Lækre saftige kyllingefrikadeller med havregryn, hytteost og gulerod. De smager sindsygt godt og er virkeligt nemme at lave. Herhjemme er de et kæmpe hit til aftensmad med forskelligt tilbehør til og til frokost på en skive rugbrød. Mums!
5 fra 5 stemmer
Servings: 8personer
Forberedelse10 minuttermin
Tilberedelse30 minuttermin
Hviletid30 minuttermin
I alt1 timet10 minuttermin
Ingredienser
600ghakket kylling 3-6%(kan erstattes af hakket svinekøde, oksekød eller kalv og flæsk)
1mellemløg
2fedhvidløg
100gcheasy hytteost(du kan også bruge en fede hytteost hvis det er dét du foretrækker)
2æg
250ggulerødder(kan fx. udskiftes med rødbede, broccolistok eller knoldselleri.)
I skålen til din røremaskine kommes hakket kylling, havregryn, æg, salt og peber. Rør farsen sej i cirka 5 minutter med middel hastighed.
Imens farsen røres, skyller du gulerødderne og giver dem fint på dit rivejern. Hak også løg og hvidløg fint.
Når farsen er rørt sej kommes de revede gulerødder, løg, hvidløg og hytteost ned i skålen med fars og røres sammen til det er jævnt fordelt.
Stil farsen på køl i cirka 30 minutter.
Hvis du vil lave frikadellerne i ovnen tændes den på 200 grader varmluft, hvis du vil stege dem undlader du blot at tænde ovnen. Du kan også lave en kombination af stegepande og ovn, sådan foretrækker jeg at gøre det.
Stegepande og ovn
Vælger du at kombinere stegepande og ovn tænder du får en stegepande ved middelhøj varme. Dyp skeen i olie og form frikadellerne. Steg dem på panden til de har fået en god stegeskorpe, læg dem herefter på en bageplade og bag dem færdigt i ovnen cirka 15 minutter ved 200 grader varmluft.
Ovn
Vil du gerne lave frikadellerne i ovn, formes frikadellerne med en ske dyppet i olie, og lægges direkte på bagepladen. Bag frikadellerne cirka 25 minutter ved 200 grader varmluft.
Stegepande
Vælger du at stege frikadellerne helt traditionelt kommes der ekstra fedtstof på en middelvarm pande og frikadellerne formes med en ske dyppet i olie. Steg frikadellerne til de er gennemstegte og har en fin stegeskorpe på begge sider.