Skip to content
Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og få de nyeste opskrifter direkte i din indbakke
  • Forside
  • Alle opskrifter
  • Opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Brød og boller
    • Tema
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Menu
  • Forside
  • Alle opskrifter
  • Opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Brød og boller
    • Tema
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Søg
Luk
  • Forside
  • Alle opskrifter
  • Opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Brød og boller
    • Tema
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Menu
  • Forside
  • Alle opskrifter
  • Opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Brød og boller
    • Tema
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Søg
Luk

Vegetar frikadeller med bulgur og feta

Vegetar frikadeller med bulgur og feta

Jeg er gennem mit arbejde som instagrammer for Aarstidernes Sensekasse, blevet præsenteret for risgaletter af forskellig art, et par gange. Jeg er ret vild med dem, og derfor fik jeg idéen til disse vegetar frikadeller med bulgur og feta. Jeg synes de er virkelig lækre, og de kan jo spises som en del af brunchbordet, på madpakken til frokost, eller til aftensmad. Måske du endda kan snige dem med i ungernes madpakke?

Vegetar frikadeller med bulgur og feta
Vegetar frikadeller med bulgur og feta

Veggie deller lavet af bulgur og grøntsager

Når jeg koger bulgur, sørger jeg ofte for at koge lidt ekstra. Det er rart, for så har jeg en rest, til at lave veggie deller, eller andre skønne retter med bulgur. Har du en rest ris fra dagen før, kan du også sagtens erstatte bulgur med ris, det vil også smage godt. Ligeledes kan du også bytte nogle af grøntsagerne ud, med andre grøntsager, hvis der er nogen du har en rest af i køleskabet. Det er det lækre med sådan nogen vegetar frikadeller. Du kan lave dem med de råvarer, som skal bruges, fordi de måske er blevet lidt triste at se på. Du vil ikke bemærke det, når du spiser vegetar frikadellerne.

Vild med vegetarisk mad? Så tjek lige denne vegetariske workshop hos SimpleGreens (reklamelink).

Vegetar frikadeller med bulgur og feta

Få opskriften på vegetar frikadeller med bulgur og feta her:

Reklamelinks er markeret med*
Vegetar-frikadeller-med-bulgur-og-feta_MariaSilje

Vegetar frikadeller med bulgur og feta

Nemme bulgur deller med masser af grøntsager. Fungerer godt, både varme og kolde.
4.69 fra 16 stemmer
Antal: 6 personer
Forberedelse10 min
Tilberedelse15 min
I alt25 min

Ingredienser

  • 300 g kogt bulgur (jeg koger altid rigeligt, og bruger resterne fra dagen før – du kan sagtens erstatte kogt bulgur med kogt ris.)
  • 1 stort løg
  • 200 g grønne ærter (fra frost)
  • 300 g spidskål
  • 3 æg
  • 4 stængler frisk timian
  • 4 spsk hvedemel*
  • 200 g fetaost eller blød salatost i blok (en man selv skal dele i mindre stykker)
  • tørrede chiliflager (efter smag)
  • salt og peber
  • olivenolie*

Sådan gør du

  • Hak løget fint.
  • Kom ærterne i en skål med kogende vand, til de er optøet.
  • Skyl og snit spidskålen fint.
  • I en skål kommes kogt bulgur, finthakket løg, optøede ærter, fintsnittet spidskål, æg, plukket timian, hvedemel, tørrede chiliflager, salt og peber. Rør det godt sammen, så du har en ensartet masse.
  • Smuldr fetaosten i skålen med frikadelle dej, og ved det forsigtig sammen.
  • Steg vegetar frikadellerne på en pande ved middelhøj varme, med 1 spsk olie på. Vegetar frikadellerne skal gerne laves af en stor spsk dej. De er færdige når de er faste og gyldne.

Køkkenudstyr

  • Skål*
  • Sliplet pande*
  • Skærebræt*
  • Grøntsagskniv*
Udskriv opskrift Gem på Pinterest
Fik du lavet opskriften?Så ville jeg elske at høre hvordan det gik! Skriv en kommentar her på bloggen, eller tag @mariasilje på instagram.

Sense håndfuldsfordeling af vegetar frikadeller med bulgur og feta:

Hf 1+2: løg, grønne ærter, spidskål
Hf 3: æg
Hf 4: bulgur, hvedemel
Fedt: fetaost eller blød salatost, olivenolie
Smagsgiver / gratis: frisk timian, tørrede chiliflager, salt, peber

Næringsindhold
Vegetar frikadeller med bulgur og feta
Indhold per portion
Kalorier (kcal) 322.6 Kalorier fra fedt 84
% Dagligt indtag*
Fedt 9.3g14%
Kulhydrater 40.6g14%
Protein 16.6g33%
* De daglige procent-værdier er baseret på en diæt med 2000 kalorier.

Hvor mange vegetarfrikadeller kan du spise?

Jeg vurderer at du fint kan spise en sjettedel af de stegte vegetarfrikadeller, så vil du have fået en håndfuld grøntsager (hf 1+2), en kvart håndfuld protein (hf 3), en her håndfuld stivelse (hf 4) samt tre spiseskefulde fedt.

Hvad bør du spise ved siden af?

Ved siden af veggie dellerne, bør du spise en håndfuld grøntsager (hf 1+2), eksempelvis i form at en salat eller noget sprødt gnavegrønt.

Desuden bør du supplere med tre kvart håndfuld protein (hf 3), enten i form af hjemmelavet hummus eller evt. edamammebønner. De er smækfyldt med protein, og giver god fylde og mæthed til salaten.

Få mere inspiration

  • Alle opskrifter, Efterår, Forår, Fremhævet, Salater og andet tilbehør, Sense opskrifter, Sommer, Vegetar
Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og få de nyeste opskrifter direkte i din indbakke
Abonner
Giv besked om
guest
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer er slået til som standard på din kommentar. Klik på -symbolet for at slå det fra.

guest
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer er slået til som standard på din kommentar. Klik på -symbolet for at slå det fra.

11 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments
Relaterede indlæg
Loading...
Vegansk falafelvaffel med tabouleh salat
Vegansk falafelvaffel med tabouleh salat
Sukkerfri og glutenfri brunkager
Sukkerfri og glutenfri brunkager
Æbleskiver med fuldkorn
Æbleskiver med fuldkorn
Djævleæg med urter
Djævleæg med urter
Open
I sidste uge spurgte jeg, om i helst ville have opskriften på denne virkeligt gode blomkålssalat, eller opskriften på mørbradgryde med blomkålssovs. 😁

Mørbradgryden vandt, men i var en del der skrev til mig, at i virkelig glædede jer til denne salat kom.

Så den er nu online, og opskriften finder du på min blog (mariasilje.dk) 😍

Skynd dig ind op snup opskriften på denne absurd lækre blomkålssalat med solbær vinaigrette😁 jeg siger dig, den er bare god!🤤

#blomkål #blomkålssalat #brombær #hasselnødder #brøndkarse #vinaigrette #mariasilje #instagramakademiet #influencerakademiet #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost
Open
Jeg elsker at lade mig inspirere til at spise flere lækre salater og flere grøntsager i al almindelighed 😁

Jeg kombinerer det gerne med lidt kød, for at få proteiner nok. Ellers har jeg ikke en ærlig chance for at nå det daglige indtag af 100g ren protein 😬

Hvem inspirerer dig, til at spise flere spændende salater og grøntsager? 

#salat #grønkål #grønkålssalat #grøntsager #mariasilje #instagramakademiet #influencerakademiet #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost
Open
En mexikansk inspireret klassiker, kylling fajita 😁

Jeg spiser det altid med hvidløgsris og limedressing, og toppet med friske koriander. Det er virkelig nem aftensmad, som passer sig selv, og er klar på 30 minutter.

Hvad er din yndlings mexi-inspirerede ret?

#fajita #kyllingfajita #chickenfajita #kylling #peberfrugt #majs #løg #mariasilje #instagramakademiet #influencerakademiet #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost
Open
Med mere end 5 gange så mange stemmer vandt mørbradgryden med blomkålssauce over blomkålssalaten 😁

Blomkålssalaten slipper i dog ikke for, men nu får i denne skønne og lidt sundere mørbradgryde i første omgang 😉

Det er den gryderet jeg har spist Aller mest af igennem mit 27 år lange liv, og jeg er stadig lige så glad for en god mørbradgryde som jeg altid har været 😍

I denne version er flødesaucen skiftet ud med en cremet og lækker blomkålssauce, uden at gå på kompromis med smagen.

Opskriften er netop lagt online på min blog (mariasilje.dk)

#mørbradgryde #mørbrad #blomkålssauce #blomkål #blomkålssovs #gryderet #gryderetter #mariasilje #instagramakademiet #influencerakademiet #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost
Open
Kylling satay serveret med peanutsauce er blevet en af mine klare favoritter herhjemme 😁

Når jeg laver kyllingespyd laver jeg gerne en større portion, end jeg skal bruge. Jeg er alligevel igang med at lave marinade, og kan derfor nemt lave nogle til fryseren.

Jeg har netop taget sådan en portion spyd op af fryseren, som vi skal ha’ til aftensmad 😁

Hvad skal du ha’ at spise til aften?

#kylling #kyllingespyd #satay #sataychicken #peanutsauce #mariasilje #instagramakademiet #influencerakademiet #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost
Open
Flødekartofler er en ægte klassiker, som altid er skøn tilbehør til diverse kød og salat, samt på buffetbordet. Men har du egentlig prøvet at lave dem med søde kartofler? 🤤⁠
⁠
Jeg tør godt at love, at det bliver en ny favorit. og som om smagen ikke er nok grund til at servere flødekartofler af sød kartoffel i aften, så tælles den søde kartoffel endda som grøntsag, hvis du felt at mærke følger sense principper. ⁠
⁠
#flødekartofler #sødkartoffel #kartofler #mariasilje #instagramakademiet #influencerakademiet #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost
  • Pinterest
  • Facebook
  • Instagram
  • Email
  • Powered by BloggerSpace
© 2014 - 2021 Mariasilje.dk. All right reserved.
Luk menu