Skip to content
No results
No results
  • Forside
  • Alle opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Brød og boller
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Tema
  • Sense opskrifter
    • Sense opskrifter morgenmad
    • Sense opskrifter frokost
    • Sense opskrifter aftensmad
    • Sense opskrifter med kylling
    • Sense opskrifter med oksekød
    • Sense opskrifter med fisk og skaldyr
    • Sense opskrifter kage og søde sager
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Pinterest Facebook Instagram Email
Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og få de nyeste opskrifter direkte i din indbakke
Maria Silje | Mad blog
  • Forside
  • Alle opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Brød og boller
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Tema
  • Sense opskrifter
    • Sense opskrifter morgenmad
    • Sense opskrifter frokost
    • Sense opskrifter aftensmad
    • Sense opskrifter med kylling
    • Sense opskrifter med oksekød
    • Sense opskrifter med fisk og skaldyr
    • Sense opskrifter kage og søde sager
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Maria Silje | Mad blog

Tunmousse med græsk yoghurt

Gå til opskrift Udskriv
tunmousse

Tunmousse med græsk yoghurt er en stensikker favorit til forretten når der er inviteret gæster, eller du bare gerne vil forkæle dig selv lidt ekstra.

Jeg laver den også gerne, og spiser den til frokost, mest af alt, fordi jeg bare er helt vild med tunmousse og dåsetun i al almindelighed. Du kan nemt variere den, sådan som du selv har lyst.

Du kan tilsætte fine rogn, kapers, saltsyltede citroner, rød peber eller du kan lave en tunmousse med cremefraiche og purløg. Der er stort set garanti for at den bliver god uanset hvordan du tvister den.

Få opskriften på tunmousse med græsk yoghurt her:

Reklamelinks er markeret med*
tunmousse

Tunmousse med græsk yoghurt

4,72 fra 7 stemmer
Antal: 2 personer til forret

Ingredienser

  • 1 dåse tun (i vand)
  • 1 blad husblas
  • 100 g græsk yoghurt 2%
  • 1 lille løg (skåret i bitte små tern)
  • 130 g salat (napolitana mix)
  • dild
  • ½ tsk citronsaft
  • salt og peber

Tilbehør

  • evt. groft brød

Tilberedelse

  • Læg husbladsen i blød i koldt vand i 5-10 min
  • Hæld vandet fra tunen, kom den i en skål.
  • Tilsæt græsk yoghurt og løg, og rør godt rundt i den med en gaffel, så der ikke er nogen klumper af tun.
  • Tag husbladsen op af vandet og smelt den forsigtigt i en gryde.
  • Tag gryden af varmen og tilføj citronsaft, mens du røre grundigt med en dejskraber. Tilføj lidt af tunmoussen for at køle husbladsen og undgå klumper.
  • Kom husblads massen ned i skålen med tun og græsk yoghurt og rør godt sammen.
  • Smag til med salt og peber.
  • Hæld tunmoussen i en lille beholder og stil den i køleskabet i 3 timer
  • Anret i vandglas, ca 1/2 håndfuld salat, dernæst et ‘æg’ af tunmousse. (form ‘æggene’ med en våd spiseske) og til sidst topper du med frisk dild.
  • Tip! Tunmoussen kan sagtens laves dagen før.
Udskriv opskrift Gem på Pinterest

Sense håndfuldsfordeling af tunmousse med græsk yoghurt

Hf 1+2: løg, salat, dild.
Hf 3: tun
Hf 4: grov baguette.
Fedt: intet.
Mælkeprodukt: græsk yoghurt 2%.
Smagsgiver / Gratis: husblads, citronsaft, salt, peber.

Næringsindhold
Tunmousse med græsk yoghurt
Indhold per portion
Kalorier (kcal) 134.5 Kalorier fra fedt 23
% Dagligt indtag*
Fedt 2.5g4%
Kulhydrater 8g3%
Fibre 1g4%
Sukker 3.5g4%
Protein 21.5g43%
* De daglige procent-værdier er baseret på en diæt med 2000 kalorier.

Hvor meget tunmousse kan du spise?

I princippet kan du sagtens spise hele denne portion. Den vil i såfald tælle som 2 håndfulde grøntsager (hf 1+2), en håndfuld protein (hf 3) og en deciliter mælkeprodukt (du har 3 dl til rådighed om dagen).

Du kan også nøjes med halvdelen, og spise den som en forret. Så vil den skulle tælles sådan her. 1 håndfuld grøntsager (hf 1+2), en halv håndfuld protein (hf 3) og en halv deciliter mælkeprodukt (du har 3 dl til rådighed om dagen).

Hvad bør du spise ved siden af?

Hvis du spiser hele portionen, vil du selv skulle supplere med en håndfuld stivelse (hf 4), det kan være i form at et stykke groft brød, samt 1-3 spisekefulde fedt.

Spiser du en halv portion til forret, har du efterfølgende en håndfuld grøntsager (hf 1+2), en halv håndfuld protein (hf 3), en håndfuld stivelse (hf 4) og 1-3 spiseksefulde fedt, som du kan bruge på hovedretten.

Få mere inspiration

  • Efterår, Fisk og skaldyr, Forår, Sense opskrifter aftensmad, Sense opskrifter frokost, Sense opskrifter med fisk og skaldyr, Sommer, Vinter
Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og få de nyeste opskrifter direkte i din indbakke
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Relaterede indlæg
Hjemmelavet koldskål med kammerjunker og jordbær, serveret i hjemmelavet lyserød keramik skål

Hjemmelavet koldskål med tykmælk og æg

Vaniljekranse lavet med sprøjtepose

Vaniljekranse

Grov tærtebund med surdej

Grov tærtebund

Vegetar-frikadeller-med-bulgur-og-feta_MariaSilje

Vegetar frikadeller med bulgur og feta

sund mørbradgryde opskrift med blomkålssovs i støbejernsgryde

Mørbradgryde med blomkålssovs

bagt blomkål

15 retter med blomkål

Smukke fastelavnsboller lavet af vandbakkelse med en sprød krakeleret kiks uden på. Også kendt som choux au craqueline.

choux au craqueline – fastelavnsboller med hindbærskum

bagt grød med figner og tahin

Bagt grød med figner og tahin

Open
Saftig krydret gris med pak choi og broccoli

I samarbejde med @smaekpaasmagen og @landbrugogfoedevarer 🐷

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at vi er glade for at spise gris herhjemme. Gris smager af mere og har mange muligheder, derfor er det også på menuen stort set hver uge hos os.

Grisekød giver krydderi, umami og mæthed, og det er bare nogle af grundene til at vi er glade for det 😄

Derud over havde min farmor og farfar grise på gården i min barndom, og jeg har derfor altid elsket det, og det er forbundet med mange gode minder 🥰🐷

I dag har jeg valgt at bruge grisekødet til denne asiatisk inspirerede ret, hvor jeg virkelig synes at grisen kommer til sin ret og selvfølgelig smager helt fantastisk 🤩

Ingredienser
Saftig, krydret gris
- 3 koteletter fra gris, 2 cm tykke, 400 g
- ½ dl risvin eller tør hvidvin
- ½ dl sojasauce
- 1 spsk hvidløgspulver eller 1 presset hvidløg
- 1 spsk løgpulver eller 1 lille revet løg
- 1 spsk peber
- 2 dl hvedemel
- ½ dl olie
Tilbehør:
- 1 bundt forårsløg, 100 g
- 1 lime
-  100 g saltede peanuts
- 1 bundt koriander, 10 g
- 1 broccoli, 500 g
- 4 pak choy, 375 g
- 1 spsk olie
- 1 tsk salt
- 300 g ris
General Tso´s sauce:
- 2 fed hvidløg
- 1 tsk revet ingefær eller tørret ingefær
- 1 frisk chili eller efter smag
- 1 spsk olie
- ½ dl risvin eller tør hvidvin
- ½ dl eddike
- ½ dl soya sauce
- 50 g sukker
- ½ spsk vand
- ½ spsk majsstivelse

Find fremgangsmåden på smækpåsmagen.dk eller vis link i bio 🫶🏻

#Mariasilje #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad @smaekpaasmagen @landbrugogfoedevarer #smækpåsmagen
Open
Jeg har brug for din hjælp ✨

Meget snart deler jeg opskriften på min yndlings pasta bolognese (selvfølgelig med pasta fra altid yndlings @pastariget) med jer 😄

Hvilket billede synes du skal være frontbilledet? 🫶🏻📸

#Mariasilje #instagramklubben #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #bolognese #pasta #kødsovs
Open
I bad om opskriften på de aller lækreste asiatiske kyllingekødboller, og ved i hvad? Den får i lige her 👇🏻

Husk at gem opskriften med det lille bogmærke, så har du den altid ved hånden når du skal bruge den 🫶🏻

OPSKRIFT:
1 æg
1 dl panko rasp
2 forårsløg
1 lille løg
1 tsk knust ingefær på glas (kan erstattes af friskrevet ingefær, prøv dig frem alt efter hvor glad du er for ingefær)
1 fed hvidløg
1 spsk soya
¼ tsk peber
400 g hakket kylling
2 spsk sort sesam

Sauce:
50 g teriyaki
1 fed hvidløg
1 spsk sort sesam
1 spsk alm sesamfrø

Tilberedelse:
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
Skyl og skær dine forårsløg i skiver, pres eller riv hvidløg, og skær løg i små tern.
- I en skål blandes æg, panko rasp, forårsløg, hvidløg, løg, ingefær, soya, sort sesam og peber.
- Tilføj hakket kylling til skålen, ælt det sammen med hånden, eller brug en ske hvis du synes det er nemmere.
- Med en teske og en håndflade formes 36 små kødboller. Læg dem på en bageplade med bagepapir. Bag dem i ovnen i ca. 20 minutter ved 200 grader varmluft

Sauce:
- Imens kødbollerne er i ovnen laves saucen.
-Bland teriyaki, sorte og hvide sesamfrø samt et fed hvidløg revet eller presset.
- Når kødbollerne er færdige, vendes de med saucen som giver dem en lækker smagfuld sticky overflade.
- Nu er de klar til servering, enten på små spyd eller som de her.

#Mariasilje #instagramklubben #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #asiatiskekødboller #asiatisk #kødboller
Open
Jeg har simpelthen smovset asiatiske kyllingekødboller 5-6 gange de sidste 2 ugers tid, du smager SÅ godt jo! 🤤🤤🤤

Vil du ha’ opskriften?

#Mariasilje #instagramklubben #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #asiatiskekødboller #kyllingekødboller #kødboller #asiatisk
Open
Der er virkelig sket noget på fastelavnsbolle-fronten de senere år i Danmark. Og der lader næsten til at være kamp om rampelyset og pladserne som årets BEDSTE fastelavnsboller 😄

Er det stukket lidt af? Måske, men jeg elsker alt ved det 🤩

Derfor er jeg i år hoppet med på bølgen og lavet sådan en fancy fastelavnsbolle med en fransk navn jeg end ikke kan udtale 😅😋

Jeg har fyldt min ‘choux au craqueline’ men den lækreste hindbærskum og toppet den med en lækker chokoladeganache, og wow siger jeg bare, den smager for sindssygt 🤩🥰

Har du fået lyst til at kaste sig ud i at bage dem selv, finder du opskriften på min blog via linket i min profil 🫶🏻

#Mariasilje #instagramklubben #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #fastelavnsboller #fastelavn #chouxaucraquelin #vandbakkelse #vandbakkelser @callebautnordic
Open
Var det noget med en lækker brownie uden mel og sukker? 

Så er det altså denne bønnebrownie du skal ha fingrene i 🤩 Den smager virkelig godt, er som sagt uden tilsat sukker, lavet på en base af sorte bønner og er dermed et sundere alternativ til eftermiddags kagen 😋

Haps opskriften her 👇🏻

1 dåse sorte bønner
60 g kokosolie
2 tsk vaniljesukker
2 spsk espresso (dette kan erstattes af vamt (kogt) vand)
2 æg
120 g sukrin gold (dette kan erstattes med sukker)
60 g usødet kakaopulver (bagekakao)
½ tsk bagepulver
¼ tsk salt
60 g mørk chokolade 70% (gerne som chokoladeknapper)

Tilberedelse
- Tænd ovnen på 175 grader almindelig ovn.
- Dræn de sorte bønner og kom dem i en blender sammen med kokosolie, vaniljesukker og espresso. - - Blend til du har en helt glat og ensartet konsistens.
- Kom æggene i blenderen sammen med bønnemassen om blend cirka 10 sekunder til det er blendet sammen.
- I en ren skål blandes sukrin gold, kakaopulver, bagepulver, salt og vaniljesukker.
- Hæld den blendede bønnemasse op i skålen med de tørre ingredienser, og vend det godt sammen.
- Læg to spiseskefulde chokolade til side og vend resten i dejen.
- Beklæd en form (cirka 20×26 cm) med bagepapir, fordel dejen i formen og top med det resterende chokolade.
- Bag kagen 25-30 minutter i ovnen til kagen er blank og fast.
- Lad kagen køle lidt af på en rist. Opbevar herefter kagen i køleskabet hvor den kan holde et par dage.

#Mariasilje #instagramklubben #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #brownie #bønnebrownie #sortebønner
  • Pinterest
  • Facebook
  • Instagram
  • Email
Opskrifter
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad og brunch
  • Kolde og varme drikke
  • Brød og boller
Sense Opskrifter
  • Alle Sense opskrifter
  • Sense morgenmad
  • Sense frokost
  • Sense aftensmad
Sæson
  • Forår
  • Sommer
  • Efterår
  • Vinter
Find rundt
  • Forside
  • Om Maria Silje
  • Artikler

Powered by Bloggerspace

© 2014 - 2023 Mariasilje.dk. All right reserved.