Skip to content
Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og få de nyeste opskrifter direkte i din indbakke
  • Forside
  • Alle opskrifter
  • Opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Brød og boller
    • Tema
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Menu
  • Forside
  • Alle opskrifter
  • Opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Brød og boller
    • Tema
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Søg
Luk
  • Forside
  • Alle opskrifter
  • Opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Brød og boller
    • Tema
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Menu
  • Forside
  • Alle opskrifter
  • Opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Brød og boller
    • Tema
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Søg
Luk

Samosa med græskar og kål

Samosa med græskar og kål

Sprøde samosa med græskar og kål, i en vegansk version hvor alle kan være med. De er oplagte hvis du gerne vil snige lidt flere kødfri dage ind i madplanen.

Vegansk serie

Sidste år gik jeg sammen med en række bloggere fra blogfællesskabet Bloggers by heart*. Vi lavede en serie af skønne veganske opskrifter og tips, for at sætte fokus på world vegan month.

Igen i år gentager vi successen. Jeg har glædet mig til at dele min opskrift på sprøde samosa, med det skønneste fyld af blandt andet græskar. De er altså virkelig gode, og selv drømmemanden spiste lystigt at dem.

Jeg er dog ikke selv veganer, men jeg spiser gerne både vegansk og vegetarisk. Jeg synes at et rigtig vellykket vegansk måltid, når man glemmer, at der ingen kød eller animalske produkter er. Når smagen bare spiller og jeg efterfølgende tænker at det var et lækkert måltid. Sådan har jeg det blandt andet med sprøde krydrede veganske samosa.

Samosa med græskar og kål

Samosa med græskar og kål

Veganske retter

Jeg har som sagt lavet denne serie i samarbejde med nogle af de andre dygtige bloggere fra Bloggers by heart*, og du skal selvfølgelig ikke snydes for en masse lækre veganske opskrifter.

Glutenfri og vegansk pariserbøf

Tekla lagde benhårdt ud i vores veganske serie, med en opskrift på glutenfri og vegansk pariserbøf. Vil du gerne undgå gluten, så er Teklas køkken det helt rette sted at finde inspiration. Der deler hun nemlig et hav af smukke og lækre glutenfrie opskrifter på alt fra kage og brød til glutenfri sovs, samt tips og tricks til et glutenfrit liv.

Plantebaseret morgenmad

Savner du idéer til plantebaseret morgenmad bør du tage et kig forbi hos Lise, hun har nemlig delt 3 lækre plantebaserede opskrifter på overnight oats, sund grød og müsli. Lise er en af de dygtige kvinder bag Bloggers by heart*, når hun ikke har travlt der, blogger hun blandt andet om økonomi og minimalistisk livsstil.

Krydret gulerodskage

Ingen vegansk serie uden kage. Line har bagt en lækker gulerodskage, den ser så svampet og god ud. Line er veganer og hele hendes blog er derfor spækket med veganske opskrifter på alt hvad hjertet begærer. En rigtig ‘go to’ hvis du gerne vil lave mere vegansk mad eller får gæster som spiser vegansk.

Samosa med græskar og kål

Få opskriften på samosa med græskar og kål her:

Reklamelinks er markeret med*
Samosa-med-graeskar-og-kaal_mariasilje

Samosa med græskar og kål

4.84 fra 6 stemmer
Antal: 20 stk

Ingredienser

  • 500 g kogte kartofler
  • 500 g hokkaido ((uden skrald))
  • 200 g palmekål
  • 300 g ærter ((fra frost))
  • 15 g hvidløg
  • 2 spsk paprika
  • 3 tsk karry
  • 2 tsk spidskommen
  • 1/2-1 tsk chili flager ((Jeg har ikke lavet dem særligt stærke, så tilføj evt. mere chili hvis du godt kan lide spicy mad))
  • salt og peber
  • smagsneutral olie
  • 350 g filodej

Sådan gør du

  • Skyl alle grøntsagerne grundigt for jord.
  • Kog kartoflerne og skær den efterfølgende i tern på ca 1×1 cm.
  • Skær hokkaido græskaret i tern på ca 1×1 cm.
  • Fjern de stænglerne hele vejen op igennem palmekålen, altså den grove midte. Snit palmekålen fint.
  • Pres hvidløget.
  • varm en stor pande med en spiseske olie. Brun hvidløg og krydderier. Tilføj de resterende ingredienser og steg det til fyldet er mørt. Smag til med salt og peber.
  • Lad fyldet køle lidt af, inden du samlerne samosaerne.
  • Fold filodejen ud, og del det i stykker på ca. 12cm x 36cm (eller hvordan det passer med den filodej du har købt). Du kan sagtens lave dem mindre eller større efter lyst.
  • Jeg lægger filodejen dobbelt. Læg 1 1/2 – 2 spiseskeer fyld nede i det ene hjørne og foldede som vist på tegningen nedenfor. Jeg lukker samosaerne ved at pensle med en smule vand inden den sidste foldning.
  • varm en ren vande med lidt olie, og steg samosaerne til de er sprøde og gyldne. Læg dem på en tallerken med køkkenrulle, så der er noget til at suge olien.
  • Ønsker du nogle knap så fedtede samosa, kan du pensle dem med olie og bage dem i ovnen i ca. 15- 20 minutter ved 200 grader.
  • Servér de hjemmelavede samosa med valgfri dip og gnavegrønt eller en let salat til.

Køkken noter

 
Sådan folder du sine samosa:
Samosa med græskar og kål 6
 
  • Ønsker du en samosa med kød, kan du brune 400 gram hakket kød efter eget ønske og tilføjet i grøntsagsfyldet.
  • Du kan sagtens fryse dine samosa, jeg ville dog gøre det før de er stegt.
Udskriv opskrift Gem på Pinterest
Fik du lavet opskriften?Så ville jeg elske at høre hvordan det gik! Skriv en kommentar her på bloggen, eller tag @mariasilje på instagram.

Sense håndfuldsfordeling af samosa med græskar og kål:

Jeg ville spise to eller tre samosa afhængigt at størrelsen på hænderne. Jeg ville tage hvad der svarer til ca to håndfulde. Det ville jeg tælle som en håndfuld grøntsager (hf 1+2), en håndfuld stivelse (hf 4) og 4 spiseske fedt. Er de lavet i ovnen, ville jeg beregne en spiseske fedt per samosa.

Ved siden af ville jeg spise en håndfuld grøntsager (hf 1+2) og en håndfuld protein (hf 3).

Har du valgt at komme kød i dine samosa, ville jeg istedet, spise halvanden håndfuld grøntsager (hf 1+2) og en halv håndfuld protein (hf 3) ved siden af to samosa med græskar og kål.

Hf 1+2: hokkaido, palmekål, ærter, hvidløg.
Hf 3: intet.
Hf 4: filodej, kartofler.
Fedt: olie.
Smagsgiver / Gratis: paprika, karry, spidskommen, chiliflager, salt, peber.

Samosa med græskar og kål

Få mere inspiration

  • Alle opskrifter, Efterår, Sense opskrifter, Vegetar, Vinter
Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og få de nyeste opskrifter direkte i din indbakke
Abonner
Giv besked om
guest
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer er slået til som standard på din kommentar. Klik på -symbolet for at slå det fra.

guest
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer er slået til som standard på din kommentar. Klik på -symbolet for at slå det fra.

2 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments
Relaterede indlæg
Loading...
Fyldig kartoffelsalat med langtidsbagte tomater og pesto
Fyldig kartoffelsalat med langtidsbagte tomater og pesto
Kylling i estragonsovs
Kylling i estragonsovs
Påskeopskrifter - Retter til påskebordet
Påskeopskrifter – Retter til påskebordet
Granola med mørk chokolade 12
Granola med mørk chokolade
Open
Pasta er en utroligt nem og billig spise, og det er formentlig én af grundene til at pastaretter er så populært på middagsbordet 😄

En anden grund er, at det smager rigtig dejligt, og er virkelig nemt at variere ud i det uendelige. Hvem har ikke lavet kreative pastaretter med varierende resultat, efter at man flyttede hjemmefra? 😅

Jeg kan i hvertfald ikke sige mig helt fri fra det. De fleste endte dog med at smage rigtig godt, og det er dem, som altså har hængt ved. Nye er kommet til repertoiret i årenes løb, og gudsketak og lov for det. For de er altså blevet lifesavers i en travl hverdag her hjemme. 

Savner du nogle gange inspiration til pastaretterne, så har jeg netop udgivet et blogindlæg med mine bedste pastaretter. Find indlægget via linket i min profil 😁

#pasta #pastaretter #spaghetti #mariasilje #instagramakademiet #influencerakademiet #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost
Open
Skal maden være lidt ekstra lækker i aften? 🤩⁠
⁠
Jeg er svært glad for fyldt svinemørbrad med blandt andet philadelphia, citronskal og persille. citronskallen giver altså lige det helt perfekte pift til retten. Serveret med ovnbagte kartofler og en sprød salat er middagen hurtigt i hus.⁠
⁠
Hvis vi måtte have et socialt liv med gæster, havde jeg straks inviteret gæster på middag, til denne lækre fyldte mørbrad.⁠
⁠
Istedet har jeg planer om en stille og rolig aften med god mad og x-factor i tv'et sammen med drømmemanden. Dét kan altså også noget 😉⁠
⁠
Opskriften har jeg netop udgivet på bloggen i dag, og du finder som altid opskriften ved hjælp af linket i min profil.⁠
⁠
#svinemørbrad #fyldtmørbrad #mørbrad #fyldtsvinemørbrad #mariasilje #instagramakademiet #influencerakademiet #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost
Open
Spiser du den frugt og grønt som er i sæson? 🍎🥦🥔⁠
⁠
Der bliver importeret alverdens frugt og grønt fra udlandet, og dermed kan vi finde både friske røde jordbær og sprøde grønne asparges i supermarkederne året rundt. ⁠
⁠
Men selvom vi har adgang til alverdens friske frugter og grøntsager, er det ikke dem alle, som smager lige godt hele året.⁠
⁠
Faktisk det er ikke kun smagen der er stor forskel på. Når du køber grøntsager i sæson, er de friske og nyhøstede, de indeholder desuden også langt flere gode vitaminer og mineraler. 🥔🌱⁠
⁠
Eksempelvis indeholder en nyopgravet kartoffel mere end dobbelt så meget c-vitamin, som en kartoffel der har ligget opbevaret i flere måneder. Det er da lidt vildt, ik?⁠
⁠
Find min store guide til frugt og grønt i sæson, og få et overblik over hvornår de er i sæson via linket på min profil 😁⁠
⁠
#råvarer #råvarerisæson #mariasilje #instagramakademiet #influencerakademiet #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost⁠
⁠
⁠
⁠
Open
Karry kylling i fad er en virkelig nem og lækker hverdagsret, brug 5 minutters forberedelse, og så passer den sig selv i ovnen til det er spisetid. Hvad mere kan man forlange?😁

Jeg elsker karryretter, og jeg kan også ret godt lide at bruge friske æbler i maden, de giver en dejlig sødme til karrysovsen. I samspil med den milde kylling får du en familievenlig ret, der vil være et hit på aftenbordet. 🍴

Den er på menuen her hjemme i den kommende uge 😍

Hvad er din yndlingsret med karry?

#karry #karrykylling #kyllingikarry #mariasilje #instagramakademiet #influencerakademiet #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost
Open
Hvad gør du med rester af kogte ris eller bulgur?

Jeg er langt fra den eneste, som af og til kommer til at koge for mange ris eller bulgur til aftensmaden. Jeg hader at smide dem ud, fordi de intet fejler, men er kedelige når de bliver genopvarmet næste dag 😬

I stedet gemmer jeg mine rester i en lille beholder i fryseren, og når jeg har nok, laver jeg mine absolut yndlings vegetarfrikadeller 🤩

Det er vel en form for “stop madspild” deller, med blandt andet grøntsager og feta. Og så smager de altså bare himmelsk 🤤

Opskriften finder du på min blog (mariasilje.dk) du skal blot søge efter vegetarfrikadeller, så kommer opskriften frem.

#vegetarfrikadeller #vegetardeller #fetaost #feta #vegetar #bulgur #ris #stopmadspild #mariasilje #instagramakademiet #influencerakademiet #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost
Open
I sidste uge spurgte jeg, om i helst ville have opskriften på denne virkeligt gode blomkålssalat, eller opskriften på mørbradgryde med blomkålssovs. 😁

Mørbradgryden vandt, men i var en del der skrev til mig, at i virkelig glædede jer til denne salat kom.

Så den er nu online, og opskriften finder du på min blog (mariasilje.dk) 😍

Skynd dig ind op snup opskriften på denne absurd lækre blomkålssalat med solbær vinaigrette😁 jeg siger dig, den er bare god!🤤

#blomkål #blomkålssalat #brombær #hasselnødder #brøndkarse #vinaigrette #mariasilje #instagramakademiet #influencerakademiet #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost
  • Pinterest
  • Facebook
  • Instagram
  • Email
  • Powered by BloggerSpace
© 2014 - 2021 Mariasilje.dk. All right reserved.
Luk menu