dig mæt med denne mængde.
Du får en smule ekstra protein i dette måltid, og derfor har jeg udelad hf4.
Til sidst får du ca 2 spsk fedt, og har derfor plads til 1 ekstra spiseske fedt

Hf1+2: spinat
Hf3: æg, fedtreduceret sesammel, gravad laks
Fedt: olie, smøreost over 17%
Smagsgiver: dild

 


 

Hvis du har nogle spørgsmål, eller kommentarer til mine indlæg, finder du et kommentarfelt herunder. Jeg elsker når i deler jeres meninger og tanker med mig, og jeg er meget taknemmelig for at i tager jer tid til det.

Hvis du giver dig i kast med mine opskrifter, så brug endelig hashtagget #MariaSilje så jeg kan følge med hos dig, det er så hyggeligt.

Kærlig hilsen

Maria Silje

8 Comments

  1. Annli

    Hej ser lækkert ud, har du foreslag til hvis man ikke spiser fisk.
    Mvh Annli

    05 . jan . 2018
    • Maria Silje

      du kan evt bruge et lille kyllingebryst fordelt på alle 4 vafler 😀

      KH Maria Silje

      06 . jan . 2018
  2. Jeannette Andersen

    Hej 🙂

    Er det muligt, at bruge frossen spinat ?

    Mvh Jeannette

    05 . jan . 2018
    • Maria Silje

      jeg har ikke forsøgt, men det burde du sagtens kunne, jeg ville tø den op, og glemme væsked ude af, inden jeg blendede det 🙂

      Kh Maria Silje

      06 . jan . 2018
  3. Dorte

    Lækker opskrift – tak.
    Hvad kan man erstatte sesammel med?

    06 . jan . 2018
    • Maria Silje

      Hej Dorte.
      Du kan evt erstatte fedtreduceret sesammel med fedtreduceret mandelmel eller fedtreduceret kokosmel.
      Sesammelet giver en god nøddeagtig smag.
      du kan evt erstatte det med 1/2 dl pofiber eller 1 spsk fiber husk (den gule) du KAN i princippet også erstatte med 1 dl. hvedemel. Hvis du føler sense skal du bare være opmærksom på at det tæller som håndfuld 4, og skal nøjes med en enkelt skive laks istedet for en hel pakke. Da jeg har tilført ekstra protein fordi jeg har udeladt stivelse/hvedemel.

      Kh Maria Silje

      06 . jan . 2018
  4. Yvette

    Hej 🙂
    Overvejer lidt at lave dem som forret til konfirmation..
    Kan jeg lave alle vaflerne i forvejen, fryse dem og så lune dem på selve dagen??

    18 . jan . 2018
    • Maria Silje

      Hej.

      Uh det lyder da som en fantastisk forret 🙂
      Jeg ved desværre ikke om de er gode efter en tur i fryseren, men jeg vil foreslå at du laver en portion og prøver at fryse dem og efterfølgende lune dem, sådan som du påtænker til konfirmationen, så burde du kunne se om det vil fungere eller ej 😃

      Kh Maria silje

      18 . jan . 2018

Skriv en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »