Skip to content
No results
No results
  • Forside
  • Alle opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Brød og boller
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Tema
  • Sense opskrifter
    • Sense opskrifter morgenmad
    • Sense opskrifter frokost
    • Sense opskrifter aftensmad
    • Sense opskrifter med kylling
    • Sense opskrifter med oksekød
    • Sense opskrifter med fisk og skaldyr
    • Sense opskrifter kage og søde sager
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Pinterest Facebook Instagram Email
Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og få de nyeste opskrifter direkte i din indbakke
Maria Silje | Mad blog
  • Forside
  • Alle opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Brød og boller
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Tema
  • Sense opskrifter
    • Sense opskrifter morgenmad
    • Sense opskrifter frokost
    • Sense opskrifter aftensmad
    • Sense opskrifter med kylling
    • Sense opskrifter med oksekød
    • Sense opskrifter med fisk og skaldyr
    • Sense opskrifter kage og søde sager
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Maria Silje | Mad blog

Citronfromage

Gå til opskrift Udskriv
Klassisk nem citronfromager, med flødeskum og chokolade

Let og luftig citronfromage, med en god smag af citron. Den er helt perfekt sød og syrlig, på en og samme tid, og så er det min absolutte yndlingsopskrift, som jeg selv bruger gang på gang.

Jeg synes det er en virkelig nem citronfromage, som samtidig smager helt som en citronfromage skal. Lige netop derfor er det den dessert jeg laver aller oftest. Jeg kan vist efterhånden lave den i søvne.

Som barn elskede jeg når der var citronfromage på dessertmenuen. Det gør jeg stadig, det er nemlig en vaske ægte klassiker der aldrig går af mode.

Klassisk nem citronfromager, med flødeskum og chokolade
Klassisk nem citronfromager, med flødeskum og chokolade

Citronfromage kan serveres på alle tider af året. Det er en virkelig dejlig dessert når solen skinner, netop fordi den er frisk i smagen. Men den er virkelig også lækker om vinteren, efter en middag med tung mad på menuen.

Servér den også gerne som afslutning på en en lækker middag nytårsaften. Jeg ville i et hvert tilfælde sætte stor pris på en god citronfromage til nytår. Jeg har faktisk ladet mig fortælle at nogen kommer en smuttet mandel i, og serverer den juleaften istedet for risalamande. Dén ide er jeg ret vild med.

Du kan også portionsanrette fromagen, så du på den måde kan pynte hver enkelt portion pænt.

God fornøjelse, og velbekomme!

Reklamelinks er markeret med*
Klassisk nem citronfromager, med flødeskum og chokolade

Citronfromage

4,86 fra 7 stemmer
Antal: 6 personer
Tilberedelse15 min
Hviletid3 t
I alt3 t 15 min

Ingredienser

  • 4 plader husblas
  • 3 store æg (eller 4 små)
  • 100 g sukker (det kan erstattes af sukrin gold)
  • 1 dl friskpresset citronsaft (2-3 øko citroner)
  • fintrevet citronskal (fra citronerner)
  • ¼ liter piskefløde (det kan erstattes af cremefine piske 19%)

Tilberedelse

  • Fyld koldt vand i en lille skål eller bøtte. Læg husblassen i blød deri i 5 minutter. Læg husblassen i vandet ét blad ad gangen så det ikke sidder sammen.
  • Pisk æg og sukker sammen med en elpisker, til en luftig æggesnaps.
  • Skyl citronerne, riv citronskallen på dit citrus rivejern og pres citronsaften.
  • Vrid vandet ud af husblassen, og kom den i en lille kasserolle sammen med en lille smule af citronsaften. Smelt den ved smag varme imens du rører i den, så den ikke bliver for varm.
  • Når husblassen er helt smeltet, tager du kasserollen af varmen og rører resten af citronsaften sammen med husblassen lidt ad gangen. Gøres det for hurtigt vil husblassen blive kold og blive til gummistykker. Vend herefter husblas og citronmassen sammen med citronskal og æggesnapsen. Vend den grundigt sammen med en dejskraber.
  • Pisk fløden til en blød flødeskum. Hæld den piskede flødeskum op til æggesnapsen og vend det forsigtigt sammen, så du ikke slår luften ud af.
  • Hæld citronfromagen i en skål, eller små portionsglas. Stil den på køl i minimum 3 timer.
  • Inden servering pyntes citronfromagen med flødeskum eller hvad du ellers har lyst til.

Køkkenudstyr

  • Håndmixer*
  • Citrus rivejern*
  • Citruspresser*
  • Kasserolle*
  • Skål*
  • Dejskraber*

Noter

Hvis du ønsker en mere kalorielet citronfromage, men stadig gerne gerne vil have smagen og konsistensen af fløde, kan du som beskrevet i opskriften erstatte sukker med sukrin gold, og piskefløde med cremefine piske 19%. Gør due et, ser kalorieberegningen således ud.
Kcal. pr. portion: 128,16
Kulhydrat: 3,66 g.
Sukker: 0,66 g.
Protein: 10 g.
Fedt: 10,66 g.
Udskriv opskrift Gem på Pinterest

Sense håndfuldsfordeling af citronfromage

Hf 1+2: intet.
Hf 3: æg.
Hf 4: citronsaft, citronskal.
Fedt: piskefløde.
Smagsiver / Gratis: husblas, sukker.

Næringsindhold
Citronfromage
Indhold per portion
Kalorier (kcal) 238.16 Kalorier fra fedt 142
% Dagligt indtag*
Fedt 15.83g24%
Kulhydrater 19.5g7%
Sukker 17.16g19%
Protein 5g10%
* De daglige procent-værdier er baseret på en diæt med 2000 kalorier.

Hvor meget citronfromage kan du spise?

Denne fromage er ikke lavet med henblik på hverken sense, vægttab eller noget som helst andet. Den er lavet fordi jeg synes det er verdens bedste af slagsen.

Det betyder ikke, at du ikke sagtens kan tabe dig, og nyde en enkelt portion af fromagen. Du skal bare huske at tælle den med i dagens spisekasser.

Vil du hellere ha’ opskriften på en sense venlig fromage, så er denne også rigtig lækker.

Ønsker du at spise en portion helt klassisk citronfromage, vil jeg anbefale dig at tælle den som en halv håndfuld protein (hf 3), en halv håndfuld stivelse (hf 4) samt 3 spiseskefulde fedt. sådan sørger du for at holde dig inden for kalorierne i en sense spisekasse.

Vælger du at lave versionen med cremefine piske 19% og sukring gold, vil jeg nøjes med at tælle en portion som 3 spiseksefulde fedt.

Hvad bør du spise ved siden af?

For en fyldt spisekasse bør du spise en eller to håndfulde grøntsager (hf 1+2), en halv håndfuld protein (hf 3) og en halv håndfuld stivelse.

Vælger du at lave versionen med cremefine piske 19% og sukring gold, har du to håndfulde grøntsager (hf 1+2), en håndfuld protein (hf 3) og en håndfuld stivelse (hf 4) til rådighed ved siden af.

Få mere inspiration

  • Alle opskrifter, Dessert, kage, is og søde sager, Sense opskrifter kage og søde sager
Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og få de nyeste opskrifter direkte i din indbakke
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Relaterede indlæg

Mørksej i tomatsovs

Kartoffelsuppe

Kartoffelsuppe med bacon og persille

Portionsanrettet laksemousse med varmrøget laks. Pyntet med dild og serveret med salat og brød.

Varmrøget laksemousse med fennikel

Rødgrød med fløde serveret i to skåle, pyntet med friske jordbær.

Rødgrød med fløde

Risengrødsvafler med kaffesirup

Risengrødsvafler med kaffesirup

Ramsløgpesto

Ramsløgpesto

Iskaffe-med-smag-af-Italien

Iskaffe med smag af Italien + en konkurrence

pariserbøf

Pariserbøf

Open
Nem hverdagsmad 🤩

Reklame for @nemligcom 

@nemligcom har som noget helt nyt lanceret en måltidskasse i samarbejde med Thomas Rode og @rigtigmad.dk 🤩

Det er en måltidskasse med fokus på økologi og dyrevelfærd, spækket med færdigretter der smager virkelig godt! 😄

Måltidskassen er oplagt i en travl hverdag hvor overskuddet til at stå i køkkenet måske er minimalt, og maden derfor skal være nem, men uden at gå på kompromis med smag og kvalitet 🥰

Inden spisetid skal du blot varme maden i ovn og gryder som anvist på pakke, og så er du ellers klar til at sætte tænderne i de lækre retter.

Er du også fan af måltidskasser i hverdagen?

@allersparksdanmark #farmtotable #måltidskasse #aftensmad #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundmad #hverdagsmad #økologi #dyrevelfærd #sensekost #færdigretter #nemligcom
Open
Kan du li’ champignoner? 😄

Hvis svaret er ja, så er jeg sikker på, at du vil elske denne champignontærte, den smager nemlig helt fantastisk!

Men ud over at smagen sidder lige i skabet er der også andre fordele ved at spise den.

De lækre champignoner indeholder nemlig nogle rigtig gode egenskaber, læs bare med her 👇🏻
- da de primært består af vand er de kalorielette.
- få kulhydrater.
- fedtfattige.
- højt indhold af protein.
- ingen kolesterol.
- højt fiber indhold.
- rige på vitaminer og mineraler, deriblandt D-vitamin.

Det er blot nogle at fordelene ved at spise champignoner, desuden kan du også reducere kødforbruget pga smag og konsistens i svampene, hvad mere kan vi be’ om? 😄

#Mariasilje #instagramklubben #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #champignon #tærte
Open
Egyptisk kylling i fad, er den oplagte ret næste gang du inviterer gæster 🥰

Kyllingen er saftig, har knasende sprødt skind, samt syre og sødme. Det er en skøn ret, som både forkæler dine øjne og smagsløg. Og så er det faktisk men yndlings ret med kylling 🤤🤩

Jeg har flottet mig i dag, og foræret dig opskriften direkte her på insta, du skal blot swipe mellem billederne 😉 Velbekomme!

#Mariasilje #instagramklubben #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #kylling #kyllingifad
Open
Er du klar til fastelavnsbollerne? 🎭⁠
⁠
De begyndte allerede for en uges tid siden at florere her på insta, og jeg kan også se at de nu er at finde hos den lokale bager 😄⁠
⁠
Har du lyst til at give dig i kast med at lave hjemmebagte fastelavnsboller så finder du mine bedste opskrifter inde på bloggen 🥰⁠
⁠
Der er både den klassiske med creme og syltetøj, en med pistacie, en vandbakkelse med kaffeskum og en low carb med creme hvis du køre en sundere januar 😄⁠
⁠
#Mariasilje #instagramklubben #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #fastelavn #fastelavnsboller
Open
Jeg er stor fan af at handle hos nemlig.com særligt når der skal handles lidt ekstra ind 😄

Reklame for @nemligcom

Det er så nemt at lægge de ønskede varer i kurven, og så er der endda mulighed for at få udvalgte varer til priser som hvis du handlede i Rema1000.

Desuden kan du med blot et enkelt klik lægge varerne til en hel opskrift i kurven, så du ikke selv skal lede efter alle råvarerne enkeltvis. Det er altså både mega nemt og hurtigt 🤩

Når du har “handlet” er det blot at vælge hvornår du ønsker at få varerne leveret. Nemmere bliver det altså ikke 😄

Er du også glad for at handle hos Nemlig.com?

@allersparksdanmark #Mariasilje #instagramklubben #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #nemligcom #nemlig
Open
Rigtig godt nytår, lad os håbe at 2023 bliver helt fantastisk, med endnu mere at det der gør os glade 🥳🤩

#instagramklubben #instagramakademiet #farmtotable #jomfruhummer #suppe #deldinmad #nytår #madinspiration #oksemørbrad #selleri #grøntsager #fest #festmad #læsø #confetti #festogfarver
  • Pinterest
  • Facebook
  • Instagram
  • Email
Opskrifter
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad og brunch
  • Kolde og varme drikke
  • Brød og boller
Sense Opskrifter
  • Alle Sense opskrifter
  • Sense morgenmad
  • Sense frokost
  • Sense aftensmad
Sæson
  • Forår
  • Sommer
  • Efterår
  • Vinter
Find rundt
  • Forside
  • Om Maria Silje
  • Artikler

Powered by Bloggerspace

© 2014 - 2023 Mariasilje.dk. All right reserved.