Annonce

Ristede græskarkerner

ristede græskarkerner med salt, serveret i glas

Sprøde og knasende ovnristede græskarkerner med salt, er en af de nemmeste snacks at lave. De smager virkelig godt, og er lækre oven på cremet hokkaidosuppe, i salater, i madpakken eller blot som en sprød snack.

For at lave de her ristede græskarkerner, kræver det selvfølgelig at du har haft gang i et græskar, om du har lavet lækker mad med græskarret, eller du har lavet en frygingydende græskarlygte, er ikke det væsentlige, du kan nemlig bruge kernerne uanset.

ristede græskarkerner med salt, serveret i glas
ristede græskarkerner med salt, serveret i glas

For et par uger siden lavede jeg en kæmpe portion hokkaidosuppe, og stod derfor tilbage med en masse græskarkerner, som egentlig bare skulle smides ud. Det syntes jeg var synd, så istedet blev de tryllet om til en sprød og salt snack.

De efterfølgende dage kom de oven på suppen, med på madpakken, og ja, jeg gik da også og hapsede af dem i løbet af dagen. De smager nemlig vildt godt.

Du kan variere dem lige efter din smag. Istedet for salt, kan du vende dem med soya, eller du kan tilføje lige det krydderi du foretrækker. Det er kun din fantasi og smagsløg der sætter grænserne.

ristede græskarkerner med salt, serveret i glas

Ristede græskarkerner

En lækker og sprød snack, som smager dejligt og er nem at lave. Brug kernerne fra et hokkaido græskar, eller når du laver en græskarlygte
4,64 fra 11 stemmer
Antal: 1 portion
Forberedelse15 minutter
Tilberedelse20 minutter
I alt35 minutter

Ingredienser

  • kernerne fra et græskar (fx. hokkaido eller lygte græskar)
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 tsk flage salt

Du kan variere smagen ved at tilføje forskellige krydderier og krydderiblandinger

  • fx. røget paprika, cayenne peber, timian eller rosmarin

Tilberedelse

  • Pil alle kernerne ud af et græskar. Skyl dem, og fjern det kød der hænger ved.
  • Dup græskarkerner tørre med et rent viskestykke.
  • Vend græskarkernerne sammen med en spiseskefuld olivenolie, salt og eventuelt krydderier.
  • Fordel kernerne på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag dem i ovnen ved 200 grader varmluft i 15-20 minutter. Til de er gyldne og sprøde.
  • Lad græskarkerner køle helt af, inden du kommer dem i en lufttæt beholder.
Fik du lavet opskriften?Så ville jeg elske at høre hvordan det gik! Skriv en kommentar her på bloggen, eller tag @mariasilje på instagram.

Sense håndfuldsfordeling af ristede græskarkerner

Hf 1+2: intet.
Hf 3: intet.
Hf 4: intet.
Fedt: græskarkerner, olivenolie.
Smagsgiver / Gratis: salt.

Næringsindhold
Ristede græskarkerner
Indhold per portion (100 g)
Kalorier (kcal) 632 Kalorier fra fedt 477
% Dagligt indtag*
Fedt 53g82%
Kulhydrater 3g1%
Fibre 8g33%
Protein 30g60%
* De daglige procent-værdier er baseret på en diæt med 2000 kalorier.

Hvor mange græskarkerner kan du spise?

Det er faktisk helt simpelt hvor mange ristede græskarkerner du kan spise, hvis du gerne vil holde dig inde for en spisekasse i sense.

Du har nemlig 1-3 spiseskefulde fedt til rådig, til hvert måltid, og da græskarkerner tælles som fedt, er det altså 1-3 spiseskefulde ristede græskarkerner du kan spise.

Hvad bør du spise ved siden af?

I og med, at du kun får fedt ved at spise græskarkernerne, så har du alle øvrige håndfulde til rådighed.

To håndfulde grøntsager (hf 1+2), en håndfuld protein (hf 3) og en håndfuld stivelse (hf 4).

Spiser du det, sammen med 1-3 spsk græskarkerner, er du rigtig fornuftigt dækket ind.

Del med nogen du holder af
Abonner
Giv besked om
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments