Skip to content
No results
No results
  • Forside
  • Alle opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Brød og boller
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Tema
  • Sense opskrifter
    • Sense opskrifter morgenmad
    • Sense opskrifter frokost
    • Sense opskrifter aftensmad
    • Sense opskrifter med kylling
    • Sense opskrifter med oksekød
    • Sense opskrifter med fisk og skaldyr
    • Sense opskrifter kage og søde sager
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Pinterest Facebook Instagram Email
Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og få de nyeste opskrifter direkte i din indbakke
Maria Silje | Mad blog
  • Forside
  • Alle opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Brød og boller
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Tema
  • Sense opskrifter
    • Sense opskrifter morgenmad
    • Sense opskrifter frokost
    • Sense opskrifter aftensmad
    • Sense opskrifter med kylling
    • Sense opskrifter med oksekød
    • Sense opskrifter med fisk og skaldyr
    • Sense opskrifter kage og søde sager
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Maria Silje | Mad blog

Frugt og grøntsager i sæson – Din store råvareguide

Frugt og grøntsager i sæson - Din store råvareguide - forårsråvarer

Jeg har de seneste år fået øjnene mere op for at spise frugter og grøntsager i sæson. Det kan være lidt svært at vide hvornår det er sæson for de forskellige råvarer, derfor har jeg lavet den ultimative guide til dig, så det bliver langt mere overskueligt.

Indholdsfortegnelse Luk
1 Hvorfor bør du spise frugter og grøntsager i sæson?
2 Forårets råvarer
2.1 Marts
2.2 April
2.3 Maj
3 Sommerens råvarer
3.1 Juni
3.2 Juli
3.3 August
4 Efterårets råvarer
4.1 September
4.2 Oktober
4.3 November
5 Vinterens råvarer
5.1 December
5.2 Januar
5.3 Februar

Hvorfor bør du spise frugter og grøntsager i sæson?

Der bliver importeret alverdens frugt og grønt fra udlandet, og dermed kan vi finde både friske røde jordbær og sprøde grønne asparges i supermarkederne året rundt. Men selvom vi har adgang til alverdens friske frugter og grøntsager, er det ikke dem alle, som smager lige godt hele året.

Faktisk det er ikke kun smagen der er stor forskel på. Når du køber grøntsager i sæson, er de friske og nyhøstede, de indeholder desuden også langt flere gode vitaminer og mineraler. Eksempelvis indeholder en nyopgravet kartoffel mere end dobbelt så meget c-vitamin, som en kartoffel der har ligget opbevaret i flere måneder. Det er da lidt vildt, ik?

Som sagt smager danske råvarer bedst når de er i sæson og nyhøstet. Som om det ikke er grund nok, til at handle ud fra sæsonen, er det oftest også billigere, at købe frugter og grøntsager i sæson. De er dansk producerede, og du er dermed med til at skåne miljøet, da råvarerne ikke har så langt fra marken, til din tallerken.

Frugt og grøntsager i sæson - Din store råvareguide - forårsråvarer

Forårets råvarer

Efter (hvad der føles som) en lang vinter, er det nu, at alt begynder at spire, og blive grønt uden for. Vi går de lysere dage i møde, og vi begynder så småt at få et større udvalg af friske danske råvarer.

Årets første asparges titter frem, de sure rabarber bliver tryllet om til alverdens lækkerier og de små sprøde radiser er klar til at nydes.

Vi siger farvel til de tunge vintersmage og goddag til en masse nye lette smagsoplevelser.

Her kan du finde en masse skønne opskrifter og inspiration til at bruges forårets råvarer når de er i sæson.

Marts


Grøntsager:

Agurk
Gulerod
Grønkål
Hvidkål
Jordskok
Kartoffel
Knoldselleri
Løg
Pastinak
Peberrod
Persillerod
Porre
Rosenkål
Rødbede
Rødkål
Rødløg
Salat
Skalotteløg
Skorzonerrod
Spirer
Tomat


Frugt:

Æble


Svampe:

Bøgehat
Champignon
Enoki
Kejserhat
Portobello
Østershat


Krydderurter:

Basilikum
Brøndkarse
Citronmelisse
Dild
Estragon
Karse
Koriander
Kørvel
Merian
Mynte
Oregano
Persille
Purløg
Ramsløg
Rosmarin
Salvie
Timian

April


Grøntsager:

Agurk
Gulerod
Jordskok
Kartoffel
Løg
Pastinak
Peberfrugt
Peberrod
Porre
Rabarber
Radise
Rødbede
Salat
Spinat
Tomat


Frugt:

Æble


Svampe:

Bøgehat
Champignon
Enoki
Kejserhat
Portobello
Østershat


Krydderurter:

Basilikum
Brøndkarse
Citronmelisse
Dild
Estragon
Karse
Koriander
Kørvel
Merian
Mynte
Oregano
Persille
Purløg
Ramsløg
Rosmarin
Salvie
Timian

Maj


Grøntsager:

Agurk
Asparges (grønne og hvide)
Bladbede
Blomkål
Chili
Gulerod
Kartoffel
Løg
Peberfrugt
Peberrod
Porre
Rabarber
Radise
Salat
Spidskål
Spinat
Tomat


Frugt:

Æble


Svampe: 

Bøgehat
Champignon
Enoki
Kejserhat
Morkel
Portobello
Østershat


Krydderurter: 

Basilikum
Brøndkarse
Citronmelisse
Dild
Estragon
Karse
Koriander
Kørvel
Merian
Mynte
Oregano
Persille
Purløg
Ramsløg
Rosmarin
Salvie
Timian

Frugt og grøntsager i sæson - Din store råvareguide - forårsråvarer

Sommerens råvarer

Når sommeren kommer, begynder haverne og supermarkederne af bugne med smukke farver. Bærbuskene og frugttræerne arbejder på højtryk, for at forsyne os med blandt andet søde solmodne jordbær, mørkerøde kirsebær og let søde hindbær.

De små nye kartofler pibler frem, og er du heldig, møder du en masse skønne vejboder som sælger lige netop de aller skønneste sommer råvarer.

Det er nu vi har det aller største udvalg af danske råvarer, og det skal udnyttes. Mange hiver grillen frem, laver lækre salater, og smider måske endda nogle af grøntsagerne på grillen, dét kan altså anbefales.

Jeg har naturligvis samlet alle mine opskrifter med sommerens råvarer til dig, så du kan finde inspiration til en masse farverige sommerretter med frugt og grøntsager i sæson.

Juni


Grøntsager:

Agurk
Asparges (grønne og hvide)
Bladbede
Bladselleri
Blomkål
Broccoli
Chili
Fennikel
Forårsløg
Gulerod
Hvidløg
Kartoffel
Kinakål
Løg
Majroe
Peberfrugt
Peberrod
Rabarber
Radise
Salat
Spidskål
Spinat
Sukkerærter
Tomater
Ærter
Ærteskud


Frugt:

Hindbær
Hyben
Jordbær
Solbær
Stikkelsbær


Svampe:

Bøgehat
Champignon
Enoki
Kejserhat
Morkel
Portobello
Rørhat
Østershat


Krydderurter:

Basilikum
Brøndkarse
Citronmelisse
Dild
Estragon
Hjulkrone
Karse
Koriander
Kørvel
Merian
Mynte
Oregano
Persille
Purløg
Ramsløg
Rosmarin
Salvie
Timian

Juli


Grøntsager:

Agurk
Artiskok
Asparges (Grønne)
Bladbede
Bladselleri
Blomkål
Broccoli
Bønner (Grønne)
Chili
Fennikel
Forårsløg
Gulerod
Hvidkål
Hvidløg
Kartoffel
Kinakål
Løg
Majroe
Majs
Pak Choy
Peberfrugt
Peberrod
Porre
Rabarber
Radise
Knoldselleri
Salat
Skorzonerrod
Spidskål
Spinat
Squash
Sukkerærter
Tomater
Ærter
Ærteskud


Frugt:

Blåbær
Hindbær
Hyben
Jordbær
Kirsebær
Netmelon
Ribs
Solbær
Stikkelsbær


Svampe:

Bøgehat
Champignon
Enoki
Kantarel
Kejserhat
Portobello
Rørhat
Østershat


Krydderurter:

Basilikum
Brøndkarse
Citronmelisse
Dild
Estragon
Humle
Karse
Koriander
Kørvel
Løvstikke
Merian
Mynte
Oregano
Persille
Purløg
Ramsløg
Rosmarin
Salvie
Timian

August


Grøntsager:

Agurk
Artiskok
Bladbede
Bladselleri
Blomkål
Broccoli
Bønner (Grønne)
Chili
Fennikel
Forårsløg
Grønkål
Gulerod
Hokkaido
Hvidkål
Hvidløg
Jordskok
Kartoffel
Kinakål
Knoldselleri
Knudekål
Løg
Majroe
Majs
Pak choy
Peberfrugt
Peberrod
Porre
Rabarber
Radise
Rødbede
Rødkål
Salat
Skalotteløg
Skorzonerrod
Spidskål
Spinat
Squash
Sukkerærter
Tomater
Ærter
Ærteskud


Frugt:

Blomme
Blåbær
Brombær
Hindbær
Hyben
Jordbær
Kirsebær
Multebær
Netmelon
Pære
Ribs
Solbær
Tyttebær
Æble


Svampe:

Bøgehat
Champignon
Enoki
Kantarel
Karl
Johan
Kejserhat
Pigsvamp
Portobello
Rørhat
Østershat


Krydderurter:

Basilikum
Brøndkarse
Citronmelisse
Dild
Estragon
Karse
Koriander
Kørvel
Løvstikke
Merian
Mynte
Oregano
Persille
Purløg
Rosmarin
Salvie
Timian

Frugt og grøntsager i sæson - Din store råvareguide 1

Efterårets råvarer

Efteråret byder stadig på nogle af de samme smagfulde fristelser som sommeren, men det er også nu, at vi skal have fat i de lidt tungere grøntsager, som eksempelvis de smukke farvestrålende græskar, mørke hyldebær og en masse dejlige æbler og pærer.

I takt med at vejret bliver koldere, og bladene begynder at falde af træerne, indbyder efteråret også til lidt tungere retter som varme supper, gryderetter og en dejlig varm kop kakao. Det nydes selvfølgelig helst inden døre, imens man kan se vinden ruske i træerne uden for vinduet.

Du finder her alle mine efterårsopskrifter, og jeg håber at du vil finde en masse inspiration, til at nyde frugter og grøntsager i sæson.

September


Grøntsager:

Agurk
Artiskok
Bladbede
Bladselleri
Blomkål
Broccoli
Bønner (Grønne)
Chili
Fennikel
Forårsløg
Glaskål
Græskar
Grønkål
Gulerod
Hokkaido
Hvidkål
Hvidløg
Jordskok
Kartoffel
Kinakål
Knoldselleri
Kålrabi
Løg
Majs
Pak choy
Pastinak
Peberfrugt
Peberrod
Persillerod
Porre
Radise
Ræddike
Rødbede
Rødkål
Salat
Savoykål
Skalotteløg
Skorzonerrod
Spidskål
Spinat
Squash
Tomater
Ærter
Ærteskud


Frugt:

Blomme
Blåbær
Brombær
Havtorn
Hindbær
Hyldebær
Kirsebær
Multebær
Netmelon
Pære
Rønnebær
Tyttebær
Æble


Svampe:

Bøgehat
Champignon
Enoki
Kantarel
Karl
Johan
Kejserhat
Pigsvamp
Portobell
Rørhat
Østershat


Krydderurter:

Basilikum
Brøndkarse
Citronmelisse
Dild
Estragon
Karse
Koriander
Kørvel
Merian
Mynte
Oregano
Persille
Purløg
Rosmarin
Salvie
Timian

Oktober


Grøntsager:

Agurk
Asier
Bladselleri
Blomkål
Broccoli
Chili
Fennikel
Forårsløg
Glaskål
Grønkål
Gulerod
Hokkaido
Hvidkål
Hvidløg
Jordskok
Kartoffel
Kinakål
Knoldselleri
Kålrabi
Løg
Majs
Pak choy
Palmekål
Pastinak
Peberfrugt
Peberrod
Persillerod
Porre
Radise
Rosenkål
Ræddike
Rødbede
Rødkål
Salat
Savoykål
Skalotteløg
Skorzonerrod
Spidskål
Spinat
Squash
Tomater


Frugt:

Aronia
Blomme
Havtorn
Hindbær
Multebær
Pære
Tranebær
Tyttebær
Æble


Svampe:

Bøgehat
Champignon
Enoki
Kantarel
Karl
Johan
Kejserhat
Pigsvamp
Portobello
Østershat


Krydderurter:

Basilikum
Brøndkarse
Citronmelisse
Dild
Estragon
Karse
Koriander
Kørvel
Merian
Mynte
Oregano
Persille
Purløg
Rosmarin
Salvie
Timian

November


Grøntsager:

Asier
Bladselleri
Blomkål
Broccoli
Chili
Fennikel
Glaskål
Grønkål
Gulerod
Hokkaido
Hvidkål
Jordskok
Kartoffel
Kinakål
Knoldselleri
Kålrabi
Løg
Palmekål
Pastinak
Peberrod
Persillerod
Porre
Radise
Rosenkål
Ræddike
Rødbede
Rødkål
Savoykål
Skalotteløg
Tomater


Frugt:

Pære
Tranebær
Blomkål
Æble


Svampe:

Bøgehat
Champignon
Enoki
Fløjlsfod
Kejserhat
Pigsvamp
Portobello
Østershat


Krydderurter:

Basilikum
Brøndkarse
Citronmelisse
Dild
Estragon
Karse
Koriander
Kørvel
Merian
Mynte
Oregano
Persille
Purløg
Rosmarin
Salvie
Timian

Frugt og grøntsager i sæson - Din store råvareguide - forårsråvarer

Vinterens råvarer

Vinteren har sæsonens mindste råvareudvalg, det behøver dog ikke at blive kedeligt af den grund. Det giver nemlig anledning til at spise en masse sprød kål, i alle afskygninger, blandt andet grønkål, rødkål og palmekål.

De søde rodfrugter hører også vinteren til, de smager dejligt, mætter rigtig godt, og er utroligt nemme at arbejde med, da de både kan forvandles til supper, kager, salater og meget mere.

Jeg håber at mine vinteropskrifter giver dig lyst til at gå på opdagelse blandt alle de skønne råvarer, og spise flere grøntsager i sæson.

December


Grøntsager:

Glaskål
Grønkål
Gulerod
Hokkaido
Hvidkål
Jordskok
Kartoffel
Kinakål
Knoldselleri
Løg
Palmekål
Pastinak
Peberrod
Persillerod
Porre
Rosenkål
Ræddike
Rødbede
Rødkål
Savoykål


Frugt:

Pære
Tranebær
Æble


Svampe:

Bøgehat
Champignon
Enoki
Fløjlsfod
Kejserhat
Portobello
Shiitake
Østershat


Krydderurter:

Basilikum
Brøndkarse
Citronmelisse
Dild
Estragon
Karse
Koriander
Kørvel
Merian
Mynte
Oregano
Persille
Purløg
Rosmarin
Salvie
Timian

Januar


Grøntsager:

Glaskål
Grønkål
Gulerod
Hvidkål
Jordskok
Kartoffel
Knoldselleri
Løg
Pastinak
Peberrod
Persillerod
Porre
Rosenkål
Ræddike
Rødbede
Rødkål


Frugt:

Pære
Æble


Svampe:

Bøgehat
Champignon
Enoki
Fløjlsfod
Kejserhat
Portobello
Shiitake
Østershat


Krydderurter:

Basilikum
Brøndkarse
Citronmelisse
Dild
Estragon
Karse
Koriander
Kørvel
Merian
Mynte
Oregano
Persille
Purløg
Rosmarin
Salvie
Timian

Februar


Grøntsager:

Grønkål
Gulerod
Hvidkål
Jordskok
Kartoffel
Knoldselleri
Kålrabi
Løg
Pastinak
Peberrod
Persillerod
Porre
Rosenkål
Ræddike
Rødbede


Frugt:

Æble


Svampe:

Bøgehat
Champignon
Enoki
Fløjlsfod
Kejserhat
Portobello
Østershat


Krydderurter:

Basilikum
Brøndkarse
Citronmelisse
Dild
Estragon
Karse
Koriander
Kørvel
Merian
Mynte
Oregano
Persille
Purløg
Rosmarin
Salvie
Timian

Få mere inspiration

  • Sæson, Tema
Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og få de nyeste opskrifter direkte i din indbakke
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Relaterede indlæg

Blomkålssalat med hasselnødder og brombær

Vaniljekranse lavet med sprøjtepose

Vaniljekranse

Pasta og mel på et skærebræt

8 nemme pastaretter

fyldte-peberfrugter-med-grillost_mariasilje4

Fyldte peberfrugter med grillost

lækre retter med kylling

19 nemme retter med kylling

Iskaffe-med-smag-af-Italien

Iskaffe med smag af Italien + en konkurrence

Gulerodssuppe med røde linser og pistachenødde

Gulerodssuppe med røde linser og pistacienødder

Blomkål med hvid bønnecrem

Blomkål med hvid bønnecreme

Open
Saftig krydret gris med pak choi og broccoli

I samarbejde med @smaekpaasmagen og @landbrugogfoedevarer 🐷

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at vi er glade for at spise gris herhjemme. Gris smager af mere og har mange muligheder, derfor er det også på menuen stort set hver uge hos os.

Grisekød giver krydderi, umami og mæthed, og det er bare nogle af grundene til at vi er glade for det 😄

Derud over havde min farmor og farfar grise på gården i min barndom, og jeg har derfor altid elsket det, og det er forbundet med mange gode minder 🥰🐷

I dag har jeg valgt at bruge grisekødet til denne asiatisk inspirerede ret, hvor jeg virkelig synes at grisen kommer til sin ret og selvfølgelig smager helt fantastisk 🤩

Ingredienser
Saftig, krydret gris
- 3 koteletter fra gris, 2 cm tykke, 400 g
- ½ dl risvin eller tør hvidvin
- ½ dl sojasauce
- 1 spsk hvidløgspulver eller 1 presset hvidløg
- 1 spsk løgpulver eller 1 lille revet løg
- 1 spsk peber
- 2 dl hvedemel
- ½ dl olie
Tilbehør:
- 1 bundt forårsløg, 100 g
- 1 lime
-  100 g saltede peanuts
- 1 bundt koriander, 10 g
- 1 broccoli, 500 g
- 4 pak choy, 375 g
- 1 spsk olie
- 1 tsk salt
- 300 g ris
General Tso´s sauce:
- 2 fed hvidløg
- 1 tsk revet ingefær eller tørret ingefær
- 1 frisk chili eller efter smag
- 1 spsk olie
- ½ dl risvin eller tør hvidvin
- ½ dl eddike
- ½ dl soya sauce
- 50 g sukker
- ½ spsk vand
- ½ spsk majsstivelse

Find fremgangsmåden på smækpåsmagen.dk eller vis link i bio 🫶🏻

#Mariasilje #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad @smaekpaasmagen @landbrugogfoedevarer #smækpåsmagen
Open
Jeg har brug for din hjælp ✨

Meget snart deler jeg opskriften på min yndlings pasta bolognese (selvfølgelig med pasta fra altid yndlings @pastariget) med jer 😄

Hvilket billede synes du skal være frontbilledet? 🫶🏻📸

#Mariasilje #instagramklubben #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #bolognese #pasta #kødsovs
Open
I bad om opskriften på de aller lækreste asiatiske kyllingekødboller, og ved i hvad? Den får i lige her 👇🏻

Husk at gem opskriften med det lille bogmærke, så har du den altid ved hånden når du skal bruge den 🫶🏻

OPSKRIFT:
1 æg
1 dl panko rasp
2 forårsløg
1 lille løg
1 tsk knust ingefær på glas (kan erstattes af friskrevet ingefær, prøv dig frem alt efter hvor glad du er for ingefær)
1 fed hvidløg
1 spsk soya
¼ tsk peber
400 g hakket kylling
2 spsk sort sesam

Sauce:
50 g teriyaki
1 fed hvidløg
1 spsk sort sesam
1 spsk alm sesamfrø

Tilberedelse:
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
Skyl og skær dine forårsløg i skiver, pres eller riv hvidløg, og skær løg i små tern.
- I en skål blandes æg, panko rasp, forårsløg, hvidløg, løg, ingefær, soya, sort sesam og peber.
- Tilføj hakket kylling til skålen, ælt det sammen med hånden, eller brug en ske hvis du synes det er nemmere.
- Med en teske og en håndflade formes 36 små kødboller. Læg dem på en bageplade med bagepapir. Bag dem i ovnen i ca. 20 minutter ved 200 grader varmluft

Sauce:
- Imens kødbollerne er i ovnen laves saucen.
-Bland teriyaki, sorte og hvide sesamfrø samt et fed hvidløg revet eller presset.
- Når kødbollerne er færdige, vendes de med saucen som giver dem en lækker smagfuld sticky overflade.
- Nu er de klar til servering, enten på små spyd eller som de her.

#Mariasilje #instagramklubben #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #asiatiskekødboller #asiatisk #kødboller
Open
Jeg har simpelthen smovset asiatiske kyllingekødboller 5-6 gange de sidste 2 ugers tid, du smager SÅ godt jo! 🤤🤤🤤

Vil du ha’ opskriften?

#Mariasilje #instagramklubben #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #asiatiskekødboller #kyllingekødboller #kødboller #asiatisk
Open
Der er virkelig sket noget på fastelavnsbolle-fronten de senere år i Danmark. Og der lader næsten til at være kamp om rampelyset og pladserne som årets BEDSTE fastelavnsboller 😄

Er det stukket lidt af? Måske, men jeg elsker alt ved det 🤩

Derfor er jeg i år hoppet med på bølgen og lavet sådan en fancy fastelavnsbolle med en fransk navn jeg end ikke kan udtale 😅😋

Jeg har fyldt min ‘choux au craqueline’ men den lækreste hindbærskum og toppet den med en lækker chokoladeganache, og wow siger jeg bare, den smager for sindssygt 🤩🥰

Har du fået lyst til at kaste sig ud i at bage dem selv, finder du opskriften på min blog via linket i min profil 🫶🏻

#Mariasilje #instagramklubben #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #fastelavnsboller #fastelavn #chouxaucraquelin #vandbakkelse #vandbakkelser @callebautnordic
Open
Var det noget med en lækker brownie uden mel og sukker? 

Så er det altså denne bønnebrownie du skal ha fingrene i 🤩 Den smager virkelig godt, er som sagt uden tilsat sukker, lavet på en base af sorte bønner og er dermed et sundere alternativ til eftermiddags kagen 😋

Haps opskriften her 👇🏻

1 dåse sorte bønner
60 g kokosolie
2 tsk vaniljesukker
2 spsk espresso (dette kan erstattes af vamt (kogt) vand)
2 æg
120 g sukrin gold (dette kan erstattes med sukker)
60 g usødet kakaopulver (bagekakao)
½ tsk bagepulver
¼ tsk salt
60 g mørk chokolade 70% (gerne som chokoladeknapper)

Tilberedelse
- Tænd ovnen på 175 grader almindelig ovn.
- Dræn de sorte bønner og kom dem i en blender sammen med kokosolie, vaniljesukker og espresso. - - Blend til du har en helt glat og ensartet konsistens.
- Kom æggene i blenderen sammen med bønnemassen om blend cirka 10 sekunder til det er blendet sammen.
- I en ren skål blandes sukrin gold, kakaopulver, bagepulver, salt og vaniljesukker.
- Hæld den blendede bønnemasse op i skålen med de tørre ingredienser, og vend det godt sammen.
- Læg to spiseskefulde chokolade til side og vend resten i dejen.
- Beklæd en form (cirka 20×26 cm) med bagepapir, fordel dejen i formen og top med det resterende chokolade.
- Bag kagen 25-30 minutter i ovnen til kagen er blank og fast.
- Lad kagen køle lidt af på en rist. Opbevar herefter kagen i køleskabet hvor den kan holde et par dage.

#Mariasilje #instagramklubben #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #brownie #bønnebrownie #sortebønner
  • Pinterest
  • Facebook
  • Instagram
  • Email
Opskrifter
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad og brunch
  • Kolde og varme drikke
  • Brød og boller
Sense Opskrifter
  • Alle Sense opskrifter
  • Sense morgenmad
  • Sense frokost
  • Sense aftensmad
Sæson
  • Forår
  • Sommer
  • Efterår
  • Vinter
Find rundt
  • Forside
  • Om Maria Silje
  • Artikler

Powered by Bloggerspace

© 2014 - 2023 Mariasilje.dk. All right reserved.