Tarteletter med høns i asparges

Tarteletter med høns i asparges

Tarteletter med høns i asparges, er en klassiker. Jeg har slet ikke tal på, hvor mange tarteletter jeg har spist i mit liv. Og selvfølgelig helst med høns i asparges.

Det er det eneste rigtige fyld, hvis du altså spørger mig. Jeg er nemlig fuldstændigt pjattet med de skønne forårs smage af asparges, kylling og cremet hvid sovs.

Det vækker minder frem. Fra utallige fester og middage, hvor tarteletterne er blevet serveret til forret. Eller som en del af jule- eller påskefrokosten. Der passer de nemlig også helt perfekt ind.

Hvad er dit favorit fyld i tarteletterne?

Tarteletter med høns i asparges

Tarteletfyld

Jeg foretrækker at lave høns i asparges af en hel kylling, men det fungerer også fint at lave det af kyllingebryst. Der skal man bare være lidt ekstra opmærksom på, at kødet ikke bliver helt tørt.

Nu vi er ved det med og tarteletfyld, så må jeg altså også erkende, at jeg selvfølgelig også gerne spiser tarteletter med andet end høns i asparges.

Jeg er nemlig også ret glad for denne variant af tarteletter med varmrøget laks. Jep, det er nemlig vildt lækkert. Og så er det rart med til variation engang imellem.

Tarteletter med høns i asparges
Tarteletter med høns i asparges

Tarteletter med høns i asparges

4,82 fra 22 stemmer
Antal: 30 tarteletter
Forberedelse10 minutter
Tilberedelse1 time
I alt1 time 10 minutter

Ingredienser

  • 1 hel kylling ((ca 1400 g))
  • 2 dåser asparges snitter
  • 1 bundt grønne asparges
  • 1 kyllinge boullion terning
  • hvedemel
  • smør

Sovs

  • 60 g smør
  • 1 dl hvedemel
  • vandet fra 2 dåser asparges snitter
  • kogevand fra kyllingen
  • salt og peber

Pynt

  • hovederne fra de grønne asparges
  • friske krydderurter

Tilberedelse

  • Fyld en stor gryde med vand, tilføj kyllinge boullion terning og salt. Bring vandet i kog.
  • Rens og vask kyllingen inden i, så der ikke sidder blod ellere lign inde i den. Alt efter størrelsen på din gryde, kan du med fordel, skær kyllingen i et par stykker, inden den lægges i gryden med kogende vand. Kog kyllingen ca 45 minutter, til den er mør og slipper benene.
  • Når kyllingen er færdig, pilles kødet af, og skæres i mindre stykker.
  • Imens kyllingen koger, hældes vandet fra asparges snitterne. Husk at gemme det til sovsen.
  • Skyl de grønne asparges, og skær dem i skiver. Gem evt.  hovederne til pynt

Sovs

  • Smelt smørret i en tykbundet gryde, ved middel varme. Tilføj melet, og rør det godt sammen med et piskeris. Fortsæt til det begynder at blive let gyldent.
  • Tilsæt asparges vandet lidt ad gangen, imens du rører med piskeriset. Fortsæt til alt asparges vandet er rørt i sovsen. Tilføj kogevandet fra kyllingen, til sovsen har den rette konsistens. Jeg kan godt lide at den er forholdsvis tyk.
  • Smag sovsen til med salt og peber.
  • Tilføj kylling, asparges snitter og grønne asparges og varm det igennem.
  • Varm tarteletskallerne ca. 5 minutter ved 180 grader varmluft.
  • Servér tarteletterne med fyld, toppet med hovederne fra de grønne asparges og friske krydderurter. Server evt. grøn salat til.
Fik du lavet opskriften?Så ville jeg elske at høre hvordan det gik! Skriv en kommentar her på bloggen, eller tag @mariasilje på instagram.

Sense håndfuldsfordeling af tarteletter med høns i asparges:

Hf 1+2: asparges snitter fra dåse, friske grønne asparges.
Hf 3: kylling.
Hf 4: tarteletskaller.
Fedt: smør.
Smagsgiver / gratis: kyllinge boullion terning, hvedemel til sovsen.

Jeg vurderer at det vil være fornuftigt at spise 2 tarteletter med fyld, Sammen med grøn salat og en halv håndfuld ekstra protein. Det kan eksempelvis være i form af ekstra kylling.

Jeg tæller tarteletterne så her: En halv håndfuld grøntsager (hf 1+2), en halv håndfuld protein (hf 3) en hel håndfuld stivelse (hf 4) og ca 2 spsk fedt. (da der er meget smør i tarteletskallerne vælger jeg at tælle det som to spsk. fedt)

Tarteletter med høns i asparges
Del med nogen du holder af
Abonner
Giv besked om
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments