Hokkaido salat med timian
Virkelig nem og enkel hokkaido salat, skøn til både vegetaren og kødspiseren. Enten serveret med sprøde kikærter, eller som tilbehør til et lækkert saftig kyllingebryst med sprød serano.
Hokkaido græskarret er faktisk en ret ny opdagelse for mig. Selvfølgelig ikke i bogstaveligste forstand, jeg har jo set det mange gange i supermarkedet. Men det var først sidste efterår, at jeg endelig smagte den smukke grøntsag. Jeg blev præsenteret for det igennem mit arbejde hos Aarstiderne, hvor jeg faldt pladask for både farve og smag.
Efterfølgende eksperimenterede jeg lidt med forskellige opskrifter med hokkaido, og jeg må altså bare sige at det er kommet ind i mit køkken for at blive.
Hvordan foretrækker du at spise hokkaido græskar?
Få opskriften på hokkaido salat med timian her:
Hokkaido salat med timian
Ingredienser
Ovnbagt hokkaido
- 1 helt hokkaido græskar
- 2-3 kviste frisk timian
- 1 spsk olivenolie
- salt og peber
Salat
- salat ((Jeg bruger en blanding af forskellige salatblade, det smager godt og er pænt for øjnene))
- 100 g salatost i tern ((Jeg har brugt cheasy salatost med 3% fedt))
- 3 spsk græskarkerner
Vinaigrette
- 2 tsk agavesirup ((kan erstattes af honning, fibersirup eller hvad du har i skabet))
- 1 spsk æblecider eddike
- 1 spsk citronsaft
- 4 spsk olivenolie
- salt og peber
Tilberedelse
Ovnbagt hokkaido
- Skrub hokkaidoens skrald så det er rent og lækkert. Del det på midten, og fjern kerner og trevler i midten. Skær hele hokkaido græskarret i både, behold skrællen på, det smager dejligt.
- Fordel en spiseske olivenolie på græskar bådene. Drys med salt, peber og frisk timian. Placer dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Bag i 20 minutter ved 200 grader varmluft.
Salat
- Skyl salaten og lad den dryppe af på et rent og tørt viskestykke. Fordel den i en skål eller på et fad.
- Når hokkaido græskaret er færdigt i ovnen, fordeles det forsigtigt oven på salaten – et hokkaido bliver blødt og lækkert når det bliver tilberedt.
- Top også salaten med salatost og græskarkerner.
Vinaigrette
- Kom agavesirup, æblecider eddike og citronsaft i en lille skål og pisk det med en elpisker, imens du tilsætter olivenolie. Det giver en tyk, luftig og cremet vinaigrette.
- Smag til med salt og peber. Fordel vinaigretten over salaten, og server den færdige salat sammen med det ønskede tilbehør.
Sense håndfuldsfordeling af hokkaido salat med timian:
Hf 1+2: hokkaido græskar, frisk timian, blandet salat.
Hf 3: salatost med lav fedt procent.
Hf 4: intet.
Fedt: olivenolie, græskarkerner.
Smagsgiver / Gratis: salt, peber, agavesirup, æblecider eddike, citronsaft.
Opskriften er lavet til 4 personer, jeg tæller en portion hokkaido salat som to håndfulde grøntsager (hf 1+2), en lille kvart håndfuld protein (hf 3) fordi mit valgt er faldet få en salat ost med lav fedt procent. Og så er der cirka to spiseskeer fedt per portion. Det betyder altså, at du fint kan supplere spisekassen med 3/4 håndfuld protein (hf 3), en håndfuld stivelse (hf 4) og en spiseske fedt.
Eller du kan gøre, som jeg gjorde. Jeg serverede salaten sammen med et kyllingebryst med en spiseske pikantost og en skive seranoskinke. dermed får du en spisekasse med 1 1/2 håndfuld protein (hf 3) ingen stivelse (Hf 4) og eller fyldt op på både grøntsager og fedt. Du kan nemlig sagtens undlade håndfuld 4, og i stedet for stivelse, spise en ekstra halv håndfuld grøntsager eller protein.