Skip to content
  • Forside
  • Alle opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Brød og boller
    • Tema
  • Sense opskrifter
    • Sense opskrifter morgenmad
    • Sense opskrifter frokost
    • Sense opskrifter aftensmad
    • Sense opskrifter med kylling
    • Sense opskrifter med oksekød
    • Sense opskrifter med fisk og skaldyr
    • Sense opskrifter kage og søde sager
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Pinterest Facebook Instagram Email
Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og få de nyeste opskrifter direkte i din indbakke
Maria Silje | Mad blog
  • Forside
  • Alle opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Brød og boller
    • Tema
  • Sense opskrifter
    • Sense opskrifter morgenmad
    • Sense opskrifter frokost
    • Sense opskrifter aftensmad
    • Sense opskrifter med kylling
    • Sense opskrifter med oksekød
    • Sense opskrifter med fisk og skaldyr
    • Sense opskrifter kage og søde sager
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Maria Silje | Mad blog

Lun efterårssalat med palmekål

Gå til opskrift Udskriv
Lun efterårssalat med palmekål

En rigtig efterårssalat med palmekål, kartofler og græskar. Der er simpelthen ikke noget at klage over, for den smager så skønt at fadene er tomme når middag er slut.

Det var i alle tilfælde scenariet her hjemme. Drømmemanden havde spist rub og stub af salaten før han var færdig med det pikant fyldte kyllingebryst. Det siger altså ikke så lidt. For det var faktisk kyllingen, og knap så meget palmekålen han havde efterspurgt.

Kender du palmekål?
Palmekål kan godt minde lidt om grønkål, både af smag og udseende. Den har lange, smalle, mørke blå-grønne blade og ligner toppen på en palme. Alligevel synes jeg at at palmekålen er lidt anderledes, og jeg foretrækker at den er stegt. Så synes jeg at den tager sig aller bedst ud.

Er du glad for mættende efterårssalater, så prøv denne farverige blomkålssalat med persille og granatæble eller bagt rodfrugtsalat med granatæble og salatost.

Lun efterårssalat med palmekål
Lun efterårssalat med palmekål
Lun efterårssalat med palmekål
Reklamelinks er markeret med*
Lun efterårssalat med palmekål 1

Lun efterårssalat med palmekål

5 fra 9 stemmer
Antal: 4 personer
Forberedelse10 min
Tilberedelse30 min
I alt40 min

Ingredienser

  • 400 g små kartofler
  • 330 g gulerødder ((gerne tynde gulerødder fx. snack gulerødder))
  • 220 g hokkaido græskar
  • 250 g palmekål ((kan du ikke finde palmekål, kan det erstattes af grønkål))
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 spsk agavesirup ((kan erstattes af honning eller lign.))
  • 1 kvist frisk timian
  • salt og peber
  • 2 spsk solsikkekerner

Tilberedelse

  • Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  • Vask og skrub kartofler, gulerødder, hokkaido, palmekål og timian, så der ikke er jord på.
  • Del kartofler og gulerødder i halve på langs. Del også gulerødderne på tværs så de bliver halvt så lange. Skær hokkaidoet i hundrette stykker.
  • Gnub kartofler, gulerødder og hokkaido med olivenolie. Jeg bruger hænderne, fugter håndfladen med olivenolie og tager hver grøntsags stykke igennem hånden. På den måde får de alle olie, men man sparer på mængden.
  • Fordel kartoflerne i den ene side af et ildfast fad, drys med salt, peber og timian. Ved siden af fordeles gulerødderne, top gulerødderne med agavesirup, salt og peber. Kom fadet i ovnen ved 200 grader varmluft i 20 minutter.
  • Imens skæeres palmekålen i ca 2 cm. brede strimler på tvers. Det nederste grove stykke er ikke lækkert at spise, så det kasseres.
  • Når kartofler og gulerødder har fået 20 minutter, kommes hokkaido stykkerne ind i fadet med gulerødder og kartofler, og toppes med lidt salt og peber. Giv alle grøntsagerne yderligere 10 minutter.
  • De sidste 10 minutter bruges på at riste solsikkekernerne på en tør pange ved middel varme, samt at lynstege palmekålen i en spsk. olivenolie til den har fået lidt farve og faldet lidt sammen. Giv kålen et lille drys salt og peber.
  • Går alle eleventerne er færdige, blandes salaten sammen og toppes mes de ristede solsikke kerner.
  • Velbekomme!

Noter

  • Jeg serverede salaten sammen med kyllingebryst fyldt med pikant ost og viklet ind i bacon. Lige som i denne opskrift, men uden spinat.
  • Ønsker du et måltid uden kød, kan du tilføje ristede kikærter i salaten.
Udskriv opskrift Gem på Pinterest

Sense håndfuldsfordeling af lun efterårssalat med palmekål:

Opskriften er til 4 personer, en portion af denne salat dækker således to håndfulde grøntsager (hf 1+2) en håndfuld stivelse (hf 4) og 1 spiseskefuld fedt.

Dertil kan du selv supplere med en håndfuld protein (hf 3) og to spiseskefulde fedt. Det kan være i form af kylling fyldt med pikantost og seranoskinke omkring, ovnbagt svinemørbrad eller en saftig hakkebøf. Ønsker du en vegetarisk version kan du eksempelvis servere palmekålssalat sammen med stegt paneer eller ristede kikærter.

Hf 1+2: gulerødder, hokkaido græskar, palmekål, frisk timian.
Hf 3: intet.
Hf 4: kartofler.
Fedt: olivenolie, solsikkekerner.
Smagsgiver / Gratis: agavesirup, salt, peber.

Lun efterårssalat med palmekål

Få mere inspiration

  • Alle opskrifter, Efterår, Salater og andet tilbehør, Sense opskrifter aftensmad, Sense opskrifter frokost, Vegetar
Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og få de nyeste opskrifter direkte i din indbakke
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Relaterede indlæg
En skålfuld af saftigt asiatisk pulled pork - Perfekt til bao

Asiatisk pulled pork

Indisk kylling med ristet blomkål

Cremet risengrød lavet i ovnen, serveret ii keramikskåle med kanelsukker og smør på.

Risengrød i ovn

Bløde pg luftige hjemmebagte gammeldags fastelavnsboller med pistacie og chokoladeglasur

Fastelavnsboller med pistacie

hokkaido-salat-med-timian

Hokkaido salat med timian

Vis dit køleskab - Ditte Ingemann

Vis dit køleskab – Ditte Ingemann

fastelavnsboller

Low carb fastelavnsboller med creme – sukkerfri og glutenfri

Kylling i estragonsovs

Kylling i estragonsovs

Open
Mør og saftig asiatisk pulled pork af nakkekoteletter. Det bliver simpelthen ikke nemmere at trylle nakkekoteletter om til den lækreste pulled pork med et asiatisk twist 🤩

Spis den lækre pilles pork i bao, pitabrød, salat, nudelsalat, burger, sandwich eller hvad end du lyster, det smager nemlig fantastisk uanset 🥳

#Mariasilje #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #pulledpork #asiatiskmad #svinekød
Open
Pasta, spinat, laks. Hvad mere kan man egentlig bede om? 

Ja jeg beder i ethvert tilfælde ikke om mere. Det er og bliver en vaskeægte yndlingspastaret, hvis du altså spørger mig 🐟

Har du lyst til at gøre mig kunsten efter, så find opskriften vis linket i min profil ✌🏻

#Mariasilje #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #pasta #laks #pastariget @pastariget
Open
Hvad skal du spise i aften?

Må jeg foreslå denne cremede og vanvittigt lækre tomatsuppe med pasta? Selvom sommeren er lige rundt om hjørnet, er denne tomatsuppe et sikkert søndags hit 🤤

Snup opskriften via linket i min profil ✌🏻

#Mariasilje #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #tomatsuppe #suppe #tomat
Open
Jeg elsker sommerens udvalg af råvarer, det er nemlig nu at alle de søde og syrlige sommerbær bliver modne🍓🫐🍒

Måske er du så heldig, at du har dine egne bær buske og jordbærplanter i haven. Hvis ikke, så kan de heldigvis også findes i supermarkedet, om ikke andet, så på frost 😉

Og hvilken bedre måde at skyde sommermånederne i gang, end ved at lave en portion rødgrød med fløde, helt uden tiltalt sukker 🥳☀️🍒

Snup min opskrift på hjemmelavet rødgrød med fløde via linket i min profil ✌🏻

#Mariasilje #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #rødgrød #rødgrødmedfløde #sommermad
Open
I dag går turen endnu engang til skønne Bornholm, og jeg glæææder mig 🥰☀️

Hvid du også snart skal til solskinsøen, så snup min guide til intet mindre end 23 steder du skal spise på Bornholm 🐟

Guiden finder du via linket i mon profil ✌🏻

#Mariasilje #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #solovergudhjem #bornholm #sild
Open
I dag er det hele 4 år siden, at min mand og jeg sagde “JA” til hindanden i Danmarks nok smukkeste @grundtvigskirke, og i dag fejre vi dagen på bedste tænkelige måde 🥰

Med en fridag, i selvskab med hinanden, LÆKKER mad og comedy i aften 🥳

Vi snuppede den bedste og mest overraskende frokost hos @capacph, hvor Emil selvfølgelig skulle prøve deres vanvittigt lækre bøfsandwich. Jeg fik lyngrillet laks med karseis, det smagte intet mindre end fantastisk, og karseisen var et både smukt og overraskende lækkert element, til en ellers ret enkel ret 🤩

Desserten bød på jordbær til Emil, og rabarber til mig, og vi var begge meget enige om, at det er de bedste desserter vi har smagt 🤤

Et lille tip hvis du spiser hos @capacph, deres lichi lemonade smager vanvittigt, og sådan helt perfekt blomster agtigt 🌸

#capacph #instagramakademiet #laks #bøfsandwich #karse #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #rabarber #grøntsager #jordbær #scandisensediet #sensekost #bryllupsdag @caspersobczyk @emil.louis1892
  • Pinterest
  • Facebook
  • Instagram
  • Email

Powered by BloggerSpace

© 2014 - 2022 Mariasilje.dk. All right reserved.