Skip to content
  • Forside
  • Alle opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Brød og boller
    • Tema
  • Sense opskrifter
    • Sense opskrifter morgenmad
    • Sense opskrifter frokost
    • Sense opskrifter aftensmad
    • Sense opskrifter med kylling
    • Sense opskrifter med oksekød
    • Sense opskrifter med fisk og skaldyr
    • Sense opskrifter kage og søde sager
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Pinterest Facebook Instagram Email
Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og få de nyeste opskrifter direkte i din indbakke
Maria Silje | Mad blog
  • Forside
  • Alle opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Brød og boller
    • Tema
  • Sense opskrifter
    • Sense opskrifter morgenmad
    • Sense opskrifter frokost
    • Sense opskrifter aftensmad
    • Sense opskrifter med kylling
    • Sense opskrifter med oksekød
    • Sense opskrifter med fisk og skaldyr
    • Sense opskrifter kage og søde sager
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Maria Silje | Mad blog

Spinatvafler med laks

Gå til opskrift Udskriv
Grønne spinatvafler med philadelphia, salat, laks, avocado og dild.

Hjemmelavede spinatvafler – De bedste grønne vafler med spinat, som er helt suveræne med fyld oven på, til at lave en flot og indbydende spinatsandwich eller istedet for det klassiske toastbrød til en god toast med ost og skinke.

Jeg elsker simpelthen spinatvafler med laks. Det er ingen hemmelighed at jeg generelt er vild med spinat, og jeg spiser det både i tærte, pastaretter, istedet for salat i wraps og mange andet. Denne gang blev den sunde spinat til de smukkeste grønne vafler.

Er du ikke til laks, eller ønsker du blot at toppe vaflerne med noget andet, kan jeg også anbefale tunmousse, hønsesalat, skinke og ost. Jeg er ikke i tvivl tam, at de vil smage fantastisk sammen med det meste, da spinat er en meget alsidig grøntsag.

Grønne spinatvafler med philadelphia, salat, laks, avocado og dild.
Grønne spinatvafler
Grønne spinatvafler med philadelphia, salat, laks, avocado og dild.

Denne opskrift giver 9 vafler. Det lyder måske af meget, med frygt ikke. De grønne skipperskræk vafler kan nemlig sagtens fryses ned. Jeg lægger dem altid med et stykke madpakke papir imellem hver vaffel, så er de nemme at skille ad, og du kan på den måde nøjes med at tage det antal op ad fryseren, som du skal bruge. Smart ik?

Jeg spiser dem glædeligt, både til morgenmad, som her med laks, eller med salat og et spejlæg ovenpå – Dét kan altså virkelig noget! Til frokost spiser jeg dem enten som en enkelt med topping eller laver en sandwich med to spinatvafler og fyldt inde i. De er også virkelig gode til aftensmad, særligt når det skal være nemt. Så laver vi ‘tøm køleskabet’ og ser hvad der er på hylderne. De er altså bare lækre uanset hvornår på dagen de bliver serveret.

Få opskriften på spinatvafler her

Reklamelinks er markeret med*
Spinatvafler

Spinatvafler

5 fra 9 stemmer
Antal: 9 vafler
Forberedelse5 min
Tilberedelse20 min
I alt25 min

Ingredienser

  • 150 g frisk spinat
  • 4 æg
  • 120 g fuldkorns hvedemel
  • 1 tsk salt

Evt. topping (Dette er ikke regnet med i kalorierne)

  • salat
  • koldrøget laks
  • philadelphia
  • avocado
  • dild
  • salt og peber

Tilberedelse

  • Skyl spinaten, og kom det i en blender sammen med æg, mel og salt. Blend det hele, til du har en ensartet og cremet dej.
  • Tænd vaffeljernet. Når det er helt varmt kommed der dej i vaffeljernet. Bag vaflerne cirka 4 minutter til de er gennembagte. Fortsæt til al dejen er bagt.
  • Top hver vaffel med salat, røget laks, philadelphia, avocado, salt, peber og dild. Eller din foretrukne topping.

Noter

  • Vaflerne holder fint et par dage på køl, i en lufttæt beholder.
  • Vafler er fryseegnet. Jeg fryser dem med et stykke madpapir imellem hver vaffel, så er de også nemmere at skille ad og tage en eller to op ad fryseren.
Udskriv opskrift Gem på Pinterest

Sense håndfuldsfordeling af spinatvafler med laks

Hf 1+2: spinat.
Hf 3: æg, koldrøget laks.
Hf 4: fuldkorns hvedemel.
Fedt: philadelphia.
Smagsgiver: dild, salt, peber.

Næringsindhold
Spinatvafler
Indhold per portion (1 vaffel)
Kalorier (kcal) 83.77 Kalorier fra fedt 24
% Dagligt indtag*
Fedt 2.7g4%
Kulhydrater 8.3g3%
Fibre 1.6g7%
Sukker 0.4g0%
Protein 5.1g10%
* De daglige procent-værdier er baseret på en diæt med 2000 kalorier.

Hvor mange vafler med spinat kan du spise?

Jeg vurderer at én vaffel uden tilbehør, kan tælles som en halv håndfuld grøntsager (hf 1+2) og en halv håndfuld stivelse (hf 4).

Det betyder at du fint kan spise to vafler, og tælle dem som en håndfuld grøntsager (hf 1+2) samt en håndfuld stivelse (hf 4).

Hvad kan du spise ved siden af?

Ved siden af spinatvaflerne (eller oven på, om man vil) kan du (hvis du spiser to vafler) tilføje én håndfuld grøntsager (hf 1+2), en håndfuld protein (hf 3) samt 1-3 spiseskefulde fedt. Eksempelvis i form af salat, laks, avocado og philadelphia.

Spiser du en enkelt vaffel kan du selv supplerer med halvanden håndfuld grøntsager (hf 1+2), en håndfuld protein (hf 3), en halv håndfuld stivelse (hf 4) og 1-3 spiseskefulde fedt.

Få mere inspiration

  • Brød og boller, Efterår, Fisk og skaldyr, Forår, Morgenmad og brunch, Sense opskrifter aftensmad, Sense opskrifter frokost, Sense opskrifter med fisk og skaldyr, Sense opskrifter morgenmad, Sommer
Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og få de nyeste opskrifter direkte i din indbakke
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

10 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments
Relaterede indlæg
Fennikelsalat-med-agurk-og-persille_mariasilje

Fennikelsalat med agurk og persille

Nem persillepesto

Persillepesto med solsikkekerner

Hjemmelavet rødkål med kanel og laurbærblade, serveret i lille skål.

Hjemmelavet rødkål

Rejecocktail-med-rygeostcreme_mariasilje

Rejecocktail med rygeost

Frisk kartoffelsalat med spinat

hokkaido-salat-med-timian

Hokkaido salat med timian

Hjemmelavet isthe

Hjemmelavet isthe med æble og tranebær

Kylling i blomkaaalskarry

Kylling i blomkålskarry

Open
Jeg elsker sommerens udvalg af råvarer, det er nemlig nu at alle de søde og syrlige sommerbær bliver modne🍓🫐🍒

Måske er du så heldig, at du har dine egne bær buske og jordbærplanter i haven. Hvis ikke, så kan de heldigvis også findes i supermarkedet, om ikke andet, så på frost 😉

Og hvilken bedre måde at skyde sommermånederne i gang, end ved at lave en portion rødgrød med fløde, helt uden tiltalt sukker 🥳☀️🍒

Snup min opskrift på hjemmelavet rødgrød med fløde via linket i min profil ✌🏻

#Mariasilje #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #rødgrød #rødgrødmedfløde #sommermad
Open
I dag går turen endnu engang til skønne Bornholm, og jeg glæææder mig 🥰☀️

Hvid du også snart skal til solskinsøen, så snup min guide til intet mindre end 23 steder du skal spise på Bornholm 🐟

Guiden finder du via linket i mon profil ✌🏻

#Mariasilje #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #solovergudhjem #bornholm #sild
Open
I dag er det hele 4 år siden, at min mand og jeg sagde “JA” til hindanden i Danmarks nok smukkeste @grundtvigskirke, og i dag fejre vi dagen på bedste tænkelige måde 🥰

Med en fridag, i selvskab med hinanden, LÆKKER mad og comedy i aften 🥳

Vi snuppede den bedste og mest overraskende frokost hos @capacph, hvor Emil selvfølgelig skulle prøve deres vanvittigt lækre bøfsandwich. Jeg fik lyngrillet laks med karseis, det smagte intet mindre end fantastisk, og karseisen var et både smukt og overraskende lækkert element, til en ellers ret enkel ret 🤩

Desserten bød på jordbær til Emil, og rabarber til mig, og vi var begge meget enige om, at det er de bedste desserter vi har smagt 🤤

Et lille tip hvis du spiser hos @capacph, deres lichi lemonade smager vanvittigt, og sådan helt perfekt blomster agtigt 🌸

#capacph #instagramakademiet #laks #bøfsandwich #karse #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #rabarber #grøntsager #jordbær #scandisensediet #sensekost #bryllupsdag @caspersobczyk @emil.louis1892
Open
Var det noget med en portion skipper skræk vafler? 🍃

Jeg er svært glad for de her knald grønne vafler, både fordi de smager af spinat, og fordi det helt ærligt er ret så hyggeligt at stå og bage vafler 🤩

Når jeg laver den her hjemme, topper vi dem altid med lige det vi hver især lyster, jeg synes at laks, creme cheese, avocado, dild og salat passer virkelig dertil 🥳🥰

Hvad ville du spise oven på sådan en lækker spinatvaffel?

Jeg har været i det gavmilde hjørne i dag, og givet jer hele opskriften her på IG, du skal bare swipe mellem billederne ✌🏻

#Mariasilje #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #spinat #spinatvafler #vafler
Open
Svampede, luftige og mega lækre proteinrige bananmuffins 🧁🍌

Jeg ELSKER banankage og jeg elsker når den rent faktisk også er nærende og har et ekstra skud protein i sig 💪🏻

De her bananmuffins fungerer rigtig godt både til eftermiddagskaffen når gæsterne kigger forbi eller som et lækker mellemmåltid helt uden tilsat sukker 🥳

Snup opskriften via linket i min profil ✌🏻

#Mariasilje #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #banan #bananmuffins  #proteinmuffins #protein #vægttab #gastricsleeve
Open
Spiser du hveder torsdag aften (dagen før store bededag) eller fredag (på store bededag)? 

I gamle dage var Store Bededag sådan en helligdag hvor alle skulle holde fri fra arbejde, indtil gudstjenesterne var ovre. Det betød, at bageren ikke kunne bage brød, og dermed måtte bage og sælge brødet aftenen i forvejen.

Dagen efter, på Store Bededag, kunne man så skære hvedeknopperne over, og riste dem, så de blev sprøde som tvebakker 😄

Jeg spiser dem nu gerne både aftenen før og på dagen, og uanset hvornår du spiser dine hveder finder du min bedste opskrifter på lækre hveder via linket i min profil 😄

#Mariasilje #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #hveder #hvedeknopper #storebededag
  • Pinterest
  • Facebook
  • Instagram
  • Email

Powered by BloggerSpace

© 2014 - 2022 Mariasilje.dk. All right reserved.