Kyllingefrikadeller med havregryn
Få alle ingredienserne til denne opskrift leveret direkte til din hoveddør
Lækre saftige kyllingefrikadeller med havregryn, hytteost og gulerod. De smager sindsygt godt og er virkeligt nemme at lave. Herhjemme er de et kæmpe hit til aftensmad med forskelligt tilbehør til og til frokost på en skive rugbrød. Mums!
Jeg laver altid gerne en ekstra stor portion fars når jeg laver frikadeller, både når de er de klassiske, de græske, de vegetariske eller som her, dem med kylling. De går som varmt brød herhjemme og hvem elsker ikke en god hånddelle til formiddags eller eftermiddags snack?
Tips til hjemmelavede kyllingefrikadeller
- Grøntsager – Jeg elsker at komme grøntsager i mine kyllingefrikadeller, både fordi det bidrager med en masse ekstra smag og fordi det er en nem måde at snige ekstra grønt ind i måltiderne uden at man lægger mærke til det. Du kan tilføje gulerødder som jeg har gjort i denne opskrift, eller du kan udskifte gulerødderne med revet knoldselleri, finthakkede soltørrede tomater, revet eller finthakket rød eller gul peberfrugt, finthakket spinat, frintrevet rødbede, revet squash, fintrevet broccolistok eller hvad du ellers kunne forestille dig at lækre grøntsager i dine kyllingefrikadeller.
- Ovn – Vil du gerne spare på fedtstof og griseri kan du nemt lave kyllingefrikadellerne i ovnen. Det gør du ved at forme frikadellerne og placere dem på en bageplade. Bag dem herefter i ovnen ved 180 grader varmluft i cirka 25 minutter.
- Pande og ovn – Min foretrukne tilberedningsmetode er at stege frikadellerne til de har den ønskede stegeskorpe og herefter bage dem færdig i ovnen ved 180 grader varmluft cirka 15 minutter. Det giver ekstra oprydning, men jeg har en tendens til at stege frikadellerne lidt for mørke når de samtidig skal være gennemstegte. Derfor er dette min foretrukte metode.
- Ost – Jeg synes at hytteost gør frikadellerne ekstra saftige og samtidig er det en fedtfattig vej til ekstra protein. Du kan også komme revet parmesan, emmentaler eller cheddar i, det giver en rigtig dejlig smag til kyllingedellerne.
Har du nogle gode tips til lækre kyllignefrikadeller, så vil jeg elske du deler dem med mig i kommentarfeltet så jeg kan prøve dem af.
Kyllingefrikadeller med havregryn
Ingredienser
- 600 g hakket kylling 3-6% (kan erstattes af hakket svinekøde, oksekød eller kalv og flæsk)
- 1 mellem løg
- 2 fed hvidløg
- 100 g cheasy hytteost (du kan også bruge en fede hytteost hvis det er dét du foretrækker)
- 2 æg
- 250 g gulerødder (kan fx. udskiftes med rødbede, broccolistok eller knoldselleri.)
- 60 g havregryn
- 1,5 tsk salt
- 1 tsk peber
- 1 spsk smagsneutral olie (til at dyppe skeen i)
Tilberedelse
- I skålen til din røremaskine kommes hakket kylling, havregryn, æg, salt og peber. Rør farsen sej i cirka 5 minutter med middel hastighed.
- Imens farsen røres, skyller du gulerødderne og giver dem fint på dit rivejern. Hak også løg og hvidløg fint.
- Når farsen er rørt sej kommes de revede gulerødder, løg, hvidløg og hytteost ned i skålen med fars og røres sammen til det er jævnt fordelt.
- Stil farsen på køl i cirka 30 minutter.
- Hvis du vil lave frikadellerne i ovnen tændes den på 200 grader varmluft, hvis du vil stege dem undlader du blot at tænde ovnen. Du kan også lave en kombination af stegepande og ovn, sådan foretrækker jeg at gøre det.
Stegepande og ovn
- Vælger du at kombinere stegepande og ovn tænder du får en stegepande ved middelhøj varme. Dyp skeen i olie og form frikadellerne. Steg dem på panden til de har fået en god stegeskorpe, læg dem herefter på en bageplade og bag dem færdigt i ovnen cirka 15 minutter ved 200 grader varmluft.
Ovn
- Vil du gerne lave frikadellerne i ovn, formes frikadellerne med en ske dyppet i olie, og lægges direkte på bagepladen. Bag frikadellerne cirka 25 minutter ved 200 grader varmluft.
Stegepande
- Vælger du at stege frikadellerne helt traditionelt kommes der ekstra fedtstof på en middelvarm pande og frikadellerne formes med en ske dyppet i olie. Steg frikadellerne til de er gennemstegte og har en fin stegeskorpe på begge sider.
Sense håndfuldsfordeling af kyllingefrikadeller:
Hf 1+2: løg, hvidløg, gulerødder.
Hf 3: hakket kylling, cheasy hytteost, æg.
Hf 4: havregryn.
Fedt: smagsneutral olie.
Smagsgiver: salt, peber.
Hvor mange kyllignefrikadeller kan du spise?
Du kan fint spise hvad der svarer til én håndfuld kyllingefrikadeller for dig. Det vil i gennemsnit svare til cirka 150 gram hjemmelavede kyllingefrikadeller. Dem ville jeg, til trods for at der er grøntsager i farsen, tælle som en håndfuld protein (hf 3) og intet andet. Har du stegt frikadellerne på panden i rigeligt fedtstof ville jeg nok medregne en spiseskefuld fedt eller to her også. men ellers ikke.
Hvad kan du spise ved siden af?
Ved siden af dine kyllingedeller kan du selv supplere med 2 håndfulde grøntsager, en håndfuld stivelse samt 1-3 spiseskefulde fedt.
Det kan eksempelvis være i form af en skøn quinoa salat, en sprød blomkålssalat eller eller en vinter grønkålssalat.