Butterdejstærte med stenbiderrogn

Butterdejstærte med stenbiderrogn, burrata og purløg. Den er helt perfekt her i foråret eller til påskebordet, for den uden tvivl vil være et hit.
Den smager intet mindre end fantastisk, kombinationen af den sprøde butterdej, den milde hvidløgsost, den creme burrata, friske og let krydrede purløg og de spæde stenbiderrogn er en kombination, som sendt fra himlen.
Desuden er tærten SÅ nem at lave, at alle kan være med. Men gæsterne vil uden tvivl blive imponeret og dine evner i et køkken. Simpelt med SÅ lækkert!
Tips til butterdejstærte med stenbiderrogn
Hvidløgsost – Jeg har valgt at smøre butterdejen med en hvidløgsflødeost, det kunne også have været pikantost, trøffelost, mascarpone, ricotta eller cremefraiche.
Sesam – Jeg elsker virkelig sesam, og af selvsamme årsag har jeg drysset sesam på kanten. Det giver en fantastisk nøddeagtig smag. Det kan sagtens udelades hvis du ikke er så meget til det. Eller du kan blande hvide og sorte sesam for at give et fint farvespil.
Burrata – Den højtelskede ost bestående af en skal af mozzarella og en midte af stracciatella. Den bidrager med skøn smag og cremet’hed. Du kan også tage en bøffelmozzarella og trævle med to gafler, rør med lidt fløde og smage til med lidt salt.
Løg – Jeg kommer løg på inden bagning, så bidrager de med sødme. Kommer du rå løg på, bliver det mere skarpt, men begge dele er lækkert.
Purløg – Altid friske urter på toppen. Jeg har valgt purløg, men det kan også være dild, ærteskud eller brøndkarse.
Salt og peber – Husk at krydre med salt og peber inden servering, det gør virkelig noget for smagen, da det ellers godt kan blive lidt anonymt.
Sådan laver du tærten
- Start med at tænde ovnen på 200 grader varmluft.
- Tag butterdejen ud af bakken og fold den ud. Lad den blive på bagepapiret, som den blot kan bages på.
- Rids med en kniv 2 cm fra kanten hele vejen rundt. Undgå at skære hul igennem dejen.
- Prik med en gaffel jævnt inden for firkanten, så undgår du at dejen putter for meget op.
- Smør Buko Garli på midten, helt ud til din ridsede kant.
- Fordel et rødløg i skiver oven på hvidløgsosten.
- Pensl kanten og drys med sesam.
- Bag tærten ved 200 grader varmluft 15 minutter.
- Når den er bagt fordeler du stykker af burrata på den bagte tærte, efterfulgt af stenbiderrogn, finthakket purløg og salt og peber.
TIP! Prøv også min opskrift på butterdejspakker med asparges!



Få opskriften på butterdejstærte med stenbiderrogn her:

Butterdejstærte med stenbiderrogn
Ingredients
- 1 rulle butterdej
- 1 æg
- Sesam
- 1 Buko garli (125g)
- 1 rødløg
- 1 burrata
- 125 g stenbidderrogn
- ½ bundt purløg
- Salt og peber
Tilberedelse
- Start med at tænde ovnen på 200 grader varmluft.
- Tag butterdejen ud af bakken og fold den ud. Lad den blive på bagepapiret, som den blot kan bages på.
- Rids med en kniv 2 cm fra kanten hele vejen rundt. Undgå at skære hul igennem dejen.
- Prik med en gaffel jævnt inden for firkanten, så undgår du at dejen putter for meget op.
- Smør Buko garli på midten, helt ud til din ridsede kant.
- Fordel et rødløg i skiver oven på hvidløgsosten.
- Pensl kanten og drys med sesam.
- Bag tærten ved 200 grader varmluft 15 minutter.
- Når den er bagt fordeler du stykker af burrata på den bagte tærte, efterfulgt af stenbiderrogn, finthakket purløg og salt og peber.
Sense håndfuldsfordeling af butterdejstærte med stenbiderrogn
Hf 1+2: rødløg, purløg.
Hf 3: æg, stenbiderrogn.
Hf 4: butterdej.
Fedt: sesam, buko garli, burrata.
Smagsgiver / Gratis: salt, peber.
Hvor meget kan du spise?
Jeg deler tærten i 8 stykker, og spiser ét enkelt stykke. Det svarer til 242 kcal. Og altså cirka en halv spisekasse.
Du kan derfor fint spise ét stykke og tælle som en kvart håndfuld protein (hf 3), en håndfuld stivelse (hf 4) og 3 spiseksefulde fedt.
Dertil kan du selv supplere med to håndfulde grøntsager (hf 1+2) og 3/4 håndfuld protein (hf 3).