Fyldt kyllingebryst med spinat og pikantost
Absurd lækker opskrift på fyldt kyllingebryst med pikantost og spinat, pakket ind i smagfuld serrano skinke. Det er og bliver en favorit hjemme hos os.
Fyldet inde i kyllingebrystet og skinken omkring, sikre at du får et virkelig saftigt og velsmagende stykke kylling, som både er lækkert når det er varmt og nylavet, og også næste dag på madpakken, koldt, skåret i skiver.
Vil du gerne spise det koldt til frokost dagen efter, smager det skønt både sammen med en salat, inde i en sandwich og som pålæg i tynde skiver på rugbrød. Der findes garanteret mange flere anvendelsesmuligheder, som er mindst lige så lækre som dem jeg foreslår her.
Tilbehør til fyldt kyllingebryst i ovnen
Jeg elsker at spise kylling og grøntsager, det giver sådan en dejlig følelse og ro i maven, og så smager det bare virkelig godt sammen. Herunder har giver jeg dig nogle forslag til lækre mættende salater der er suveræne sammen med den den fyldte kyllling.
- Quinoasalat med sød kartoffel.
- Tortellini salat med mozzarella og soltørrede tomater.
- Blomkålssalat med feta.
- Fyldig kartoffelsalat med langtidsbagte tomater og pesto.
Få opskriften på fyldt kyllingebryst her:
Fyldt kyllingebryst
Ingredienser
- 600 g kyllingebryst (4 brystfiletter. Hvis de er store kan du halvere dem inden du kommer fyld i)
- 100 g pikantost (den kan erstattes af din foretrukne pikantost, philadelphia eller buko garli)
- 200 g frisk spinat
- 4 skiver serano skinke
Tilberedelse
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
- Skær en lomme fra siden og ind, på hver kyllingebryst. Pas på du ikke får lavet hul hele vejen igennem.
- Kom 50 gram frisk spinat og 1,5 spiseskefuld pikantost ind i lommen på kyllingebrystet. Fold et stykke serrano skinke rundt om og læg det fyldte kyllingebryst i et fad.Fortsæt til alle kyllingebryster er fyldt. Krydder med salt og peber.
- Bag kyllingebrysterne i ovnen ved 200 grader varmluft i 30 minutter.
- Servér de fyldte kyllingebryster, og nyd dem sammen med en god fyldig salat.
Køkkenudstyr
Sense håndfuldsfordeling af fyldt kyllingebryst
Hf 1+2: spinat.
Hf 3: kylling, serano skinke.
Hf 4: intet.
Fedt: pikantost.
Hvor meget kylling kan du spise?
Jeg vil anbefale dig at spise ét fyldt kyllingebryst. Det svarer til en kvart håndfuld grøntsager (hf 1+2), en hel håndfuld protein (hf 3) og så ville jeg tælle en enkelt spiseskefuld fedt med.
Hvad kan du spise ved siden af?
For at ende ud med en fyldt spisekasse efter senseprincipperne, kan du selv supplere med 1 3/4 håndfulde grøntsager (hf 1+2), en håndfuld stivelse (hf 4) og op til 2 spiseskefulde fedt. Gør du det, vil du have et rigtig fornuftigt måltid på din tallerken.