Porretærte med fuldkornsbund

Få alle ingredienserne til denne opskrift leveret direkte til din hoveddør

Sund porretærte med fuldkornsbund og ost

En klassisk porretærte med fuldkornsbund er nok en af de mest populære madtærter rundt om i de danske hjem. Og med god grund, for er der noget en porretærte er, så er det både nem og lækker.

For mig er porretærten aller bedst, når den er helt enkel som her, hvor det blot er porre, æggemasse og ost. Men du kan sagtens variere den, sådan som du foretrækker. Du kan eksempelvis tilføje skinke, kylling eller bacon til tærten.

Jeg er generelt rigtig glad for salte madtærter. Jeg kunne spise tærte hver eneste uge. Nogle af mine favoritter er champignontærte med feta og timian, en farverig tomattærte og en nem klassisk spinattærte med laks. Har du nogle favorit tærter som du ynder at lave?

En af grundene til at jeg er så glad for tærte, er at de som oftest, kan spises både varme og nybagte, eller kolde til frokosten dagen derpå. Som barn elskede jeg også at få et stykke tærte med på madpakke. Det blev taget op af fryseren om morgenen, inden jeg skulle i skole, og så var det tøet og klar til at blive spist ved frokosttid. Det er så nemt at jeg stadig gør det på den måde.

Sund porretærte med fuldkornsbund og ost
Sund porretærte med fuldkornsbund og ost
Et stykke sund porretærte med fuldkornsbund og ost,

Få opskrift på min version af den klassiske tærte.

Sund porretærte med fuldkornsbund og ost

Porretærte med fuldkornsbund

En klassisk porretærte med fuldkornsbund er nok en af de mest populære madtærter rundt om i de danske hjem. Og med god grund, for er der noget en porretærte er, så er det både nem og lækker.
4,79 fra 14 stemmer
Antal: 4 personer
Forberedelse10 minutter
Tilberedelse35 minutter
I alt45 minutter

Ingredienser

Tærtebund:

Fyld:

  • 6 porre
  • 4 store æg (eller 5 små)
  • ½ dl minimælk
  • 75 g revet mozerella
  • ¼ tsk stødt muskatnød*
  • 1 tsk frisk timian
  • 1 ½ tsk salt
  • peber

KØB HOS NEMLIG

    Tilberedelse

    Tærtebund

    • Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
    • Kom hvedemel, grahamsmel, havregryn, salt, vand og olivenolie i en skål, og ælt det godt sammen, til du har en sammenhængende tærtedej.
    • Rul dejen ud på et stykke bagepapir, til størrelsen passer til dit tærtefad.
    • Smør tærtefadet med lidt olie, og kom tærtedejen op i. Du kan også bage tærte med bagepapiret under dejen, så skal du ikke smørre fadet.
    • Prik dejen med en gaffel, og forbag den i i ovnen ved 200 grader varmluft i 10 minutter.

    Tærtefyld

    • Skyl og rens dine porre grundigt for jord og skær dem i ca 0,5 cm tykke skiver.
    • Bring en gryde med letsaltet vand i kog. Når vandet koger, kommer du porrerne i, og lader dem koge i 2 min. Hæld vandet fra, og lad porrene dryppe af i et dørslag.
    • Pisk æg, mælk, timian, muskatnød, salt og peber sammen til en ensartet æggemasse.
    • Fordel de afdryppede porrer på den forbagte tærtebund, fordel osten ovenpå og til sidst hældes æggemassen over.
    • Bag tærten færdig i 25 minutter ved 200 grader varmluft.
    • Nyd din porretærte med en lækker grøn salat til.

    Noter

    Opskriften passer til et tærtefad på 26-28cm
    Fik du lavet opskriften?Så ville jeg elske at høre hvordan det gik! Skriv en kommentar her på bloggen, eller tag @mariasilje på instagram.

    Sense håndfuldsfordeling af porretærte med fuldkornsbund

    Hf 1+2: porre.
    Hf 3: æg, revet mozerella.
    Hf 4: fuldkornshvedemel, hvedemel, havregryn.
    Fedt: olivenolie.
    Smagsgiver / Gratis: salt, peber, muskatnød, timian.
    Mælkeprodukt: minimælk.

    Næringsindhold
    Porretærte med fuldkornsbund
    Indhold per portion (100 g)
    Kalorier (kcal) 171.83 Kalorier fra fedt 77
    % Dagligt indtag*
    Fedt 8.58g13%
    Kulhydrater 17g6%
    Fibre 1.58g7%
    Sukker 2.58g3%
    Protein 6.91g14%
    * De daglige procent-værdier er baseret på en diæt med 2000 kalorier.

    Hvor meget porretærte kan du spise?

    Spiser du en kvart tærte til aftensmad, kan du fint tælle det som halvanden håndfuld grøntsager (hf 1+2), en halv håndfuld protein (hf 3), en håndfuld stivelse (hf 4) og 3 spiseksefulde fedt.

    Hvad kan du spise ved siden af?

    Det betyder at for en fyldt spisekasse bør du selv supplere med en halv håndfuld grøntsager (hf 1+2) og en halv håndfuld protein (hf 3).

    Det kan du eksempelvis gøre i form af en halv håndfuld salat og en halv håndfuld kylling, mager feta, et ekstra æg eller hvad du har lyst til.

    Del med nogen du holder af
    Abonner
    Giv besked om
    6 Comments
    Ældste
    Nyeste
    Inline Feedbacks
    View all comments