Fyldt svinemørbrad med bacon og citronskal
Få alle ingredienserne til denne opskrift leveret direkte til din hoveddør
Fyldt svinemørbrad med bacon og persille. En virkelig nem opskrift på mørbrad i ovn, fuld af god smag fra citronskal, soltørrede tomater og persille.
Vi er helt generelt glade for svinemørbrad her hjemme. Særligt når der kommer gæster, eller vi bare gerne vil have lidt ekstra god mad. Det er vi fordi at den kære mørbrad kan tages i så mange lækre retninger, at den kan tilpasses til ønsker og behov fra gang til gang.
Fyldt svinemørbrad i ovn – en favorit
Favoritten er dog fyldt svinemørbrad med bacon omkring. Og særligt denne version med cremet fyld og frisk smag af citronskal er et kæmpe hit. Både fordi det smager vanvittig godt men også fordi det er en ret der passer dig selv i ovnen.
Tilbehøret variere jeg lidt fra gang til gang. Ofte laver jeg små ovnbagte kartofler og en dejlig salat til. Det er nemlig dejlig nemt, kartofler vaskes, lægges op i fadet med mørbraden og krydres med lidt salt. Derefter kommer de bare med i ovnen, og er færdige samtidig med svinemørbraden.
Dertil laver jeg gerne en dejlig sprød kålsalat, en nem og enkel bønnesalat eller en hokkaido salat.
Få opskriften på fyldt svinemørbrad i ovn her:
Fyldt svinemørbrad med bacon og citronskal
Ingredienser
- 500 g svinemørbrad (afpudset)
- 125 g bacon (i skiver)
- 100 g philadelphia light naturel (den kan erstattes af en 'ikke light')
- 50 g soltørrede tomater*
- ½ øko citron (skallen herfra)
- 1 lille potte persille
- salt og peber
Tilberedelse
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
- Afpuds mørbraden. Det gør du ved at skære senerne af.
- Skær en lomme på langs af svinemørbraden. Pas på at du ikke skøre hele vejen igennem.
- I en skål laves fyldet som skal ind i mørbraden. Kom philadephia light op i skålen, giv citronskallen der i, finthakket persille og fint hakket soltørrede tomater. Krydder med lidt salt og peber og rør det godt sammen.
- Fyld lommen på mørbraden med det fyld du lige har lavet. Luk forsigt mørbraden omkring fyldet, så du ikke presser alt fyldet ud af. Nu skal mørbraden pakkes ind i bacon, det gør vu ved at vikle det stramt rundt om, fra den ene ende til den anden. På den måde at baconen med til at holde fyldet inde i mørbraden.
- Bag den fyldt svinemørbrad i ovnen ved 200 grader varmluft i 30 min. og tænd derefter for ovnens grillfunktion og giv den yderligere ca. 5 min. Tag mørbraden ud af ovnen og lad den hvile i 5-10 minutter inden du skærer den. Så får fyldet lige lov til at sætte sig lidt, så det ikke løber ud når du skærer.
Køkkenudstyr
Sense håndfuldsfordeling af fyldt svinemørbrad med bacon og citronskal
Hf 1+2: soltørrede tomater, citronskal, persille.
Hf 3: svinemørbrad, bacon, philadelphia naturel.
Hf 4: intet.
Fedt: intet.
Smagsgiver / Gratis: gratis.
Hvor meget svinemørbrad med bacon og citronskal kan du spise?
Jeg ville tage cirka en fjerdedel af mørbraden, eller hvad der svarer til en håndfuld for dig. Som udgangspunkt er der jo ikke tilføjet noget, som hører under kategorien ‘fedt’, men jeg vil dog alligevel sige, at jeg synes 360 kcal til en enkelt håndfuld protein er lidt voldsomt.
Af den grund ville jeg tælle en håndfuld fyldt svinemørbrad som en kvart håndfuld grøntsager (hf 1+2), en håndfuld protein (hf 3) og en spiseskefuld fedt. Simpelthen fordi at bacon er meget fedt, og normalt gør at man bør nøjes med en lille håndfuld. Så for at bruge min sunde fornuft ville jeg tælle det sådan.
Hvad bør du spise ved siden af?
For en fyldt spisekasse efter sende principperne bør du selv supplere med 1 3/4 håndfuld grøntsager (hf 1+2) en håndfuld stivelse (hf 4) og op til 2 spiseskefulde fedt.