Bønnesalat med sennepsvinaigrette

boennesalat-med-sennepsvinaigrette

Opskriften på bønnesalat med sennepsvinaigrette indeholder reklamelinks markeret med *

 

En af de nemmeste salater vi får herhjemme, er bønnesalat. Den kan nemt varieres, og er sund, smagfuld og enkel. Den er et hit i en travl hverdag sammen med en saftig hakkebøf, og den er god til gæsterne, sammen med en lækker rød bøf eller denne pikante kylling.

Jeg lavede salaten da vi skulle grille på en af de lune efterårsdage, der var den bestemt også et hit.

0 fra 0 stemmer
Bønnesalat med sennepsvinaigrette
Bønnesalat med sennepsvinaigrette
Ingredienser
  • 200 g bacon i tern
  • 650 g frosne grønne bønner (hericot verts)
  • 100 g feta / salatost i blok
Sennepsvinaigrette
  • 2 spsk balsamico eddike*
  • 1/2 dl god olivenolie*
  • 1 spsk honning*
  • 1 spsk citronsaft
  • 1 1/2 spsk grov dijonsennep
  • salt og peber
Sådan gør du
  1. En gryde med vand, bringes i kog. Når vandet koger, kommes bønnerne ned i, og koges i 2 minutter. Derefter hældes vandet fra og bønnerne køles af.


  2. Steg bacon ternene til de er sprøde, og lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle.


Sennepsvinaigrette
  1. Kom det hele i en skål og pisk det sammen med et piskeris, til det har en ensartet konsistens.

    Det kan opbevares på køl, i en lufttæt beholder, i en uges tid.


  2. Vend bønnerne sammen med bacon og sennepsvinaigrette og anret i en skål eller på et fad. Top salaten med smuldret fetaost.


  3. Velbekomme!

Fordeling i Sense-spisekassen

Fordeling i sense:

Hf1+2: grønne bønner
Hf3: bacon, (mager fetaost)
Fedt: olivenolie fra sennepsvinaigrette, (fed fetaost)


 

Hvis du har nogle spørgsmål, eller kommentarer til mine indlæg, finder du et kommentarfelt herunder. Jeg elsker når i deler jeres meninger og tanker med mig, og jeg er meget taknemmelig for at i tager jer tid til det.

Hvis du giver dig i kast med mine opskrifter, så brug endelig hashtagget #MariaSilje så jeg kan følge med hos dig, det er så hyggeligt.

Kærlig hilsen

Maria Silje

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »