Bønnesalat med sennepsvinaigrette

Bønnesalat med sennepsvinaigrette

En af de nemmeste salater vi får herhjemme, er bønnesalat med sennepsvinaigrette. Den kan nemt varieres, og er sund, smagfuld og enkel. Den er et hit i en travl hverdag sammen med en saftig hakkebøf, og den er god til gæsterne, sammen med en lækker rød bøf eller denne pikante kylling.

Jeg lavede bønnesalaten da vi skulle grille på en af de lune efterårsdage, serveret med grillet svinemørbrad, der var den bestemt også et hit, og vi spiste rub og stub.

Har du mulighed for at opbevare frokosten på køl, kan du også sagtens tage den med på madpakke med lidt kylling. Det både smager dejligt og mætter rigtig godt. Og så kan du have god samvittighed over det sunde frokostmåltid.

Bønnesalat med sennepsvinaigrette

Bønnesalat med sennepsvinaigrette

5 fra 4 stemmer
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 100 g bacon i tern
  • 650 g frosne grønne bønner ((hericot verts))
  • 100 g feta / salatost i blok

Sennepsvinaigrette

  • 2 spsk tørrede tranebær*
  • ½ dl god olivenolie
  • 1 spsk honning
  • 1 spsk citronsaft
  • 1 ½ spsk grov sennep ((eller dijon sennep))
  • salt og peber

Tilberedelse

  • En gryde med vand, bringes i kog. Når vandet koger, kommes bønnerne ned i, og koges i 2 minutter. Derefter hældes vandet fra og bønnerne køles af.
  • Steg bacon ternene til de er sprøde, og lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle.

Sennepsvinaigrette

  • Kom det hele i en skål og pisk det sammen med et piskeris, til det har en ensartet konsistens.
    Det kan opbevares på køl, i en lufttæt beholder, i en uges tid.
  • Vend bønnerne sammen med bacon og sennepsvinaigrette og anret i en skål eller på et fad. Top salaten med smuldret fetaost.
  • Velbekomme!
Fik du lavet opskriften?Så ville jeg elske at høre hvordan det gik! Skriv en kommentar her på bloggen, eller tag @mariasilje på instagram.

Sense håndfuldsfordeling af bønnesalat med sennepsvinaigrette

Denne salat med bønner, dækker to håndfulde grøntsager (hf 1+2) en halv håndfuld protein (hf 3) og 2-3 spiseskefulde fedt. Du kan derfor pris supplere med en halv håndfuld protein (hf 3) en håndfuld stivelse (hf 4) og op til 1 spiseskefuld fedt. Så har du en fuldt dækket spisekasse.

Hf 1+2: grønne bønner
Hf 3: bacon, (mager fetaost)
Hf 4: intet.
Fedt: olivenolie fra sennepsvinaigrette, (fed fetaost)
Smagsgiver / Gratis: grov sennep, balsamico eddike, honning, citronsaft.

Del med nogen du holder af
5 from 4 votes (4 ratings without comment)
Abonner
Giv besked om
0 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments