Hokkaido græskar opskrifter
De smukke orange hokkaido græskar er indbegrebet af efterår, men de er faktisk i sæson fra august til december. Det er altså et halvt år med smæk på den orange farve, og hvor du skal nyde den skønne grøntsag.
Med sine kun 20 kcal. pr. 100g og 4,2g kulhydrat, er hokkaido græskaret en virkelig god spise. Du får altså ganske meget mæthed, for ganske få kalorier. Dertil kommer, at det også indeholder både folat, kalium samt a-, b- og c-vitaminer.
Ved du ikke lige hvad du skal lave med græskaret, deler jeg mine bedste opskrifter med hokkaido herunder. Jeg synes ikke af et hokkaido smager af vanvittigt meget i sig selv.
Du kan både gå den salte og den søde vej, jeg bruger det mest i det salte køkken, hvor jeg foretrækker at give det noget kærlighed i form af krydderurter, hvidløg, chili og hvad jeg ellers kan komme i nærheden af. Så får du altså det mest optimale ud af den.
Opskrifter med hokkaido græskar
Smukke græskarboller
Saftige og lækre boller – eller kuvertbrød til græskarsuppen, med græskarmos.
Græskarbollerne smager ikke bare fantastisk, de er også enormt fine at servere for gæster eller komme med i madpakken, hvor de med garanti vil bringe ægte efterårsglæde.
Hokkaidosuppe med kokosmælk og røde linser
Skøn cremet græskarsuppe, smagt til med timian, chili og hvidløg.
Og så er den tilmed vegansk.
Hokkaido salat med timian
Nem og enkel salat med blandt andet bagt græskar, og salatost. Den er både skøn som tilbehør til et saftigt kyllingebryst med sprød seranoskinke, eller som vegetarisk ret med stegte kikærter.
Samosa med græskar og kål
S
prøde samosa med græskar og kål, helt ideelle til dig, som gerne vil have flere kødfri dage.
Ønsker du ikke en kødfri version, kan du nemt tilføje hakket oksekød til fyldet.
Lun efterårssalat med palmekål
Yndlings efterårssalaten over dem alle. Den er nem at lave, og smager så dejligt, at den ofte forsvinder før kødet. Det kan man da godt kalde en succes, ik?
Ristede græskarkerner med salt
Knasende sprøde og virkeligt nemme ristede græskarkerner i ovn. Det er en nem og lækker snack for hele familien, og kan laves når i skal spise Hokkaido græskar eller hvis i skærer græskarlygter til halloween.
Syltet græskar
Hjemmelavet syltet græskar med timian er helt unikt og lækkert.
Ikke nok med at den smukke farve klæder enhver ret, så smager den let sprøde og sød- syrlige græskar vidunderligt.
Pumpkin spice latte
Pumpkin spice latte, er en varm drik lavet med espresso, dampet mælk og en sirup med en blanding af krydderier, herunder kanel, nelliker, ingefær og muskatnød.
Det unikke ved denne latte er tilføjelsen af græskar, der giver den sin karakteristiske smag.