Skip to content
No results
No results
  • Forside
  • Alle opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Brød og boller
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Tema
  • Sense opskrifter
    • Sense opskrifter morgenmad
    • Sense opskrifter frokost
    • Sense opskrifter aftensmad
    • Sense opskrifter med kylling
    • Sense opskrifter med oksekød
    • Sense opskrifter med fisk og skaldyr
    • Sense opskrifter kage og søde sager
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Pinterest Facebook Instagram Email
Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og få de nyeste opskrifter direkte i din indbakke
Maria Silje | Mad blog
  • Forside
  • Alle opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Brød og boller
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Tema
  • Sense opskrifter
    • Sense opskrifter morgenmad
    • Sense opskrifter frokost
    • Sense opskrifter aftensmad
    • Sense opskrifter med kylling
    • Sense opskrifter med oksekød
    • Sense opskrifter med fisk og skaldyr
    • Sense opskrifter kage og søde sager
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Maria Silje | Mad blog

Grønkålssalat med appelsin, blåbær og granatæble

Gå til opskrift Udskriv
Grønkålssalat med appelsin, blåbær og granatæble

For mig er grønkålssalat med appelsin noget af det, som jeg spiser aller mest af, hele vinteren. Grønkålen er i sæson, er frisk, sprød og fyldt med masser af smag. Kombineret med friske appelsiner, søde pecannødder samt skønne blåbær og granatæble kerner, kan det altså bare ikke gå galt.

Jeg serverede salaten til ovnbagte kyllingelår, med knasende sprødt skind. Jeg krydrede kyllingelårerne med frisk hvidløg, lidt røget paprika, salt og peber. Det var altså et hit, også hos min kusine på 3 år, som spiste løs, af både kyllingelår og grønkålssalat. Er du ikke så glad for kyllingelår, kan du servere salaten sammen med et andet stykke kylling, lækre hjemmelavede frikadeller med masser af peber, eller måske en lækker hakkebøf? Det er jo kun dig selv, der sætter grænserne, for hvad du kan servere sammen med en salat med grønkål.

Grønkålssalat med appelsin, blåbær og granatæble
Grønkålssalat med appelsin, blåbær og granatæble

Lækre salater med kål

Min dygtige veninde Maria har også lavet en virkelig lækker grønkålssalat med æble – En dejlig frisk salat med de syrlige æbler og grønkål som er sprængfyldt med vitaminer, jeg er i hvert fald ret pjattet med den.

Jeg har også selv flere forskellige grønkålssalater her på bloggen, hvis du også er pjattet med de grønne salater med grønkål. Prøv eksempelvis Salattøsens fynske grønkålssalat, der med sin røgede smag og fylde, sagtens kan udgøre et helt måltid. En anden favorit er min grønkålssalat med mormordressing, den har jeg blandt andet lavet til svinemørbrad og julemiddagen.

Hvad indeholder din favorit salat med grønkål?

Grønkålssalat med appelsin, blåbær og granatæble

Få opskriften på grønkålssalat med appelsin, blåbær og granatæble her:

Reklamelinks er markeret med*
Groenkaalssalat-med-appelsin-blaabaer-og-granataeble_mariasilje

Grønkålssalat med appelsin, blåbær og granatæble

5 fra 7 stemmer
Antal: 4 personer
Tilberedelse15 min
I alt15 min

Ingredienser

  • 300 g grønkål ((uden stilk))
  • 75 g friske blåbær
  • 2 æblecider eddike*
  • 4 spsk granatæblekerner

Pecan nødder

  • 50 g pecannødder
  • ½ tsk olivenolie
  • 1 spsk agavesirup
  • flagesalt*

Vinaigrette

  • 3 spsk olivenolie
  • 1 ½ spsk æblecider eddike
  • 1 spsk agavesirup
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk stødt spidskommen*
  • Salt og peber

Tilberedelse

Pecannødder

  • Hæld pecannødderne på en varm pande, og lad pecannødderne riste. Skru lidt ned for varmen. 
  • Kom olivenolie, agavesirup samt et drys salt, på panden og lad det karamellisere. Husk at passe på varmen da de hurtigt brænder på.
  • Når de er karamelliserede ligger du dem ud på et stykke bagepapir og lader køle af.

Vinaigrette

  • Pisk olivenolie, æblecider eddike, agavesirup, kanel, spidskommen, salt og peber sammen, til en ensartet dressing.

Salaten

  • Skyl grønkålen grundigt, og ryst vandet af grønkålen.
  • Skær grønkålen af stilken, den går helt op imellem bladene. Og den er ikke rar at spise.
  • Snit grønkålen fint, hæld dressingen ud over og massér den godt ind i grønkålen.
  • Skær fileter ud af appelsinerne. Det gør du ved at skære top og bund af appelsinerne, dernæst skærer du ned langs siderne så du fjerner skralden og de hvide hinder. Fileterne befries nu ved at skære ind ind i appelsinen, så du får alle appelsinbådene fri, uden de hvide hinder.
  • Bland appelsiner, granatæble og blåbær sammen med grønkålen og drys de afkølede pecannødder over.
Udskriv opskrift Gem på Pinterest

Sense håndfuldsfordeling af salat med, grønkål, appelsin og blåbær:

Hf 1+2: grønkål, appelsin, blåbær, granatæble
Hf 3: intet
Hf 4: intet.
Fedt: olivenolie, pecannødder
Smagsgiver / Gratis: agavesirup, æblecider eddike, spidskommen, kanel, salt, peber

Jeg vil anbefale at du tager en portion svarende til to håndfulde. Gør du det, er du nemlig fornuftigt dækket ind på grøntsager og frugt (hf 1+2) og to spiseskefulde fedt.

Du kan selv supplere med en håndfuld protein (hf 3), en håndfuld stivelse (hf 4) og en spiseskefuld fedt.

Grønkålssalat med appelsin, blåbær og granatæble

Få mere inspiration

  • Alle opskrifter, Efterår, Forår, Salater og andet tilbehør, Sense opskrifter aftensmad, Sense opskrifter frokost, Sommer, Vegetar, Vinter
Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og få de nyeste opskrifter direkte i din indbakke
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Relaterede indlæg
Pasta med spinat, kylling og tomat

Pasta med spinat, kylling og tomat

Rabarbersnaps

Rabarbersnaps

Pasta med kylling

Pasta med kylling, kokosmælk og parmesan

Gulerodssuppe med røde linser og pistachenødde

Gulerodssuppe med røde linser og pistacienødder

Hjemmelavet ribssaft med citron

Ribssaft

fyldte-peberfrugter-med-grillost_mariasilje4

Fyldte peberfrugter med grillost

Kulfi-med-kardemomme-indisk-kardemommeis

Kulfi – Indisk is med kardemomme

Indisk kylling med ristet blomkål

Open
Saftig krydret gris med pak choi og broccoli

I samarbejde med @smaekpaasmagen og @landbrugogfoedevarer 🐷

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at vi er glade for at spise gris herhjemme. Gris smager af mere og har mange muligheder, derfor er det også på menuen stort set hver uge hos os.

Grisekød giver krydderi, umami og mæthed, og det er bare nogle af grundene til at vi er glade for det 😄

Derud over havde min farmor og farfar grise på gården i min barndom, og jeg har derfor altid elsket det, og det er forbundet med mange gode minder 🥰🐷

I dag har jeg valgt at bruge grisekødet til denne asiatisk inspirerede ret, hvor jeg virkelig synes at grisen kommer til sin ret og selvfølgelig smager helt fantastisk 🤩

Ingredienser
Saftig, krydret gris
- 3 koteletter fra gris, 2 cm tykke, 400 g
- ½ dl risvin eller tør hvidvin
- ½ dl sojasauce
- 1 spsk hvidløgspulver eller 1 presset hvidløg
- 1 spsk løgpulver eller 1 lille revet løg
- 1 spsk peber
- 2 dl hvedemel
- ½ dl olie
Tilbehør:
- 1 bundt forårsløg, 100 g
- 1 lime
-  100 g saltede peanuts
- 1 bundt koriander, 10 g
- 1 broccoli, 500 g
- 4 pak choy, 375 g
- 1 spsk olie
- 1 tsk salt
- 300 g ris
General Tso´s sauce:
- 2 fed hvidløg
- 1 tsk revet ingefær eller tørret ingefær
- 1 frisk chili eller efter smag
- 1 spsk olie
- ½ dl risvin eller tør hvidvin
- ½ dl eddike
- ½ dl soya sauce
- 50 g sukker
- ½ spsk vand
- ½ spsk majsstivelse

Find fremgangsmåden på smækpåsmagen.dk eller vis link i bio 🫶🏻

#Mariasilje #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad @smaekpaasmagen @landbrugogfoedevarer #smækpåsmagen
Open
Jeg har brug for din hjælp ✨

Meget snart deler jeg opskriften på min yndlings pasta bolognese (selvfølgelig med pasta fra altid yndlings @pastariget) med jer 😄

Hvilket billede synes du skal være frontbilledet? 🫶🏻📸

#Mariasilje #instagramklubben #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #bolognese #pasta #kødsovs
Open
I bad om opskriften på de aller lækreste asiatiske kyllingekødboller, og ved i hvad? Den får i lige her 👇🏻

Husk at gem opskriften med det lille bogmærke, så har du den altid ved hånden når du skal bruge den 🫶🏻

OPSKRIFT:
1 æg
1 dl panko rasp
2 forårsløg
1 lille løg
1 tsk knust ingefær på glas (kan erstattes af friskrevet ingefær, prøv dig frem alt efter hvor glad du er for ingefær)
1 fed hvidløg
1 spsk soya
¼ tsk peber
400 g hakket kylling
2 spsk sort sesam

Sauce:
50 g teriyaki
1 fed hvidløg
1 spsk sort sesam
1 spsk alm sesamfrø

Tilberedelse:
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
Skyl og skær dine forårsløg i skiver, pres eller riv hvidløg, og skær løg i små tern.
- I en skål blandes æg, panko rasp, forårsløg, hvidløg, løg, ingefær, soya, sort sesam og peber.
- Tilføj hakket kylling til skålen, ælt det sammen med hånden, eller brug en ske hvis du synes det er nemmere.
- Med en teske og en håndflade formes 36 små kødboller. Læg dem på en bageplade med bagepapir. Bag dem i ovnen i ca. 20 minutter ved 200 grader varmluft

Sauce:
- Imens kødbollerne er i ovnen laves saucen.
-Bland teriyaki, sorte og hvide sesamfrø samt et fed hvidløg revet eller presset.
- Når kødbollerne er færdige, vendes de med saucen som giver dem en lækker smagfuld sticky overflade.
- Nu er de klar til servering, enten på små spyd eller som de her.

#Mariasilje #instagramklubben #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #asiatiskekødboller #asiatisk #kødboller
Open
Jeg har simpelthen smovset asiatiske kyllingekødboller 5-6 gange de sidste 2 ugers tid, du smager SÅ godt jo! 🤤🤤🤤

Vil du ha’ opskriften?

#Mariasilje #instagramklubben #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #asiatiskekødboller #kyllingekødboller #kødboller #asiatisk
Open
Der er virkelig sket noget på fastelavnsbolle-fronten de senere år i Danmark. Og der lader næsten til at være kamp om rampelyset og pladserne som årets BEDSTE fastelavnsboller 😄

Er det stukket lidt af? Måske, men jeg elsker alt ved det 🤩

Derfor er jeg i år hoppet med på bølgen og lavet sådan en fancy fastelavnsbolle med en fransk navn jeg end ikke kan udtale 😅😋

Jeg har fyldt min ‘choux au craqueline’ men den lækreste hindbærskum og toppet den med en lækker chokoladeganache, og wow siger jeg bare, den smager for sindssygt 🤩🥰

Har du fået lyst til at kaste sig ud i at bage dem selv, finder du opskriften på min blog via linket i min profil 🫶🏻

#Mariasilje #instagramklubben #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #fastelavnsboller #fastelavn #chouxaucraquelin #vandbakkelse #vandbakkelser @callebautnordic
Open
Var det noget med en lækker brownie uden mel og sukker? 

Så er det altså denne bønnebrownie du skal ha fingrene i 🤩 Den smager virkelig godt, er som sagt uden tilsat sukker, lavet på en base af sorte bønner og er dermed et sundere alternativ til eftermiddags kagen 😋

Haps opskriften her 👇🏻

1 dåse sorte bønner
60 g kokosolie
2 tsk vaniljesukker
2 spsk espresso (dette kan erstattes af vamt (kogt) vand)
2 æg
120 g sukrin gold (dette kan erstattes med sukker)
60 g usødet kakaopulver (bagekakao)
½ tsk bagepulver
¼ tsk salt
60 g mørk chokolade 70% (gerne som chokoladeknapper)

Tilberedelse
- Tænd ovnen på 175 grader almindelig ovn.
- Dræn de sorte bønner og kom dem i en blender sammen med kokosolie, vaniljesukker og espresso. - - Blend til du har en helt glat og ensartet konsistens.
- Kom æggene i blenderen sammen med bønnemassen om blend cirka 10 sekunder til det er blendet sammen.
- I en ren skål blandes sukrin gold, kakaopulver, bagepulver, salt og vaniljesukker.
- Hæld den blendede bønnemasse op i skålen med de tørre ingredienser, og vend det godt sammen.
- Læg to spiseskefulde chokolade til side og vend resten i dejen.
- Beklæd en form (cirka 20×26 cm) med bagepapir, fordel dejen i formen og top med det resterende chokolade.
- Bag kagen 25-30 minutter i ovnen til kagen er blank og fast.
- Lad kagen køle lidt af på en rist. Opbevar herefter kagen i køleskabet hvor den kan holde et par dage.

#Mariasilje #instagramklubben #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #brownie #bønnebrownie #sortebønner
  • Pinterest
  • Facebook
  • Instagram
  • Email
Opskrifter
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad og brunch
  • Kolde og varme drikke
  • Brød og boller
Sense Opskrifter
  • Alle Sense opskrifter
  • Sense morgenmad
  • Sense frokost
  • Sense aftensmad
Sæson
  • Forår
  • Sommer
  • Efterår
  • Vinter
Find rundt
  • Forside
  • Om Maria Silje
  • Artikler

Powered by Bloggerspace

© 2014 - 2023 Mariasilje.dk. All right reserved.