Blinis med stenbiderrogn

Lækre blinis med stenbiderrogn, cremefraiche, rødløg og purløg.

Her får du min bedste opskrift på blinis med stenbiderrogn. En rigtig delikat delikatesse.

Har du endnu ikke smagt hjemmelavet blinis med stenbiderrogn, er du gået glip af noget. Det er en helt fortryllende kombination af små luftige pandekager, let saltet rogn, fed cremefraiche og lidt skarphed fra rødløg og purløg. Det er en perfekt ret at servere som appetizer eller forret med et iskoldt glas hvidvin.

Lette og luftige blinis

YouTube video

Blinis, de små russiske pandekager, er grundlæggende for denne ret. For at opnå den perfekte konsistens er det vigtigt at have en let og luftig dej. Desuden indeholder en blinis-dej boghvedemel, som giver en fantastisk smag og tekstur til dejen.

Når du har stegt dine blinis, er det tid til at tilføje stenbiderrognen, stjernen i denne ret. Stenbiderrognens subtile smag og sprødhed komplimenterer perfekt blødheden fra blinis. For at præsentere dem smukt, kan du lægge en lille skefuld creme fraiche på hver blinis og toppe det med stenbiderrogn, rødløg og purløg.

Når det kommer til servering, er det vigtigt at huske på, at blinis med stenbiderrogn er bedst serveret friske og ved stuetemperatur. Anret dem på et smukt serveringsfad og pynt med friske urter eller citronskiver for at tilføje et strejf af farve og friskhed. Du kan også servere det hele i små skåle, så dine gæster selv kan samle deres blinis. Det giver lidt ekstra hygge omkring bordet.

Retten Der forkæler

Uanset om det er en elegant cocktailfest eller en intim middag, er blinis med stenbiderrogn en uimodståelig gourmetoplevelse, der aldrig skuffer. Forkæl dine og dine gæsters smagsløg med de delikate blinis med stenbiderrogn, der vil efterlade et ønske om mere.

Så næste gang du ønsker at imponere dine gæster eller bare forkæle dig selv, så foreslår jeg blinis med stenbiderrogn.

Få flere lækre opskrifter på uimodståelige forretter lige her.

Lækre blinis med friske stenbiderogn, creme fraiche, rødløg og purløg.
Lækre blinis med friske stenbiderogn, creme fraiche, rødløg og purløg.

Få opskriften på blinis med stenbiderrogn her:

Lækre blinis med stenbiderrogn, cremefraiche, rødløg og purløg.

Blinis med stenbiderrogn

Har du endnu ikke smagt hjemmelavet blinis med stenbiderrogn, er du gået glip af noget. Det er en helt fortryllende kombination af små luftige pandekager, let saltet rogn, fed cremefraiche og lidt skarphed fra rødløg og purløg. Det er en perfekt ret at servere som appetizer eller forret med et iskoldt glas hvidvin.
Ingen bedømmelser endnu
Antal: 6 personer som forret
Forberedelse15 minutter
Tilberedelse15 minutter
I alt30 minutter

Ingredienser

Blinis

  • 1,5 dl hvedemel
  • 1 dl boghvedemel (alternativt brug hvedemel)
  • 2 dl minimælk
  • 1 æg
  • 1 tsk bagepulver
  • 0,5 tsk salt
  • smør (til stegning)

Toppings

  • 200 g stenbiderrogn
  • 2 dl cremefraiche
  • 1 potte purløg
  • 1 rødløg
  • salt og peber

Tilberedelse

Blinis

  • Kom alle de tørre ingredienser i en skål (hvedemel, boghvedemel, bagepulver og salt) og bland dem sammen.
  • Tilføj mælk og æg til melblandingen, og pisk det sammen til du har en ensartet dej.
  • Varm en stegepande op til middel varme, og steg dine blinis med lidt smør.

Toppings

  • Pil og haks rødløget fint, skær purløg fint.
  • Kom rødløg, purløg, cremefraiche og stenbiderrogn i hver deres skåle, og servér det gerne som saml selv ved bordet.
Fik du lavet opskriften?Så ville jeg elske at høre hvordan det gik! Skriv en kommentar her på bloggen, eller tag @mariasilje på instagram.

Sense håndfuldsfordeling af Blinis med stenbiderrogn

Hf 1+2: purløg, rødløg.
Hf 3: æg, stenbiderrogn.
Hf 4: hvedemel, boghvedemel.
Fedt: smør, cremefraiche.
Smagsgiver / Gratis: bagepulver, salt, peber.
Mælk: minimælk.

Næringsindhold
Blinis med stenbiderrogn
Indhold per portion
Kalorier (kcal) 276.5 Kalorier fra fedt 147
% Dagligt indtag*
Fedt 16.3g25%
Kulhydrater 24.6g8%
Protein 9.6g19%
* De daglige procent-værdier er baseret på en diæt med 2000 kalorier.

Hvor mange blinis kan du spise

Du kan som sådan fint spise op til to håndfulde løg og purløg (hf 1+2) 1 håndfuld stenbiderrogn (hf 3) 1 håndfuld blinis (hf 4 – ca. 50g), 3 spiseskefulde creme fraiche (fedt). Vurdér hvor meget du spiser, så har du det resterende tilbage til hovedretten.

Del med nogen du holder af
Abonner
Giv besked om
0 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments