Annonce

Bagt rodfrugtsalat med granatæble og salatost

Bagt rodfrugtsalat med granatæble og salatost

Når en salat er fyldt med smag, kan den udgøre et helt måltid, fordi sanserne bliver tilfredsstillet af smag, farver og konsistenser. Sådan har jeg det med denne bagte rodfrugtsalat. Den er fyldt med sødme fra de bagte gulerødder og rødbeder, bitterhed fra feldsalaten, syre fra granatæblen og fedme fra salatost og sesam. Jeg må sige, jeg synes virkelig at den er god. Så god at jeg spiste den to dage i træk. Mmmh!

Bagt rodfrugtsalat med granatæble og salatost

Hverdags- eller gæstesalat?

Jeg lavede ovnbagt laks, sammen med denne rodfrugtsalat, og jeg kan vist roligt sige, at det var et måltid som tog kegler. Salaten passer også virkelig godt til en god rød bøf, hakkebøf eller kylling. Lav eksempelvis ovnstegt kylling sammen med salaten, det er både nem hverdagsmad og suverænt som gæstemad.

Helt generelt synes jeg at salaten er nem at lave i en travt hverdag. Den passer stort set sig selv i ovnen, og blot skal samles til sidst. For at gøre det endnu nemmere, kan du gemme en rest bagte rodfrugter fra aftensmaden, og lave den af kolde bagte rodfrugter næste dag. Den vil stadig være skøn og smagfuld. Ligesom at du kan variere udvalgtet af rodfrugter, hvis du eksempelvis har persillerødder i køleskabet, kan du også sagtens tilføje dem til salaten.

Du finder flere skønne sense salater lige her, og der burde være en til enhver smag.

Bagt rodfrugtsalat med granatæble og salatost
Bagt rodfrugtsalat med granatæble og salatost
Bagt-rodfrugtsalat-med-granataeble-og-salatost

Bagt rodfrugtsalat med granatæble og salatost

4,41 fra 10 stemmer
Antal: 4 personer
Forberedelse10 minutter
Tilberedelse30 minutter
I alt40 minutter

Ingredienser

  • 8 mellemstore gulerødder gerne i forskellige farver (Jeg bruger en gulerodsmix fra Søris, da der er blandede farver i pakken)
  • 2-3 mellemstore rødbeder
  • 200 g feldsalat
  • 2-3 spsk olivenolie*
  • salt

dressing:

pynt:

  • 100 g salat ost i tern ((+17%))
  • 4 spsk granatæblekerner

Tilberedelse

  • Opvarm ovnen til 200 grader varmluft.
  • Skrub rødbederne grundigt med en grydesvamp, så alt jord er vasket af.
  • Vask gulerødderne grundigt for jord.
  • Hold gulerødderne og rødbederne adskilt, da rødbederne ellers smitter af på gulerødderne.
  • Halvér gulerødderne på langs, gnid dem med lidt olivenolie og drys med salt. Fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
  • Halver rødbederne på langs, og skær derefter 1 cm tykke skiver af rødbederne. Gnid rødbederne med lidt olivenolie og drys med salt. Fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
  • Bag rødbederne og gulerødderne i ovnen i ca. 30 minutter. De skal være let gyldne og møre, men stadig have bid.
  • Imens grøntsagerne er i ovnen, skylles feldsalaten grundigt for jord. Lad den ligge og tørre på et rent viskestykke.
  • Rør dressingen sammen af olivenolie, hvidvins eddike, honning, presset hvidløg, finthakket frisk rosmarin, sesamfrø, salt og peber.
  • Når grøntsagerne er færdige i ovnen fordeles de sammen med feldsalaten på et fad.
  • Top salaten med granatæblekerner, salatost i tern og dressing.
  • Server salaten som den er, eller server din favorit fisk eller kød til.

Noter

Hvis du er til gedeost, kan du erstatte salatosten med en god gedeost.
Fik du lavet opskriften?Så ville jeg elske at høre hvordan det gik! Skriv en kommentar her på bloggen, eller tag @mariasilje på instagram.

Sense håndfuldsfordeling af bagt rodfrugtsalat med granatæble og salatost:

Hf1+2: gulerødder, rødbeder, feldsalat.
Hf3: intet.
Hf4: granatæblekerner.
Fedt: olivenolie, sesamfrø, salatost.
Smagsgiver: salt, peber, hvidvins eddike, honning, hvidløg, frisk rosmarin.

Jeg vil anbefale at spise 1/4 af salaten, og tælle den for to håndfulde grønt (hf1+2) en lille smule stivelse/frugt (1 spsk granatæble som hf4) og 3 spsk fedt.
Det betyder at du har plads til at tilføje en håndfuld protein (hf3) og en mindre håndfuld stivelse/frugt (hf4)

Bagt rodfrugtsalat med granatæble og salatost
Del med nogen du holder af
Abonner
Giv besked om
3 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments