Skip to content
Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og få de nyeste opskrifter direkte i din indbakke
  • Forside
  • Alle opskrifter
  • Opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Brød og boller
    • Tema
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Menu
  • Forside
  • Alle opskrifter
  • Opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Brød og boller
    • Tema
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Søg
Luk
  • Forside
  • Alle opskrifter
  • Opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Brød og boller
    • Tema
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Menu
  • Forside
  • Alle opskrifter
  • Opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Brød og boller
    • Tema
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Søg
Luk

Hokkaidosuppe med kokosmælk og røde linser

hokkaidosuppe I sort skål

Cremet og smagfuld hokkaidosuppe, står øverst på min liste over græskarsuppe. Du kan lave den i et utal af skønne varianter, her får du min bedste opskrift på den orange efterårssuppe, med blandt andet kokosmælk og røde linser.

Jeg er svært glad for at toppe min hokkaidosuppe med græskarkerner, og aller helst de ristede græskarkerner, som gemmer sig inde i det smukke hokkaido. Derud over kommer jeg gerne friske krydderurter på. Det kan eksempelvis være persille eller timian. Det synes jeg er virkelig skønt.

Sammen med suppen nyder jeg gerne et stykke groft og lækker brød. Dét er da bare lækkert, ik?

Hvad kan du godt lide at toppe din græskarsuppe med?

hokkaidosuppe I sort skål
hokkaidosuppe I sort skål

Hokkaidosuppe med linser

Lad dig endelige ikke skræmme af linserne, heller ikke, selvom du måske ikke normalt bryder dig om dem. Der findes nemlig mange gode fordele ved at spise røde linser.

De indeholder blandt andet næsten en halv gang mere protein end eksempelvis oksekød, de har et lavt fedt indhold og så er de rig på jern. De er dermed en rigtig god vegetabilsk proteinkilde.

Jeg er rigtig glad for at bruge røde linser i mine cremede supper, fordi de ofte ikke indeholder særligt meget protein, og på den måde, får jeg protein indholde op, uden at jeg bemærker det. Det samme gør sig gældende for denne gulerodssuppe med røde linser, og toppet med pistacienødder.

Reklamelinks er markeret med*
hokkaidosuppe I sort skål

Hokkaidosuppe

Varm og cremet græskarsuppe med kokosmælk og røde linser. Smagfuld efterårs- og vinterret.
5 fra 4 stemmer
Antal: 6 personer
Forberedelse10 min
Tilberedelse25 min
I alt35 min

Ingredienser

  • 1 stort hokkaido græskar (cirka 1,5 kg)
  • 2 mellem løg
  • 4 fed hvidløg
  • 150 g røde linser (ukogte)
  • 2 spsk frisk timian
  • 1 tsk tørrede chiliflager*
  • 1 spsk olivenolie*
  • 400 ml light kokosmælk*
  • 5 dl vand
  • 1 terning grøntsagsbuillon
  • salt og peber

Dertil

  • 6 spsk ristede græskarkerner
  • friske krydderurter
  • evt. lækkert groft brød
  • evt. bacon eller ristede kikærte

Sådan gør du

  • Vask hokkaidogræskaret grundigt for jord. Del det i to, og skrab gernerne ud med en ske. (Gem gerner kernerne de kan ristes i ovnen) Herefter skæres hokkaidoet i mindre tern.
  • Pil løg og hvidløg og skær dem i mindre stykker.
  • Skyl og pluk de små blade af timianen.
  • Find en stor gryde frem, varm den op til fuld styrke og skru lidt ned.
  • Kom olivenolie i grysen, brun løg og hvidløg af.
  • I gryden med løg kommes hokkaido, røde linser, timian, chiliflager, kokosmælk, vand og buillonterning
  • Bring grydens indhold i kog, og lad det koge i cirka 20 minutter under låg, hokkaidoet er helt mør.
  • Kom suppe i en blender og blend til den er helt cremet. Har du ikke en blender, kan du bruge en stavblender.
  • Smag suppen til med salt og peber.
  • Servér med den ønskede topping.

Køkken noter

  • Du kan sagtens fryde den færdige hokkaidosuppe. Sørg blot for at bringe den i kog når den er optøet, så vil den være lige så god som før frys.

Køkkenudstyr

  • Grøntsagskniv*
  • Skærebræt*
  • Stor gryde*
  • Blender*
Udskriv opskrift Gem på Pinterest
Fik du lavet opskriften?Så ville jeg elske at høre hvordan det gik! Skriv en kommentar her på bloggen, eller tag @mariasilje på instagram.

Sense håndfuldsfordeling af hokkaidosuppe

Hf 1+2: hokkaido, løg, hvidløg, timian.
Hf 3: røde linser.
Hf 4: intet.
Fedt: olivenolie, græskarkerner
Smagsgiver / Gratis: tørrede chiliflager, salt, peber.
Mælk: light kokosmælk.

Næringsindhold
Hokkaidosuppe
Indhold per portion (400 g)
Kalorier (kcal) 296.5 Kalorier fra fedt 113
% Dagligt indtag*
Fedt 12.5g19%
Kulhydrater 31.6g11%
Fibre 12.5g52%
Protein 12.66g25%
* De daglige procent-værdier er baseret på en diæt med 2000 kalorier.

Hvor meget suppe kan du spise?

Jeg vurderer én portion til at veje cirka 400 gram, og det svarer til at der er 6 portioner i hele opskriften.

Spiser du 400 gram, får du to håndfulde grøntsager (hf 1+2), en håndfuld plante protein (hf3) i form af røde linser, cirka en spiseskefuld fedt, samt cirka en deciliter mælk.

Selvom du ikke får en her deciliter light kokosmælk i en portion, vil jeg alligevel tælle den som en her deciliter, fordi at der ofte er flere kalorier i light kokosmælk, end i almindelig komælk. Og så vil det være fornuftigt at tælle det som en her deciliter.

Hvad bør du spise ved siden af?

Ved siden af hokkaidosuppen, kan du supplere med en håndfuld stivelse (hf 4), eksempelvis i form af et stykke hjemmebagt brød. Dét er altid lækkert, sammen med en dampende varm, cremet suppe.

Få mere inspiration

  • Alle opskrifter, Efterår, Sense opskrifter, Sommer, Suppe, Vegetar, Vinter
Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og få de nyeste opskrifter direkte i din indbakke
Abonner
Giv besked om
guest
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer er slået til som standard på din kommentar. Klik på -symbolet for at slå det fra.

guest
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer er slået til som standard på din kommentar. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Relaterede indlæg
rhubarb curd
Rhubarb curd - Smørbar rabarber creme, uden tilsat...
broccolisalat
Lun broccolisalat med rugbrødsknas
Brunkager-den-bedste-opskrift-web
Brunkager - Den bedste opskrift
Citronfromage
Sukkerfri citronfromage uden fløde
Open
Flødekartofler er en ægte klassiker, som altid er skøn tilbehør til diverse kød og salat, samt på buffetbordet. Men har du egentlig prøvet at lave dem med søde kartofler? 🤤⁠
⁠
Jeg tør godt at love, at det bliver en ny favorit. og som om smagen ikke er nok grund til at servere flødekartofler af sød kartoffel i aften, så tælles den søde kartoffel endda som grøntsag, hvis du felt at mærke følger sense principper. ⁠
⁠
#flødekartofler #sødkartoffel #kartofler #mariasilje #instagramakademiet #influencerakademiet #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost
Open
Det er fredag, det er koldt, og vi skal alle sammen blive der hjemme sammen med vores nærmeste. Det kræver da en dejlig dessert til weekenden 😄⁠
⁠
Denne weekend synes jeg at du skal bage denne lune chokoladefondant med blødende midte. Du kan jo toppe den med en kugle vanilje is, for ekstra luksus.⁠
⁠
Hånden op hvis du også godt ku' spise sådan her i weekenden 🙋🏻‍♀️🙋🏻‍♀️⁠

På bloggen finder du opskriften på denne chokoladefondant, og så er den endda sukkerfri 😉
⁠
#chokoladefondant #chokolade #dessert #kage #chokoladekage #mariasilje #instagramakademiet #influencerakademiet #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost⁠
Open
Tærte med champignoner, feta og timian 🤩⁠
⁠
Forleden dag efterspurgte @vforvegetarisk gode ideer til retter med champignoner, og det fik mig straks til at tænke på denne skønne champignontærte med timian og feta 😄⁠
⁠
Det er sådan en dejlig tærte, fyldt med umami fra svampene, og den går altså rent ind, hvis du har en svampeelsker til bords.⁠
⁠
Har du nogen noge ideer til lækkert tærtefyld?⁠
⁠
#tærte #champignontærte #champignon #champignoner #tærter #mariasilje #instagramakademiet #influencerakademiet #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost
Open
Jeg ville sådan ønske at denne bøf stroganoff var på menuen i aften 🤩⁠
⁠
Fyldt med skønne svampe og serveret med den lækreste kartoffel- blomkålsmos smagt til med peberrod er der ikke noget bedre her i vinterkulden.⁠
⁠
#bøfstroganoff #stroganoff #beufstroganoff #gryderet #vintermad #mariasilje #instagramakademiet #influencerakademiet #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost
Open
Nem og vanvittigt lækker opskrift på peanutsauce er i fokus i dag 😁⁠
⁠
Har du nogle gode tips til hvad jeg skal servere sammen med den næste gang jeg laver dem?⁠
⁠
Jeg spiser gerne den lækre peanutdip til grøntsagsstave og til vietnamesiske forårsruller, altså de der lækre ruller med rispapir, grøntsager og en form for protein.⁠
⁠
Peanutsauce er også den perfekte dressing til en kålsalat eller til saftige kyllingespyd 🤩⁠
⁠
Den opper lige gamet, og giver ekstra pluspoint på smagskontoen, næste uanset hvornår den bliver serveret. ⁠
⁠
#peanutsauce #peanutdip #sauce #peanutsovs #peanuts #dip #mariasilje #instagramakademiet #influencerakademiet #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost
Open
Jeg er tosset med blomkålssalater, i alle afskygninger. Det er nok den type salat jeg laver oftest 😁

Blomkålen smager ikke af meget i sig selv, og netop derfor, kan man tilføre den smag man ønsker.

I denne salaten får blomkålen fint besøg af blandt andet granatæble, persille og mandler. Mums for en lækker kombi 😍

Hvad synes du smager godt sammen med blomkål? 😁

#blomkål #blomkålssalat #kål #kålsalat #mariasilje #instagramakademiet #influencerakademiet #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost
  • Pinterest
  • Facebook
  • Instagram
  • Email
  • Powered by BloggerSpace
© 2014 - 2021 Mariasilje.dk. All right reserved.
Luk menu