Nytårs salat med bacon og vindruer – Ekstra festlig salat

nytaars-salat-med-bacon-og-vindruer-ekstra-festlig-salat

Årets sidste opskrift er denne lækre nytårs salat med blandt andet bacon og vindruer. Jeg har traditionen tro, fået salat tjansen, så jeg må jo forsøge at leve op til den nytårs salat jeg lavede sidst. Jeg glæder mig til at fejre denne skønne aften, med god mad i dejligt selskab, og jeg håber at i alle får en lige så god aften, som jeg uden tvivl får.

Jeg ønsker jer alle en rigtig godt nytårs aften, og jeg glæder mig til at dele en pokkers masse inspiration med jer, i det nye år.

Nytårs-salat-med-bacon-og-vindruer1web

Salat med bacon og vindruer
Ingredienser
  • 1 pose napolitana salat
  • 1/2 iceberg
  • 1/2 pose sukkerærter
  • 1 bundt grønne asparges
  • 1 stor håndfuld grønne vindruer
  • 8 hindbær
  • 40 g bacon (i skiver eller tern)
  • 1 spsk balsamico eddike
  • 1 spsk god olivenolie
  • 1/2 spsk citronsaft
  • 1/2 spsk fibersirup gold (kan erstattes af agavesirup)
Sådan gør du
  1. Skyl alt salaten grundigt, så du undgår at få jord i din salat. Læg salaten på et ret viskestykke, og dup den forsigtigt tørt.


  2. Skyl sukkerærter, vindruer, hindbær og asparges.


  3. Bacon skæres i tynde strimler, og steges sprødt. Når det er stegt lader du det køle af oven på et stykke køkkenrulle, det vil suge fedtet)


  4. Knæk de kedelige ender af aspargesene, smid enderne ud, og skær aspargesene i mundrette stykker.


  5. Skær sukkerærterne over på langs.


  6. Halver vindruerne og hindbærene.


  7. Bland balsamico eddike, olivenolie, citronsaft og fibersirup gold, til en dressing.


  8. Vend dressingen rund i salatbladene, og vend derefter bacon, vindruer, asparges og sukkerærter sammen (gem lidt af hvert, til pynt på toppen)


  9. Kom salaten i en pæn skål, og pynt med resten af fyldet på toppen, slut af med at fordele hindbærerne oven på salaten.


  10. Den er nu klar til servering, sammen med et godt stykke kød.


  11. Velbekomme og godt nytår.


Flere forslag til nytårssalaten
Salat med brombær og granatæble
Blomkålssalat med feta, saltnødder og dijon

 


SENSE fordeling:

Hf1+2: Napolitana salat, iceberg, sukkerærter, grønne asparges
Hf3: Bacon
Hf4: Vindruer, hindbær
Fedt: Olivenolie
Smagsgiver: Balsamico eddike, citronsaft, fibersirup gold


 

Hvis du har nogle spørgsmål, eller kommentarer til mine indlæg, finder du et kommentarfelt herunder. Jeg elsker når i deler jeres meninger og tanker med mig, og jeg er meget taknemmelig for at i tager jer tid til det.

Hvis du giver dig i kast med mine opskrifter, så brug endelig hashtagget #MariaSilje så jeg kan følge med hos dig, det er så hyggeligt.

Kærlig hilsen

Maria Silje

Skriv en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »