Avocado æggesalat

Cremet avocado æggesalat med dild

En cremet og chunky avocado æggesalat er simpelthen så lækker, og samtidig så nem at lave. Måske er du stødt på den, på Instagram eller Tiktok hvor den har hittet i et stykke tid. Hvis ikke, så skal du gøre dig selv den tjeneste at prøve den.

YouTube video

Den er super simpel at lave, du skal blot komme dine hårdkogte æg, avocado, quark/skyr, citronsaft, hakket dild samt salt og peber i en skål og mose det hele med en gaffel til du har den ønskede grovhed på din æggesalat. Nogle ønsker en grov æggesalat, andre en fin, det er helt op til den enkelte.

Æggesalaten bliver enormt cremet af avocadoen, som samtidig bidrager med bl.a. folsyre, c-vitamin, d-vitamin, e-vitamin og omega 3. Så der er altså mere end bare god smag, at hente fra denne avocado æggesalat.

Jeg er personligt rigtig glad for æggesalat, som altid har ligget højt på listen over yndlingspålæg, og denne er ingen undtagelse. Jeg spiste den faktisk en hel uge i træk på ristet brød til morgenmad. Men den er også suveræn at komme i en sandwich, bagel, wrap, på rugbrød eller sammen med en god salat. Mulighederne er mange, hvordan ville du nyde den?

Tips til en god avocado æggesalat

Æg – Sørg for at dine æg er hårdkogte og kolde. Jeg lægger dem gerne i køleskabet til de er kolde, da det hurtigt bliver lidt mærkeligt med en halv lun æggeslat.

Avocado – Sørg for at vælg en avocado der er moden, og ikke for fast. En avocado der ikke er helt moden er sværere at få cremet, og er heller ikke lige så smagfuld som en rigtig moden én.

Yoghurt – Jeg bruger quark i denne opskrift, fordi jeg elsker quark. Lidl har en på 250g som er tyk, cremet og luftig. Den smager bare virkelig godt, også helt uden noget. Og så er den lav på fedt og høj på protein. Kan du bedre lide skyr eller græsk yoghurt kan du også bruge dette, det er blot en smagssag hvad du foretrækker. Har du ingen af delene kan du sågar bruge mayonnaise istedet. Det øger dog både fedt- og kalorie indholdet.

Citronsaft – Syre skal der til, den skal ikke være sur, men det gør altså bare noget godt for smagen med lidt citronsaft, eller limesaft hvis du er mere til dét.

Krydderurter – Jeg har brugt dild i denne avocado æggesalat. Traditionelt ville jeg komme karse i min æggesalat, men dild var bare suverænt til denne kombination. Du kan også prøve med koriander hvis du er til dét.

Twist – Slip endelig kreativiteten løs og sæt dit eget præg på din æggesalat med avocado. Du kan eksempelvis gøre den spicy med cayennepeber, sriracha sauce, frisk chili eller lign. Tilføje karry, sennep eller hvad du ellers kunne forestille dig ville gøre det lige dét mere perfekt for dig. Lad mig endelig høre i kommentarfeltet hvis du giver den dit eget twist.

Cremet avocado æggesalat med dild
Cremet avocado æggesalat med dild

Få opskriften på æggesalat med avocado her:

Avocado æggesalat 1

Avocado æggesalat

5 fra 1 stemme

Ingredienser

  • 4 æg (hårdkogt)
  • 1 lille avocado (85 gram uden sten og skrald)
  • ½ potte dild
  • 2 spsk quark (skyr og græsk yoghurt kan også bruges)
  • lidt citronsaft
  • salt og peber

Tilberedelse

  • Pil de hårdkogte æg, fjern skrald og sten fra avocadoen og hak dilden.
  • Mos alle ingredienserne med en gaffel til du har en chunky men cremet æggesalat.
  • Spis den på brød, i en sandwich, til en salat eller hvordan du ellers har lyst til at nyde den.
Fik du lavet opskriften?Så ville jeg elske at høre hvordan det gik! Skriv en kommentar her på bloggen, eller tag @mariasilje på instagram.

Sense håndfuldsfordeling af avocado æggesalat

Hf 1+2: dild, citronsaft.
Hf 3: æg, quark.
Hf 4: intet.
Fedt: avocado.
Smagsgiver / Gratis: salt, peber.

Næringsindhold
Avocado æggesalat
Indhold per portion (100 g)
Kalorier (kcal) 182 Kalorier fra fedt 122
% Dagligt indtag*
Fedt 13.6g21%
Kulhydrater 2.4g1%
Protein 12g24%
* De daglige procent-værdier er baseret på en diæt med 2000 kalorier.

Hvor meget avocado æggesalat kan du spise?

Du kan fint spise halvdelen af æggesalaten med avocado, da to æg og en halv lille avocado svarer til en håndfuld protein (hf 3) og ca. 2 spiseskefulde fedt.

Dertil kan du selv supplere med to håndfulde grøntsager (hf 1+2), en håndfuld stivelse og eventuelt en enkelt spiseskefuld fedt mere. Så ender du ud med en rigtig fin og fornuftig spisekasse efter sense pricipperne fx. til frokost.

Del med nogen du holder af
Abonner
Giv besked om
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments