Hokkaidosuppe med kokosmælk og røde linser

Drønlækker cremet hokkaidosuppe med kokosmælk

Cremet og smagfuld hokkaidosuppe, står øverst på min liste over græskarsuppe. Du kan lave den i et utal af skønne varianter, her får du min bedste opskrift på den orange efterårssuppe, med blandt andet kokosmælk og røde linser.

Jeg er svært glad for at toppe min hokkaidosuppe med græskarkerner, og aller helst de ristede græskarkerner, som gemmer sig inde i det smukke hokkaido. Derud over kommer jeg gerne friske krydderurter på. Det kan eksempelvis være persille eller timian. Det synes jeg er virkelig skønt.

Sammen med suppen nyder jeg gerne et stykke groft og lækker brød. Dét er da bare lækkert, ik?

Hvad kan du godt lide at toppe din græskarsuppe med?

Drønlækker cremet hokkaidosuppe med kokosmælk
Drønlækker cremet hokkaidosuppe med kokosmælk

Hokkaidosuppe med linser

Lad dig endelige ikke skræmme af linserne, heller ikke, selvom du måske ikke normalt bryder dig om dem. Der findes nemlig mange gode fordele ved at spise røde linser.

De indeholder blandt andet næsten en halv gang mere protein end eksempelvis oksekød, de har et lavt fedt indhold og så er de rig på jern. De er dermed en rigtig god vegetabilsk proteinkilde.

Jeg er rigtig glad for at bruge røde linser i mine cremede supper, fordi de ofte ikke indeholder særligt meget protein, og på den måde, får jeg protein indholde op, uden at jeg bemærker det. Det samme gør sig gældende for denne gulerodssuppe med røde linser, og toppet med pistacienødder.

Få opskriften på hokkaidosuppe her

Drønlækker cremet hokkaidosuppe med kokosmælk

Hokkaidosuppe

Varm og cremet græskarsuppe med kokosmælk og røde linser. Smagfuld efterårs- og vinterret.
4,82 fra 11 stemmer
Antal: 6 personer
Forberedelse10 minutter
Tilberedelse25 minutter
I alt35 minutter

Ingredienser

  • 1 stort hokkaido græskar (cirka 1,5 kg)
  • 2 mellem løg
  • 4 fed hvidløg
  • 150 g røde linser (ukogte)
  • 2 spsk frisk timian
  • 1 tsk tørrede chiliflager*
  • 1 spsk olivenolie*
  • 400 ml light kokosmælk*
  • 5 dl vand
  • 1 terning grøntsagsbuillon
  • salt og peber

Dertil

  • 6 spsk ristede græskarkerner
  • friske krydderurter
  • evt. lækkert groft brød
  • evt. bacon eller ristede kikærte

Tilberedelse

  • Vask hokkaidogræskaret grundigt for jord. Del det i to, og skrab gernerne ud med en ske. (Gem gerner kernerne de kan ristes i ovnen) Herefter skæres hokkaidoet i mindre tern.
  • Pil løg og hvidløg og skær dem i mindre stykker.
  • Skyl og pluk de små blade af timianen.
  • Find en stor gryde frem, varm den op til fuld styrke og skru lidt ned.
  • Kom olivenolie i gryden, brun løg og hvidløg af.
  • I gryden med løg kommes hokkaido, røde linser, timian, chiliflager, kokosmælk, vand og buillonterning
  • Bring grydens indhold i kog, og lad det koge i cirka 20 minutter under låg, hokkaidoet er helt mør.
  • Kom suppe i en blender og blend til den er helt cremet. Har du ikke en blender, kan du bruge en stavblender.
  • Smag suppen til med salt og peber.
  • Servér med den ønskede topping.

Noter

  • Du kan sagtens fryde den færdige hokkaidosuppe. Sørg blot for at bringe den i kog når den er optøet, så vil den være lige så god som før frys.
Fik du lavet opskriften?Så ville jeg elske at høre hvordan det gik! Skriv en kommentar her på bloggen, eller tag @mariasilje på instagram.

Sense håndfuldsfordeling af hokkaidosuppe

Hf 1+2: hokkaido, løg, hvidløg, timian.
Hf 3: røde linser.
Hf 4: intet.
Fedt: olivenolie, græskarkerner
Smagsgiver / Gratis: tørrede chiliflager, salt, peber.
Mælk: light kokosmælk.

Næringsindhold
Hokkaidosuppe
Indhold per portion (400 g)
Kalorier (kcal) 296.5 Kalorier fra fedt 113
% Dagligt indtag*
Fedt 12.5g19%
Kulhydrater 31.6g11%
Fibre 12.5g52%
Protein 12.66g25%
* De daglige procent-værdier er baseret på en diæt med 2000 kalorier.

Hvor meget suppe kan du spise?

Jeg vurderer én portion til at veje cirka 400 gram, og det svarer til at der er 6 portioner i hele opskriften.

Spiser du 400 gram, får du to håndfulde grøntsager (hf 1+2), en håndfuld plante protein (hf3) i form af røde linser, cirka en spiseskefuld fedt, samt cirka en deciliter mælk.

Selvom du ikke får en her deciliter light kokosmælk i en portion, vil jeg alligevel tælle den som en her deciliter, fordi at der ofte er flere kalorier i light kokosmælk, end i almindelig komælk. Og så vil det være fornuftigt at tælle det som en her deciliter.

Hvad bør du spise ved siden af?

Ved siden af hokkaidosuppen, kan du supplere med en håndfuld stivelse (hf 4), eksempelvis i form af et stykke hjemmebagt brød. Dét er altid lækkert, sammen med en dampende varm, cremet suppe.

Del med nogen du holder af
4,82 from 11 votes (11 ratings without comment)
Abonner
Giv besked om
0 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments