Skip to content
No results
No results
  • Forside
  • Alle opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Brød og boller
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Tema
  • Sense opskrifter
    • Sense opskrifter morgenmad
    • Sense opskrifter frokost
    • Sense opskrifter aftensmad
    • Sense opskrifter med kylling
    • Sense opskrifter med oksekød
    • Sense opskrifter med fisk og skaldyr
    • Sense opskrifter kage og søde sager
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Pinterest Facebook Instagram Email
Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og få de nyeste opskrifter direkte i din indbakke
Maria Silje | Mad blog
  • Forside
  • Alle opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Brød og boller
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Tema
  • Sense opskrifter
    • Sense opskrifter morgenmad
    • Sense opskrifter frokost
    • Sense opskrifter aftensmad
    • Sense opskrifter med kylling
    • Sense opskrifter med oksekød
    • Sense opskrifter med fisk og skaldyr
    • Sense opskrifter kage og søde sager
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Maria Silje | Mad blog

Vegansk chokolademousse

Gå til opskrift Udskriv
Nem vegansk chokolademousse med kokosmælk, toppet med friske hindbær og mynte

Nem vegansk chokolademousse med kokosmælk. Sådan en intens cremet sag der er det helt perfekte prik over iét på en dejlig middag. Og en ret så fantastisk sidegevinst når du har åbnet et dåse kikærter.

Jeg har faktisk lavet denne chokolademousse i et par år efterhånden. Jeg har testet og testet og testet lidt mere. Jeg ville gerne lave den så kalorielet og sukkerfri som overhoved muligt. Jeg må bare sande at den skønne aqua faba altså VIL ha’ lidt sukker at arbejde med. Og den tager sig ikke til takke med alverdens gode sukkererstatninger. Så, nu kom der endelig en skøn opskrift, omend med lidt flere kalorier og sukker end først tænkt.

Vegansk chokolademousse med kikærtevand?

Jeg giver dig helt ret, det lyder måske ikke super lækkert, altså sådan lige ved allerførste tanke er det sku da pænt underligt at bruge vandet fra en omgang kikærter der kan have ligget i den dåse et par år. Mén når du er kommet dig over tanken, og har smagt nogle af alle de lækkerier der kan trylles frem med lige netop aqua faba, så vil du med garanti skifte mening, og glæde dig hver gang du åbner en dåse med kikærter.

Ud over at lave en drønlækker vegansk chokolademousse kan du også bruge din aqua faba til at lave Albertes veganske flødeboller, og jeps, sådan en ‘kikærte flødebolle’ smager saft suseme

Nem vegansk chokolademousse med kokosmælk, toppet med friske hindbær og mynte
Nem vegansk chokolademousse med kokosmælk, toppet med friske hindbær og mynte
Nem vegansk chokolademousse med kokosmælk, toppet med friske hindbær og mynte
Reklamelinks er markeret med*
Nem vegansk chokolademousse med kokosmælk, toppet med friske hindbær og mynte

Vegansk chokolademousse

5 fra 1 stemme
Antal: 6 portioner

Ingredienser

  • 1,5 dl aqua faba – kikærtevand (svarende til vandet fra ca. en dåse kikærter)
  • 50 g sukker (dette kan desværre IKKE erstattes af sødemiddel, da det kræver sukker at piske aqua faba stift)
  • 70 g kokoscreme – Den stive del i en kokosmælk (stil en fuldfed dåse med kokosmælk i køleskabet, og tag herfra den stivnede del. Det er dét vi skal bruge. Alternativt kan du bruge 1-2 spsk kokosolie, det giver ikke helt det samme med kan godt gå an.)
  • 100 g mørk chokolade
  • evt. 0,5 tsk instantkaffe (hvis du har lyst til at den smager lidt af kaffe.)

Tilberedelse

Først

  • Stil din kokosmælk i køkeskabet, sørg for den er kold, så kan du bedre bruge den stive kokosfrem.

Dernæst

  • Hæld vandet fra en dåse kikærter i en skål. Pisk med en elpisker til din aqua faba begynder at skumme.
  • Kom sukker ned i den skummende aqua faba og pisk til det er hvidt, stift og du kan lave små toppe med det. En god guideline er at du skal kunne vende skålen på hovedet uden at det ryger ud af skålen. Så er det pisket nok.
  • Smelt chokoladen over vandbad.
  • Rør den kolde kokoscreme i chokoladen, rør til du har en ensartet konsistens. Vil du have kaffe smag i din chokolademousse er det nu du skal tilføje instantkaffe og røre det godt sammen.
  • Vend chokolade/kokos blandingen sammen med den stiftpiskede aqua faba. Det er vigtigt at du vender det sammen og ikke rører det sammen, da du skal holde så meget luft i moussen som muligt.
  • Fordel chokolademoussen i 6 glas, stil dem på køl i et par timer, til moussen har sat sig.
  • Top chokolademoussen med det du har lyst til, og servér chokolademoussen for dem du holder af.
Udskriv opskrift Gem på Pinterest

Sense håndfuldsfordeling af vegansk chokolademousse

Hf 1+2: intet.
Hf 3: intet.
Hf 4: intet.
Fedt: kokoscreme, mørk chokolade 70%
Smagsgiver / Gratis: aqua faba, sukker, evt. instantkaffe.

Næringsindhold
Vegansk chokolademousse
Indhold per portion
Kalorier (kcal) 160 Kalorier fra fedt 87
% Dagligt indtag*
Fedt 9.66g15%
Kulhydrater 15.16g5%
Sukker 13.33g15%
Protein 2.16g4%
* De daglige procent-værdier er baseret på en diæt med 2000 kalorier.

Hvor meget chokolademousse kan du spise?

Det er jo en smagssag hvor meget desserten skal udgøre i dagens samlede regnskab. Jeg er sådan en som prioriterer at der skal være plads til en sød dessert i maven, når jeg er ude og spise. Mærk efter hvor stor en del det skal fylde, og bag så derefter.

én portion af denne chokolademousse altså en sjettedel af den samlede portion vil jeg tælle som 1 spiseskefuld fedt og en halv håndfuld stivelse (hf 4) til trods for at der faktisk ikke er noget stivelse med derimod sukker og fedt. men kaloriemæssigt synes jeg at dét giver mening.

Hvad kan du spise ved siden af?

Ved siden af chokolademoussen kan du spise lidt friske bær det ville jeg ikke tælle med, de par bær man får dér går fint ind under.

Kigger vi så på den samlede spisekasse kan du selv supplere med to håndfulde grøntsager (hf 1+2), en håndfuld protein (hf 3) en halv håndfuld stivelse (hf 4) og op til 2 spiseskefulde fedt.

Få mere inspiration

  • Dessert, kage, is og søde sager, Efterår, Forår, Sense opskrifter kage og søde sager, Sommer, Vinter
Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og få de nyeste opskrifter direkte i din indbakke
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Relaterede indlæg
Nem brombærmarmelade uden tilsat sukker

Brombærmarmelade

Tomattaerte-med-basilikum_mariasilje

Tomattærte med basilikum

Proteinpandekager

Proteinpandekager med hytteost

Syltede rødløg

Syltede rødløg

grønkålssalat med mormordressing

Grønkålssalat med mormordressing

Saftige kyllingefrikadeller med havregryn, hytteost og gulerod

Kyllingefrikadeller med havregryn

Brændte hasselnødder med kanel

Brændte hasselnødder

Spansk tortilla med chorizo

Spansk tortilla med chorizo

Open
Saftig krydret gris med pak choi og broccoli

I samarbejde med @smaekpaasmagen og @landbrugogfoedevarer 🐷

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at vi er glade for at spise gris herhjemme. Gris smager af mere og har mange muligheder, derfor er det også på menuen stort set hver uge hos os.

Grisekød giver krydderi, umami og mæthed, og det er bare nogle af grundene til at vi er glade for det 😄

Derud over havde min farmor og farfar grise på gården i min barndom, og jeg har derfor altid elsket det, og det er forbundet med mange gode minder 🥰🐷

I dag har jeg valgt at bruge grisekødet til denne asiatisk inspirerede ret, hvor jeg virkelig synes at grisen kommer til sin ret og selvfølgelig smager helt fantastisk 🤩

Ingredienser
Saftig, krydret gris
- 3 koteletter fra gris, 2 cm tykke, 400 g
- ½ dl risvin eller tør hvidvin
- ½ dl sojasauce
- 1 spsk hvidløgspulver eller 1 presset hvidløg
- 1 spsk løgpulver eller 1 lille revet løg
- 1 spsk peber
- 2 dl hvedemel
- ½ dl olie
Tilbehør:
- 1 bundt forårsløg, 100 g
- 1 lime
-  100 g saltede peanuts
- 1 bundt koriander, 10 g
- 1 broccoli, 500 g
- 4 pak choy, 375 g
- 1 spsk olie
- 1 tsk salt
- 300 g ris
General Tso´s sauce:
- 2 fed hvidløg
- 1 tsk revet ingefær eller tørret ingefær
- 1 frisk chili eller efter smag
- 1 spsk olie
- ½ dl risvin eller tør hvidvin
- ½ dl eddike
- ½ dl soya sauce
- 50 g sukker
- ½ spsk vand
- ½ spsk majsstivelse

Find fremgangsmåden på smækpåsmagen.dk eller vis link i bio 🫶🏻

#Mariasilje #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad @smaekpaasmagen @landbrugogfoedevarer #smækpåsmagen
Open
Jeg har brug for din hjælp ✨

Meget snart deler jeg opskriften på min yndlings pasta bolognese (selvfølgelig med pasta fra altid yndlings @pastariget) med jer 😄

Hvilket billede synes du skal være frontbilledet? 🫶🏻📸

#Mariasilje #instagramklubben #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #bolognese #pasta #kødsovs
Open
I bad om opskriften på de aller lækreste asiatiske kyllingekødboller, og ved i hvad? Den får i lige her 👇🏻

Husk at gem opskriften med det lille bogmærke, så har du den altid ved hånden når du skal bruge den 🫶🏻

OPSKRIFT:
1 æg
1 dl panko rasp
2 forårsløg
1 lille løg
1 tsk knust ingefær på glas (kan erstattes af friskrevet ingefær, prøv dig frem alt efter hvor glad du er for ingefær)
1 fed hvidløg
1 spsk soya
¼ tsk peber
400 g hakket kylling
2 spsk sort sesam

Sauce:
50 g teriyaki
1 fed hvidløg
1 spsk sort sesam
1 spsk alm sesamfrø

Tilberedelse:
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
Skyl og skær dine forårsløg i skiver, pres eller riv hvidløg, og skær løg i små tern.
- I en skål blandes æg, panko rasp, forårsløg, hvidløg, løg, ingefær, soya, sort sesam og peber.
- Tilføj hakket kylling til skålen, ælt det sammen med hånden, eller brug en ske hvis du synes det er nemmere.
- Med en teske og en håndflade formes 36 små kødboller. Læg dem på en bageplade med bagepapir. Bag dem i ovnen i ca. 20 minutter ved 200 grader varmluft

Sauce:
- Imens kødbollerne er i ovnen laves saucen.
-Bland teriyaki, sorte og hvide sesamfrø samt et fed hvidløg revet eller presset.
- Når kødbollerne er færdige, vendes de med saucen som giver dem en lækker smagfuld sticky overflade.
- Nu er de klar til servering, enten på små spyd eller som de her.

#Mariasilje #instagramklubben #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #asiatiskekødboller #asiatisk #kødboller
Open
Jeg har simpelthen smovset asiatiske kyllingekødboller 5-6 gange de sidste 2 ugers tid, du smager SÅ godt jo! 🤤🤤🤤

Vil du ha’ opskriften?

#Mariasilje #instagramklubben #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #asiatiskekødboller #kyllingekødboller #kødboller #asiatisk
Open
Der er virkelig sket noget på fastelavnsbolle-fronten de senere år i Danmark. Og der lader næsten til at være kamp om rampelyset og pladserne som årets BEDSTE fastelavnsboller 😄

Er det stukket lidt af? Måske, men jeg elsker alt ved det 🤩

Derfor er jeg i år hoppet med på bølgen og lavet sådan en fancy fastelavnsbolle med en fransk navn jeg end ikke kan udtale 😅😋

Jeg har fyldt min ‘choux au craqueline’ men den lækreste hindbærskum og toppet den med en lækker chokoladeganache, og wow siger jeg bare, den smager for sindssygt 🤩🥰

Har du fået lyst til at kaste sig ud i at bage dem selv, finder du opskriften på min blog via linket i min profil 🫶🏻

#Mariasilje #instagramklubben #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #fastelavnsboller #fastelavn #chouxaucraquelin #vandbakkelse #vandbakkelser @callebautnordic
Open
Var det noget med en lækker brownie uden mel og sukker? 

Så er det altså denne bønnebrownie du skal ha fingrene i 🤩 Den smager virkelig godt, er som sagt uden tilsat sukker, lavet på en base af sorte bønner og er dermed et sundere alternativ til eftermiddags kagen 😋

Haps opskriften her 👇🏻

1 dåse sorte bønner
60 g kokosolie
2 tsk vaniljesukker
2 spsk espresso (dette kan erstattes af vamt (kogt) vand)
2 æg
120 g sukrin gold (dette kan erstattes med sukker)
60 g usødet kakaopulver (bagekakao)
½ tsk bagepulver
¼ tsk salt
60 g mørk chokolade 70% (gerne som chokoladeknapper)

Tilberedelse
- Tænd ovnen på 175 grader almindelig ovn.
- Dræn de sorte bønner og kom dem i en blender sammen med kokosolie, vaniljesukker og espresso. - - Blend til du har en helt glat og ensartet konsistens.
- Kom æggene i blenderen sammen med bønnemassen om blend cirka 10 sekunder til det er blendet sammen.
- I en ren skål blandes sukrin gold, kakaopulver, bagepulver, salt og vaniljesukker.
- Hæld den blendede bønnemasse op i skålen med de tørre ingredienser, og vend det godt sammen.
- Læg to spiseskefulde chokolade til side og vend resten i dejen.
- Beklæd en form (cirka 20×26 cm) med bagepapir, fordel dejen i formen og top med det resterende chokolade.
- Bag kagen 25-30 minutter i ovnen til kagen er blank og fast.
- Lad kagen køle lidt af på en rist. Opbevar herefter kagen i køleskabet hvor den kan holde et par dage.

#Mariasilje #instagramklubben #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #brownie #bønnebrownie #sortebønner
  • Pinterest
  • Facebook
  • Instagram
  • Email
Opskrifter
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad og brunch
  • Kolde og varme drikke
  • Brød og boller
Sense Opskrifter
  • Alle Sense opskrifter
  • Sense morgenmad
  • Sense frokost
  • Sense aftensmad
Sæson
  • Forår
  • Sommer
  • Efterår
  • Vinter
Find rundt
  • Forside
  • Om Maria Silje
  • Artikler

Powered by Bloggerspace

© 2014 - 2023 Mariasilje.dk. All right reserved.