Annonce

Fyldig kartoffelsalat med langtidsbagte tomater og pesto

Fyldig kartoffelsalat med langtidsbagte tomater og pesto

Hvis der er noget som stort set altid hitter, er det en god fyldig kartoffelsalat. Her er den i lidt andre klæder, fyldt med grøntsager og pesto. For mig bliver det en langt friskere salat, som ikke kun høre til grill eller frikadeller, men som kan bruges som tilbehør hele året. Selv serverer jeg gerne sådan en fyldig kartoffelsalat til en lækker oksesteg eller ovnstegt svinemørbrad.

Har du ikke lavet en stor portion ramsløgpesto til fryseren, da ramsløgene væltede frem i foråret, så kan du sagtens bruge en hvilken som helst anden pesto. Eksempelvis denne basilikumpesto eller denne persillepesto.
Men husk så lige, at lav en stor portion ramsløgpesto når vi kommer til foråret, ik? Det er nemlig noget nær det bedste at kunne fiske op af fryseren, hele sommeren når grillen er hevet frem, og du har haven fyldt med venner og familie.

Fyldig kartoffelsalat med langtidsbagte tomater og pesto
Fyldig kartoffelsalat med langtidsbagte tomater og pesto

Fyldig kartoffelsalat med langtidsbagte tomater og pesto

5 fra 9 stemmer
Antal: 6 personer

Ingredienser

Tilberedelse

  • Vask kartoflerne grundigt. Del dem på midten og tog dem i ca 12 minutter.
    Hæld vandet fra, og lad dem køle af.
  • Kog noget vand til ærterne og blomkålet, brug evt en elkeddel.
  • Skyl blomkålet, og del det i små buketter. Hæld kogende vand over og lad det stå i 10 minutter. Hæld derefter vandet fra.
  • Kom ærterne i en skål, og hæld kogt vand over, lad dem stå til de er optøet, og hæld derefter vandet fra.
  • Skyl ruccola’en grundigt, og lad det dryppe af for vand.
  • Når kartofler, blomkål og ærter er kølet af, vendes det sammen med ruccola, langtidsbagte tomater og ramsløgpesto i en skål.
  • Server den færdige kartoffelsalat med langtidsbagte tomater og pesto, sammen med noget lækkert kød. 

Sense håndfuldsfordeling af fyldig kartoffelsalat

Hf 1+2: blomkål, ruccola, langtidsbagte tomater, ærter.
Hf 3: intet.
Hf 4: kartofler.
Fedt: ramsløgpesto, olie fra langtidsbagte tomater.

Jeg har beregnet opskriften til 6 personer. Hvis du spiser en sjettedel af kartoffelsalaten får du cirka to håndfulde grøntsager (hf 1+2), en håndfuld stivelse (hf 4) og 2 spiseskefulde fedt.

For at skabe en fyldt spisekasse, bør du selv supplerer med en håndfuld protein (hf 3) og op til en spiseskefuld fedt.

Velbekomme!

Del med nogen du holder af
Abonner
Giv besked om
4 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments