Ristede græskarkerner
Sprøde og knasende ovnristede græskarkerner med salt, er en af de nemmeste snacks at lave. De smager virkelig godt, og er lækre oven på cremet hokkaidosuppe, i salater, i madpakken eller blot som en sprød snack.
For at lave de her ristede græskarkerner, kræver det selvfølgelig at du har haft gang i et græskar, om du har lavet lækker mad med græskarret, eller du har lavet en frygingydende græskarlygte, er ikke det væsentlige, du kan nemlig bruge kernerne uanset.
For et par uger siden lavede jeg en kæmpe portion hokkaidosuppe, og stod derfor tilbage med en masse græskarkerner, som egentlig bare skulle smides ud. Det syntes jeg var synd, så istedet blev de tryllet om til en sprød og salt snack.
De efterfølgende dage kom de oven på suppen, med på madpakken, og ja, jeg gik da også og hapsede af dem i løbet af dagen. De smager nemlig vildt godt.
Du kan variere dem lige efter din smag. Istedet for salt, kan du vende dem med soya, eller du kan tilføje lige det krydderi du foretrækker. Det er kun din fantasi og smagsløg der sætter grænserne.
Ristede græskarkerner
Ingredienser
- kernerne fra et græskar (fx. hokkaido eller lygte græskar)
- 1 spsk olivenolie
- 1 tsk flage salt
Du kan variere smagen ved at tilføje forskellige krydderier og krydderiblandinger
- fx. røget paprika, cayenne peber, timian eller rosmarin
Tilberedelse
- Pil alle kernerne ud af et græskar. Skyl dem, og fjern det kød der hænger ved.
- Dup græskarkerner tørre med et rent viskestykke.
- Vend græskarkernerne sammen med en spiseskefuld olivenolie, salt og eventuelt krydderier.
- Fordel kernerne på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag dem i ovnen ved 200 grader varmluft i 15-20 minutter. Til de er gyldne og sprøde.
- Lad græskarkerner køle helt af, inden du kommer dem i en lufttæt beholder.
Sense håndfuldsfordeling af ristede græskarkerner
Hf 1+2: intet.
Hf 3: intet.
Hf 4: intet.
Fedt: græskarkerner, olivenolie.
Smagsgiver / Gratis: salt.
Hvor mange græskarkerner kan du spise?
Det er faktisk helt simpelt hvor mange ristede græskarkerner du kan spise, hvis du gerne vil holde dig inde for en spisekasse i sense.
Du har nemlig 1-3 spiseskefulde fedt til rådig, til hvert måltid, og da græskarkerner tælles som fedt, er det altså 1-3 spiseskefulde ristede græskarkerner du kan spise.
Hvad bør du spise ved siden af?
I og med, at du kun får fedt ved at spise græskarkernerne, så har du alle øvrige håndfulde til rådighed.
To håndfulde grøntsager (hf 1+2), en håndfuld protein (hf 3) og en håndfuld stivelse (hf 4).
Spiser du det, sammen med 1-3 spsk græskarkerner, er du rigtig fornuftigt dækket ind.