Skip to content
Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og få de nyeste opskrifter direkte i din indbakke
  • Forside
  • Alle opskrifter
  • Opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Brød og boller
    • Tema
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Menu
  • Forside
  • Alle opskrifter
  • Opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Brød og boller
    • Tema
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Søg
Luk
  • Forside
  • Alle opskrifter
  • Opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Brød og boller
    • Tema
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Menu
  • Forside
  • Alle opskrifter
  • Opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Brød og boller
    • Tema
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Søg
Luk

Citronfromage

Klassisk nem citronfromager, med flødeskum og chokolade

Let og luftig citronfromage, med en god smag af citron. Den er helt perfekt sød og syrlig, på en og samme tid, og så er det min absolutte yndlingsopskrift, som jeg selv bruger gang på gang.

Jeg synes det er en virkelig nem citronfromage, som samtidig smager helt som en citronfromage skal. Lige netop derfor er det den dessert jeg laver aller oftest. Jeg kan vist efterhånden lave den i søvne.

Som barn elskede jeg når der var citronfromage på dessertmenuen. Det gør jeg stadig, det er nemlig en vaske ægte klassiker der aldrig går af mode.

Klassisk nem citronfromager, med flødeskum og chokolade
Klassisk nem citronfromager, med flødeskum og chokolade

Citronfromage kan serveres på alle tider af året. Det er en virkelig dejlig dessert når solen skinner, netop fordi den er frisk i smagen. Men den er virkelig også lækker om vinteren, efter en middag med tung mad på menuen.

Servér den også gerne som afslutning på en en lækker middag nytårsaften. Jeg ville i et hvert tilfælde sætte stor pris på en god citronfromage til nytår. Jeg har faktisk ladet mig fortælle at nogen kommer en smuttet mandel i, og serverer den juleaften istedet for risalamande. Dén ide er jeg ret vild med.

Du kan også portionsanrette fromagen, så du på den måde kan pynte hver enkelt portion pænt.

God fornøjelse, og velbekomme!

Reklamelinks er markeret med*
Klassisk nem citronfromager, med flødeskum og chokolade

Citronfromage

5 fra 4 stemmer
Antal: 6 personer
Tilberedelse15 min
Hviletid3 t
I alt3 t 15 min

Ingredienser

  • 4 plader husblas
  • 3 store æg (eller 4 små)
  • 100 g sukker (det kan erstattes af sukrin gold)
  • 1 dl friskpresset citronsaft (2-3 øko citroner)
  • fintrevet citronskal (fra citronerner)
  • 1/4 liter piskefløde (det kan erstattes af cremefine piske 19%)

Sådan gør du

  • Fyld koldt vand i en lille skål eller bøtte. Læg husblassen i blød deri i 5 minutter. Læg husblassen i vandet ét blad ad gangen så det ikke sidder sammen.
  • Pisk æg og sukker sammen med en elpisker, til en luftig æggesnaps.
  • Skyl citronerne, riv citronskallen på dit citrus rivejern og pres citronsaften.
  • Vrid vandet ud af husblassen, og kom den i en lille kasserolle sammen med en lille smule af citronsaften. Smelt den ved smag varme imens du rører i den, så den ikke bliver for varm.
  • Når husblassen er helt smeltet, tager du kasserollen af varmen og rører resten af citronsaften sammen med husblassen lidt ad gangen. Gøres det for hurtigt vil husblassen blive kold og blive til gummistykker. Vend herefter husblas og citronmassen sammen med citronskal og æggesnapsen. Vend den grundigt sammen med en dejskraber.
  • Pisk fløden til en blød flødeskum. Hæld den piskede flødeskum op til æggesnapsen og vend det forsigtigt sammen, så du ikke slår luften ud af.
  • Hæld citronfromagen i en skål, eller små portionsglas. Stil den på køl i minimum 3 timer.
  • Inden servering pyntes citronfromagen med flødeskum eller hvad du ellers har lyst til.

Køkken noter

Hvis du ønsker en mere kalorielet citronfromage, men stadig gerne gerne vil have smagen og konsistensen af fløde, kan du som beskrevet i opskriften erstatte sukker med sukrin gold, og piskefløde med cremefine piske 19%. Gør due et, ser kalorieberegningen således ud.
Kcal. pr. portion: 128,16
Kulhydrat: 3,66 g.
Sukker: 0,66 g.
Protein: 10 g.
Fedt: 10,66 g.

Køkkenudstyr

  • Håndmixer*
  • Citrus rivejern*
  • Citruspresser*
  • Kasserolle*
  • Skål*
  • Dejskraber*
Udskriv opskrift Gem på Pinterest
Fik du lavet opskriften?Så ville jeg elske at høre hvordan det gik! Skriv en kommentar her på bloggen, eller tag @mariasilje på instagram.

Sense håndfuldsfordeling af citronfromage

Hf 1+2: intet.
Hf 3: æg.
Hf 4: citronsaft, citronskal.
Fedt: piskefløde.
Smagsiver / Gratis: husblas, sukker.

Næringsindhold
Citronfromage
Indhold per portion
Kalorier (kcal) 238.16 Kalorier fra fedt 142
% Dagligt indtag*
Fedt 15.83g24%
Kulhydrater 19.5g7%
Sukker 17.16g19%
Protein 5g10%
* De daglige procent-værdier er baseret på en diæt med 2000 kalorier.

Hvor meget citronfromage kan du spise?

Denne fromage er ikke lavet med henblik på hverken sense, vægttab eller noget som helst andet. Den er lavet fordi jeg synes det er verdens bedste af slagsen.

Det betyder ikke, at du ikke sagtens kan tabe dig, og nyde en enkelt portion af fromagen. Du skal bare huske at tælle den med i dagens spisekasser.

Vil du hellere ha’ opskriften på en sense venlig fromage, så er denne også rigtig lækker.

Ønsker du at spise en portion helt klassisk citronfromage, vil jeg anbefale dig at tælle den som en halv håndfuld protein (hf 3), en halv håndfuld stivelse (hf 4) samt 3 spiseskefulde fedt. sådan sørger du for at holde dig inden for kalorierne i en sense spisekasse.

Vælger du at lave versionen med cremefine piske 19% og sukring gold, vil jeg nøjes med at tælle en portion som 3 spiseksefulde fedt.

Hvad bør du spise ved siden af?

For en fyldt spisekasse bør du spise en eller to håndfulde grøntsager (hf 1+2), en halv håndfuld protein (hf 3) og en halv håndfuld stivelse.

Vælger du at lave versionen med cremefine piske 19% og sukring gold, har du to håndfulde grøntsager (hf 1+2), en håndfuld protein (hf 3) og en håndfuld stivelse (hf 4) til rådighed ved siden af.

Få mere inspiration

  • Alle opskrifter, Dessert, kage, is og søde sager
Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og få de nyeste opskrifter direkte i din indbakke
Abonner
Giv besked om
guest
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer er slået til som standard på din kommentar. Klik på -symbolet for at slå det fra.

guest
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer er slået til som standard på din kommentar. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Relaterede indlæg
Jordbaertaerte-uden-tilsat-sukker
Annonce
Jordbærtærte - uden tilsat sukker
Frisk kartoffelsalat med tabasco og soya 6
Frisk kartoffelsalat med tabasco og soya
Blomkål med hvid bønnecrem
Annonce
Blomkål med hvid bønnecreme
Hjemmelavet isthe
Hjemmelavet isthe med æble og tranebær
Open
Med mere end 5 gange så mange stemmer vandt mørbradgryden med blomkålssauce over blomkålssalaten 😁

Blomkålssalaten slipper i dog ikke for, men nu får i denne skønne og lidt sundere mørbradgryde i første omgang 😉

Det er den gryderet jeg har spist Aller mest af igennem mit 27 år lange liv, og jeg er stadig lige så glad for en god mørbradgryde som jeg altid har været 😍

I denne version er flødesaucen skiftet ud med en cremet og lækker blomkålssauce, uden at gå på kompromis med smagen.

Opskriften er netop lagt online på min blog (mariasilje.dk)

#mørbradgryde #mørbrad #blomkålssauce #blomkål #blomkålssovs #gryderet #gryderetter #mariasilje #instagramakademiet #influencerakademiet #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost
Open
Kylling satay serveret med peanutsauce er blevet en af mine klare favoritter herhjemme 😁

Når jeg laver kyllingespyd laver jeg gerne en større portion, end jeg skal bruge. Jeg er alligevel igang med at lave marinade, og kan derfor nemt lave nogle til fryseren.

Jeg har netop taget sådan en portion spyd op af fryseren, som vi skal ha’ til aftensmad 😁

Hvad skal du ha’ at spise til aften?

#kylling #kyllingespyd #satay #sataychicken #peanutsauce #mariasilje #instagramakademiet #influencerakademiet #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost
Open
Flødekartofler er en ægte klassiker, som altid er skøn tilbehør til diverse kød og salat, samt på buffetbordet. Men har du egentlig prøvet at lave dem med søde kartofler? 🤤⁠
⁠
Jeg tør godt at love, at det bliver en ny favorit. og som om smagen ikke er nok grund til at servere flødekartofler af sød kartoffel i aften, så tælles den søde kartoffel endda som grøntsag, hvis du felt at mærke følger sense principper. ⁠
⁠
#flødekartofler #sødkartoffel #kartofler #mariasilje #instagramakademiet #influencerakademiet #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost
Open
Det er fredag, det er koldt, og vi skal alle sammen blive der hjemme sammen med vores nærmeste. Det kræver da en dejlig dessert til weekenden 😄⁠
⁠
Denne weekend synes jeg at du skal bage denne lune chokoladefondant med blødende midte. Du kan jo toppe den med en kugle vanilje is, for ekstra luksus.⁠
⁠
Hånden op hvis du også godt ku' spise sådan her i weekenden 🙋🏻‍♀️🙋🏻‍♀️⁠

På bloggen finder du opskriften på denne chokoladefondant, og så er den endda sukkerfri 😉
⁠
#chokoladefondant #chokolade #dessert #kage #chokoladekage #mariasilje #instagramakademiet #influencerakademiet #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost⁠
Open
Tærte med champignoner, feta og timian 🤩⁠
⁠
Forleden dag efterspurgte @vforvegetarisk gode ideer til retter med champignoner, og det fik mig straks til at tænke på denne skønne champignontærte med timian og feta 😄⁠
⁠
Det er sådan en dejlig tærte, fyldt med umami fra svampene, og den går altså rent ind, hvis du har en svampeelsker til bords.⁠
⁠
Har du nogen noge ideer til lækkert tærtefyld?⁠
⁠
#tærte #champignontærte #champignon #champignoner #tærter #mariasilje #instagramakademiet #influencerakademiet #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost
Open
Jeg ville sådan ønske at denne bøf stroganoff var på menuen i aften 🤩⁠
⁠
Fyldt med skønne svampe og serveret med den lækreste kartoffel- blomkålsmos smagt til med peberrod er der ikke noget bedre her i vinterkulden.⁠
⁠
#bøfstroganoff #stroganoff #beufstroganoff #gryderet #vintermad #mariasilje #instagramakademiet #influencerakademiet #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost
  • Pinterest
  • Facebook
  • Instagram
  • Email
  • Powered by BloggerSpace
© 2014 - 2021 Mariasilje.dk. All right reserved.
Luk menu