Skip to content
Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og få de nyeste opskrifter direkte i din indbakke
  • Forside
  • Alle opskrifter
  • Opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Brød og boller
    • Tema
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Menu
  • Forside
  • Alle opskrifter
  • Opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Brød og boller
    • Tema
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Søg
Luk
  • Forside
  • Alle opskrifter
  • Opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Brød og boller
    • Tema
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Menu
  • Forside
  • Alle opskrifter
  • Opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Brød og boller
    • Tema
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Søg
Luk

Grønkålssalat med appelsin, blåbær og granatæble

Grønkålssalat med appelsin, blåbær og granatæble

For mig er grønkålssalat med appelsin noget af det, som jeg spiser aller mest af, hele vinteren. Grønkålen er i sæson, er frisk, sprød og fyldt med masser af smag. Kombineret med friske appelsiner, søde pecannødder samt skønne blåbær og granatæble kerner, kan det altså bare ikke gå galt.

Jeg serverede salaten til ovnbagte kyllingelår, med knasende sprødt skind. Jeg krydrede kyllingelårerne med frisk hvidløg, lidt røget paprika, salt og peber. Det var altså et hit, også hos min kusine på 3 år, som spiste løs, af både kyllingelår og grønkålssalat. Er du ikke så glad for kyllingelår, kan du servere salaten sammen med et andet stykke kylling, lækre hjemmelavede frikadeller med masser af peber, eller måske en lækker hakkebøf? Det er jo kun dig selv, der sætter grænserne, for hvad du kan servere sammen med en salat med grønkål.

Grønkålssalat med appelsin, blåbær og granatæble
Grønkålssalat med appelsin, blåbær og granatæble

Lækre salater med kål

Min dygtige veninde Maria har også lavet en virkelig lækker grønkålssalat med æble – En dejlig frisk salat med de syrlige æbler og grønkål som er sprængfyldt med vitaminer, jeg er i hvert fald ret pjattet med den.

Jeg har også selv flere forskellige grønkålssalater her på bloggen, hvis du også er pjattet med de grønne salater med grønkål. Prøv eksempelvis Salattøsens fynske grønkålssalat, der med sin røgede smag og fylde, sagtens kan udgøre et helt måltid. En anden favorit er min grønkålssalat med mormordressing, den har jeg blandt andet lavet til svinemørbrad og julemiddagen.

Hvad indeholder din favorit salat med grønkål?

Grønkålssalat med appelsin, blåbær og granatæble

Få opskriften på grønkålssalat med appelsin, blåbær og granatæble her:

Reklamelinks er markeret med*
Groenkaalssalat-med-appelsin-blaabaer-og-granataeble_mariasilje

Grønkålssalat med appelsin, blåbær og granatæble

5 fra 4 stemmer
Antal: 4 personer
Tilberedelse15 min
I alt15 min

Ingredienser

  • 300 g peanutbutter * ((uden stilk))
  • 75 g friske blåbær
  • 2 appelsiner
  • 4 spsk granatæble kerner

Pecan nødder

  • 50 g pecannødder
  • 1/2 tsk olivenolie
  • 1 spsk agavesirup
  • lidt flagesalt

Vinaigrette

  • 3 spsk olivenolie
  • 1 1/2 spsk æblecider eddike
  • 1 spsk agavesirup
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk spidskommen
  • Salt og peber

Sådan gør du

Pecannødder

  • Hæld pecannødderne på en varm pande, og lad pecannødderne riste. Skru lidt ned for varmen. 
  • Kom olivenolie, agavesirup samt et drys salt, på panden og lad det karamellisere. Husk at passe på varmen da de hurtigt brænder på.
  • Når de er karamelliserede ligger du dem ud på et stykke bagepapir og lader køle af.

Vinaigrette

  • Pisk olivenolie, æblecider eddike, agavesirup, kanel, spidskommen, salt og peber sammen, til en ensartet dressing.

Salaten

  • Skyl grønkålen grundigt, og ryst vandet af grønkålen.
  • Skær grønkålen af stilken, den går helt op imellem bladene. Og den er ikke rar at spise.
  • Snit grønkålen fint, hæld dressingen ud over og massér den godt ind i grønkålen.
  • Skær fileter ud af appelsinerne. Det gør du ved at skære top og bund af appelsinerne, dernæst skærer du ned langs siderne så du fjerner skralden og de hvide hinder. Fileterne befries nu ved at skære ind ind i appelsinen, så du får alle appelsinbådene fri, uden de hvide hinder.
  • Bland appelsiner, granatæble og blåbær sammen med grønkålen og drys de afkølede pecannødder over.
Udskriv opskrift Gem på Pinterest
Fik du lavet opskriften?Så ville jeg elske at høre hvordan det gik! Skriv en kommentar her på bloggen, eller tag @mariasilje på instagram.

Sense håndfuldsfordeling af salat med, grønkål, appelsin og blåbær:

Hf 1+2: grønkål, appelsin, blåbær, granatæble
Hf 3: intet
Hf 4: intet.
Fedt: olivenolie, pecannødder
Smagsgiver / Gratis: agavesirup, æblecider eddike, spidskommen, kanel, salt, peber

Jeg vil anbefale at du tager en portion svarende til to håndfulde. Gør du det, er du nemlig fornuftigt dækket ind på grøntsager og frugt (hf 1+2) og to spiseskefulde fedt.

Du kan selv supplere med en håndfuld protein (hf 3), en håndfuld stivelse (hf 4) og en spiseskefuld fedt.

Grønkålssalat med appelsin, blåbær og granatæble

Få mere inspiration

  • Alle opskrifter, Efterår, Forår, Salater og andet tilbehør, Sense opskrifter, Sommer, Vegetar, Vinter
Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og få de nyeste opskrifter direkte i din indbakke
Abonner
Giv besked om
guest
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer er slået til som standard på din kommentar. Klik på -symbolet for at slå det fra.

guest
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer er slået til som standard på din kommentar. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Relaterede indlæg
græsk kylling på spyd, med oregano
Græsk kylling på spyd med citron og oregano
Små tacotærter med oksekød og grøntsager
Små tacotærter med oksekød og grøntsager
Vis dit køleskab - Ditte Ingemann
Vis dit køleskab - Ditte Ingemann
Hokkaido græskar
Hokkaido - Mine bedste opskrifter med hokkaido græskar
Open
Flødekartofler er en ægte klassiker, som altid er skøn tilbehør til diverse kød og salat, samt på buffetbordet. Men har du egentlig prøvet at lave dem med søde kartofler? 🤤⁠
⁠
Jeg tør godt at love, at det bliver en ny favorit. og som om smagen ikke er nok grund til at servere flødekartofler af sød kartoffel i aften, så tælles den søde kartoffel endda som grøntsag, hvis du felt at mærke følger sense principper. ⁠
⁠
#flødekartofler #sødkartoffel #kartofler #mariasilje #instagramakademiet #influencerakademiet #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost
Open
Det er fredag, det er koldt, og vi skal alle sammen blive der hjemme sammen med vores nærmeste. Det kræver da en dejlig dessert til weekenden 😄⁠
⁠
Denne weekend synes jeg at du skal bage denne lune chokoladefondant med blødende midte. Du kan jo toppe den med en kugle vanilje is, for ekstra luksus.⁠
⁠
Hånden op hvis du også godt ku' spise sådan her i weekenden 🙋🏻‍♀️🙋🏻‍♀️⁠

På bloggen finder du opskriften på denne chokoladefondant, og så er den endda sukkerfri 😉
⁠
#chokoladefondant #chokolade #dessert #kage #chokoladekage #mariasilje #instagramakademiet #influencerakademiet #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost⁠
Open
Tærte med champignoner, feta og timian 🤩⁠
⁠
Forleden dag efterspurgte @vforvegetarisk gode ideer til retter med champignoner, og det fik mig straks til at tænke på denne skønne champignontærte med timian og feta 😄⁠
⁠
Det er sådan en dejlig tærte, fyldt med umami fra svampene, og den går altså rent ind, hvis du har en svampeelsker til bords.⁠
⁠
Har du nogen noge ideer til lækkert tærtefyld?⁠
⁠
#tærte #champignontærte #champignon #champignoner #tærter #mariasilje #instagramakademiet #influencerakademiet #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost
Open
Jeg ville sådan ønske at denne bøf stroganoff var på menuen i aften 🤩⁠
⁠
Fyldt med skønne svampe og serveret med den lækreste kartoffel- blomkålsmos smagt til med peberrod er der ikke noget bedre her i vinterkulden.⁠
⁠
#bøfstroganoff #stroganoff #beufstroganoff #gryderet #vintermad #mariasilje #instagramakademiet #influencerakademiet #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost
Open
Nem og vanvittigt lækker opskrift på peanutsauce er i fokus i dag 😁⁠
⁠
Har du nogle gode tips til hvad jeg skal servere sammen med den næste gang jeg laver dem?⁠
⁠
Jeg spiser gerne den lækre peanutdip til grøntsagsstave og til vietnamesiske forårsruller, altså de der lækre ruller med rispapir, grøntsager og en form for protein.⁠
⁠
Peanutsauce er også den perfekte dressing til en kålsalat eller til saftige kyllingespyd 🤩⁠
⁠
Den opper lige gamet, og giver ekstra pluspoint på smagskontoen, næste uanset hvornår den bliver serveret. ⁠
⁠
#peanutsauce #peanutdip #sauce #peanutsovs #peanuts #dip #mariasilje #instagramakademiet #influencerakademiet #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost
Open
Jeg er tosset med blomkålssalater, i alle afskygninger. Det er nok den type salat jeg laver oftest 😁

Blomkålen smager ikke af meget i sig selv, og netop derfor, kan man tilføre den smag man ønsker.

I denne salaten får blomkålen fint besøg af blandt andet granatæble, persille og mandler. Mums for en lækker kombi 😍

Hvad synes du smager godt sammen med blomkål? 😁

#blomkål #blomkålssalat #kål #kålsalat #mariasilje #instagramakademiet #influencerakademiet #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost
  • Pinterest
  • Facebook
  • Instagram
  • Email
  • Powered by BloggerSpace
© 2014 - 2021 Mariasilje.dk. All right reserved.
Luk menu