Skip to content
No results
No results
  • Forside
  • Alle opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Brød og boller
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Tema
  • Sense opskrifter
    • Sense opskrifter morgenmad
    • Sense opskrifter frokost
    • Sense opskrifter aftensmad
    • Sense opskrifter med kylling
    • Sense opskrifter med oksekød
    • Sense opskrifter med fisk og skaldyr
    • Sense opskrifter kage og søde sager
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Pinterest Facebook Instagram Email
Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og få de nyeste opskrifter direkte i din indbakke
Maria Silje | Mad blog
  • Forside
  • Alle opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Brød og boller
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Tema
  • Sense opskrifter
    • Sense opskrifter morgenmad
    • Sense opskrifter frokost
    • Sense opskrifter aftensmad
    • Sense opskrifter med kylling
    • Sense opskrifter med oksekød
    • Sense opskrifter med fisk og skaldyr
    • Sense opskrifter kage og søde sager
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Maria Silje | Mad blog

Kyllingefrikadeller med havregryn

Gå til opskrift Udskriv
Saftige kyllingefrikadeller med havregryn, hytteost og gulerod

Lækre saftige kyllingefrikadeller med havregryn, hytteost og gulerod. De smager sindsygt godt og er virkeligt nemme at lave. Herhjemme er de et kæmpe hit til aftensmad med forskelligt tilbehør til og til frokost på en skive rugbrød. Mums!

Jeg laver altid gerne en ekstra stor portion fars når jeg laver frikadeller, både når de er de klassiske, de græske, de vegetariske eller som her, dem med kylling. De går som varmt brød herhjemme og hvem elsker ikke en god hånddelle til formiddags eller eftermiddags snack?

Tips til hjemmelavede kyllingefrikadeller

  • Grøntsager – Jeg elsker at komme grøntsager i mine kyllingefrikadeller, både fordi det bidrager med en masse ekstra smag og fordi det er en nem måde at snige ekstra grønt ind i måltiderne uden at man lægger mærke til det. Du kan tilføje gulerødder som jeg har gjort i denne opskrift, eller du kan udskifte gulerødderne med revet knoldselleri, finthakkede soltørrede tomater, revet eller finthakket rød eller gul peberfrugt, finthakket spinat, frintrevet rødbede, revet squash, fintrevet broccolistok eller hvad du ellers kunne forestille dig at lækre grøntsager i dine kyllingefrikadeller.
  • Ovn – Vil du gerne spare på fedtstof og griseri kan du nemt lave kyllingefrikadellerne i ovnen. Det gør du ved at forme frikadellerne og placere dem på en bageplade. Bag dem herefter i ovnen ved 180 grader varmluft i cirka 25 minutter.
  • Pande og ovn – Min foretrukne tilberedningsmetode er at stege frikadellerne til de har den ønskede stegeskorpe og herefter bage dem færdig i ovnen ved 180 grader varmluft cirka 15 minutter. Det giver ekstra oprydning, men jeg har en tendens til at stege frikadellerne lidt for mørke når de samtidig skal være gennemstegte. Derfor er dette min foretrukte metode.
  • Ost – Jeg synes at hytteost gør frikadellerne ekstra saftige og samtidig er det en fedtfattig vej til ekstra protein. Du kan også komme revet parmesan, emmentaler eller cheddar i, det giver en rigtig dejlig smag til kyllingedellerne.

    Har du nogle gode tips til lækre kyllignefrikadeller, så vil jeg elske du deler dem med mig i kommentarfeltet så jeg kan prøve dem af.
Saftige kyllingefrikadeller med havregryn, hytteost og gulerod
Saftige kyllingefrikadeller med havregryn, hytteost og gulerod
Reklamelinks er markeret med*
Saftige kyllingefrikadeller med havregryn, hytteost og gulerod

Kyllingefrikadeller med havregryn

Lækre saftige kyllingefrikadeller med havregryn, hytteost og gulerod. De smager sindsygt godt og er virkeligt nemme at lave. Herhjemme er de et kæmpe hit til aftensmad med forskelligt tilbehør til og til frokost på en skive rugbrød. Mums!
5 fra 3 stemmer
Antal: 8 personer
Forberedelse10 min
Tilberedelse30 min
Hviletid30 min
I alt1 t 10 min

Ingredienser

  • 600 g hakket kylling 3-6% (kan erstattes af hakket svinekøde, oksekød eller kalv og flæsk)
  • 1 mellem løg
  • 2 fed hvidløg
  • 100 g cheasy hytteost (du kan også bruge en fede hytteost hvis det er dét du foretrækker)
  • 2 æg
  • 250 g gulerødder (kan fx. udskiftes med rødbede, broccolistok eller knoldselleri.)
  • 60 g havregryn
  • 1,5 tsk salt
  • 1 tsk peber
  • 1 spsk smagsneutral olie (til at dyppe skeen i)

Tilberedelse

  • I skålen til din røremaskine kommes hakket kylling, havregryn, æg, salt og peber. Rør farsen sej i cirka 5 minutter med middel hastighed.
  • Imens farsen røres, skyller du gulerødderne og giver dem fint på dit rivejern. Hak også løg og hvidløg fint.
  • Når farsen er rørt sej kommes de revede gulerødder, løg, hvidløg og hytteost ned i skålen med fars og røres sammen til det er jævnt fordelt.
  • Stil farsen på køl i cirka 30 minutter.
  • Hvis du vil lave frikadellerne i ovnen tændes den på 200 grader varmluft, hvis du vil stege dem undlader du blot at tænde ovnen. Du kan også lave en kombination af stegepande og ovn, sådan foretrækker jeg at gøre det.

Stegepande og ovn

  • Vælger du at kombinere stegepande og ovn tænder du får en stegepande ved middelhøj varme. Dyp skeen i olie og form frikadellerne. Steg dem på panden til de har fået en god stegeskorpe, læg dem herefter på en bageplade og bag dem færdigt i ovnen cirka 15 minutter ved 200 grader varmluft.

Ovn

  • Vil du gerne lave frikadellerne i ovn, formes frikadellerne med en ske dyppet i olie, og lægges direkte på bagepladen. Bag frikadellerne cirka 25 minutter ved 200 grader varmluft.

Stegepande

  • Vælger du at stege frikadellerne helt traditionelt kommes der ekstra fedtstof på en middelvarm pande og frikadellerne formes med en ske dyppet i olie. Steg frikadellerne til de er gennemstegte og har en fin stegeskorpe på begge sider.
Udskriv opskrift Gem på Pinterest

Sense håndfuldsfordeling af kyllingefrikadeller:

Hf 1+2: løg, hvidløg, gulerødder.
Hf 3: hakket kylling, cheasy hytteost, æg.
Hf 4: havregryn.
Fedt: smagsneutral olie.
Smagsgiver: salt, peber.

Næringsindhold
Kyllingefrikadeller med havregryn
Indhold per portion (100 g)
Kalorier (kcal) 119.91 Kalorier fra fedt 43
% Dagligt indtag*
Fedt 4.75g7%
Kulhydrater 6.5g2%
Protein 13.08g26%
* De daglige procent-værdier er baseret på en diæt med 2000 kalorier.

Hvor mange kyllignefrikadeller kan du spise?

Du kan fint spise hvad der svarer til én håndfuld kyllingefrikadeller for dig. Det vil i gennemsnit svare til cirka 150 gram hjemmelavede kyllingefrikadeller. Dem ville jeg, til trods for at der er grøntsager i farsen, tælle som en håndfuld protein (hf 3) og intet andet. Har du stegt frikadellerne på panden i rigeligt fedtstof ville jeg nok medregne en spiseskefuld fedt eller to her også. men ellers ikke.

Hvad kan du spise ved siden af?

Ved siden af dine kyllingedeller kan du selv supplere med 2 håndfulde grøntsager, en håndfuld stivelse samt 1-3 spiseskefulde fedt.

Det kan eksempelvis være i form af en skøn quinoa salat, en sprød blomkålssalat eller eller en vinter grønkålssalat.

Få mere inspiration

  • Efterår, Forår, Kød og fjerkræ, Sense opskrifter aftensmad, Sense opskrifter frokost, Sense opskrifter med kylling, Sommer, Vinter
Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og få de nyeste opskrifter direkte i din indbakke
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Relaterede indlæg
Jordbaertaerte-uden-tilsat-sukker

Jordbærtærte – uden tilsat sukker

Mørksej i tomatsovs

Æbleskiver med fuldkorn

Æbleskiver med fuldkorn

Ramsløgpesto

Ramsløgpesto

Blomkål med hvid bønnecrem

Blomkål med hvid bønnecreme

chili con carne

Chili con carne

Rødkålssalat med vindruer

Rødkålssalat med vindruer og græskarkerner

Bløde gammeldags fastelavnsboller med creme og syltetøj

Gammeldags fastelavnsboller med creme og syltetøj

Open
Saftig krydret gris med pak choi og broccoli

I samarbejde med @smaekpaasmagen og @landbrugogfoedevarer 🐷

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at vi er glade for at spise gris herhjemme. Gris smager af mere og har mange muligheder, derfor er det også på menuen stort set hver uge hos os.

Grisekød giver krydderi, umami og mæthed, og det er bare nogle af grundene til at vi er glade for det 😄

Derud over havde min farmor og farfar grise på gården i min barndom, og jeg har derfor altid elsket det, og det er forbundet med mange gode minder 🥰🐷

I dag har jeg valgt at bruge grisekødet til denne asiatisk inspirerede ret, hvor jeg virkelig synes at grisen kommer til sin ret og selvfølgelig smager helt fantastisk 🤩

Ingredienser
Saftig, krydret gris
- 3 koteletter fra gris, 2 cm tykke, 400 g
- ½ dl risvin eller tør hvidvin
- ½ dl sojasauce
- 1 spsk hvidløgspulver eller 1 presset hvidløg
- 1 spsk løgpulver eller 1 lille revet løg
- 1 spsk peber
- 2 dl hvedemel
- ½ dl olie
Tilbehør:
- 1 bundt forårsløg, 100 g
- 1 lime
-  100 g saltede peanuts
- 1 bundt koriander, 10 g
- 1 broccoli, 500 g
- 4 pak choy, 375 g
- 1 spsk olie
- 1 tsk salt
- 300 g ris
General Tso´s sauce:
- 2 fed hvidløg
- 1 tsk revet ingefær eller tørret ingefær
- 1 frisk chili eller efter smag
- 1 spsk olie
- ½ dl risvin eller tør hvidvin
- ½ dl eddike
- ½ dl soya sauce
- 50 g sukker
- ½ spsk vand
- ½ spsk majsstivelse

Find fremgangsmåden på smækpåsmagen.dk eller vis link i bio 🫶🏻

#Mariasilje #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad @smaekpaasmagen @landbrugogfoedevarer #smækpåsmagen
Open
Jeg har brug for din hjælp ✨

Meget snart deler jeg opskriften på min yndlings pasta bolognese (selvfølgelig med pasta fra altid yndlings @pastariget) med jer 😄

Hvilket billede synes du skal være frontbilledet? 🫶🏻📸

#Mariasilje #instagramklubben #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #bolognese #pasta #kødsovs
Open
I bad om opskriften på de aller lækreste asiatiske kyllingekødboller, og ved i hvad? Den får i lige her 👇🏻

Husk at gem opskriften med det lille bogmærke, så har du den altid ved hånden når du skal bruge den 🫶🏻

OPSKRIFT:
1 æg
1 dl panko rasp
2 forårsløg
1 lille løg
1 tsk knust ingefær på glas (kan erstattes af friskrevet ingefær, prøv dig frem alt efter hvor glad du er for ingefær)
1 fed hvidløg
1 spsk soya
¼ tsk peber
400 g hakket kylling
2 spsk sort sesam

Sauce:
50 g teriyaki
1 fed hvidløg
1 spsk sort sesam
1 spsk alm sesamfrø

Tilberedelse:
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
Skyl og skær dine forårsløg i skiver, pres eller riv hvidløg, og skær løg i små tern.
- I en skål blandes æg, panko rasp, forårsløg, hvidløg, løg, ingefær, soya, sort sesam og peber.
- Tilføj hakket kylling til skålen, ælt det sammen med hånden, eller brug en ske hvis du synes det er nemmere.
- Med en teske og en håndflade formes 36 små kødboller. Læg dem på en bageplade med bagepapir. Bag dem i ovnen i ca. 20 minutter ved 200 grader varmluft

Sauce:
- Imens kødbollerne er i ovnen laves saucen.
-Bland teriyaki, sorte og hvide sesamfrø samt et fed hvidløg revet eller presset.
- Når kødbollerne er færdige, vendes de med saucen som giver dem en lækker smagfuld sticky overflade.
- Nu er de klar til servering, enten på små spyd eller som de her.

#Mariasilje #instagramklubben #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #asiatiskekødboller #asiatisk #kødboller
Open
Jeg har simpelthen smovset asiatiske kyllingekødboller 5-6 gange de sidste 2 ugers tid, du smager SÅ godt jo! 🤤🤤🤤

Vil du ha’ opskriften?

#Mariasilje #instagramklubben #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #asiatiskekødboller #kyllingekødboller #kødboller #asiatisk
Open
Der er virkelig sket noget på fastelavnsbolle-fronten de senere år i Danmark. Og der lader næsten til at være kamp om rampelyset og pladserne som årets BEDSTE fastelavnsboller 😄

Er det stukket lidt af? Måske, men jeg elsker alt ved det 🤩

Derfor er jeg i år hoppet med på bølgen og lavet sådan en fancy fastelavnsbolle med en fransk navn jeg end ikke kan udtale 😅😋

Jeg har fyldt min ‘choux au craqueline’ men den lækreste hindbærskum og toppet den med en lækker chokoladeganache, og wow siger jeg bare, den smager for sindssygt 🤩🥰

Har du fået lyst til at kaste sig ud i at bage dem selv, finder du opskriften på min blog via linket i min profil 🫶🏻

#Mariasilje #instagramklubben #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #fastelavnsboller #fastelavn #chouxaucraquelin #vandbakkelse #vandbakkelser @callebautnordic
Open
Var det noget med en lækker brownie uden mel og sukker? 

Så er det altså denne bønnebrownie du skal ha fingrene i 🤩 Den smager virkelig godt, er som sagt uden tilsat sukker, lavet på en base af sorte bønner og er dermed et sundere alternativ til eftermiddags kagen 😋

Haps opskriften her 👇🏻

1 dåse sorte bønner
60 g kokosolie
2 tsk vaniljesukker
2 spsk espresso (dette kan erstattes af vamt (kogt) vand)
2 æg
120 g sukrin gold (dette kan erstattes med sukker)
60 g usødet kakaopulver (bagekakao)
½ tsk bagepulver
¼ tsk salt
60 g mørk chokolade 70% (gerne som chokoladeknapper)

Tilberedelse
- Tænd ovnen på 175 grader almindelig ovn.
- Dræn de sorte bønner og kom dem i en blender sammen med kokosolie, vaniljesukker og espresso. - - Blend til du har en helt glat og ensartet konsistens.
- Kom æggene i blenderen sammen med bønnemassen om blend cirka 10 sekunder til det er blendet sammen.
- I en ren skål blandes sukrin gold, kakaopulver, bagepulver, salt og vaniljesukker.
- Hæld den blendede bønnemasse op i skålen med de tørre ingredienser, og vend det godt sammen.
- Læg to spiseskefulde chokolade til side og vend resten i dejen.
- Beklæd en form (cirka 20×26 cm) med bagepapir, fordel dejen i formen og top med det resterende chokolade.
- Bag kagen 25-30 minutter i ovnen til kagen er blank og fast.
- Lad kagen køle lidt af på en rist. Opbevar herefter kagen i køleskabet hvor den kan holde et par dage.

#Mariasilje #instagramklubben #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #brownie #bønnebrownie #sortebønner
  • Pinterest
  • Facebook
  • Instagram
  • Email
Opskrifter
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad og brunch
  • Kolde og varme drikke
  • Brød og boller
Sense Opskrifter
  • Alle Sense opskrifter
  • Sense morgenmad
  • Sense frokost
  • Sense aftensmad
Sæson
  • Forår
  • Sommer
  • Efterår
  • Vinter
Find rundt
  • Forside
  • Om Maria Silje
  • Artikler

Powered by Bloggerspace

© 2014 - 2023 Mariasilje.dk. All right reserved.