Skip to content
Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og få de nyeste opskrifter direkte i din indbakke
  • Forside
  • Alle opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Brød og boller
    • Tema
  • Sense opskrifter
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Menu
  • Forside
  • Alle opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Brød og boller
    • Tema
  • Sense opskrifter
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Søg
Luk
  • Forside
  • Alle opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Brød og boller
    • Tema
  • Sense opskrifter
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Menu
  • Forside
  • Alle opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Brød og boller
    • Tema
  • Sense opskrifter
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Søg
Luk

Hokkaido salat med timian

Hokkaido salat med timian

Virkelig nem og enkel hokkaido salat, skøn til både vegetaren og kødspiseren. Enten serveret med sprøde kikærter, eller som tilbehør til et lækkert saftig kyllingebryst med sprød serano.

Hokkaido græskarret er faktisk en ret ny opdagelse for mig. Selvfølgelig ikke i bogstaveligste forstand, jeg har jo set det mange gange i supermarkedet. Men det var først sidste efterår, at jeg endelig smagte den smukke grøntsag. Jeg blev præsenteret for det igennem mit arbejde hos Aarstiderne, hvor jeg faldt pladask for både farve og smag.

Efterfølgende eksperimenterede jeg lidt med forskellige opskrifter med hokkaido, og jeg må altså bare sige at det er kommet ind i mit køkken for at blive.

Hvordan foretrækker du at spise hokkaido græskar?

Hokkaido salat med timian
Hokkaido salat med timian
Hokkaido salat med timian

Få opskriften på hokkaido salat med timian her:

Reklamelinks er markeret med*
Hokkaido salat med timian 5

Hokkaido salat med timian

5 fra 4 stemmer
Antal: 4 personer
Forberedelse10 min
Tilberedelse20 min
I alt30 min

Ingredienser

Ovnbagt hokkaido

  • 1 helt hokkaido græskar
  • 2-3 kviste frisk timian
  • 1 spsk olivenolie
  • salt og peber

Salat

  • salat ((Jeg bruger en blanding af forskellige salatblade, det smager godt og er pænt for øjnene))
  • 100 g salatost i tern ((Jeg har brugt cheasy salatost med 3% fedt))
  • 3 spsk græskarkerner

Vinaigrette

  • 2 tsk agavesirup ((kan erstattes af honning, fibersirup eller hvad du har i skabet))
  • 1 spsk æblecider eddike
  • 1 spsk citronsaft
  • 4 spsk olivenolie
  • salt og peber

Sådan gør du

Ovnbagt hokkaido

  • Skrub hokkaidoens skrald så det er rent og lækkert. Del det på midten, og fjern kerner og trevler i midten. Skær hele hokkaido græskarret i både, behold skrællen på, det smager dejligt.
  • Fordel en spiseske olivenolie på græskar bådene. Drys med salt, peber og frisk timian. Placer dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
  • Bag i 20 minutter ved 200 grader varmluft.

Salat

  • Skyl salaten og lad den dryppe af på et rent og tørt viskestykke. Fordel den i en skål eller på et fad.
  • Når hokkaido græskaret er færdigt i ovnen, fordeles det forsigtigt oven på salaten – et hokkaido bliver blødt og lækkert når det bliver tilberedt.
  • Top også salaten med salatost og græskarkerner.

Vinaigrette

  • Kom agavesirup, æblecider eddike og citronsaft i en lille skål og pisk det med en elpisker, imens du tilsætter olivenolie. Det giver en tyk, luftig og cremet vinaigrette.
  • Smag til med salt og peber. Fordel vinaigretten over salaten, og server den færdige salat sammen med det ønskede tilbehør.
Udskriv opskrift Gem på Pinterest
Fik du lavet opskriften?Så ville jeg elske at høre hvordan det gik! Skriv en kommentar her på bloggen, eller tag @mariasilje på instagram.

Sense håndfuldsfordeling af hokkaido salat med timian:

Hf 1+2: hokkaido græskar, frisk timian, blandet salat.
Hf 3: salatost med lav fedt procent.
Hf 4: intet.
Fedt: olivenolie, græskarkerner.
Smagsgiver / Gratis: salt, peber, agavesirup, æblecider eddike, citronsaft.

Opskriften er lavet til 4 personer, jeg tæller en portion hokkaido salat som to håndfulde grøntsager (hf 1+2), en lille kvart håndfuld protein (hf 3) fordi mit valgt er faldet få en salat ost med lav fedt procent. Og så er der cirka to spiseskeer fedt per portion. Det betyder altså, at du fint kan supplere spisekassen med 3/4 håndfuld protein (hf 3), en håndfuld stivelse (hf 4) og en spiseske fedt.

Eller du kan gøre, som jeg gjorde. Jeg serverede salaten sammen med et kyllingebryst med en spiseske pikantost og en skive seranoskinke. dermed får du en spisekasse med 1 1/2 håndfuld protein (hf 3) ingen stivelse (Hf 4) og eller fyldt op på både grøntsager og fedt. Du kan nemlig sagtens undlade håndfuld 4, og i stedet for stivelse, spise en ekstra halv håndfuld grøntsager eller protein.

Hokkaido salat med timian

Få mere inspiration

  • Alle opskrifter, Efterår, Salater og andet tilbehør, Sense opskrifter, Vegetar
Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og få de nyeste opskrifter direkte i din indbakke
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Relaterede indlæg
Loading...
Quinoa salat med ristede kikærter
Quinoa salat med ristede kikærter og fetaost
grove spinat snurrer
Grove spinat snurrer
Tunmousse med cremefraiche og rødløg
Tunmousse med cremefraiche og rødløg
Kaffe granola - mocca musli
Annonce
Kaffe granola – Müsli med et strejf af...
Open
It's pasta time 🍝😋⁠
⁠
Denne pasta er en virkelig lækker sag med kylling og chorizo, vendt i en cremet tomatsauce.⁠
Nemt, enkelt og drøn lækkert 😄⁠
⁠
Har du en yndlings pastaret?⁠
⁠
#pasta #pastamedkylling #kylling #chorizo #mariasilje #instagramakademiet #influencerakademiet #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost
Open
Søde og syrlige, syltede rødløg 🤩⁠
⁠
Jeg kan spise dem til ALT! Pariserbøf, hotdogs, burger, pitabrød, i salater, på leverpostejsmaden, ostemaden og så videre. ⁠
⁠
Hvad spiser du syltede rødløg sammen med?⁠
⁠

#syltederødløg #rødløg #sensekost #nemmad #madinspiration #deldinmad #grøntsager #lækkermad #sundlivsstil #madmedmedfølelse #madglad #godmad #hjemmelavet #nemopskrift #opskrift #everydayfood #dinnerrecipes #easydinnerideas #dinnertime
Open
Det er fredag, og det kalder på lækker mad og selvfølgelig den lækreste sauce 🤩⁠
⁠
Min ultimative yndlingssauce er en kraftig og cremet hvidvinssauce med estragon. Det er sådan en sauce jeg laver igen og igen – og igen. ⁠
⁠
Den smager vanvittig godt, og jeg har kun fået positive tilbagemeldinger fra gæsterne, og drømmemanden selvfølgelig.⁠
⁠
Inden du lader dig skræmme af, at det er en hvidvinssauce, så lov mig at du giver den en chance. Uanset om det er røde bøffer, en oksesteg, svinemørbrad eller et stykke saftig kylling du sætter på menuen, vil den gøre underværker.⁠
⁠
#sovs #sauce #hvidvinssauce #hvidvinssovs #madlavning #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #opskrifter #instagramakademiet #madblog #nemaftensmad #madglæde #sundkost #madopskrifter #sundaftensmad #sunderelivsstil #nemtoglækkert #visdinmad #aftensmadinspiration #dinnerrecipe
Open
Blomkåls bisque, eller blomkålssuppe, som det også kan kaldes er blevet min nye yndlingssuppe – hvis du ser bort fra hyldebærsuppe eller blommesuppe 🥣⁠
⁠
Den hvide, fløljsbløde suppe er røget direkte ind på en førsteplads på min suppeliste. Det er ganske vist, en meget sparsom suppeliste jeg har. Faktisk indeholder den kun en håndfuld forskellige.⁠
⁠
Jeg er rigtig glad for at toppe blomkålssuppen med friske ærter, når de er i sæson, og ellers smager det skønt med friske krydderurter, sprødstegt seranoskinke eller et stykke fisk. Mulighederne er mange, og jeg er sikker på at det er lækkert, uanset hvad du vælger at toppe den med 😍⁠
⁠
#blomkålssuppe #suppe #blomkål #mariasilje #instagramakademiet #influencerakademiet #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost
Open
Sprød og vanvittigt skøn grønkålssalat med appelsin 😄⁠
⁠
Jeg elsker at kombinere dem lækre kål med friske appelsiner, søde pecannødder samt skønne blåbær og granatæble kerner, det kan altså bare ikke gå galt.⁠
⁠
Jeg er glad for at spise den sammen med et meste, men sådan en gang ovnstegte kyllingelår er altså bare suverænt sammen med en god grønkålssalat.⁠
⁠
Hvad spiser ud sammen med grønkål?⁠
⁠
#grønkål #grønkålssalat #salat #mariasilje #instagramakademiet #influencerakademiet #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost⁠
⁠
Open
Spansk tortilla, eller æggekage om man vil 🍳⁠
⁠
Kært barn har mange navne, og i bund er grund er det jo stort set det samme.⁠
⁠
En spansk tortilla med chorizo og kartoffel, er nem og enkel at lave, den smager skønt og er lækker til både morgen- frokost og aftensmad. ⁠
⁠
Hvad kan du godt lide at komme i din æggekage? 😄⁠
⁠
Jeg deler her min version af den spanske æggekage via linket i min profil.⁠
⁠
#spansktortilla #tortilla #æggekage #mariasilje #instagramakademiet #influencerakademiet #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost⁠
  • Pinterest
  • Facebook
  • Instagram
  • Email
  • Powered by BloggerSpace
© 2014 - 2021 Mariasilje.dk. All right reserved.
Luk menu