Skip to content
Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og få de nyeste opskrifter direkte i din indbakke
  • Forside
  • Alle opskrifter
  • Opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Brød og boller
    • Tema
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Menu
  • Forside
  • Alle opskrifter
  • Opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Brød og boller
    • Tema
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Søg
Luk
  • Forside
  • Alle opskrifter
  • Opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Brød og boller
    • Tema
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Menu
  • Forside
  • Alle opskrifter
  • Opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Brød og boller
    • Tema
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Søg
Luk

Lun efterårssalat med palmekål

Lun efterårssalat med palmekål

En rigtig efterårssalat med palmekål, kartofler og græskar. Der er simpelthen ikke noget at klage over, for den smager så skønt at fadene er tomme når middag er slut.

Det var i alle tilfælde scenariet her hjemme. Drømmemanden havde spist rub og stub af salaten før han var færdig med det pikant fyldte kyllingebryst. Det siger altså ikke så lidt. For det var faktisk kyllingen, og knap så meget palmekålen han havde efterspurgt.

Kender du palmekål?
Palmekål kan godt minde lidt om grønkål, både af smag og udseende. Den har lange, smalle, mørke blå-grønne blade og ligner toppen på en palme. Alligevel synes jeg at at palmekålen er lidt anderledes, og jeg foretrækker at den er stegt. Så synes jeg at den tager sig aller bedst ud.

Er du glad for mættende efterårssalater, så prøv denne farverige blomkålssalat med persille og granatæble eller bagt rodfrugtsalat med granatæble og salatost.

Lun efterårssalat med palmekål
Lun efterårssalat med palmekål
Lun efterårssalat med palmekål
Reklamelinks er markeret med*
Lun efterårssalat med palmekål 5

Lun efterårssalat med palmekål

5 fra 8 stemmer
Antal: 4 personer
Forberedelse10 min
Tilberedelse30 min
I alt40 min

Ingredienser

  • 400 g små kartofler
  • 330 g gulerødder ((gerne tynde gulerødder fx. snack gulerødder))
  • 220 g hokkaido græskar
  • 250 g palmekål ((kan du ikke finde palmekål, kan det erstattes af grønkål))
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 spsk agavesirup ((kan erstattes af honning eller lign.))
  • 1 kvist frisk timian
  • salt og peber
  • 2 spsk solsikkekerner

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  • Vask og skrub kartofler, gulerødder, hokkaido, palmekål og timian, så der ikke er jord på.
  • Del kartofler og gulerødder i halve på langs. Del også gulerødderne på tværs så de bliver halvt så lange. Skær hokkaidoet i hundrette stykker.
  • Gnub kartofler, gulerødder og hokkaido med olivenolie. Jeg bruger hænderne, fugter håndfladen med olivenolie og tager hver grøntsags stykke igennem hånden. På den måde får de alle olie, men man sparer på mængden.
  • Fordel kartoflerne i den ene side af et ildfast fad, drys med salt, peber og timian. Ved siden af fordeles gulerødderne, top gulerødderne med agavesirup, salt og peber. Kom fadet i ovnen ved 200 grader varmluft i 20 minutter.
  • Imens skæeres palmekålen i ca 2 cm. brede strimler på tvers. Det nederste grove stykke er ikke lækkert at spise, så det kasseres.
  • Når kartofler og gulerødder har fået 20 minutter, kommes hokkaido stykkerne ind i fadet med gulerødder og kartofler, og toppes med lidt salt og peber. Giv alle grøntsagerne yderligere 10 minutter.
  • De sidste 10 minutter bruges på at riste solsikkekernerne på en tør pange ved middel varme, samt at lynstege palmekålen i en spsk. olivenolie til den har fået lidt farve og faldet lidt sammen. Giv kålen et lille drys salt og peber.
  • Går alle eleventerne er færdige, blandes salaten sammen og toppes mes de ristede solsikke kerner.
  • Velbekomme!

Køkken noter

  • Jeg serverede salaten sammen med kyllingebryst fyldt med pikant ost og viklet ind i bacon. Lige som i denne opskrift, men uden spinat.
  • Ønsker du et måltid uden kød, kan du tilføje ristede kikærter i salaten.
Udskriv opskrift Gem på Pinterest
Fik du lavet opskriften?Så ville jeg elske at høre hvordan det gik! Skriv en kommentar her på bloggen, eller tag @mariasilje på instagram.

Sense håndfuldsfordeling af lun efterårssalat med palmekål:

Opskriften er til 4 personer, en portion af denne salat dækker således to håndfulde grøntsager (hf 1+2) en håndfuld stivelse (hf 4) og 1 spiseskefuld fedt.

Dertil kan du selv supplere med en håndfuld protein (hf 3) og to spiseskefulde fedt. Det kan være i form af kylling fyldt med pikantost og seranoskinke omkring, ovnbagt svinemørbrad eller en saftig hakkebøf. Ønsker du en vegetarisk version kan du eksempelvis servere palmekålssalat sammen med stegt paneer eller ristede kikærter.

Hf 1+2: gulerødder, hokkaido græskar, palmekål, frisk timian.
Hf 3: intet.
Hf 4: kartofler.
Fedt: olivenolie, solsikkekerner.
Smagsgiver / Gratis: agavesirup, salt, peber.

Lun efterårssalat med palmekål

Få mere inspiration

  • Alle opskrifter, Efterår, Salater og andet tilbehør, Sense opskrifter, Vegetar
Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og få de nyeste opskrifter direkte i din indbakke
Abonner
Giv besked om
guest
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer er slået til som standard på din kommentar. Klik på -symbolet for at slå det fra.

guest
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer er slået til som standard på din kommentar. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Relaterede indlæg
Loading...
Galette-med-abrikos-og-rosmarin
Galette med abrikos og rosmarin – Uden tilsat...
Rabarbersnaps
Rabarbersnaps
Kaffe granola - mocca musli
Annonce
Kaffe granola – Müsli med et strejf af...
Proteinpandekager
Proteinpandekager med hytteost
Open
Pasta er en utroligt nem og billig spise, og det er formentlig én af grundene til at pastaretter er så populært på middagsbordet 😄

En anden grund er, at det smager rigtig dejligt, og er virkelig nemt at variere ud i det uendelige. Hvem har ikke lavet kreative pastaretter med varierende resultat, efter at man flyttede hjemmefra? 😅

Jeg kan i hvertfald ikke sige mig helt fri fra det. De fleste endte dog med at smage rigtig godt, og det er dem, som altså har hængt ved. Nye er kommet til repertoiret i årenes løb, og gudsketak og lov for det. For de er altså blevet lifesavers i en travl hverdag her hjemme. 

Savner du nogle gange inspiration til pastaretterne, så har jeg netop udgivet et blogindlæg med mine bedste pastaretter. Find indlægget via linket i min profil 😁

#pasta #pastaretter #spaghetti #mariasilje #instagramakademiet #influencerakademiet #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost
Open
Skal maden være lidt ekstra lækker i aften? 🤩⁠
⁠
Jeg er svært glad for fyldt svinemørbrad med blandt andet philadelphia, citronskal og persille. citronskallen giver altså lige det helt perfekte pift til retten. Serveret med ovnbagte kartofler og en sprød salat er middagen hurtigt i hus.⁠
⁠
Hvis vi måtte have et socialt liv med gæster, havde jeg straks inviteret gæster på middag, til denne lækre fyldte mørbrad.⁠
⁠
Istedet har jeg planer om en stille og rolig aften med god mad og x-factor i tv'et sammen med drømmemanden. Dét kan altså også noget 😉⁠
⁠
Opskriften har jeg netop udgivet på bloggen i dag, og du finder som altid opskriften ved hjælp af linket i min profil.⁠
⁠
#svinemørbrad #fyldtmørbrad #mørbrad #fyldtsvinemørbrad #mariasilje #instagramakademiet #influencerakademiet #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost
Open
Spiser du den frugt og grønt som er i sæson? 🍎🥦🥔⁠
⁠
Der bliver importeret alverdens frugt og grønt fra udlandet, og dermed kan vi finde både friske røde jordbær og sprøde grønne asparges i supermarkederne året rundt. ⁠
⁠
Men selvom vi har adgang til alverdens friske frugter og grøntsager, er det ikke dem alle, som smager lige godt hele året.⁠
⁠
Faktisk det er ikke kun smagen der er stor forskel på. Når du køber grøntsager i sæson, er de friske og nyhøstede, de indeholder desuden også langt flere gode vitaminer og mineraler. 🥔🌱⁠
⁠
Eksempelvis indeholder en nyopgravet kartoffel mere end dobbelt så meget c-vitamin, som en kartoffel der har ligget opbevaret i flere måneder. Det er da lidt vildt, ik?⁠
⁠
Find min store guide til frugt og grønt i sæson, og få et overblik over hvornår de er i sæson via linket på min profil 😁⁠
⁠
#råvarer #råvarerisæson #mariasilje #instagramakademiet #influencerakademiet #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost⁠
⁠
⁠
⁠
Open
Karry kylling i fad er en virkelig nem og lækker hverdagsret, brug 5 minutters forberedelse, og så passer den sig selv i ovnen til det er spisetid. Hvad mere kan man forlange?😁

Jeg elsker karryretter, og jeg kan også ret godt lide at bruge friske æbler i maden, de giver en dejlig sødme til karrysovsen. I samspil med den milde kylling får du en familievenlig ret, der vil være et hit på aftenbordet. 🍴

Den er på menuen her hjemme i den kommende uge 😍

Hvad er din yndlingsret med karry?

#karry #karrykylling #kyllingikarry #mariasilje #instagramakademiet #influencerakademiet #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost
Open
Hvad gør du med rester af kogte ris eller bulgur?

Jeg er langt fra den eneste, som af og til kommer til at koge for mange ris eller bulgur til aftensmaden. Jeg hader at smide dem ud, fordi de intet fejler, men er kedelige når de bliver genopvarmet næste dag 😬

I stedet gemmer jeg mine rester i en lille beholder i fryseren, og når jeg har nok, laver jeg mine absolut yndlings vegetarfrikadeller 🤩

Det er vel en form for “stop madspild” deller, med blandt andet grøntsager og feta. Og så smager de altså bare himmelsk 🤤

Opskriften finder du på min blog (mariasilje.dk) du skal blot søge efter vegetarfrikadeller, så kommer opskriften frem.

#vegetarfrikadeller #vegetardeller #fetaost #feta #vegetar #bulgur #ris #stopmadspild #mariasilje #instagramakademiet #influencerakademiet #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost
Open
I sidste uge spurgte jeg, om i helst ville have opskriften på denne virkeligt gode blomkålssalat, eller opskriften på mørbradgryde med blomkålssovs. 😁

Mørbradgryden vandt, men i var en del der skrev til mig, at i virkelig glædede jer til denne salat kom.

Så den er nu online, og opskriften finder du på min blog (mariasilje.dk) 😍

Skynd dig ind op snup opskriften på denne absurd lækre blomkålssalat med solbær vinaigrette😁 jeg siger dig, den er bare god!🤤

#blomkål #blomkålssalat #brombær #hasselnødder #brøndkarse #vinaigrette #mariasilje #instagramakademiet #influencerakademiet #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost
  • Pinterest
  • Facebook
  • Instagram
  • Email
  • Powered by BloggerSpace
© 2014 - 2021 Mariasilje.dk. All right reserved.
Luk menu