Annonce

Citronfromage

Klassisk nem citronfromager, med flødeskum og chokolade

Let og luftig citronfromage, med en god smag af citron. Den er helt perfekt sød og syrlig, på en og samme tid, og så er det min absolutte yndlingsopskrift, som jeg selv bruger gang på gang.

Jeg synes det er en virkelig nem citronfromage, som samtidig smager helt som en citronfromage skal. Lige netop derfor er det den dessert jeg laver aller oftest. Jeg kan vist efterhånden lave den i søvne.

Som barn elskede jeg når der var citronfromage på dessertmenuen. Det gør jeg stadig, det er nemlig en vaske ægte klassiker der aldrig går af mode.

Klassisk nem citronfromager, med flødeskum og chokolade
Klassisk nem citronfromager, med flødeskum og chokolade

Citronfromage kan serveres på alle tider af året. Det er en virkelig dejlig dessert når solen skinner, netop fordi den er frisk i smagen. Men den er virkelig også lækker om vinteren, efter en middag med tung mad på menuen.

Servér den også gerne som afslutning på en en lækker middag nytårsaften. Jeg ville i et hvert tilfælde sætte stor pris på en god citronfromage til nytår. Jeg har faktisk ladet mig fortælle at nogen kommer en smuttet mandel i, og serverer den juleaften istedet for risalamande. Dén ide er jeg ret vild med.

Du kan også portionsanrette fromagen, så du på den måde kan pynte hver enkelt portion pænt.

God fornøjelse, og velbekomme!

Klassisk nem citronfromager, med flødeskum og chokolade

Citronfromage

4,86 fra 7 stemmer
Antal: 6 personer
Tilberedelse15 minutter
Hviletid3 timer
I alt3 timer 15 minutter

Ingredienser

  • 4 plader husblas*
  • 3 store æg (eller 4 små)
  • 100 g sukker (det kan erstattes af sukrin gold)
  • 1 dl friskpresset citronsaft (2-3 øko citroner)
  • fintrevet citronskal (fra citronerner)
  • ¼ liter piskefløde (det kan erstattes af cremefine piske 19%)

Tilberedelse

  • Fyld koldt vand i en lille skål eller bøtte. Læg husblassen i blød deri i 5 minutter. Læg husblassen i vandet ét blad ad gangen så det ikke sidder sammen.
  • Pisk æg og sukker sammen med en elpisker, til en luftig æggesnaps.
  • Skyl citronerne, riv citronskallen på dit citrus rivejern og pres citronsaften.
  • Vrid vandet ud af husblassen, og kom den i en lille kasserolle sammen med en lille smule af citronsaften. Smelt den ved smag varme imens du rører i den, så den ikke bliver for varm.
  • Når husblassen er helt smeltet, tager du kasserollen af varmen og rører resten af citronsaften sammen med husblassen lidt ad gangen. Gøres det for hurtigt vil husblassen blive kold og blive til gummistykker. Vend herefter husblas og citronmassen sammen med citronskal og æggesnapsen. Vend den grundigt sammen med en dejskraber.
  • Pisk fløden til en blød flødeskum. Hæld den piskede flødeskum op til æggesnapsen og vend det forsigtigt sammen, så du ikke slår luften ud af.
  • Hæld citronfromagen i en skål, eller små portionsglas. Stil den på køl i minimum 3 timer.
  • Inden servering pyntes citronfromagen med flødeskum eller hvad du ellers har lyst til.

Noter

Hvis du ønsker en mere kalorielet citronfromage, men stadig gerne gerne vil have smagen og konsistensen af fløde, kan du som beskrevet i opskriften erstatte sukker med sukrin gold, og piskefløde med cremefine piske 19%. Gør due et, ser kalorieberegningen således ud.
Kcal. pr. portion: 128,16
Kulhydrat: 3,66 g.
Sukker: 0,66 g.
Protein: 10 g.
Fedt: 10,66 g.

Sense håndfuldsfordeling af citronfromage

Hf 1+2: intet.
Hf 3: æg.
Hf 4: citronsaft, citronskal.
Fedt: piskefløde.
Smagsiver / Gratis: husblas, sukker.

Næringsindhold
Citronfromage
Indhold per portion
Kalorier (kcal) 238.16 Kalorier fra fedt 142
% Dagligt indtag*
Fedt 15.83g24%
Kulhydrater 19.5g7%
Sukker 17.16g19%
Protein 5g10%
* De daglige procent-værdier er baseret på en diæt med 2000 kalorier.

Hvor meget citronfromage kan du spise?

Denne fromage er ikke lavet med henblik på hverken sense, vægttab eller noget som helst andet. Den er lavet fordi jeg synes det er verdens bedste af slagsen.

Det betyder ikke, at du ikke sagtens kan tabe dig, og nyde en enkelt portion af fromagen. Du skal bare huske at tælle den med i dagens spisekasser.

Vil du hellere ha’ opskriften på en sense venlig fromage, så er denne også rigtig lækker.

Ønsker du at spise en portion helt klassisk citronfromage, vil jeg anbefale dig at tælle den som en halv håndfuld protein (hf 3), en halv håndfuld stivelse (hf 4) samt 3 spiseskefulde fedt. sådan sørger du for at holde dig inden for kalorierne i en sense spisekasse.

Vælger du at lave versionen med cremefine piske 19% og sukring gold, vil jeg nøjes med at tælle en portion som 3 spiseksefulde fedt.

Hvad bør du spise ved siden af?

For en fyldt spisekasse bør du spise en eller to håndfulde grøntsager (hf 1+2), en halv håndfuld protein (hf 3) og en halv håndfuld stivelse.

Vælger du at lave versionen med cremefine piske 19% og sukring gold, har du to håndfulde grøntsager (hf 1+2), en håndfuld protein (hf 3) og en håndfuld stivelse (hf 4) til rådighed ved siden af.

Del med nogen du holder af
Abonner
Giv besked om
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments