Pulled salmon wraps – Bombay style (+ et twist)

by Maria Silje-
pulled-salmon-wraps-bombay-style-et-twist

For et stykke tid siden, kom jeg hjem til en lækker pakke foran døren, den var fra Santa Maria og indeholdte krydderi, chutney og brød til denne opskrift, derfor fik jeg hurtigt handlet de resterende ingredienser, og prøvet de lækre pulled salmon wraps.

I og med, at drømmemanden ikke bryder sig om laks, lavede jeg hans med en svinekotelet istedet, og det blev altså også sindsygt lækkert. Jeg forestiller mig også, at det vil være sindsygt lækkert med kylling.

Krydderiblandingen smager virkelig godt, og det er slet slet ikke sidste gang det skal laves herhjemme, og samtidig har jeg fået mod på at prøve kræfter med lidt forkellige chutney, da jeg er blevet ret stor fan af den medfølgende lemon chutney.

Jeg håber at i kan blive inspireret til at kaste jer ud i en lækker gang street food, i bedste bombay style.

 

Pulled salmon wraps, 4 personer:

500 g laksefilet uden skind (eller svine kotelet, skåret i tynde strimler, hvis du ikke er til laks)
1 pose ginger & chili spices fra Santa Maria
1 glas lemon chutney fra Santa Maria
1 spsk. smør
1 pose frisk spinat
1 pakke chapati bread fra Santa Maria
1 dl græsk yoghurt

 

Fremgangsmåde:

Tænd ovnen på 200 grader.

Læg laksen (eller svinekoteletterne, som er skåret i tynde strimler) i den medfølgende stegepose, hæld krydderiblandingen i sammen med smør og vand. Luk posen med den medfølgende rem.

Læg stegeposen i et koldt fad og klip ca. 1/2 cm af det ene hjørne af posen. Sørg for at stegeposen ikke rører ovnens sider, da den udvider sig under tilberedningen. Bag laksen midt i ovnen i ca. 20 minutter.

Tag laksen ud af ovnen og klip et stort hul foroven i stegeposen, pas på varmen når du klipper hullet. Tøm hele indholdet oven i en skål, og træk laksen fra hinanden med to gafler.

Skyl spinaten grundigt, for jord og dup det tørt på en rent viskestykke.

Varm chapati brødet, på en pande eller i en mikroovn, og fyld med spinat, lemon chutney og græsk yoghurt. Top med laks og rul sammen til en wrap.

 


SENSE fordeling:
Du er fint dækket ind med protein (hf3) og stivelse (hf4)
Du bør supplere med en ekstra håndfuld grønt (hf1+2) samt 2 spsk fedt 

Hf1+2: spinat
Hf3: laks (eller svine kotelet hvis du har valgt det istedet)
Hf4: chapati brød, lemon chutney
Fedt: smør
Mælk: græsk yoghurt

 


 

Hvis du har nogle spørgsmål, eller kommentarer til mine indlæg, finder du et kommentarfelt herunder. Jeg elsker når i deler jeres meninger og tanker med mig, og jeg er meget taknemmelig for at i tager jer tid til det.

Hvis du giver dig i kast med mine opskrifter, så brug endelig hashtagget #MariaSilje så jeg kan følge med hos dig, det er så hyggeligt.

Kærlig hilsen

Maria Silje

Skriv en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »