Vegansk chokolademousse

Nem vegansk chokolademousse med kokosmælk, toppet med friske hindbær og mynte

Nem vegansk chokolademousse med kokosmælk. Sådan en intens cremet sag der er det helt perfekte prik over iét på en dejlig middag. Og en ret så fantastisk sidegevinst når du har åbnet et dåse kikærter.

Jeg har faktisk lavet denne chokolademousse i et par år efterhånden. Jeg har testet og testet og testet lidt mere. Jeg ville gerne lave den så kalorielet og sukkerfri som overhoved muligt. Jeg må bare sande at den skønne aqua faba altså VIL ha’ lidt sukker at arbejde med. Og den tager sig ikke til takke med alverdens gode sukkererstatninger. Så, nu kom der endelig en skøn opskrift, omend med lidt flere kalorier og sukker end først tænkt.

Vegansk chokolademousse med kikærtevand?

Jeg giver dig helt ret, det lyder måske ikke super lækkert, altså sådan lige ved allerførste tanke er det sku da pænt underligt at bruge vandet fra en omgang kikærter der kan have ligget i den dåse et par år. Mén når du er kommet dig over tanken, og har smagt nogle af alle de lækkerier der kan trylles frem med lige netop aqua faba, så vil du med garanti skifte mening, og glæde dig hver gang du åbner en dåse med kikærter.

Ud over at lave en drønlækker vegansk chokolademousse kan du også bruge din aqua faba til at lave Albertes veganske flødeboller, og jeps, sådan en ‘kikærte flødebolle’ smager saft suseme

Nem vegansk chokolademousse med kokosmælk, toppet med friske hindbær og mynte
Nem vegansk chokolademousse med kokosmælk, toppet med friske hindbær og mynte
Nem vegansk chokolademousse med kokosmælk, toppet med friske hindbær og mynte
Nem vegansk chokolademousse med kokosmælk, toppet med friske hindbær og mynte

Vegansk chokolademousse

5 fra 4 stemmer
Antal: 6 portioner

Ingredienser

 • 1,5 dl aqua faba – kikærtevand (svarende til vandet fra ca. en dåse kikærter)
 • 50 g sukker (dette kan desværre IKKE erstattes af sødemiddel, da det kræver sukker at piske aqua faba stift)
 • 70 g kokoscreme – Den stive del i en kokosmælk (stil en fuldfed dåse med kokosmælk i køleskabet, og tag herfra den stivnede del. Det er dét vi skal bruge. Alternativt kan du bruge 1-2 spsk kokosolie, det giver ikke helt det samme med kan godt gå an.)
 • 100 g mørk chokolade 70,5% *
 • evt. 0,5 tsk instantkaffe (hvis du har lyst til at den smager lidt af kaffe.)

Tilberedelse

Først

 • Stil din kokosmælk i køkeskabet, sørg for den er kold, så kan du bedre bruge den stive kokosfrem.

Dernæst

 • Hæld vandet fra en dåse kikærter i en skål. Pisk med en elpisker til din aqua faba begynder at skumme.
 • Kom sukker ned i den skummende aqua faba og pisk til det er hvidt, stift og du kan lave små toppe med det. En god guideline er at du skal kunne vende skålen på hovedet uden at det ryger ud af skålen. Så er det pisket nok.
 • Smelt chokoladen over vandbad.
 • Rør den kolde kokoscreme i chokoladen, rør til du har en ensartet konsistens. Vil du have kaffe smag i din chokolademousse er det nu du skal tilføje instantkaffe og røre det godt sammen.
 • Vend chokolade/kokos blandingen sammen med den stiftpiskede aqua faba. Det er vigtigt at du vender det sammen og ikke rører det sammen, da du skal holde så meget luft i moussen som muligt.
 • Fordel chokolademoussen i 6 glas, stil dem på køl i et par timer, til moussen har sat sig.
 • Top chokolademoussen med det du har lyst til, og servér chokolademoussen for dem du holder af.
Fik du lavet opskriften?Så ville jeg elske at høre hvordan det gik! Skriv en kommentar her på bloggen, eller tag @mariasilje på instagram.

Sense håndfuldsfordeling af vegansk chokolademousse

Hf 1+2: intet.
Hf 3: intet.
Hf 4: intet.
Fedt: kokoscreme, mørk chokolade 70%
Smagsgiver / Gratis: aqua faba, sukker, evt. instantkaffe.

Næringsindhold
Vegansk chokolademousse
Indhold per portion
Kalorier (kcal) 160 Kalorier fra fedt 87
% Dagligt indtag*
Fedt 9.66g15%
Kulhydrater 15.16g5%
Sukker 13.33g15%
Protein 2.16g4%
* De daglige procent-værdier er baseret på en diæt med 2000 kalorier.

Hvor meget chokolademousse kan du spise?

Det er jo en smagssag hvor meget desserten skal udgøre i dagens samlede regnskab. Jeg er sådan en som prioriterer at der skal være plads til en sød dessert i maven, når jeg er ude og spise. Mærk efter hvor stor en del det skal fylde, og bag så derefter.

én portion af denne chokolademousse altså en sjettedel af den samlede portion vil jeg tælle som 1 spiseskefuld fedt og en halv håndfuld stivelse (hf 4) til trods for at der faktisk ikke er noget stivelse med derimod sukker og fedt. men kaloriemæssigt synes jeg at dét giver mening.

Hvad kan du spise ved siden af?

Ved siden af chokolademoussen kan du spise lidt friske bær det ville jeg ikke tælle med, de par bær man får dér går fint ind under.

Kigger vi så på den samlede spisekasse kan du selv supplere med to håndfulde grøntsager (hf 1+2), en håndfuld protein (hf 3) en halv håndfuld stivelse (hf 4) og op til 2 spiseskefulde fedt.

Del med nogen du holder af
Abonner
Giv besked om
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments