Annonce

Spansk tortilla med chorizo

Spansk tortilla med chorizo

En spansk tortilla med chorizo, er nemt og enkelt at lave, den smager skønt og er lækker til både morgenmad, frokost og aftensmad. Jeg deler her min version af den spanske æggekage.

Foråret har vist sig fra sin gode side de sidste par dage. Jeg har nydt forårssolen fra min altan, og opbygget min egen lille corona-isolation. Jeg forsøger at fortsætte min hverdag præcis, som jeg plejer. Altså pånær den del der handler om at bevæge sig ud hjemmefra.

Jeg bruger al min tid, på ting der gør mig glad. Der ligger madlavning og opskriftudvikling heldigvis meget højt på listen. Det kommer jo også dig til gode, så det er da ren win win.

Tortilla – En spansk æggekage

I virkeligheden er den spanske tortilla bare en form for spansk æggekage med kartofler i. Det er lige så enkelt, som det lyder. Det er altså også suverænt hvis du har kogt for mange kartofler dagen før, så bliver de tryllet om til en ny lækker ret.

Jeg synes i den grad at æggekage, i alle afskygninger hører foråret og sommeren til. De milde smage og lyse farver, går bare hånd i hånd med fuglefløjt, varme solstråler og lyse aftener.

Ligesådan har jeg det også med en god blomkålsgratin. Det smager altså bare aller bedst når der er spirende liv uden for.

Spansk tortilla med chorizo
Spansk tortilla med chorizo

Spansk tortilla med chorizo

5 fra 10 stemmer
Antal: 4 personer
Forberedelse10 minutter
Tilberedelse20 minutter
I alt30 minutter

Ingredienser

Dertil

 • Evt. Salat og ketchup / sennep

Tilberedelse

 • Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
 • Skyl kartofler, peberfrugt og timian.
 • Kog kartoflerne i letsaltet vand, til de er møre. Skær dem herefter i mundrette stykker.
 • Skær chorizoen i tynde skiver, og steg den gylden på en varm stegepande. Når den er stegt, tager du den af panden, lad noget af fedtet blive på panden til at stege løg og peberfrugt i.
 • Fjern kernerne fra peberfrugten, og skær den i mindre tern.
 • Pil løget og skær det i tynde både. Kom løg og peberfrugt på panden med lidt af fedtet fra chorizoen, steg det let gyldent.
 • Pluk bladene af timianen og kom dem op i en skål sammen med æg, salt og peber. (pas på med saltet, da chorizoen er ret salt i forvejen. Pisk æggemassen med en elpisker til den er luftig.
 • Fordel kartofler, peberfrugt, løg og chorizo i 4 små støbejernspander (eller én større form) smurt med lidt olie, smør, eller beklædt med bagepapir. Fordel herefter æggemassen over grøntsagerne.
 • Bag tortillaen i ovnen, 20-25 minutter ved 180 grader varmluft. Den er færdig når den er gylden og fast.

Noter

 • Du kan sagtens opbevare den færdigbagte tortilla på køl i et par dage. Når du skal spise den, kan du enten lune den, eller spise den kold, eksempelvis på madpakken. det smager dejligt.
Fik du lavet opskriften?Så ville jeg elske at høre hvordan det gik! Skriv en kommentar her på bloggen, eller tag @mariasilje på instagram.

Sense håndfuldsfordeling af spansk tortilla med chorizo:

Hf 1+2: rød peberfrugt, løg, frisk timian.
Hf 3: chorizo, æg.
Hf 4: kartofler.
Fedt: Fedtet fra chorizoen, olie eller smør som du har smurt formen med.
Smagsgiver / Gratis: salt, peber.

Næringsindhold
Spansk tortilla med chorizo
Indhold per portion
Kalorier (kcal) 356 Kalorier fra fedt 171
% Dagligt indtag*
Fedt 19g29%
Kulhydrater 24.5g8%
Protein 21.75g44%
* De daglige procent-værdier er baseret på en diæt med 2000 kalorier.

Du får en lille håndfuld grøntsager (hf 1+2), en her håndfuld protein (hf 3), en helt håndfuld stivelse (hf 4) og ca. 1 spsk. fedt.

Jeg vurderer at du får et ret fint og fornuftigt måltid, hvis du spiser en god håndfuld salat sammen med den spanske tortilla. Dertil kan du valgfrit supplerer med 1-2 spsk fedt. Så har du en helt fuld spisekasse efter sense principperne.

Spiser du den til morgenmad, kan du sagtens undlade salaten, hvis du synes det bliver lidt for meget af det gode.

Spansk tortilla med chorizo 1
Del med nogen du holder af
Abonner
Giv besked om
2 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments