Annonce

Spinatvafler med laks

Grønne spinatvafler med philadelphia, salat, laks, avocado og dild.

Hjemmelavede spinatvafler – De bedste grønne vafler med spinat, som er helt suveræne med fyld oven på, til at lave en flot og indbydende spinatsandwich eller istedet for det klassiske toastbrød til en god toast med ost og skinke.

Jeg elsker simpelthen spinatvafler med laks. Det er ingen hemmelighed at jeg generelt er vild med spinat, og jeg spiser det både i tærte, pastaretter, istedet for salat i wraps og mange andet. Denne gang blev den sunde spinat til de smukkeste grønne vafler.

Er du ikke til laks, eller ønsker du blot at toppe vaflerne med noget andet, kan jeg også anbefale tunmousse, hønsesalat, skinke og ost. Jeg er ikke i tvivl tam, at de vil smage fantastisk sammen med det meste, da spinat er en meget alsidig grøntsag.

Grønne spinatvafler med philadelphia, salat, laks, avocado og dild.
Grønne spinatvafler
Grønne spinatvafler med philadelphia, salat, laks, avocado og dild.

Denne opskrift giver 9 vafler. Det lyder måske af meget, med frygt ikke. De grønne skipperskræk vafler kan nemlig sagtens fryses ned. Jeg lægger dem altid med et stykke madpakke papir imellem hver vaffel, så er de nemme at skille ad, og du kan på den måde nøjes med at tage det antal op ad fryseren, som du skal bruge. Smart ik?

Jeg spiser dem glædeligt, både til morgenmad, som her med laks, eller med salat og et spejlæg ovenpå – Dét kan altså virkelig noget! Til frokost spiser jeg dem enten som en enkelt med topping eller laver en sandwich med to spinatvafler og fyldt inde i. De er også virkelig gode til aftensmad, særligt når det skal være nemt. Så laver vi ‘tøm køleskabet’ og ser hvad der er på hylderne. De er altså bare lækre uanset hvornår på dagen de bliver serveret.

Få opskriften på spinatvafler her

Spinatvafler

Spinatvafler

4,82 fra 16 stemmer
Antal: 9 vafler
Forberedelse5 minutter
Tilberedelse20 minutter
I alt25 minutter

Ingredienser

Evt. topping (Dette er ikke regnet med i kalorierne)

  • salat
  • koldrøget laks
  • philadelphia
  • avocado
  • dild
  • salt og peber

KØB HOS NEMLIG

    Tilberedelse

    • Skyl spinaten, og kom det i en blender sammen med æg, mel og salt. Blend det hele, til du har en ensartet og cremet dej.
    • Tænd vaffeljernet. Når det er helt varmt kommed der dej i vaffeljernet. Bag vaflerne cirka 4 minutter til de er gennembagte. Fortsæt til al dejen er bagt.
    • Top hver vaffel med salat, røget laks, philadelphia, avocado, salt, peber og dild. Eller din foretrukne topping.

    Noter

    • Vaflerne holder fint et par dage på køl, i en lufttæt beholder.
    • Vafler er fryseegnet. Jeg fryser dem med et stykke madpapir imellem hver vaffel, så er de også nemmere at skille ad og tage en eller to op ad fryseren.
    Fik du lavet opskriften?Så ville jeg elske at høre hvordan det gik! Skriv en kommentar her på bloggen, eller tag @mariasilje på instagram.

    Sense håndfuldsfordeling af spinatvafler med laks

    Hf 1+2: spinat.
    Hf 3: æg, koldrøget laks.
    Hf 4: fuldkorns hvedemel.
    Fedt: philadelphia.
    Smagsgiver: dild, salt, peber.

    Næringsindhold
    Spinatvafler
    Indhold per portion (1 vaffel)
    Kalorier (kcal) 83.77 Kalorier fra fedt 24
    % Dagligt indtag*
    Fedt 2.7g4%
    Kulhydrater 8.3g3%
    Fibre 1.6g7%
    Sukker 0.4g0%
    Protein 5.1g10%
    * De daglige procent-værdier er baseret på en diæt med 2000 kalorier.

    Hvor mange vafler med spinat kan du spise?

    Jeg vurderer at én vaffel uden tilbehør, kan tælles som en halv håndfuld grøntsager (hf 1+2) og en halv håndfuld stivelse (hf 4).

    Det betyder at du fint kan spise to vafler, og tælle dem som en håndfuld grøntsager (hf 1+2) samt en håndfuld stivelse (hf 4).

    Hvad kan du spise ved siden af?

    Ved siden af spinatvaflerne (eller oven på, om man vil) kan du (hvis du spiser to vafler) tilføje én håndfuld grøntsager (hf 1+2), en håndfuld protein (hf 3) samt 1-3 spiseskefulde fedt. Eksempelvis i form af salat, laks, avocado og philadelphia.

    Spiser du en enkelt vaffel kan du selv supplerer med halvanden håndfuld grøntsager (hf 1+2), en håndfuld protein (hf 3), en halv håndfuld stivelse (hf 4) og 1-3 spiseskefulde fedt.

    Del med nogen du holder af
    Abonner
    Giv besked om
    10 Comments
    Ældste
    Nyeste
    Inline Feedbacks
    View all comments