Tortellini salat med mozzarella og soltørrede tomater

Tortellini salat med mozzarella, pesto og grønt.

Her får du en super nem og vanvittig lækker opskrift på tortellini salat med mozzarella og soltørrede tomater. Ved at bruge tortellini i stedet for almindelig pasta, får du en langt mere smagfuld og mættende pastasalat, som rent faktisk sagtens kan serveres som en måltidssalat eller snuppes med på madpakken.

Jeg kan rigtig godt lide at servere denne fyldige tortellini salat som tilbehør til en god grill middag, eller sammen med frikadeller, fyldt kyllingebryst eller fyldt svinemørbrad. Men den kan gå til det meste, så det er bare at slippe fantasien løs.

I denne salat har jeg brugt tortellini med ricotta og spinat, fordi jeg synes det passer aller bedst heri, men du kan jo bruge den variant du foretrækker, så passer den også lige præcis til dine smagsløg. Lige sådan kan du også udskifte mozzarella kuglerne med feta eller salatost, og supplere med de grøntsager du har liggende i køleskabet.

God fornøjelse i køkkenet!

Tortellini salat med mozzarella, pesto og grønt.

Få opskriften på tortellini salat her:

Tortellini salat med mozzarella, pesto og grønt.

Tortellini salat med mozzarella og soltørrede tomater

Vanvittig nem pastasalat med tortellini. Det er en fyldig og mættende salat, der gør sig rigtig godt til de sommerens grill og alverdens lækre kød, eller som en selvstændig måltidssalat.
5 fra 4 stemmer
Forberedelse5 minutter
I alt10 minutter

Ingredienser

  • 250 g tortellini med ricotta og spinat (kan udskiftes med den variant du selv foretrækker)
  • 50 g basilikums pesto
  • 125 g små mozzarella kugler (8,5% fedt)
  • 1 rød peberfrugt
  • 80 g soltørrede tomater
  • 50 g babysalat mix (kan erstattes af ruccola, napolitana salat eller baby spinat)
  • salt

Tilberedelse

  • Kom vand og salt i en gryde, brig det i kog. Tortellini koges efter pakkens anvisning.
  • Imens tortellinien koges, skylles salaten og peberfrugten.
  • Når tortellinien er kogt, hældes vandet fra og pestoen vendes rund i pastaen men den er varm.
  • Fjern kernerne i peberfrugten og skær den i strimler. Skær også de soltørrede tomater i strimler.
  • Når tortellinien med pesto er kølet af, blandes den sammen med peberfrugt, soltørrede tomater, mozzarella kugler og salat. Pynt eventuelt med friske basilikumblade.
Fik du lavet opskriften?Så ville jeg elske at høre hvordan det gik! Skriv en kommentar her på bloggen, eller tag @mariasilje på instagram.

Sense håndfuldsfordeling af tortellini salat

Hf 1+2: babysalat mix, soltørrede tomater, peberfrugt.
Hf 3: mozzarella kugler 8,5% fedt.
Hf 4: tortellini.
Fedt: Basilikums pesto, olie fra soltørrede tomater.
Smagsgiver / Gratis: salt.

Næringsindhold
Tortellini salat med mozzarella og soltørrede tomater
Indhold per portion (100 g)
Kalorier (kcal) 166.5 Kalorier fra fedt 82
% Dagligt indtag*
Fedt 9.12g14%
Kulhydrater 13.37g4%
Fibre 3.5g15%
Sukker 2.25g3%
Protein 7.87g16%
* De daglige procent-værdier er baseret på en diæt med 2000 kalorier.

Hvor meget pastasalat kan du spise?

Du kan fint spise en fjerdedel af den færdige tortellini salat, den ville jeg tælle som en lille håndfuld grøntsager (hf 1+2), en kvart håndfuld protein (hf 3), en håndfuld stivelse (hf 4) og 2 spiseksefulde fedt.

Du kan naturligvis også spise tortellini salaten som et fuldt måltid, der kan du spise ca. 4 håndfulde af salaten, så bør du blot huske at spise efter sense modellen til dagens øvrige måltider.

Hvad kan du spise ved siden af?

For at ende ud med en fyldt spisekasse efter sense principperne kan du fint supplere med en stor håndfuld grøntsager (hf 1+2), en lille håndfuld protein (hf 3), og eventuelt 1 spiseskefuld fedt. På den måde vil du ende ud med et fint og fornuftigt måltid.

Del med nogen du holder af
5 from 4 votes (4 ratings without comment)
Abonner
Giv besked om
0 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments