Citronkage

saftig citronkage
saftig citronkage

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg er svært glad for citroner. Og denne citronkage er altså det bedste jeg har smagt. Den er saftig, og syrlig, samtidig med at den er sød. Det tætteste på en citronmåne, uden at være det.

Den smager ganske enkelt helt fantastisk, er ikke særlig svær at lave og holder sig saftig i flere dage. Sidst jeg lavede den, havde jeg et stykke stående i en lufttæt beholder fem dage og den var stadig lige så saftig som første dag, Dét er næsten en succes i sig selv, ik?

YouTube video

Tips til en god citronkage

Citron – Og gerne MASSER af det! Det siger nok sig selv, men ikke desto mindre synes jeg, at der skal fuld drøn på smagen. Både med hjælp af saft og skal.

Glasur – Egentlig kan vi bare gå tilbage til tippet ovenfor. Igen er mit tip CITRON. Jeg laver nemlig altid glasuren er flormelis, citronsaft og farve. Altså ingen vand, da jeg synes det gør citronsmagen mindre intens.

Kærnemælk – Jeg synes at en citronkage skal laves med kærnemælk, da det giver lige dét ekstra fugt til kagen. Alternativt kan du godt bruge a38 eller mælk, dog ikke med helt samme absurd lækre resultat.

Få opskriften på citronkage her:

saftig citronkage

Citronkage

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg er svært glad for citroner. Og denne citronkage er altså det bedste jeg har smagt. Den er saftig, og syrlig, samtidig med at den er sød. Det tætteste på en citronmåne, uden at være det.
5 fra 3 stemmer
Antal: 20 stykker
Forberedelse15 minutter
Tilberedelse30 minutter
I alt45 minutter

Ingredienser

Kage

  • 3 æg
  • 350 g sukker
  • 270 g hvedemel
  • 1 knsp salt
  • 2 tsk vaniljesukker*
  • 2,5 tsk bagepulver*
  • 200 g smeltet smør
  • 2 dl kærnemælk
  • 2 øko citroner (saft og skal fra 1.5 citron)

Glasur:

  • 3 dl flormelis
  • citronsaft (saften fra 1/2 citron, evt mere eller mindre)
  • gul pastafarve*

Tilberedelse

  • Smelt smør i en kasserolle og tag den af varmen. Kom den kolde kærnemælk i et smøren og stil det til side.
  • Kom æg og sukker i en røreskål og pisk til det er lyst og luftigt.
  • Bland hvedemel, salt, vaniljesukker og bagepulver sammen i en skål.
  • Vend melblandingen sammen med de piskede æg og sukker med en dejskraber. Pas på du ikke slår luften ud.
  • Vend den lidt afkølede smør og kærnemælk sammen med dejen til du har en ensartet uden klumper.
  • Tilføj nu fintrevet citronskal og citronsaft og vend sammen med dejen.
  • Kom bagepapir i dit fad, hæld dejen her i op bag kagen cirka 30 til 35 minutter ved 180° almindelig ovn til den gennembagt.
  • Lav glasuren af flormelis citronsaft og gul pasta farve. Tilføj citronsaft alt efter den ønskede konsistens på glasuren.
  • Pynt den afkølede kage med med citronglasur.

Noter

Frys – Kagen kan sagtens fryses, og smager lige så dejligt når den er optøet.
Citron – Og gerne MASSER af det! Det siger nok sig selv, men ikke desto mindre synes jeg, at der skal fuld drøn på smagen. Både med hjælp af saft og skal.
Glasur – Egentlig kan vi bare gå tilbage til tippet ovenfor. Igen er mit tip CITRON. Jeg laver nemlig altid glasuren er flormelis, citronsaft og farve. Altså ingen vand, da jeg synes det gør citronsmagen mindre intens.
Kærnemælk – Jeg synes at en citronkage skal laves med kærnemælk, da det giver lige dét ekstra fugt til kagen. Alternativt kan du godt bruge a38 eller mælk, dog ikke med helt samme absurd lækre resultat.
Fik du lavet opskriften?Så ville jeg elske at høre hvordan det gik! Skriv en kommentar her på bloggen, eller tag @mariasilje på instagram.

Sense håndfuldsfordeling af citronkage

Hf 1+2: citron.
Hf 3: æg.
Hf 4: hvedemel.
Fedt: smør.
Mælk: kærnemælk.
Smagsgiver / Gratis: sukker, vaniljesukker, bagepulver, flormelis, pastafarve.

Næringsindhold
Citronkage
Indhold per portion (1 stk)
Kalorier (kcal) 244.64 Kalorier fra fedt 85
% Dagligt indtag*
Fedt 9.4g14%
Kulhydrater 37.35g12%
Protein 2.85g6%
* De daglige procent-værdier er baseret på en diæt med 2000 kalorier.

Hvor meget citronkage kan du spise?

Kage er kage, uanset hvordan vi vender og drejer det. Det bør nydes med måde. Og i en ellers varieret kost, er der som regel plads til en stykke i ny og næ. Hvordan du vælger at gøre, skal jeg ikke afgøre, men jeg vil prøve at give dig et par bud her:

  1. Spis ét stykke citronkage, tæl det som en hel håndfuld stivelse (hf 4) og 3 spiseskefulde fedt. Så kan du selv supplere med to håndfulde grøntsager (hf 1+2) og en håndfuld protein (hf 3) for at ende med en fyldt spisekasse.
  2. Spar 1 spiseskefuld fedt fra hver af dagens 3 spisekasser, altså 3 spiseskefulde i alt. Spar desuden 1 håndfuld fedt fra én af dagens måltider, så kan du spise et stykke kage uden at der går ud over dagens spisekasser.
  3. Spis dine spisekasser præcis som du plejer og nyd et stykke kage. Spis det med god samvittighed, men vid at dit kalorieunderskud vil være dét mindre. Hvilket kan være helt fint, når bare det er et bevidst valg.
Del med nogen du holder af
5 from 3 votes (3 ratings without comment)
Abonner
Giv besked om
2 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments