
Virkelig nem og smagfuld blomkålssalat med feta, brombær og saltnødder. Den ser måske ikke ud af meget, men jeg tør godt love, at den vil være et stort hit på middagsbordet. Det er den i alle tilfælde når jeg servere den for familien.
Det er utroligt alsidig salat, som jeg har lavet til grillmiddagen et par gange. Den smager nemlig rigtig skønt sammen med alt fra røde bøffer, kylling, koteletter og du ellers kan finde på at smide på grillen en lun sommeraften.
Er du lige så glad for blomkål som jeg, så finder du mine aller bedste blomkålsopskrifter lige her.

Blomkålssalat med feta, saltnødder og dijon
Ingredienser
- 1 blomkål (jeg brugte et smukt lilla blomkål, men du kan bruge lige den farve som du har lyst til, det smager nemlig helt ens)
- 1 spsk. balsamico eddike*
- 3 spsk olivenolie*
- 2 spsk agavesirup*
- 1 spsk. dijon sennep
- 10 brombær
- 100 g feta ost (jeg bruger puck ost)
- 3 spsk saltnødder (enten en købt blanding eller du kan lave dine egne salte mandler)
Sådan gør du
- Fjern alle de grønne blade fra blomkålen, skyl det grundigt med koldt vand.
- Snit blomkålet så fint som muligt, gerne på et mandolinjern, da det kan skære langt tyndere end man kan med en kniv. Du må ikke begynde at dele blomkålet i mindre stykker, da det gør det sværere at skære det tyndt på mandolinjernet.
- Hæld balsamico op i en skål, og tilføj langsomt olien imens du pisker i skålen, så dressingen bliver tyk, istedet for at skille. Tilføj agavesirup og dijon sennep, rør det godt sammen.
- Vend dressingen rundt i det fint snittede blomkål, og fordel det derefter på et fad.
- skær fetaosten i mindre stykker, og fordel den oven på blomkålen.
- Fordel saltnødderne oven på blomkålen.
- Halvér blombærene, og fordel dem på salaten.
- Velmekomme!
Køkkenudstyr
Sense håndfuldsfordeling af blomkålssalat med feta
Hf 1+2: blomkål, brombær.
Hf 3: puck ost.
Hf 4: intet.
Fedt: olivenolie, saltnødder.
Smagsgiver / Gratis: agavesirup, dijon sennep, balsamico.
Hvor meget blomkålssalat kan du spise?
Spiser du en portion, svarende til en fjerdedel af salaten, tælles den som to håndfulde grøntsager (hf 1+2), en kvart håndfuld protein (hf 3) samt halvanden spiseskefuld fedt.
Hvad bør du spise ved siden af?
For at ende ud med en fyldt spisekasse efter sensemodellen, bør du ved siden af salaten selv supplere med 3/4 håndfuld protein (hf 3), en håndfuld stivelse (hf 4) og op til halvanden spiseskefuld fedt.