Skip to content
  • Forside
  • Alle opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Brød og boller
    • Tema
  • Sense opskrifter
    • Sense opskrifter morgenmad
    • Sense opskrifter frokost
    • Sense opskrifter aftensmad
    • Sense opskrifter med kylling
    • Sense opskrifter med oksekød
    • Sense opskrifter med fisk og skaldyr
    • Sense opskrifter kage og søde sager
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Pinterest Facebook Instagram Email
Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og få de nyeste opskrifter direkte i din indbakke
Maria Silje | Mad blog
  • Forside
  • Alle opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Brød og boller
    • Tema
  • Sense opskrifter
    • Sense opskrifter morgenmad
    • Sense opskrifter frokost
    • Sense opskrifter aftensmad
    • Sense opskrifter med kylling
    • Sense opskrifter med oksekød
    • Sense opskrifter med fisk og skaldyr
    • Sense opskrifter kage og søde sager
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Maria Silje | Mad blog

Vegetar frikadeller med bulgur og feta

Gå til opskrift Udskriv
Vegetar frikadeller med bulgur og feta

Lækre vegetarfrikadeller med bulgur, spidskål, ærter og en feta. De smager skønt både lune og kolde, og kan derfor med fordel tages med på madpakke.

Jeg er gennem mit arbejde som instagrammer for Aarstidernes Sensekasse, blevet præsenteret for risgaletter af forskellig art, et par gange. Jeg er ret vild med dem, og derfor fik jeg idéen til disse vegetar frikadeller med bulgur og feta. Jeg synes de er virkelig lækre, og de kan jo spises som en del af brunchbordet, på madpakken til frokost, eller til aftensmad. Måske du endda kan snige dem med i ungernes madpakke?

Vegetar frikadeller med bulgur og feta
Vegetar frikadeller med bulgur og feta

Veggie deller lavet af bulgur og grøntsager

Når jeg koger bulgur, sørger jeg ofte for at koge lidt ekstra. Det er rart, for så har jeg en rest, til at lave veggie deller, eller andre skønne retter med bulgur. Har du en rest ris fra dagen før, kan du også sagtens erstatte bulgur med ris, det vil også smage godt. Ligeledes kan du også bytte nogle af grøntsagerne ud, med andre grøntsager, hvis der er nogen du har en rest af i køleskabet. Det er det lækre med sådan nogen vegetar frikadeller. Du kan lave dem med de råvarer, som skal bruges, fordi de måske er blevet lidt triste at se på. Du vil ikke bemærke det, når du spiser vegetar frikadellerne.

Vegetar frikadeller med bulgur og feta

Få opskriften på vegetar frikadeller med bulgur og feta her:

Reklamelinks er markeret med*
Vegetar-frikadeller-med-bulgur-og-feta_MariaSilje

Vegetar frikadeller med bulgur og feta

Nemme bulgur deller med masser af grøntsager. Fungerer godt, både varme og kolde.
4.65 fra 17 stemmer
Antal: 6 personer
Forberedelse10 min
Tilberedelse15 min
I alt25 min

Ingredienser

  • 300 g kogt bulgur (jeg koger altid rigeligt, og bruger resterne fra dagen før – du kan sagtens erstatte kogt bulgur med kogt ris.)
  • 1 stort løg
  • 200 g grønne ærter (fra frost)
  • 300 g spidskål
  • 3 æg
  • 4 stængler frisk timian
  • 4 spsk hvedemel*
  • 200 g fetaost eller blød salatost i blok (en man selv skal dele i mindre stykker)
  • tørrede chiliflager (efter smag)
  • salt og peber
  • olivenolie*
  • prøv også at tilføje et af Truegreens krydderier* (eks. grøntsagsallround, som giver en skøn smag hertil.)

Tilberedelse

  • Hak løget fint.
  • Kom ærterne i en skål med kogende vand, til de er optøet.
  • Skyl og snit spidskålen fint.
  • I en skål kommes kogt bulgur, finthakket løg, optøede ærter, fintsnittet spidskål, æg, plukket timian, hvedemel, tørrede chiliflager, salt og peber. Rør det godt sammen, så du har en ensartet masse.
  • Smuldr fetaosten i skålen med frikadelle dej, og ved det forsigtig sammen.
  • Steg vegetar frikadellerne på en pande ved middelhøj varme, med 1 spsk olie på. Vegetar frikadellerne skal gerne laves af en stor spsk dej. De er færdige når de er faste og gyldne.

Køkkenudstyr

  • Skål*
  • Sliplet pande*
  • Skærebræt*
  • Grøntsagskniv*
Udskriv opskrift Gem på Pinterest

Sense håndfuldsfordeling af vegetar frikadeller med bulgur og feta:

Hf 1+2: løg, grønne ærter, spidskål
Hf 3: æg
Hf 4: bulgur, hvedemel
Fedt: fetaost eller blød salatost, olivenolie
Smagsgiver / gratis: frisk timian, tørrede chiliflager, salt, peber

Næringsindhold
Vegetar frikadeller med bulgur og feta
Indhold per portion
Kalorier (kcal) 322.6 Kalorier fra fedt 84
% Dagligt indtag*
Fedt 9.3g14%
Kulhydrater 40.6g14%
Protein 16.6g33%
* De daglige procent-værdier er baseret på en diæt med 2000 kalorier.

Hvor mange vegetarfrikadeller kan du spise?

Jeg vurderer at du fint kan spise en sjettedel af de stegte vegetarfrikadeller, så vil du have fået en håndfuld grøntsager (hf 1+2), en kvart håndfuld protein (hf 3), en her håndfuld stivelse (hf 4) samt tre spiseskefulde fedt.

Hvad bør du spise ved siden af?

Ved siden af veggie dellerne, bør du spise en håndfuld grøntsager (hf 1+2), eksempelvis i form at en salat eller noget sprødt gnavegrønt.

Desuden bør du supplere med tre kvart håndfuld protein (hf 3), enten i form af hjemmelavet hummus eller evt. edamammebønner. De er smækfyldt med protein, og giver god fylde og mæthed til salaten.

Få mere inspiration

  • Efterår, Forår, Fremhævet, Salater og andet tilbehør, Sense opskrifter aftensmad, Sense opskrifter frokost, Sommer, Vegetar
Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og få de nyeste opskrifter direkte i din indbakke
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

13 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments
Relaterede indlæg
Marokkansk kylling

Marokkansk kylling med sød kartoffel

Fuldkornsrisengrød-sundere-og-mere-mættende

Fuldkornsrisengrød – Sundere og mere mættende

tarteletter

Tarteletter med varmrøget laks

Græske frikadeller med feta og soltørrede tomater

Græske frikadeller med feta og soltørrede tomater

Mørksej i tomatsovs

gateau marcel - kage med mousse

Gateau marcel

Skål med peanutsauce, toppet med hakkede peanuts

Peanutsauce

Langtidsbagte tomater i glas

Langtidsbagte tomater – Søde semidried tomater

Open
Jeg elsker sommerens udvalg af råvarer, det er nemlig nu at alle de søde og syrlige sommerbær bliver modne🍓🫐🍒

Måske er du så heldig, at du har dine egne bær buske og jordbærplanter i haven. Hvis ikke, så kan de heldigvis også findes i supermarkedet, om ikke andet, så på frost 😉

Og hvilken bedre måde at skyde sommermånederne i gang, end ved at lave en portion rødgrød med fløde, helt uden tiltalt sukker 🥳☀️🍒

Snup min opskrift på hjemmelavet rødgrød med fløde via linket i min profil ✌🏻

#Mariasilje #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #rødgrød #rødgrødmedfløde #sommermad
Open
I dag går turen endnu engang til skønne Bornholm, og jeg glæææder mig 🥰☀️

Hvid du også snart skal til solskinsøen, så snup min guide til intet mindre end 23 steder du skal spise på Bornholm 🐟

Guiden finder du via linket i mon profil ✌🏻

#Mariasilje #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #solovergudhjem #bornholm #sild
Open
I dag er det hele 4 år siden, at min mand og jeg sagde “JA” til hindanden i Danmarks nok smukkeste @grundtvigskirke, og i dag fejre vi dagen på bedste tænkelige måde 🥰

Med en fridag, i selvskab med hinanden, LÆKKER mad og comedy i aften 🥳

Vi snuppede den bedste og mest overraskende frokost hos @capacph, hvor Emil selvfølgelig skulle prøve deres vanvittigt lækre bøfsandwich. Jeg fik lyngrillet laks med karseis, det smagte intet mindre end fantastisk, og karseisen var et både smukt og overraskende lækkert element, til en ellers ret enkel ret 🤩

Desserten bød på jordbær til Emil, og rabarber til mig, og vi var begge meget enige om, at det er de bedste desserter vi har smagt 🤤

Et lille tip hvis du spiser hos @capacph, deres lichi lemonade smager vanvittigt, og sådan helt perfekt blomster agtigt 🌸

#capacph #instagramakademiet #laks #bøfsandwich #karse #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #rabarber #grøntsager #jordbær #scandisensediet #sensekost #bryllupsdag @caspersobczyk @emil.louis1892
Open
Var det noget med en portion skipper skræk vafler? 🍃

Jeg er svært glad for de her knald grønne vafler, både fordi de smager af spinat, og fordi det helt ærligt er ret så hyggeligt at stå og bage vafler 🤩

Når jeg laver den her hjemme, topper vi dem altid med lige det vi hver især lyster, jeg synes at laks, creme cheese, avocado, dild og salat passer virkelig dertil 🥳🥰

Hvad ville du spise oven på sådan en lækker spinatvaffel?

Jeg har været i det gavmilde hjørne i dag, og givet jer hele opskriften her på IG, du skal bare swipe mellem billederne ✌🏻

#Mariasilje #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #spinat #spinatvafler #vafler
Open
Svampede, luftige og mega lækre proteinrige bananmuffins 🧁🍌

Jeg ELSKER banankage og jeg elsker når den rent faktisk også er nærende og har et ekstra skud protein i sig 💪🏻

De her bananmuffins fungerer rigtig godt både til eftermiddagskaffen når gæsterne kigger forbi eller som et lækker mellemmåltid helt uden tilsat sukker 🥳

Snup opskriften via linket i min profil ✌🏻

#Mariasilje #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #banan #bananmuffins  #proteinmuffins #protein #vægttab #gastricsleeve
Open
Spiser du hveder torsdag aften (dagen før store bededag) eller fredag (på store bededag)? 

I gamle dage var Store Bededag sådan en helligdag hvor alle skulle holde fri fra arbejde, indtil gudstjenesterne var ovre. Det betød, at bageren ikke kunne bage brød, og dermed måtte bage og sælge brødet aftenen i forvejen.

Dagen efter, på Store Bededag, kunne man så skære hvedeknopperne over, og riste dem, så de blev sprøde som tvebakker 😄

Jeg spiser dem nu gerne både aftenen før og på dagen, og uanset hvornår du spiser dine hveder finder du min bedste opskrifter på lækre hveder via linket i min profil 😄

#Mariasilje #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #hveder #hvedeknopper #storebededag
  • Pinterest
  • Facebook
  • Instagram
  • Email

Powered by BloggerSpace

© 2014 - 2022 Mariasilje.dk. All right reserved.