Skip to content
Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og få de nyeste opskrifter direkte i din indbakke
  • Forside
  • Alle opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Brød og boller
    • Tema
  • Sense opskrifter
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Menu
  • Forside
  • Alle opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Brød og boller
    • Tema
  • Sense opskrifter
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Søg
Luk
  • Forside
  • Alle opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Brød og boller
    • Tema
  • Sense opskrifter
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Menu
  • Forside
  • Alle opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Brød og boller
    • Tema
  • Sense opskrifter
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Søg
Luk

Tunmousse med cremefraiche og rødløg

Tunmousse med cremefraiche og rødløg

Tunmousse med cremefraiche og rødløg er en helt klassisk forret. Ofte serveret med salat og et stykke flute. De fleste kan lide det, og så er det samtidig utrolig nemt at lave en god tunmousse.

Der findes utroligt mange måder at lave tunmousse på, nogen med husblas andre med smør, og sådan kunne jeg blive ved. Jeg foretrækker en mousse uden smør, da jeg synes den bliver mere frisk i smagen.

Tunmousse med cremefraiche og rødløg
Tunmousse med cremefraiche og rødløg

Nem tunmousse uden smør

Jeg er rigtig glad for at bruge syrnede mælkeprodukter i min tunmousse, som her i denne opskrift, hvor den er lavet med cremefraiche, eller som i denne, hvor det er en tunmousse med græsk yoghurt.

Uanset hvordan du foretrækker din tunmousse, er en ting sikker. Det er altid et hit. Både som forret, som små appetizers oven på rugbrødschip eller til frokostbordet. Mulighederne er mange, og det er blot at slippe fantasien løs.

Ud over at være en klassiker, er det også noget af det nemmeste at lave. Det kræver altså ikke ret meget at lave, og den kan sagtens laves dagen før den skal serveres. Jeg elsker altså når gæstemad kan forberedes, det gør det så dejlig nemt.

Få opskriften på tunmousse med cremefraiche her:

Reklamelinks er markeret med*
Tunmousse med cremefraiche og rødløg

Tunmousse med cremefraiche og purløg

4.23 fra 9 stemmer
Antal: 4 personer
Forberedelse15 min
Hviletid2 t
I alt2 t 15 min

Ingredienser

  • 2 dåser tun (i vand)
  • 3 blade husblas
  • 300 g creme fraiche 9%
  • 1 rødløg
  • 2 spsk finthakket purløg
  • 1 tsk citronsaft
  • salt og peber

Sådan gør du

  • Dåserne med tun åbnes, og vandet hældes fra.
  • Læg husblas i blød i koldt vand, i ca 5 minutter.
  • Pil og hak løget fint.
  • Kom tun, creme fraiche, citronsaft, løg, purløg, salt og peber op i en skål, og rør det grundigt sammen med en gaffel
  • Tag husblassen op af vandet, klem den fri for overskydende vand og smelt den i en tykbundet gryde ved svag varme. Afkøl husblassen med lidt af tunblandingen, og vend derefter resten af den afkølede husblas i tunblandingen.
  • Hæld tunmoussen i en form, og stil den tildækket i køleskabet, til den har sat sig. Det tager ca 5 timer.
  • Servér tunmoussen sammen med salat og hjemmebagt flute.

Køkkenudstyr

  • Skål*
  • Dåseåbner*
  • Skærebræt*
  • Grøntsagskniv*
  • Kasserolle*
  • Dejskraber*
Udskriv opskrift Gem på Pinterest
Fik du lavet opskriften?Så ville jeg elske at høre hvordan det gik! Skriv en kommentar her på bloggen, eller tag @mariasilje på instagram.

Sense håndfuldsfordeling af tunmousse med cremefraiche

Hf 1+2: rødløg, purløg.
Hf 3: tun.
Hf 4: intet.
Fedt: creme fraiche 9%
Smagsgiver / gratis: citronsaft, salt, peber, husblas.

Næringsindhold
Tunmousse med cremefraiche og purløg
Indhold per portion
Kalorier (kcal) 134.75 Kalorier fra fedt 65
% Dagligt indtag*
Fedt 7.25g11%
Kulhydrater 6.25g2%
Fibre 0.5g2%
Protein 14.25g29%
* De daglige procent-værdier er baseret på en diæt med 2000 kalorier.

Hvor meget tunmousse kan du spise?

Hvis du spiser en fjerdedel af denne tunmousse med cremefraiche, får du en halv håndfuld protein (hf 3) og cirka 5 spiseksefulde mælkedressing. Det er for meget mælkedressing, da du kun har 2 spiseksefulde til hver spisekasse. Du kan dog gemme mælkedressingen fra dagens øvrige spisekasser og derved går det lige op.

Hvad bør du spise ved siden af?

For en fornuftig spisekasse bør du selv supplere med to håndfulde grøntsager (hf 1+2) en halv håndfuld protein (hf 3) samt en håndfuld stivelse (hf 4) og 3 spiseksefulde fedt.

Få mere inspiration

  • Efterår, Fisk og skaldyr, Forår, Morgenmad og brunch, Sense opskrifter, Sommer, Vinter
Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og få de nyeste opskrifter direkte i din indbakke
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Relaterede indlæg
Loading...
Tarteletter med høns i asparges
Tarteletter med høns i asparges
græsk fladbrød med græsk salat
Græske fladbrød
citronsmåkager
Citronsmåkager
Æbleskiver med fuldkorn
Æbleskiver med fuldkorn
Open
It's pasta time 🍝😋⁠
⁠
Denne pasta er en virkelig lækker sag med kylling og chorizo, vendt i en cremet tomatsauce.⁠
Nemt, enkelt og drøn lækkert 😄⁠
⁠
Har du en yndlings pastaret?⁠
⁠
#pasta #pastamedkylling #kylling #chorizo #mariasilje #instagramakademiet #influencerakademiet #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost
Open
Søde og syrlige, syltede rødløg 🤩⁠
⁠
Jeg kan spise dem til ALT! Pariserbøf, hotdogs, burger, pitabrød, i salater, på leverpostejsmaden, ostemaden og så videre. ⁠
⁠
Hvad spiser du syltede rødløg sammen med?⁠
⁠

#syltederødløg #rødløg #sensekost #nemmad #madinspiration #deldinmad #grøntsager #lækkermad #sundlivsstil #madmedmedfølelse #madglad #godmad #hjemmelavet #nemopskrift #opskrift #everydayfood #dinnerrecipes #easydinnerideas #dinnertime
Open
Det er fredag, og det kalder på lækker mad og selvfølgelig den lækreste sauce 🤩⁠
⁠
Min ultimative yndlingssauce er en kraftig og cremet hvidvinssauce med estragon. Det er sådan en sauce jeg laver igen og igen – og igen. ⁠
⁠
Den smager vanvittig godt, og jeg har kun fået positive tilbagemeldinger fra gæsterne, og drømmemanden selvfølgelig.⁠
⁠
Inden du lader dig skræmme af, at det er en hvidvinssauce, så lov mig at du giver den en chance. Uanset om det er røde bøffer, en oksesteg, svinemørbrad eller et stykke saftig kylling du sætter på menuen, vil den gøre underværker.⁠
⁠
#sovs #sauce #hvidvinssauce #hvidvinssovs #madlavning #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #opskrifter #instagramakademiet #madblog #nemaftensmad #madglæde #sundkost #madopskrifter #sundaftensmad #sunderelivsstil #nemtoglækkert #visdinmad #aftensmadinspiration #dinnerrecipe
Open
Blomkåls bisque, eller blomkålssuppe, som det også kan kaldes er blevet min nye yndlingssuppe – hvis du ser bort fra hyldebærsuppe eller blommesuppe 🥣⁠
⁠
Den hvide, fløljsbløde suppe er røget direkte ind på en førsteplads på min suppeliste. Det er ganske vist, en meget sparsom suppeliste jeg har. Faktisk indeholder den kun en håndfuld forskellige.⁠
⁠
Jeg er rigtig glad for at toppe blomkålssuppen med friske ærter, når de er i sæson, og ellers smager det skønt med friske krydderurter, sprødstegt seranoskinke eller et stykke fisk. Mulighederne er mange, og jeg er sikker på at det er lækkert, uanset hvad du vælger at toppe den med 😍⁠
⁠
#blomkålssuppe #suppe #blomkål #mariasilje #instagramakademiet #influencerakademiet #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost
Open
Sprød og vanvittigt skøn grønkålssalat med appelsin 😄⁠
⁠
Jeg elsker at kombinere dem lækre kål med friske appelsiner, søde pecannødder samt skønne blåbær og granatæble kerner, det kan altså bare ikke gå galt.⁠
⁠
Jeg er glad for at spise den sammen med et meste, men sådan en gang ovnstegte kyllingelår er altså bare suverænt sammen med en god grønkålssalat.⁠
⁠
Hvad spiser ud sammen med grønkål?⁠
⁠
#grønkål #grønkålssalat #salat #mariasilje #instagramakademiet #influencerakademiet #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost⁠
⁠
Open
Spansk tortilla, eller æggekage om man vil 🍳⁠
⁠
Kært barn har mange navne, og i bund er grund er det jo stort set det samme.⁠
⁠
En spansk tortilla med chorizo og kartoffel, er nem og enkel at lave, den smager skønt og er lækker til både morgen- frokost og aftensmad. ⁠
⁠
Hvad kan du godt lide at komme i din æggekage? 😄⁠
⁠
Jeg deler her min version af den spanske æggekage via linket i min profil.⁠
⁠
#spansktortilla #tortilla #æggekage #mariasilje #instagramakademiet #influencerakademiet #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost⁠
  • Pinterest
  • Facebook
  • Instagram
  • Email
  • Powered by BloggerSpace
© 2014 - 2021 Mariasilje.dk. All right reserved.
Luk menu