Skip to content
No results
No results
  • Forside
  • Alle opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Brød og boller
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Tema
  • Sense opskrifter
    • Sense opskrifter morgenmad
    • Sense opskrifter frokost
    • Sense opskrifter aftensmad
    • Sense opskrifter med kylling
    • Sense opskrifter med oksekød
    • Sense opskrifter med fisk og skaldyr
    • Sense opskrifter kage og søde sager
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Pinterest Facebook Instagram Email
Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og få de nyeste opskrifter direkte i din indbakke
Maria Silje | Mad blog
  • Forside
  • Alle opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Brød og boller
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Tema
  • Sense opskrifter
    • Sense opskrifter morgenmad
    • Sense opskrifter frokost
    • Sense opskrifter aftensmad
    • Sense opskrifter med kylling
    • Sense opskrifter med oksekød
    • Sense opskrifter med fisk og skaldyr
    • Sense opskrifter kage og søde sager
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Maria Silje | Mad blog

Salat til nytår – Med brombær og granatæble

Gå til opskrift Udskriv
Salat til nytår

I år fik jeg opgaven, at lave salat til nytår. Så jeg måtte hive salat handskerne frem og være kreativ. Jeg lavede denne smukke salat, som blev taget rigtig godt imod. Vi fik oksesteg, kartofler og god sovs ved siden af. Det passede bare virkelig godt sammen.

Jeg synes at det er den oplagte salat til nytår, fordi den er lidt ud over hvad jeg ville lave til hverdag, med alle de lækre komponenter. Samtidig smager den helt fantastisk og er rigtig flot at servere. Den indeholder en rigtig god kombination at sødt, syrligt, fedt, blødt og knasende, jeg elsker det. Og det er bestemt ikke sidste gang jeg har lavet den.

Jeg serverer den gerne igen og igen, til at fra kalveculotte og oksemørbrad, til en rød bøf eller kylling. Den masser rigtig godt til det hele.

Flere skønne salater

Jeg har selvfølgelig flere festlige salater her på bloggen, som alle kan fungere som salaten til en god nytårsaften, alt afhængingt af, hvad den øvrige menu byder på. Jeg har blandt andet denne lilla blomkålssalat med feta, saltnødder og dijon. En ret enkel salat, som smager af mere, tro mig, badet er altid helt tømt når jeg har serveret den.


Er du mere til salater med bladgrønt, kan du også med ro i maven, servere bagt rodfrugtsalat med granatæble og salatost. Den kan serveres lun, eller forberedes, så den serveres kold. Lav endelig rigeligt, for dine gæster vil elske den.

Reklamelinks er markeret med*
Salat til nytår

Salat til nytår – Med brombær og granatæble

Pæn og lækker luksus salat, som er helt oplagt til festen over dem alle, nemlig nytårs aften.
4,44 fra 23 stemmer
Antal: 8 personer
Tilberedelse15 min

Ingredienser

  • 1 pakke blandet salatblade (180g)
  • ½ iceberg salat
  • 100 g brombær (friske)
  • ½ granatæble
  • 1 pakke grønne asparges
  • 2 avocadoer
  • ½ pakke sukkerærter
  • 1 spsk citronsaft
  • 2 spsk havtorn eddike (eller anden eddike)
  • 2 spsk olivenolie*
  • 1 spsk agavesirup*
  • salt og peber

Tilberedelse

  • Skyl alt salaten rigtig grundigt, læg det på et rent viskestykke og dup det forsigtigt tørt med at andet rent viskestykke.
  • De “små salatblade” lægger du i et pænt fad, og icebergsalaten “river” du i stykker på størelse med de andre salatblade.
  • Rør olie, eddike, agavesirup, salt og peber sammen og hæld ud over salaten.
  • Knæk enderne af aspargesene, smid den ud, og skær aspargesene i ca 2 cm lange stykker fordel pænt på salaten.
  • Del sukkerærterne på langs, og fordel pænt på salaten.
  • Halvér avocadoerne og fjerne sten og skræl, skær den i skiver på den korte led, og læg den pænt på salaten, dryp med lidt citronsaft på avocadoerne for at undgå at de bliver brune.
  • Pil kernerne ud af granatæblet og halvér brombærerne, drys det ud over din salat.
  • Velbekomme!

Køkkenudstyr

  • Grøntsagskniv*
  • Skærebræt*
Udskriv opskrift Gem på Pinterest

Sense håndfuldsfordeling af salat til nytår – Med brombær og granatæble:

Hf 1+2: salatblade, icebergsalat, asparges, sukkerærter.
Hf 3: intet.
Hf 4: brombær, granatæble.
Fedt: avocado, olivenolie.
Smagsgiver / gratis: citronsaft, havtorn eddike, agavesirup.

Næringsindhold
Salat til nytår – Med brombær og granatæble
Indhold per portion
Kalorier (kcal) 95.8 Kalorier fra fedt 47
% Dagligt indtag*
Fedt 5.2g8%
Kulhydrater 10.6g4%
Fibre 5g21%
Protein 3.2g6%
* De daglige procent-værdier er baseret på en diæt med 2000 kalorier.

Hvor meget salat kan du spise?

Jeg vurderer at, spiser du en 8’ende del af salaten, får du cirka to håndfulde frugt og grønt (hf 1+2) og halvanden spiseskefuld fedt.

Hvad bør du spise ved siden af?

Ved siden af salaten bør du spise én håndfuld protein (hf 3), det kan være i form at et godt stykke kød, eller noget plantebaseret protein.

Derud over bør du supplere med en håndfuld stivelse (hf 4) eksempelvis i form af kartofler eller hjemmebagt hvidløgsflute.

Til sidst kan du vælge at tilføje op til halvanden spiseskefuld fedt.

Få mere inspiration

  • Salater og andet tilbehør, Sense opskrifter aftensmad, Sommer
Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og få de nyeste opskrifter direkte i din indbakke
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

13 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments
Relaterede indlæg
Morgenmads æbletrifli

Morgenmads æbletrifli – Uden tilsat sukker

Portionsanrettet laksemousse med varmrøget laks. Pyntet med dild og serveret med salat og brød.

Varmrøget laksemousse med fennikel

Kylling i blomkaaalskarry

Kylling i blomkålskarry

hvidvinssauce-med-estragon_mariasilje

Hvidvinssauce med estragon

Indisk kylling med ristet blomkål

Squash kage med ostecreme og pistacienødder

Squashkage

Skål med kylling fajita serveret med hvidløgsris og limedressing

Kylling fajita med hvidløgsris og limedressing

Cremet tomatsuppe med pasta, serveret i keramikskåle.

Tomatsuppe med pasta

Open
Saftig krydret gris med pak choi og broccoli

I samarbejde med @smaekpaasmagen og @landbrugogfoedevarer 🐷

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at vi er glade for at spise gris herhjemme. Gris smager af mere og har mange muligheder, derfor er det også på menuen stort set hver uge hos os.

Grisekød giver krydderi, umami og mæthed, og det er bare nogle af grundene til at vi er glade for det 😄

Derud over havde min farmor og farfar grise på gården i min barndom, og jeg har derfor altid elsket det, og det er forbundet med mange gode minder 🥰🐷

I dag har jeg valgt at bruge grisekødet til denne asiatisk inspirerede ret, hvor jeg virkelig synes at grisen kommer til sin ret og selvfølgelig smager helt fantastisk 🤩

Ingredienser
Saftig, krydret gris
- 3 koteletter fra gris, 2 cm tykke, 400 g
- ½ dl risvin eller tør hvidvin
- ½ dl sojasauce
- 1 spsk hvidløgspulver eller 1 presset hvidløg
- 1 spsk løgpulver eller 1 lille revet løg
- 1 spsk peber
- 2 dl hvedemel
- ½ dl olie
Tilbehør:
- 1 bundt forårsløg, 100 g
- 1 lime
-  100 g saltede peanuts
- 1 bundt koriander, 10 g
- 1 broccoli, 500 g
- 4 pak choy, 375 g
- 1 spsk olie
- 1 tsk salt
- 300 g ris
General Tso´s sauce:
- 2 fed hvidløg
- 1 tsk revet ingefær eller tørret ingefær
- 1 frisk chili eller efter smag
- 1 spsk olie
- ½ dl risvin eller tør hvidvin
- ½ dl eddike
- ½ dl soya sauce
- 50 g sukker
- ½ spsk vand
- ½ spsk majsstivelse

Find fremgangsmåden på smækpåsmagen.dk eller vis link i bio 🫶🏻

#Mariasilje #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad @smaekpaasmagen @landbrugogfoedevarer #smækpåsmagen
Open
Jeg har brug for din hjælp ✨

Meget snart deler jeg opskriften på min yndlings pasta bolognese (selvfølgelig med pasta fra altid yndlings @pastariget) med jer 😄

Hvilket billede synes du skal være frontbilledet? 🫶🏻📸

#Mariasilje #instagramklubben #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #bolognese #pasta #kødsovs
Open
I bad om opskriften på de aller lækreste asiatiske kyllingekødboller, og ved i hvad? Den får i lige her 👇🏻

Husk at gem opskriften med det lille bogmærke, så har du den altid ved hånden når du skal bruge den 🫶🏻

OPSKRIFT:
1 æg
1 dl panko rasp
2 forårsløg
1 lille løg
1 tsk knust ingefær på glas (kan erstattes af friskrevet ingefær, prøv dig frem alt efter hvor glad du er for ingefær)
1 fed hvidløg
1 spsk soya
¼ tsk peber
400 g hakket kylling
2 spsk sort sesam

Sauce:
50 g teriyaki
1 fed hvidløg
1 spsk sort sesam
1 spsk alm sesamfrø

Tilberedelse:
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
Skyl og skær dine forårsløg i skiver, pres eller riv hvidløg, og skær løg i små tern.
- I en skål blandes æg, panko rasp, forårsløg, hvidløg, løg, ingefær, soya, sort sesam og peber.
- Tilføj hakket kylling til skålen, ælt det sammen med hånden, eller brug en ske hvis du synes det er nemmere.
- Med en teske og en håndflade formes 36 små kødboller. Læg dem på en bageplade med bagepapir. Bag dem i ovnen i ca. 20 minutter ved 200 grader varmluft

Sauce:
- Imens kødbollerne er i ovnen laves saucen.
-Bland teriyaki, sorte og hvide sesamfrø samt et fed hvidløg revet eller presset.
- Når kødbollerne er færdige, vendes de med saucen som giver dem en lækker smagfuld sticky overflade.
- Nu er de klar til servering, enten på små spyd eller som de her.

#Mariasilje #instagramklubben #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #asiatiskekødboller #asiatisk #kødboller
Open
Jeg har simpelthen smovset asiatiske kyllingekødboller 5-6 gange de sidste 2 ugers tid, du smager SÅ godt jo! 🤤🤤🤤

Vil du ha’ opskriften?

#Mariasilje #instagramklubben #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #asiatiskekødboller #kyllingekødboller #kødboller #asiatisk
Open
Der er virkelig sket noget på fastelavnsbolle-fronten de senere år i Danmark. Og der lader næsten til at være kamp om rampelyset og pladserne som årets BEDSTE fastelavnsboller 😄

Er det stukket lidt af? Måske, men jeg elsker alt ved det 🤩

Derfor er jeg i år hoppet med på bølgen og lavet sådan en fancy fastelavnsbolle med en fransk navn jeg end ikke kan udtale 😅😋

Jeg har fyldt min ‘choux au craqueline’ men den lækreste hindbærskum og toppet den med en lækker chokoladeganache, og wow siger jeg bare, den smager for sindssygt 🤩🥰

Har du fået lyst til at kaste sig ud i at bage dem selv, finder du opskriften på min blog via linket i min profil 🫶🏻

#Mariasilje #instagramklubben #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #fastelavnsboller #fastelavn #chouxaucraquelin #vandbakkelse #vandbakkelser @callebautnordic
Open
Var det noget med en lækker brownie uden mel og sukker? 

Så er det altså denne bønnebrownie du skal ha fingrene i 🤩 Den smager virkelig godt, er som sagt uden tilsat sukker, lavet på en base af sorte bønner og er dermed et sundere alternativ til eftermiddags kagen 😋

Haps opskriften her 👇🏻

1 dåse sorte bønner
60 g kokosolie
2 tsk vaniljesukker
2 spsk espresso (dette kan erstattes af vamt (kogt) vand)
2 æg
120 g sukrin gold (dette kan erstattes med sukker)
60 g usødet kakaopulver (bagekakao)
½ tsk bagepulver
¼ tsk salt
60 g mørk chokolade 70% (gerne som chokoladeknapper)

Tilberedelse
- Tænd ovnen på 175 grader almindelig ovn.
- Dræn de sorte bønner og kom dem i en blender sammen med kokosolie, vaniljesukker og espresso. - - Blend til du har en helt glat og ensartet konsistens.
- Kom æggene i blenderen sammen med bønnemassen om blend cirka 10 sekunder til det er blendet sammen.
- I en ren skål blandes sukrin gold, kakaopulver, bagepulver, salt og vaniljesukker.
- Hæld den blendede bønnemasse op i skålen med de tørre ingredienser, og vend det godt sammen.
- Læg to spiseskefulde chokolade til side og vend resten i dejen.
- Beklæd en form (cirka 20×26 cm) med bagepapir, fordel dejen i formen og top med det resterende chokolade.
- Bag kagen 25-30 minutter i ovnen til kagen er blank og fast.
- Lad kagen køle lidt af på en rist. Opbevar herefter kagen i køleskabet hvor den kan holde et par dage.

#Mariasilje #instagramklubben #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #brownie #bønnebrownie #sortebønner
  • Pinterest
  • Facebook
  • Instagram
  • Email
Opskrifter
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad og brunch
  • Kolde og varme drikke
  • Brød og boller
Sense Opskrifter
  • Alle Sense opskrifter
  • Sense morgenmad
  • Sense frokost
  • Sense aftensmad
Sæson
  • Forår
  • Sommer
  • Efterår
  • Vinter
Find rundt
  • Forside
  • Om Maria Silje
  • Artikler

Powered by Bloggerspace

© 2014 - 2023 Mariasilje.dk. All right reserved.