Skip to content
Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og få de nyeste opskrifter direkte i din indbakke
  • Forside
  • Alle opskrifter
  • Opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Brød og boller
    • Tema
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Menu
  • Forside
  • Alle opskrifter
  • Opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Brød og boller
    • Tema
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Søg
Luk
  • Forside
  • Alle opskrifter
  • Opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Brød og boller
    • Tema
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Menu
  • Forside
  • Alle opskrifter
  • Opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Brød og boller
    • Tema
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Søg
Luk

Tarteletter med høns i asparges

Tarteletter med høns i asparges

Tarteletter med høns i asparges, er en klassiker. Jeg har slet ikke tal på, hvor mange tarteletter jeg har spist i mit liv. Og selvfølgelig helst med høns i asparges.

Det er det eneste rigtige fyld, hvis du altså spørger mig. Jeg er nemlig fuldstændigt pjattet med de skønne forårs smage af asparges, kylling og cremet hvid sovs.

Det vækker minder frem. Fra utallige fester og middage, hvor tarteletterne er blevet serveret til forret. Eller som en del af jule- eller påskefrokosten. Der passer de nemlig også helt perfekt ind.

Hvad er dit favorit fyld i tarteletterne?

Tarteletter med høns i asparges

Tarteletfyld

Jeg foretrækker at lave høns i asparges af en hel kylling, men det fungerer også fint at lave det af kyllingebryst. Der skal man bare være lidt ekstra opmærksom på, at kødet ikke bliver helt tørt.

Nu vi er ved det med og tarteletfyld, så må jeg altså også erkende, at jeg selvfølgelig også gerne spiser tarteletter med andet end høns i asparges.

Jeg er nemlig også ret glad for denne variant af tarteletter med varmrøget laks. Jep, det er nemlig vildt lækkert. Og så er det rart med til variation engang imellem.

Tarteletter med høns i asparges
Reklamelinks er markeret med*
Tarteletter med høns i asparges

Tarteletter med høns i asparges

4.75 fra 12 stemmer
Antal: 30 tarteletter
Forberedelse10 min
Tilberedelse1 t
I alt1 t 10 min

Ingredienser

  • 1 hel kylling ((ca 1400 g))
  • 2 dåser asparges snitter
  • 1 bundt grønne asparges
  • 1 kyllinge boullion terning
  • hvedemel
  • smør

Sovs

  • 60 g smør
  • 1 dl hvedemel
  • vandet fra 2 dåser asparges snitter
  • kogevand fra kyllingen
  • salt og peber

Pynt

  • hovederne fra de grønne asparges
  • friske krydderurter

Sådan gør du

  • Fyld en stor gryde med vand, tilføj kyllinge boullion terning og salt. Bring vandet i kog.
  • Rens og vask kyllingen inden i, så der ikke sidder blod ellere lign inde i den. Alt efter størrelsen på din gryde, kan du med fordel, skær kyllingen i et par stykker, inden den lægges i gryden med kogende vand. Kog kyllingen ca 45 minutter, til den er mør og slipper benene.
  • Når kyllingen er færdig, pilles kødet af, og skæres i mindre stykker.
  • Imens kyllingen koger, hældes vandet fra asparges snitterne. Husk at gemme det til sovsen.
  • Skyl de grønne asparges, og skær dem i skiver. Gem evt.  hovederne til pynt

Sovs

  • Smelt smørret i en tykbundet gryde, ved middel varme. Tilføj melet, og rør det godt sammen med et piskeris. Fortsæt til det begynder at blive let gyldent.
  • Tilsæt asparges vandet lidt ad gangen, imens du rører med piskeriset. Fortsæt til alt asparges vandet er rørt i sovsen. Tilføj kogevandet fra kyllingen, til sovsen har den rette konsistens. Jeg kan godt lide at den er forholdsvis tyk.
  • Smag sovsen til med salt og peber.
  • Tilføj kylling, asparges snitter og grønne asparges og varm det igennem.
  • Varm tarteletskallerne ca. 5 minutter ved 180 grader varmluft.
  • Servér tarteletterne med fyld, toppet med hovederne fra de grønne asparges og friske krydderurter. Server evt. grøn salat til.
Udskriv opskrift Gem på Pinterest
Fik du lavet opskriften?Så ville jeg elske at høre hvordan det gik! Skriv en kommentar her på bloggen, eller tag @mariasilje på instagram.

Sense håndfuldsfordeling af tarteletter med høns i asparges:

Hf 1+2: asparges snitter fra dåse, friske grønne asparges.
Hf 3: kylling.
Hf 4: tarteletskaller.
Fedt: smør.
Smagsgiver / gratis: kyllinge boullion terning, hvedemel til sovsen.

Jeg vurderer at det vil være fornuftigt at spise 2 tarteletter med fyld, Sammen med grøn salat og en halv håndfuld ekstra protein. Det kan eksempelvis være i form af ekstra kylling.

Jeg tæller tarteletterne så her: En halv håndfuld grøntsager (hf 1+2), en halv håndfuld protein (hf 3) en hel håndfuld stivelse (hf 4) og ca 2 spsk fedt. (da der er meget smør i tarteletskallerne vælger jeg at tælle det som to spsk. fedt)

Tarteletter med høns i asparges

Få mere inspiration

  • Alle opskrifter, Forår, Kød og fjerkræ, Sense opskrifter, Sommer
Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og få de nyeste opskrifter direkte i din indbakke
Abonner
Giv besked om
guest
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer er slået til som standard på din kommentar. Klik på -symbolet for at slå det fra.

guest
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer er slået til som standard på din kommentar. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Relaterede indlæg
Butterdejspakker
Butterdejspakker med Asparges
fastelavnsboller
Low carb fastelavnsboller med creme - sukkerfri og...
Mandeltoppe med appelsin - sukkerfri kransekage konfekt med appelsin, mandler og chokolade
Mandeltoppe med appelsin
Granola med mørk chokolade 9
Granola med mørk chokolade
Open
Flødekartofler er en ægte klassiker, som altid er skøn tilbehør til diverse kød og salat, samt på buffetbordet. Men har du egentlig prøvet at lave dem med søde kartofler? 🤤⁠
⁠
Jeg tør godt at love, at det bliver en ny favorit. og som om smagen ikke er nok grund til at servere flødekartofler af sød kartoffel i aften, så tælles den søde kartoffel endda som grøntsag, hvis du felt at mærke følger sense principper. ⁠
⁠
#flødekartofler #sødkartoffel #kartofler #mariasilje #instagramakademiet #influencerakademiet #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost
Open
Det er fredag, det er koldt, og vi skal alle sammen blive der hjemme sammen med vores nærmeste. Det kræver da en dejlig dessert til weekenden 😄⁠
⁠
Denne weekend synes jeg at du skal bage denne lune chokoladefondant med blødende midte. Du kan jo toppe den med en kugle vanilje is, for ekstra luksus.⁠
⁠
Hånden op hvis du også godt ku' spise sådan her i weekenden 🙋🏻‍♀️🙋🏻‍♀️⁠

På bloggen finder du opskriften på denne chokoladefondant, og så er den endda sukkerfri 😉
⁠
#chokoladefondant #chokolade #dessert #kage #chokoladekage #mariasilje #instagramakademiet #influencerakademiet #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost⁠
Open
Tærte med champignoner, feta og timian 🤩⁠
⁠
Forleden dag efterspurgte @vforvegetarisk gode ideer til retter med champignoner, og det fik mig straks til at tænke på denne skønne champignontærte med timian og feta 😄⁠
⁠
Det er sådan en dejlig tærte, fyldt med umami fra svampene, og den går altså rent ind, hvis du har en svampeelsker til bords.⁠
⁠
Har du nogen noge ideer til lækkert tærtefyld?⁠
⁠
#tærte #champignontærte #champignon #champignoner #tærter #mariasilje #instagramakademiet #influencerakademiet #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost
Open
Jeg ville sådan ønske at denne bøf stroganoff var på menuen i aften 🤩⁠
⁠
Fyldt med skønne svampe og serveret med den lækreste kartoffel- blomkålsmos smagt til med peberrod er der ikke noget bedre her i vinterkulden.⁠
⁠
#bøfstroganoff #stroganoff #beufstroganoff #gryderet #vintermad #mariasilje #instagramakademiet #influencerakademiet #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost
Open
Nem og vanvittigt lækker opskrift på peanutsauce er i fokus i dag 😁⁠
⁠
Har du nogle gode tips til hvad jeg skal servere sammen med den næste gang jeg laver dem?⁠
⁠
Jeg spiser gerne den lækre peanutdip til grøntsagsstave og til vietnamesiske forårsruller, altså de der lækre ruller med rispapir, grøntsager og en form for protein.⁠
⁠
Peanutsauce er også den perfekte dressing til en kålsalat eller til saftige kyllingespyd 🤩⁠
⁠
Den opper lige gamet, og giver ekstra pluspoint på smagskontoen, næste uanset hvornår den bliver serveret. ⁠
⁠
#peanutsauce #peanutdip #sauce #peanutsovs #peanuts #dip #mariasilje #instagramakademiet #influencerakademiet #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost
Open
Jeg er tosset med blomkålssalater, i alle afskygninger. Det er nok den type salat jeg laver oftest 😁

Blomkålen smager ikke af meget i sig selv, og netop derfor, kan man tilføre den smag man ønsker.

I denne salaten får blomkålen fint besøg af blandt andet granatæble, persille og mandler. Mums for en lækker kombi 😍

Hvad synes du smager godt sammen med blomkål? 😁

#blomkål #blomkålssalat #kål #kålsalat #mariasilje #instagramakademiet #influencerakademiet #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost
  • Pinterest
  • Facebook
  • Instagram
  • Email
  • Powered by BloggerSpace
© 2014 - 2021 Mariasilje.dk. All right reserved.
Luk menu