Skip to content
No results
No results
  • Forside
  • Alle opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Brød og boller
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Tema
  • Sense opskrifter
    • Sense opskrifter morgenmad
    • Sense opskrifter frokost
    • Sense opskrifter aftensmad
    • Sense opskrifter med kylling
    • Sense opskrifter med oksekød
    • Sense opskrifter med fisk og skaldyr
    • Sense opskrifter kage og søde sager
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Pinterest Facebook Instagram Email
Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og få de nyeste opskrifter direkte i din indbakke
Maria Silje | Mad blog
  • Forside
  • Alle opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Brød og boller
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Tema
  • Sense opskrifter
    • Sense opskrifter morgenmad
    • Sense opskrifter frokost
    • Sense opskrifter aftensmad
    • Sense opskrifter med kylling
    • Sense opskrifter med oksekød
    • Sense opskrifter med fisk og skaldyr
    • Sense opskrifter kage og søde sager
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Maria Silje | Mad blog

Græske frikadeller med feta og soltørrede tomater

Gå til opskrift Udskriv
Græske frikadeller med feta og soltørrede tomater

Jeg elsker virkelig græske frikadeller med feta og soltørrede tomater. De smager sindsygt godt, og så er de ekstra saftige på grund af alt det lækre fyld der er kommet i farsen. Det gør dem altså lige dét ekstra lækre.

Tilbehør til græske frikadeller

Jeg spiser dem gerne sammen med græsk salat, cremet tzatziki og eventuelt græsk fladbrød, men de egner sig også rigtig godt som fyld i eksempelvis pitabrød og sandwich, eller ved siden af en lækker pastasalat eller kartoffelsalat.

For nylig serverede jeg faktisk frikadellerne sammen med tzatziki og denne spidskålssalat i fladbrød (eller tortilla pandekager) og kombinationen af de saftige græske frikadeller, yoghurt, hvidløg og de friske granatæblekerner var altså overraskende lækkert. Det bliver ikke sidste gang de er serveret på den måde.

Græske frikadeller af oksekød

Jeg foretrækker at lave mine græske frikadeller af oksekød, men er du mere til en blanding og gris og okse, lam eller kylling kan du sagtens lave dem af det. Udskift blot kødet 1:1 med den variant du foretrækker og følg ellers opskriften. Det bliver drøn lækre uanset hvilket kød du vælger.

Græske frikadeller med feta og soltørrede tomater
Græske frikadeller med feta og soltørrede tomater

Få opskriften på græske frikadeller med feta og soltørrede tomater her:

Reklamelinks er markeret med*
Græske frikadeller med feta og soltørrede tomater

Græske frikadeller med feta og soltørrede tomater

Jeg elsker virkelig græske frikadeller med feta og soltørrede tomater. De smager sindsygt godt, og så er de ekstra saftige på grund af alt det lækre fyld der er kommet i farsen. Det gør dem altså lige dét ekstra lækre.
5 fra 3 stemmer
Antal: 4 personer
Forberedelse10 min
Tilberedelse15 min
I alt25 min

Ingredienser

  • 350 g hakket oksekød 4-7%
  • 1 tsk peber
  • 1 tsk salt
  • 30 g persille
  • 50 g soltørrede tomater
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 spsk rasp
  • 1 æg
  • 100 g fetaost med max 17% fedt (jeg bruger puck ost)

Eventuelt: (ikke regnet med i kalorierne)

  • fedtstof til stegning

Tilberedelse

  • Kom hakket oksekød, salt, peber, æg og rasp i skålen til din røremaskine og rør farsen sej. Det tager et par minutter. Har du ikke en røremsakine, kan du også sagtens gøre det med håndkraft.
  • Imens farsen røres, hakkes løg, hvidløg, soltørrede tomater og persille så fint eller groft som du ønsker det. Kom det i farsen og rør det godt til det hele er fordel i farsen.
  • Kom feta osten i skålen med fars og rør kun til den lige akkurat er fordelt, men gerne i grove stykker.
  • Kom fedtstof på en pande og varm den godt op. Form frikadellerne med en spiseske og din håndflade og steg dem ved middel varme, til de er gylde og gennemstegte.
  • Vil du gerne spare på fedtet, kan du med fordel bage frikadellerne i ovnen, istedet for at steget dem. Det gør du ved at forme frikadellerne, og placere dem på en bageplade beklædt med bagepapir og bage dem 10-15 minutter ved 200 grader varmluft, til de er gennemstegte.
Udskriv opskrift Gem på Pinterest

Sense håndfuldsfordeling af græske frikadeller:

Hf 1+2: persille, soltørrede tomater, løg, hvidløg.
Hf 3: hakket oksekød, æg, feta ost (hvis den har max 17% fedt).
Hf 4: rasp
Fedt: feta ost (hvis den h.ar mere en 17% fedt), evt. fedtstof til stegning.
Smagsgiver / Gratis: peber, salt.

Hvor mange frikadeller kan du spise?

Du kan fint spise hvad der svarer til en fjerdedel af denne opskrift, Eller hvad der svarer til en stor håndfuld frikadeller. Det ville jeg tælle som en halv håndfuld grøntsager (hf 1+2), en håndfuld protein (hf 3) og 2 spiseskefulde fedt fra stegning.

Hvad kan du spise ved siden af?

Ved siden af dine frikadeller kan du selv supplerer med halvanden håndfuld grøntsager (hf 1+2), en håndfuld stivelse og eventuelt 1 spiseksefuld fedt. Gør du det, vil du ende ud med en rigtig fornuftig spisekasse efter sense principperne.

Få mere inspiration

  • Efterår, Forår, Kød og fjerkræ, Sense opskrifter aftensmad, Sense opskrifter frokost, Sense opskrifter med oksekød, Sommer, Vinter
Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og få de nyeste opskrifter direkte i din indbakke
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

2 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments
Relaterede indlæg
Kaffe granola - mocca musli

Kaffe granola – Müsli med et strejf af Nespresso kaffe

43 nemme opskrifter på gæstemad

Gæstemad – 43 nemme og lækre opskrifter

Rødkålssalat med vindruer

Rødkålssalat med vindruer og græskarkerner

Fuldkornsrisengrød-sundere-og-mere-mættende

Fuldkornsrisengrød – Sundere og mere mættende

citronsmåkager

Citronsmåkager

Sprøde brændte mandler anrettet i krystalskål.

Brændte mandler

Græskinspirerede kyllingespyd

Græskinspirerede kyllingespyd med forårsløg

fuldkorns risalamande

Fuldkorns risalamande med jordbærsovs

Open
Saftig krydret gris med pak choi og broccoli

I samarbejde med @smaekpaasmagen og @landbrugogfoedevarer 🐷

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at vi er glade for at spise gris herhjemme. Gris smager af mere og har mange muligheder, derfor er det også på menuen stort set hver uge hos os.

Grisekød giver krydderi, umami og mæthed, og det er bare nogle af grundene til at vi er glade for det 😄

Derud over havde min farmor og farfar grise på gården i min barndom, og jeg har derfor altid elsket det, og det er forbundet med mange gode minder 🥰🐷

I dag har jeg valgt at bruge grisekødet til denne asiatisk inspirerede ret, hvor jeg virkelig synes at grisen kommer til sin ret og selvfølgelig smager helt fantastisk 🤩

Ingredienser
Saftig, krydret gris
- 3 koteletter fra gris, 2 cm tykke, 400 g
- ½ dl risvin eller tør hvidvin
- ½ dl sojasauce
- 1 spsk hvidløgspulver eller 1 presset hvidløg
- 1 spsk løgpulver eller 1 lille revet løg
- 1 spsk peber
- 2 dl hvedemel
- ½ dl olie
Tilbehør:
- 1 bundt forårsløg, 100 g
- 1 lime
-  100 g saltede peanuts
- 1 bundt koriander, 10 g
- 1 broccoli, 500 g
- 4 pak choy, 375 g
- 1 spsk olie
- 1 tsk salt
- 300 g ris
General Tso´s sauce:
- 2 fed hvidløg
- 1 tsk revet ingefær eller tørret ingefær
- 1 frisk chili eller efter smag
- 1 spsk olie
- ½ dl risvin eller tør hvidvin
- ½ dl eddike
- ½ dl soya sauce
- 50 g sukker
- ½ spsk vand
- ½ spsk majsstivelse

Find fremgangsmåden på smækpåsmagen.dk eller vis link i bio 🫶🏻

#Mariasilje #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad @smaekpaasmagen @landbrugogfoedevarer #smækpåsmagen
Open
Jeg har brug for din hjælp ✨

Meget snart deler jeg opskriften på min yndlings pasta bolognese (selvfølgelig med pasta fra altid yndlings @pastariget) med jer 😄

Hvilket billede synes du skal være frontbilledet? 🫶🏻📸

#Mariasilje #instagramklubben #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #bolognese #pasta #kødsovs
Open
I bad om opskriften på de aller lækreste asiatiske kyllingekødboller, og ved i hvad? Den får i lige her 👇🏻

Husk at gem opskriften med det lille bogmærke, så har du den altid ved hånden når du skal bruge den 🫶🏻

OPSKRIFT:
1 æg
1 dl panko rasp
2 forårsløg
1 lille løg
1 tsk knust ingefær på glas (kan erstattes af friskrevet ingefær, prøv dig frem alt efter hvor glad du er for ingefær)
1 fed hvidløg
1 spsk soya
¼ tsk peber
400 g hakket kylling
2 spsk sort sesam

Sauce:
50 g teriyaki
1 fed hvidløg
1 spsk sort sesam
1 spsk alm sesamfrø

Tilberedelse:
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
Skyl og skær dine forårsløg i skiver, pres eller riv hvidløg, og skær løg i små tern.
- I en skål blandes æg, panko rasp, forårsløg, hvidløg, løg, ingefær, soya, sort sesam og peber.
- Tilføj hakket kylling til skålen, ælt det sammen med hånden, eller brug en ske hvis du synes det er nemmere.
- Med en teske og en håndflade formes 36 små kødboller. Læg dem på en bageplade med bagepapir. Bag dem i ovnen i ca. 20 minutter ved 200 grader varmluft

Sauce:
- Imens kødbollerne er i ovnen laves saucen.
-Bland teriyaki, sorte og hvide sesamfrø samt et fed hvidløg revet eller presset.
- Når kødbollerne er færdige, vendes de med saucen som giver dem en lækker smagfuld sticky overflade.
- Nu er de klar til servering, enten på små spyd eller som de her.

#Mariasilje #instagramklubben #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #asiatiskekødboller #asiatisk #kødboller
Open
Jeg har simpelthen smovset asiatiske kyllingekødboller 5-6 gange de sidste 2 ugers tid, du smager SÅ godt jo! 🤤🤤🤤

Vil du ha’ opskriften?

#Mariasilje #instagramklubben #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #asiatiskekødboller #kyllingekødboller #kødboller #asiatisk
Open
Der er virkelig sket noget på fastelavnsbolle-fronten de senere år i Danmark. Og der lader næsten til at være kamp om rampelyset og pladserne som årets BEDSTE fastelavnsboller 😄

Er det stukket lidt af? Måske, men jeg elsker alt ved det 🤩

Derfor er jeg i år hoppet med på bølgen og lavet sådan en fancy fastelavnsbolle med en fransk navn jeg end ikke kan udtale 😅😋

Jeg har fyldt min ‘choux au craqueline’ men den lækreste hindbærskum og toppet den med en lækker chokoladeganache, og wow siger jeg bare, den smager for sindssygt 🤩🥰

Har du fået lyst til at kaste sig ud i at bage dem selv, finder du opskriften på min blog via linket i min profil 🫶🏻

#Mariasilje #instagramklubben #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #fastelavnsboller #fastelavn #chouxaucraquelin #vandbakkelse #vandbakkelser @callebautnordic
Open
Var det noget med en lækker brownie uden mel og sukker? 

Så er det altså denne bønnebrownie du skal ha fingrene i 🤩 Den smager virkelig godt, er som sagt uden tilsat sukker, lavet på en base af sorte bønner og er dermed et sundere alternativ til eftermiddags kagen 😋

Haps opskriften her 👇🏻

1 dåse sorte bønner
60 g kokosolie
2 tsk vaniljesukker
2 spsk espresso (dette kan erstattes af vamt (kogt) vand)
2 æg
120 g sukrin gold (dette kan erstattes med sukker)
60 g usødet kakaopulver (bagekakao)
½ tsk bagepulver
¼ tsk salt
60 g mørk chokolade 70% (gerne som chokoladeknapper)

Tilberedelse
- Tænd ovnen på 175 grader almindelig ovn.
- Dræn de sorte bønner og kom dem i en blender sammen med kokosolie, vaniljesukker og espresso. - - Blend til du har en helt glat og ensartet konsistens.
- Kom æggene i blenderen sammen med bønnemassen om blend cirka 10 sekunder til det er blendet sammen.
- I en ren skål blandes sukrin gold, kakaopulver, bagepulver, salt og vaniljesukker.
- Hæld den blendede bønnemasse op i skålen med de tørre ingredienser, og vend det godt sammen.
- Læg to spiseskefulde chokolade til side og vend resten i dejen.
- Beklæd en form (cirka 20×26 cm) med bagepapir, fordel dejen i formen og top med det resterende chokolade.
- Bag kagen 25-30 minutter i ovnen til kagen er blank og fast.
- Lad kagen køle lidt af på en rist. Opbevar herefter kagen i køleskabet hvor den kan holde et par dage.

#Mariasilje #instagramklubben #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #brownie #bønnebrownie #sortebønner
  • Pinterest
  • Facebook
  • Instagram
  • Email
Opskrifter
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad og brunch
  • Kolde og varme drikke
  • Brød og boller
Sense Opskrifter
  • Alle Sense opskrifter
  • Sense morgenmad
  • Sense frokost
  • Sense aftensmad
Sæson
  • Forår
  • Sommer
  • Efterår
  • Vinter
Find rundt
  • Forside
  • Om Maria Silje
  • Artikler

Powered by Bloggerspace

© 2014 - 2023 Mariasilje.dk. All right reserved.