Skip to content
  • Forside
  • Alle opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Brød og boller
    • Tema
  • Sense opskrifter
    • Sense opskrifter morgenmad
    • Sense opskrifter frokost
    • Sense opskrifter aftensmad
    • Sense opskrifter med kylling
    • Sense opskrifter med oksekød
    • Sense opskrifter med fisk og skaldyr
    • Sense opskrifter kage og søde sager
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Pinterest Facebook Instagram Email
Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og få de nyeste opskrifter direkte i din indbakke
Maria Silje | Mad blog
  • Forside
  • Alle opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Brød og boller
    • Tema
  • Sense opskrifter
    • Sense opskrifter morgenmad
    • Sense opskrifter frokost
    • Sense opskrifter aftensmad
    • Sense opskrifter med kylling
    • Sense opskrifter med oksekød
    • Sense opskrifter med fisk og skaldyr
    • Sense opskrifter kage og søde sager
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Maria Silje | Mad blog

Græske frikadeller med feta og soltørrede tomater

Gå til opskrift Udskriv
Græske frikadeller med feta og soltørrede tomater

Jeg elsker virkelig græske frikadeller med feta og soltørrede tomater. De smager sindsygt godt, og så er de ekstra saftige på grund af alt det lækre fyld der er kommet i farsen. Det gør dem altså lige dét ekstra lækre.

Tilbehør til græske frikadeller

Jeg spiser dem gerne sammen med græsk salat, cremet tzatziki og eventuelt græsk fladbrød, men de egner sig også rigtig godt som fyld i eksempelvis pitabrød og sandwich, eller ved siden af en lækker pastasalat eller kartoffelsalat.

For nylig serverede jeg faktisk frikadellerne sammen med tzatziki og denne spidskålssalat i fladbrød (eller tortilla pandekager) og kombinationen af de saftige græske frikadeller, yoghurt, hvidløg og de friske granatæblekerner var altså overraskende lækkert. Det bliver ikke sidste gang de er serveret på den måde.

Græske frikadeller af oksekød

Jeg foretrækker at lave mine græske frikadeller af oksekød, men er du mere til en blanding og gris og okse, lam eller kylling kan du sagtens lave dem af det. Udskift blot kødet 1:1 med den variant du foretrækker og følg ellers opskriften. Det bliver drøn lækre uanset hvilket kød du vælger.

Græske frikadeller med feta og soltørrede tomater
Græske frikadeller med feta og soltørrede tomater

Få opskriften på græske frikadeller med feta og soltørrede tomater her:

Reklamelinks er markeret med*
Græske frikadeller med feta og soltørrede tomater

Græske frikadeller med feta og soltørrede tomater

Jeg elsker virkelig græske frikadeller med feta og soltørrede tomater. De smager sindsygt godt, og så er de ekstra saftige på grund af alt det lækre fyld der er kommet i farsen. Det gør dem altså lige dét ekstra lækre.
5 fra 2 stemmer
Antal: 4 personer
Forberedelse10 min
Tilberedelse15 min
I alt25 min

Ingredienser

  • 350 g hakket oksekød 4-7%
  • 1 tsk peber
  • 1 tsk salt
  • 30 g persille
  • 50 g soltørrede tomater
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 spsk rasp
  • 1 æg
  • 100 g fetaost med max 17% fedt (jeg bruger puck ost)

Eventuelt: (ikke regnet med i kalorierne)

  • fedtstof til stegning

Tilberedelse

  • Kom hakket oksekød, salt, peber, æg og rasp i skålen til din røremaskine og rør farsen sej. Det tager et par minutter. Har du ikke en røremsakine, kan du også sagtens gøre det med håndkraft.
  • Imens farsen røres, hakkes løg, hvidløg, soltørrede tomater og persille så fint eller groft som du ønsker det. Kom det i farsen og rør det godt til det hele er fordel i farsen.
  • Kom feta osten i skålen med fars og rør kun til den lige akkurat er fordelt, men gerne i grove stykker.
  • Kom fedtstof på en pande og varm den godt op. Form frikadellerne med en spiseske og din håndflade og steg dem ved middel varme, til de er gylde og gennemstegte.
  • Vil du gerne spare på fedtet, kan du med fordel bage frikadellerne i ovnen, istedet for at steget dem. Det gør du ved at forme frikadellerne, og placere dem på en bageplade beklædt med bagepapir og bage dem 10-15 minutter ved 200 grader varmluft, til de er gennemstegte.
Udskriv opskrift Gem på Pinterest

Sense håndfuldsfordeling af græske frikadeller:

Hf 1+2: persille, soltørrede tomater, løg, hvidløg.
Hf 3: hakket oksekød, æg, feta ost (hvis den har max 17% fedt).
Hf 4: rasp
Fedt: feta ost (hvis den h.ar mere en 17% fedt), evt. fedtstof til stegning.
Smagsgiver / Gratis: peber, salt.

Hvor mange frikadeller kan du spise?

Du kan fint spise hvad der svarer til en fjerdedel af denne opskrift, Eller hvad der svarer til en stor håndfuld frikadeller. Det ville jeg tælle som en halv håndfuld grøntsager (hf 1+2), en håndfuld protein (hf 3) og 2 spiseskefulde fedt fra stegning.

Hvad kan du spise ved siden af?

Ved siden af dine frikadeller kan du selv supplerer med halvanden håndfuld grøntsager (hf 1+2), en håndfuld stivelse og eventuelt 1 spiseksefuld fedt. Gør du det, vil du ende ud med en rigtig fornuftig spisekasse efter sense principperne.

Få mere inspiration

  • Efterår, Forår, Kød og fjerkræ, Sense opskrifter aftensmad, Sense opskrifter frokost, Sense opskrifter med oksekød, Sommer, Vinter
Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og få de nyeste opskrifter direkte i din indbakke
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Relaterede indlæg
Broccolisalat

Broccolisalat med bacon og skyr

spinattærte

Spinattærte med laks

Pasta og mel på et skærebræt

8 nemme pastaretter

Forret med rejer på ærtepure og sprødt rugbrød

Forret med rejer på ærtepure og sprødt rugbrød

Mit liv efter 6 måneder med en gastric sleeve

Blomkaals-bisque-mariasilje

Cremet blomkålssuppe

ristede græskarkerner med salt, serveret i glas

Ristede græskarkerner

Rød peberfrugt dip

Rød peberfrugt dip med hvidløg

Open
Mør og saftig asiatisk pulled pork af nakkekoteletter. Det bliver simpelthen ikke nemmere at trylle nakkekoteletter om til den lækreste pulled pork med et asiatisk twist 🤩

Spis den lækre pilles pork i bao, pitabrød, salat, nudelsalat, burger, sandwich eller hvad end du lyster, det smager nemlig fantastisk uanset 🥳

#Mariasilje #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #pulledpork #asiatiskmad #svinekød
Open
Pasta, spinat, laks. Hvad mere kan man egentlig bede om? 

Ja jeg beder i ethvert tilfælde ikke om mere. Det er og bliver en vaskeægte yndlingspastaret, hvis du altså spørger mig 🐟

Har du lyst til at gøre mig kunsten efter, så find opskriften vis linket i min profil ✌🏻

#Mariasilje #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #pasta #laks #pastariget @pastariget
Open
Hvad skal du spise i aften?

Må jeg foreslå denne cremede og vanvittigt lækre tomatsuppe med pasta? Selvom sommeren er lige rundt om hjørnet, er denne tomatsuppe et sikkert søndags hit 🤤

Snup opskriften via linket i min profil ✌🏻

#Mariasilje #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #tomatsuppe #suppe #tomat
Open
Jeg elsker sommerens udvalg af råvarer, det er nemlig nu at alle de søde og syrlige sommerbær bliver modne🍓🫐🍒

Måske er du så heldig, at du har dine egne bær buske og jordbærplanter i haven. Hvis ikke, så kan de heldigvis også findes i supermarkedet, om ikke andet, så på frost 😉

Og hvilken bedre måde at skyde sommermånederne i gang, end ved at lave en portion rødgrød med fløde, helt uden tiltalt sukker 🥳☀️🍒

Snup min opskrift på hjemmelavet rødgrød med fløde via linket i min profil ✌🏻

#Mariasilje #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #rødgrød #rødgrødmedfløde #sommermad
Open
I dag går turen endnu engang til skønne Bornholm, og jeg glæææder mig 🥰☀️

Hvid du også snart skal til solskinsøen, så snup min guide til intet mindre end 23 steder du skal spise på Bornholm 🐟

Guiden finder du via linket i mon profil ✌🏻

#Mariasilje #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #solovergudhjem #bornholm #sild
Open
I dag er det hele 4 år siden, at min mand og jeg sagde “JA” til hindanden i Danmarks nok smukkeste @grundtvigskirke, og i dag fejre vi dagen på bedste tænkelige måde 🥰

Med en fridag, i selvskab med hinanden, LÆKKER mad og comedy i aften 🥳

Vi snuppede den bedste og mest overraskende frokost hos @capacph, hvor Emil selvfølgelig skulle prøve deres vanvittigt lækre bøfsandwich. Jeg fik lyngrillet laks med karseis, det smagte intet mindre end fantastisk, og karseisen var et både smukt og overraskende lækkert element, til en ellers ret enkel ret 🤩

Desserten bød på jordbær til Emil, og rabarber til mig, og vi var begge meget enige om, at det er de bedste desserter vi har smagt 🤤

Et lille tip hvis du spiser hos @capacph, deres lichi lemonade smager vanvittigt, og sådan helt perfekt blomster agtigt 🌸

#capacph #instagramakademiet #laks #bøfsandwich #karse #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #rabarber #grøntsager #jordbær #scandisensediet #sensekost #bryllupsdag @caspersobczyk @emil.louis1892
  • Pinterest
  • Facebook
  • Instagram
  • Email

Powered by BloggerSpace

© 2014 - 2022 Mariasilje.dk. All right reserved.