Porretærte med fuldkornsbund

porretaerte-med-fuldkornsbund

Porretærte er en af de mest klassiske madtærter, men også en af dem som smager aller bedst.
Jeg tror også at alle har en holdning til hvordan den skal være, skal der bacon i?, eller skal der skinke i? måske kylling? Personligt jer jeg mest til at den er helt kødfri, det synes jeg smager aller bedst.

 

0 fra 0 stemmer
Porretærte
Porretærte med fuldkornsbund

Opskriften passer til et tærtefad på 26-28cm

Ingredienser
Tærtebund:
  • 200 g Fuldkorshvedemel
  • 240 g Hvedemel
  • 1 dl Vand
  • 200 Bage margarine
Fyld:
  • 5 Porre mere eller mindre, alt efter str på dine porre
  • 5 Små æg 4 alm
  • 1/2 dl Vand
  • 1 Håndfuld revet mozerella lav fedtprocent
  • 1 1/2 tsk Salt
  • Peber
Sådan gør du
  1. Kom mel i en skål, tilsæt vand og smuldr bage magarinen deri.
  2. hæld det godt sammen, så der ikke er nogen klumper, men en stor fast dej.
  3. Del dejen i 2 lige store stykker, og kom dem i køleksabet, tildækket med film.
  4. Skyl og rens dine porre, meget grundigt for jord. Skær den i ca 0,5 cm tykke skiver.
  5. Bring en gryde med letsaltet vand, i kog. Når vandet koger, kommer du porrerne i, og laver de simre i 2 min. begefter hælder du alt vandet fra, lad evt porrene dryppe af i en si.
  6. Pisk æg, vand, salt, peber og ost sammen.
  7. Rul den ene del af tærtedejen ud, og beklæd din tærteform med den.
  8. Fordel porrerne deri, og derefter æggemassen oven på.
  9. Rul den anden del af dejen ud, og lav huller i den, med en lille udstikker. læg dejen med huller ovenpå tærten, skær kanterne til og tryk dejen fast hele vejen rundt.
  10. Lav nogle lange tynde strimler, og flet dem, så du får en fletning der kan nå hele vejen rundt om din tærte.
  11. Gør kanten fugtig med lidt vand, og læg fletningen oven på.
  12. Bag færten i 35-40 minutter ved 200 grader.
  13. Nyd din porretærte med en lækker grøn salat til.

SENSE fordeling:
For et fuldt sense måltid bør du tilføje en håndfuld1+2 og 1/2 håndfuld3. Dette kan gøres ved at spise 1/2 håndfuld edamamme bønner (hf3) og 1 håndfuld gnavegrønt eller andet valgtfrit grønt.

Hf1+2: porre
Hf3: æg, revet mozerella
Hf4: fuldkornshvedemel, hvedemel
Fedt: margarine


 

Hvis du har nogle spørgsmål, eller kommentarer til mine indlæg, finder du et kommentarfelt herunder. Jeg elsker når i deler jeres meninger og tanker med mig, og jeg er meget taknemmelig for at i tager jer tid til det.

Hvis du giver dig i kast med mine opskrifter, så brug endelig hashtagget #MariaSilje så jeg kan følge med hos dig, det er så hyggeligt.

Kærlig hilsen

Maria Silje

3 Comments

  1. Katrine Andersen

    Ej den er rigtig flot😃

    06 . dec . 2016
    • mariasilje

      tusind tak

      06 . dec . 2016
  2. Påskeopskrifter - Retter til påskebordet - Maria Silje

    […] Klik her for at få opskriften. […]

    24 . mar . 2018

Skriv en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »