Skip to content
No results
No results
  • Forside
  • Alle opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Brød og boller
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Tema
  • Sense opskrifter
    • Sense opskrifter morgenmad
    • Sense opskrifter frokost
    • Sense opskrifter aftensmad
    • Sense opskrifter med kylling
    • Sense opskrifter med oksekød
    • Sense opskrifter med fisk og skaldyr
    • Sense opskrifter kage og søde sager
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Pinterest Facebook Instagram Email
Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og få de nyeste opskrifter direkte i din indbakke
Maria Silje | Mad blog
  • Forside
  • Alle opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Brød og boller
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Tema
  • Sense opskrifter
    • Sense opskrifter morgenmad
    • Sense opskrifter frokost
    • Sense opskrifter aftensmad
    • Sense opskrifter med kylling
    • Sense opskrifter med oksekød
    • Sense opskrifter med fisk og skaldyr
    • Sense opskrifter kage og søde sager
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Maria Silje | Mad blog

Hokkaidosuppe med kokosmælk og røde linser

Gå til opskrift Udskriv
hokkaidosuppe I sort skål

Cremet og smagfuld hokkaidosuppe, står øverst på min liste over græskarsuppe. Du kan lave den i et utal af skønne varianter, her får du min bedste opskrift på den orange efterårssuppe, med blandt andet kokosmælk og røde linser.

Jeg er svært glad for at toppe min hokkaidosuppe med græskarkerner, og aller helst de ristede græskarkerner, som gemmer sig inde i det smukke hokkaido. Derud over kommer jeg gerne friske krydderurter på. Det kan eksempelvis være persille eller timian. Det synes jeg er virkelig skønt.

Sammen med suppen nyder jeg gerne et stykke groft og lækker brød. Dét er da bare lækkert, ik?

Hvad kan du godt lide at toppe din græskarsuppe med?

hokkaidosuppe I sort skål
hokkaidosuppe I sort skål

Hokkaidosuppe med linser

Lad dig endelige ikke skræmme af linserne, heller ikke, selvom du måske ikke normalt bryder dig om dem. Der findes nemlig mange gode fordele ved at spise røde linser.

De indeholder blandt andet næsten en halv gang mere protein end eksempelvis oksekød, de har et lavt fedt indhold og så er de rig på jern. De er dermed en rigtig god vegetabilsk proteinkilde.

Jeg er rigtig glad for at bruge røde linser i mine cremede supper, fordi de ofte ikke indeholder særligt meget protein, og på den måde, får jeg protein indholde op, uden at jeg bemærker det. Det samme gør sig gældende for denne gulerodssuppe med røde linser, og toppet med pistacienødder.

Reklamelinks er markeret med*
Hokkaidosuppe med kokosmælk og røde linser 1

Hokkaidosuppe

Varm og cremet græskarsuppe med kokosmælk og røde linser. Smagfuld efterårs- og vinterret.
5 fra 6 stemmer
Antal: 6 personer
Forberedelse10 min
Tilberedelse25 min
I alt35 min

Ingredienser

  • 1 stort hokkaido græskar (cirka 1,5 kg)
  • 2 mellem løg
  • 4 fed hvidløg
  • 150 g røde linser (ukogte)
  • 2 spsk frisk timian
  • 1 tsk tørrede chiliflager*
  • 1 spsk olivenolie*
  • 400 ml light kokosmælk*
  • 5 dl vand
  • 1 terning grøntsagsbuillon
  • salt og peber

Dertil

  • 6 spsk ristede græskarkerner
  • friske krydderurter
  • evt. lækkert groft brød
  • evt. bacon eller ristede kikærte

Tilberedelse

  • Vask hokkaidogræskaret grundigt for jord. Del det i to, og skrab gernerne ud med en ske. (Gem gerner kernerne de kan ristes i ovnen) Herefter skæres hokkaidoet i mindre tern.
  • Pil løg og hvidløg og skær dem i mindre stykker.
  • Skyl og pluk de små blade af timianen.
  • Find en stor gryde frem, varm den op til fuld styrke og skru lidt ned.
  • Kom olivenolie i grysen, brun løg og hvidløg af.
  • I gryden med løg kommes hokkaido, røde linser, timian, chiliflager, kokosmælk, vand og buillonterning
  • Bring grydens indhold i kog, og lad det koge i cirka 20 minutter under låg, hokkaidoet er helt mør.
  • Kom suppe i en blender og blend til den er helt cremet. Har du ikke en blender, kan du bruge en stavblender.
  • Smag suppen til med salt og peber.
  • Servér med den ønskede topping.

Køkkenudstyr

  • Grøntsagskniv*
  • Skærebræt*
  • Stor gryde*
  • Blender*

Noter

  • Du kan sagtens fryde den færdige hokkaidosuppe. Sørg blot for at bringe den i kog når den er optøet, så vil den være lige så god som før frys.
Udskriv opskrift Gem på Pinterest

Sense håndfuldsfordeling af hokkaidosuppe

Hf 1+2: hokkaido, løg, hvidløg, timian.
Hf 3: røde linser.
Hf 4: intet.
Fedt: olivenolie, græskarkerner
Smagsgiver / Gratis: tørrede chiliflager, salt, peber.
Mælk: light kokosmælk.

Næringsindhold
Hokkaidosuppe
Indhold per portion (400 g)
Kalorier (kcal) 296.5 Kalorier fra fedt 113
% Dagligt indtag*
Fedt 12.5g19%
Kulhydrater 31.6g11%
Fibre 12.5g52%
Protein 12.66g25%
* De daglige procent-værdier er baseret på en diæt med 2000 kalorier.

Hvor meget suppe kan du spise?

Jeg vurderer én portion til at veje cirka 400 gram, og det svarer til at der er 6 portioner i hele opskriften.

Spiser du 400 gram, får du to håndfulde grøntsager (hf 1+2), en håndfuld plante protein (hf3) i form af røde linser, cirka en spiseskefuld fedt, samt cirka en deciliter mælk.

Selvom du ikke får en her deciliter light kokosmælk i en portion, vil jeg alligevel tælle den som en her deciliter, fordi at der ofte er flere kalorier i light kokosmælk, end i almindelig komælk. Og så vil det være fornuftigt at tælle det som en her deciliter.

Hvad bør du spise ved siden af?

Ved siden af hokkaidosuppen, kan du supplere med en håndfuld stivelse (hf 4), eksempelvis i form af et stykke hjemmebagt brød. Dét er altid lækkert, sammen med en dampende varm, cremet suppe.

Få mere inspiration

  • Alle opskrifter, Efterår, Sense opskrifter aftensmad, Sense opskrifter frokost, Sommer, Suppe, Vegetar, Vinter
Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og få de nyeste opskrifter direkte i din indbakke
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Relaterede indlæg
hokkaido-salat-med-timian

Hokkaido salat med timian

Frisk kartoffelsalat med spinat

Bønnesalat med sennepsvinaigrette

Bønnesalat med sennepsvinaigrette

Nem brombærmarmelade uden tilsat sukker

Brombærmarmelade

Vegetarisk pastasalat med rød peberfrugt

Vegetarisk pastasalat med rød peberfrugt

Indisk kylling med ristet blomkål

Bløde Bao - Dampede boller med fyld.

Bao – Dampede boller med fyld

Græske frikadeller med feta og soltørrede tomater

Græske frikadeller med feta og soltørrede tomater

Open
Nem hverdagsmad 🤩

Reklame for @nemligcom 

@nemligcom har som noget helt nyt lanceret en måltidskasse i samarbejde med Thomas Rode og @rigtigmad.dk 🤩

Det er en måltidskasse med fokus på økologi og dyrevelfærd, spækket med færdigretter der smager virkelig godt! 😄

Måltidskassen er oplagt i en travl hverdag hvor overskuddet til at stå i køkkenet måske er minimalt, og maden derfor skal være nem, men uden at gå på kompromis med smag og kvalitet 🥰

Inden spisetid skal du blot varme maden i ovn og gryder som anvist på pakke, og så er du ellers klar til at sætte tænderne i de lækre retter.

Er du også fan af måltidskasser i hverdagen?

@allersparksdanmark #farmtotable #måltidskasse #aftensmad #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundmad #hverdagsmad #økologi #dyrevelfærd #sensekost #færdigretter #nemligcom
Open
Kan du li’ champignoner? 😄

Hvis svaret er ja, så er jeg sikker på, at du vil elske denne champignontærte, den smager nemlig helt fantastisk!

Men ud over at smagen sidder lige i skabet er der også andre fordele ved at spise den.

De lækre champignoner indeholder nemlig nogle rigtig gode egenskaber, læs bare med her 👇🏻
- da de primært består af vand er de kalorielette.
- få kulhydrater.
- fedtfattige.
- højt indhold af protein.
- ingen kolesterol.
- højt fiber indhold.
- rige på vitaminer og mineraler, deriblandt D-vitamin.

Det er blot nogle at fordelene ved at spise champignoner, desuden kan du også reducere kødforbruget pga smag og konsistens i svampene, hvad mere kan vi be’ om? 😄

#Mariasilje #instagramklubben #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #champignon #tærte
Open
Egyptisk kylling i fad, er den oplagte ret næste gang du inviterer gæster 🥰

Kyllingen er saftig, har knasende sprødt skind, samt syre og sødme. Det er en skøn ret, som både forkæler dine øjne og smagsløg. Og så er det faktisk men yndlings ret med kylling 🤤🤩

Jeg har flottet mig i dag, og foræret dig opskriften direkte her på insta, du skal blot swipe mellem billederne 😉 Velbekomme!

#Mariasilje #instagramklubben #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #kylling #kyllingifad
Open
Er du klar til fastelavnsbollerne? 🎭⁠
⁠
De begyndte allerede for en uges tid siden at florere her på insta, og jeg kan også se at de nu er at finde hos den lokale bager 😄⁠
⁠
Har du lyst til at give dig i kast med at lave hjemmebagte fastelavnsboller så finder du mine bedste opskrifter inde på bloggen 🥰⁠
⁠
Der er både den klassiske med creme og syltetøj, en med pistacie, en vandbakkelse med kaffeskum og en low carb med creme hvis du køre en sundere januar 😄⁠
⁠
#Mariasilje #instagramklubben #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #fastelavn #fastelavnsboller
Open
Jeg er stor fan af at handle hos nemlig.com særligt når der skal handles lidt ekstra ind 😄

Reklame for @nemligcom

Det er så nemt at lægge de ønskede varer i kurven, og så er der endda mulighed for at få udvalgte varer til priser som hvis du handlede i Rema1000.

Desuden kan du med blot et enkelt klik lægge varerne til en hel opskrift i kurven, så du ikke selv skal lede efter alle råvarerne enkeltvis. Det er altså både mega nemt og hurtigt 🤩

Når du har “handlet” er det blot at vælge hvornår du ønsker at få varerne leveret. Nemmere bliver det altså ikke 😄

Er du også glad for at handle hos Nemlig.com?

@allersparksdanmark #Mariasilje #instagramklubben #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #nemligcom #nemlig
Open
Rigtig godt nytår, lad os håbe at 2023 bliver helt fantastisk, med endnu mere at det der gør os glade 🥳🤩

#instagramklubben #instagramakademiet #farmtotable #jomfruhummer #suppe #deldinmad #nytår #madinspiration #oksemørbrad #selleri #grøntsager #fest #festmad #læsø #confetti #festogfarver
  • Pinterest
  • Facebook
  • Instagram
  • Email
Opskrifter
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad og brunch
  • Kolde og varme drikke
  • Brød og boller
Sense Opskrifter
  • Alle Sense opskrifter
  • Sense morgenmad
  • Sense frokost
  • Sense aftensmad
Sæson
  • Forår
  • Sommer
  • Efterår
  • Vinter
Find rundt
  • Forside
  • Om Maria Silje
  • Artikler

Powered by Bloggerspace

© 2014 - 2023 Mariasilje.dk. All right reserved.