Laksesalat med varmrøget laks
Virkelig nem laksesalat med varmrøget laks. Den er utroligt lækker, både til morgenmad, brunch bordet, madpakken og den nemme aftensmad. Den fungerer også rigtig godt til påske- og julefrokost, sammen med alle de andre skønne retter.
Jeg elsker generelt fisk, men jeg har altid været særligt glad for røget laks. Både den varmrøgede og den koldrøgede. Og jeg er da heller ikke forbi et røgeri, uden at købe et stykke varmrøget laks med hjem, så kan jeg nemlig lave denne cremede varmrøget laksesalat. Mmmh.
Er du også glad for både laks og røg smag? Så hop fordi opskriften på tarteletter med laks og rygeost. De er altså vanedannende gode.
Laksesalat med varmrøget laks
Ingredienser
- 250 g varmrøget laks
- 100 g græsk yoghurt 2%
- 1 fed hvidløg
- ½ spsk citronsaft
- 60 g kapers
- 1 bundt purløg
- salt og peber
Tilberedelse
- Fjern skindet fra laksen. Kom laksen i en skål og del den med en gaffel, til du har den ønskede struktur.
- I skålen med laks kommes græsk yoghurt, presset hvidløg, hakkede kapers, fint hakket purløg og citronsaft.
- Smag til med salt, peber og evt mere citronsaft.
- Server laksesalaten sammen med ristet rugbrød / rugbrødschips, salat og purløg. Brug det inde i en sandwich, eller til en lækker grøn salat.Velbekomme!
Noter
Sense håndfuldsfordeling af laksesalat med varmrøget laks
Hf 1+2: kapers, purløg.
Hf 3: varmrøget laks.
Hf 4: intet.
Mælk: græsk yoghurt 2%.
Smagsgiver / Gratis: hvidløg.
Hvor meget laksesalat med varmrøget laks kan du spise?
Du kan fint spise op til en halv portion af denne varmrøget laksesalat, og tælle den som en hel håndfuld protein (hf 3) og en halv deciliter mælkeprodukt (ud af dagens 3 deciliter)
Hvad kan du spise ved siden af?
Ved siden af laksesalaten kan du selv supplerer med to håndfulde grøntsager (hf 1+2), en håndfuld stivelse (hf 4) og 1-3 spiseskefulde fedt.
På den måde vil du ende ud med en fyldt og fornuftig spisekasse efter sense principperne.