Vegetar frikadeller med bulgur og feta
Lækre vegetarfrikadeller med bulgur, spidskål, ærter og en feta. De smager skønt både lune og kolde, og kan derfor med fordel tages med på madpakke.
Jeg er gennem mit arbejde som instagrammer for Aarstidernes Sensekasse, blevet præsenteret for risgaletter af forskellig art, et par gange. Jeg er ret vild med dem, og derfor fik jeg idéen til disse vegetar frikadeller med bulgur og feta. Jeg synes de er virkelig lækre, og de kan jo spises som en del af brunchbordet, på madpakken til frokost, eller til aftensmad. Måske du endda kan snige dem med i ungernes madpakke?
Veggie deller lavet af bulgur og grøntsager
Når jeg koger bulgur, sørger jeg ofte for at koge lidt ekstra. Det er rart, for så har jeg en rest, til at lave veggie deller, eller andre skønne retter med bulgur. Har du en rest ris fra dagen før, kan du også sagtens erstatte bulgur med ris, det vil også smage godt. Ligeledes kan du også bytte nogle af grøntsagerne ud, med andre grøntsager, hvis der er nogen du har en rest af i køleskabet. Det er det lækre med sådan nogen vegetar frikadeller. Du kan lave dem med de råvarer, som skal bruges, fordi de måske er blevet lidt triste at se på. Du vil ikke bemærke det, når du spiser vegetar frikadellerne.
Få opskriften på vegetar frikadeller med bulgur og feta her:
Vegetar frikadeller med bulgur og feta
Ingredienser
- 300 g kogt bulgur (jeg koger altid rigeligt, og bruger resterne fra dagen før – du kan sagtens erstatte kogt bulgur med kogt ris.)
- 1 stort løg
- 200 g grønne ærter (fra frost)
- 300 g spidskål
- 3 æg
- 4 stængler frisk timian
- 4 spsk hvedemel
- 200 g fetaost eller blød salatost i blok (en man selv skal dele i mindre stykker)
- tørrede chiliflager (efter smag)
- salt og peber
- olivenolie*
- prøv også at tilføje et af Truegreens krydderier* (eks. grøntsagsallround, som giver en skøn smag hertil.)
Tilberedelse
- Hak løget fint.
- Kom ærterne i en skål med kogende vand, til de er optøet.
- Skyl og snit spidskålen fint.
- I en skål kommes kogt bulgur, finthakket løg, optøede ærter, fintsnittet spidskål, æg, plukket timian, hvedemel, tørrede chiliflager, salt og peber. Rør det godt sammen, så du har en ensartet masse.
- Smuldr fetaosten i skålen med frikadelle dej, og ved det forsigtig sammen.
- Steg vegetar frikadellerne på en pande ved middelhøj varme, med 1 spsk olie på. Vegetar frikadellerne skal gerne laves af en stor spsk dej. De er færdige når de er faste og gyldne.
Køkkenudstyr
Sense håndfuldsfordeling af vegetar frikadeller med bulgur og feta:
Hf 1+2: løg, grønne ærter, spidskål
Hf 3: æg
Hf 4: bulgur, hvedemel
Fedt: fetaost eller blød salatost, olivenolie
Smagsgiver / gratis: frisk timian, tørrede chiliflager, salt, peber
Hvor mange vegetarfrikadeller kan du spise?
Jeg vurderer at du fint kan spise en sjettedel af de stegte vegetarfrikadeller, så vil du have fået en håndfuld grøntsager (hf 1+2), en kvart håndfuld protein (hf 3), en her håndfuld stivelse (hf 4) samt tre spiseskefulde fedt.
Hvad bør du spise ved siden af?
Ved siden af veggie dellerne, bør du spise en håndfuld grøntsager (hf 1+2), eksempelvis i form at en salat eller noget sprødt gnavegrønt.
Desuden bør du supplere med tre kvart håndfuld protein (hf 3), enten i form af hjemmelavet hummus eller evt. edamammebønner. De er smækfyldt med protein, og giver god fylde og mæthed til salaten.