Skip to content
Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og få de nyeste opskrifter direkte i din indbakke
  • Forside
  • Alle opskrifter
  • Opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Brød og boller
    • Tema
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Menu
  • Forside
  • Alle opskrifter
  • Opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Brød og boller
    • Tema
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Søg
Luk
  • Forside
  • Alle opskrifter
  • Opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Brød og boller
    • Tema
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Menu
  • Forside
  • Alle opskrifter
  • Opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Brød og boller
    • Tema
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Søg
Luk

Forret med rejer på ærtepure og sprødt rugbrød

Forret med rejer på ærtepure og sprødt rugbrød

Nem forret med rejer og urter, på ærtepure og sprødt rugbrød, smager rigtig dejligt at sommer.

For et stykke tid siden var der en sød følger der efterspurgte om jeg ville lave en version af en nem forret, med rejer og ærter, som hun havde set, men ikke havde nogen opskrift på. Det ville jeg naturligvis gerne prøve. Jeg elsker sådanne udfordringer, da det giver mig mulighed for at være kreativ inden for nogle forudbestemte rammer.

Jeg elsker at eksperimentere i køkkenet, og jeg har generelt rigtig svært ved at følge en opskrift slavisk, da jeg altid lige får en eller anden god idé. Og opskrifter har ikke været noget vi fik udleveret, i min familie. Min morfar sagde altid ‘Man kan hvad man vil’ og hvis jeg spurgte ‘Hvor meget kommer du i?’ Svarede han hver gang ‘Passende.’ og så var det jo bare at gå igang selv.

Forret med rejer

Jeg synes, at denne forret med rejer og urter på cremet ærtepure og sprødt rugbrød, kan serveres hele året. Den bringer lidt sommerstemning ind.

Den er også virkelig oplagt til en let frokost, som en del af en tapas eller i miniudgave som små canapéer.

Er du ligeså glad for at servere rejer til forret, som jeg er, får du også opskriften på denne lækre rejecocktail med rygeost lige her. 

Reklamelinks er markeret med*
Forret med rejer på ærtepure og sprødt rugbrød

Sprødt rugbrød med cremet ærtepurre og rejer

3.82 fra 16 stemmer
Antal: 2 personer

Ingredienser

  • 2 skiver rugbrød
  • 1 1/2 dl ærter (optøet fra frost)
  • 2 spsk flødeost
  • 1 dl rejer
  • 2 spsk dild (frisk, finthakket)
  • 2 spsk purløg (frisk, finthakket)
  • citronsaft
  • 1/2 spsk olivenolie
  • salt og peber

Sådan gør du

  • Find en udstikker, gerne rund, og så stor, at du udnytter størrelsen på rugbrødet. Alternativt, kan du bruge et glas.
  • Udstik 2 runde stykker brød, én på hver skive rugbrød.
  • Steg dem i en smule olie og salt på en varm pande, så de bliver sprøde.
  • Brug din udstikker som form, eller lav din egen form af 2 stykker kageplast og lidt tape.
  • Hvis du laver din egen form, former du kageplast rundt om det stegte rugbrød, sådan at størrelsen er den samme, som rugbrødet, og holder formen sammen med lidt tape.
  • Hvis du bruger en udstikker som form, lægger du blot rugbrødet, ned i formen.
  • Kog ærterne i 10 minutter, si alt vandet fra, og purer ærterne med en stavblender, tilføj flødeost og smag til med citronsaft, salt og peber.
  • Fordel ærtepureen i de to forme og sæt i køleksabet, til de er helt kolde.
  • Vend rejerne med finthakket purløg og finthakket dild, og fordel dem oven på ærtepureen.
  • Fjern formen og server.
Udskriv opskrift Gem på Pinterest
Fik du lavet opskriften?Så ville jeg elske at høre hvordan det gik! Skriv en kommentar her på bloggen, eller tag @mariasilje på instagram.

Sense håndfuldsfordeling af forret med rejer

Hf 1+2: ærter.
Hf 3: rejer.
Hf 4: rugbrød.
Fedt: flødeost, olivenolie.
Smagsgiver / Gratis: dild, purløg, citronsaft.

Hvor meget kan du spise?

Du kan fint spise begge to, det svarer til en stor håndfuld grøntsager (hf 1+2), en håndfuld protein (hf 3), en håndfuld stivelse (hf 4) og 3 spiseskefulde fedt.

Eller du kan nøjes med en enkelt og tælle den som en halv håndfuld grøntsager (hf 1+2), en halv håndfuld protein (hf 3), en halv håndfuld stivelse (hf 4) og 1 1/2 spiseskefulde fedt.

Hvad bør du spise ved siden af?

For en fyldt spisekasse efter sense principperne kan du selv supplere med lidt ekstra.

Spiser du begge, kan du selv supplere med en enkelt håndfuld grøntsager (hf 1+2).

Spiser du en enkelt, kan du selv supplere med 1 1/2 håndfuld grøntsager (hf 1+2), en halv håndfuld protein (hf 3), en halv håndfuld stivelse (hf 4) og op til 1 1/2 spiseskefulde fedt.

Få mere inspiration

  • Efterår, Fisk og skaldyr, Forår, Sense opskrifter, Sommer, Vinter
Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og få de nyeste opskrifter direkte i din indbakke
Abonner
Giv besked om
guest
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer er slået til som standard på din kommentar. Klik på -symbolet for at slå det fra.

guest
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer er slået til som standard på din kommentar. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Relaterede indlæg
Loading...
Sproed-blomkaalssalat-med-mango_mariasilje
Sprød blomkålssalat med mango
Champignontærte med timian og feta
Champignontærte med timian og feta
Granola med mørk chokolade 5
Granola med mørk chokolade
Appelsinmarmelade med gulerod
Appelsinmarmelade med gulerod
Open
Hvad er en græsk middag, uden græske fladbrød?⁠
⁠
Præcis, det er jo lige den ekstra luksus, ved et godt rustikt græsk måltid, at der bliver serveret fløde og lækre fladbrød. 😁⁠
⁠
Jeg spiser dem gerne som en form for pitabrød, hvor jeg kommerfyldet oven på brødet og folder fladbrødet rundt om. Dét er bare godt.⁠
⁠
Opskriften finder du, via linket i min profil 🍴⁠
⁠
#græskmad #fladbrød #mariasilje #instagramakademiet #influencerakademiet #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost
Open
Cremet og virkelig lækker hummus, på kun 5 minutter? 😱⁠
⁠
Kan det over hoved lade sig gøre? Dét kan det, og du vil tanke dig selv for, at lave den selv, fremfor at købe en færdiglavet i supermarkedet.⁠
⁠
Dette er min go to, hver eneste gang der er hummus på menuen her hjemme, og den slår simpelthen aldrig fejl 😍⁠
⁠
Min super nemme opskrift, finder du via linket i min profil.⁠
⁠
#hummus #kikærter #mariasilje #instagramakademiet #influencerakademiet #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost
Open
Græsk salat - med tomat, agurk, grøn peber, oliven og feta ☀️⁠
⁠
Solen - og varmen - er så småt begyndt at titte frem, foråret er på vej, og det giver nyt håb. ⁠
⁠
I dag drømmer jeg om græsk salat, tzatziki og sommersol. Sommersolen må nok vente lidt, men den græske mad, kan heldigvis spises hele året rundt, yay! 😍⁠
⁠
Måske det skal på menuen i aften?⁠
⁠
#græsksalat #græskmad #tomater #agurk #oliven #feta #mariasilje #instagramakademiet #influencerakademiet #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost
Open
Min indiske favorit - Indisk kylling med ristet blomkål 😋⁠
⁠
Cremet sauce, med ovnbagt blomkål, kylling og skønne krydderier. Serveret med bløde naan brød eller indiske fladbrød. ⁠
⁠
Den går rent ind hver eneste gang jeg laver den. Og den er samtidig en af blogger mest populære opskrifter. ⁠
⁠
Har du smagt den?⁠
⁠
#indisk #indiskmad #kylling #blomkål #mariasilje #instagramakademiet #influencerakademiet #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost
Open
Her til morgen, drømmer jeg om friskbagt surdejsbrød med hjemmelavet appelsin- og gulerods marmelade 🤤

Jeg har desværre ingen af delene, så den stå på yoghurt med lidt müsli 😅 Okay, det kan vel også noget 🤷🏻‍♀️

Hvad byder din morgenmad på i dag?

#appelsin #appelsinmarmelade #gulerod #mariasilje #instagramakademiet #influencerakademiet #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost
Open
Pasta er en utroligt nem og billig spise, og det er formentlig én af grundene til at pastaretter er så populært på middagsbordet 😄

En anden grund er, at det smager rigtig dejligt, og er virkelig nemt at variere ud i det uendelige. Hvem har ikke lavet kreative pastaretter med varierende resultat, efter at man flyttede hjemmefra? 😅

Jeg kan i hvertfald ikke sige mig helt fri fra det. De fleste endte dog med at smage rigtig godt, og det er dem, som altså har hængt ved. Nye er kommet til repertoiret i årenes løb, og gudsketak og lov for det. For de er altså blevet lifesavers i en travl hverdag her hjemme. 

Savner du nogle gange inspiration til pastaretterne, så har jeg netop udgivet et blogindlæg med mine bedste pastaretter. Find indlægget via linket i min profil 😁

#pasta #pastaretter #spaghetti #mariasilje #instagramakademiet #influencerakademiet #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost
  • Pinterest
  • Facebook
  • Instagram
  • Email
  • Powered by BloggerSpace
© 2014 - 2021 Mariasilje.dk. All right reserved.
Luk menu