
Tunmousse med græsk yoghurt er altid en rigtig god gæsteforret, som falder i de flestes smag. Den kan nemt varieres, ved at tilsætte kaviar, kabers, saltsyltede citroner eller måske rød peber.
Reklamelinks er markeret med*

Tunmousse med græsk yoghurt
4.6 fra 5 stemmer
Antal: 4 personer
Ingredienser
- 1 dåse tun i vand
- 1 blad husblads
- 1 dl græsk yoghurt 2%
- 1 lille løg (skåret i bitte små tern)
- 2-3 håndfulde salat (napolitana mix)
- dild
- 1/2 tsk citronsaft
- grov baguette
- salt og peber
Sådan gør du
- Læg husbladsen i blød i koldt vand i 5-10 min
- Hæld vandet fra tunen, kom den i en skål.
- Tilsæt græsk yoghurt og løg, og rør godt rundt i den med en gaffel, så der ikke er nogen klumper af tun.
- Tag husbladsen op af vandet og smelt den forsigtigt i en gryde.
- Tag gryden af varmen og tilføj citronsaft, mens du røre grundigt med en dejskraber. Tilføj lidt af tunmoussen for at køle husbladsen og undgå klumper.
- Kom husblads massen ned i skålen med tun og græsk yoghurt og rør godt sammen.
- Smag til med salt og peber.
- Hæld tunmoussen i en lille beholder og stil den i køleskabet i 3 timer
- Anret i vandglas, ca 1/2 håndfuld salat, dernæst et ‘æg’ af tunmousse. (form ‘æggene’ med en våd spiseske) og til sidst topper du med frisk dild.
- Tip! Tunmoussen kan sagtens laves dagen før.
Fik du lavet opskriften?Så ville jeg elske at høre hvordan det gik! Skriv en kommentar her på bloggen, eller tag @mariasilje på instagram.
Sense håndfuldsfordeling af tunmousse med græsk yoghurt
Hf 1+2: løg, salat, dild.
Hf 3: tun
Hf 4: grov baguette.
Fedt: intet.
Mælkeprodukt: græsk yoghurt 2%.
Smagsgiver / Gratis: husblads, citronsaft, salt, peber.