Mandelkage med hindbærskum
Denne mandelkage med hindbærskum er så sindssygt lækker. Den søde svampede mandelkage og den let syrlige, smagfulde hindbærskum er uden tvivl et match made in heaven. Og så kan den pyntes, så den passer til enhver festlig anledning.
Både mandelkage og hindbær skum kan sagtens laves dagen før, men jeg anbefaler at samle den samme dag, da det giver det aller lækreste resultat. Desuden kan kagen også fryses med skummet på hvis du har rester tilbage. Kom det i en plastbeholder med låg, så du undgår at mase skummet.
Lyserød babyshower kage i bradepande
Da jeg for nyligt skulle til min grankusines babyshower, havde jeg lovet at bage en kage. Den skulle lige små 2 timer med i bilen, og skulle derfor gerne kunne holde til en god køretur. Jeg søgte nettet tynd efter inspiration til en lyserød bradepandekage der samtidig var smuk nok til en babyshower.
Jeg kunne simpelthen ikke finde lige dét jeg søgte, og jeg tænker at jeg umuligt kan være den eneste der somme tider har ledt efter en god opskrift på en festlig bradepandekage. Så nu er den her, til dig.
Inspireret af de smukt pyntede talkager blev denne babyshower bradepandekage til. Toppet med friske bær, chokolademandler, krymmel og guldglimmer.
Festlig lyserød bradepande kage
Denne mandelkage med hindbærskum kan naturligvis også serveres til andet end en babyshower. Jeg synes også at den er virkelig oplagt til konfirmation, til sommerens studentergilder, til fødselsdage store som små, barnedåb og jeg kunne blive ved.
TIP! Prøv også min opskrift på pavlova med creme og sommerbær!
Tips til mandelkage med hinsbærskum
Skum – Det er vigtigt at fløden kun piskes til en let skum, og at hindbær massen er kølet nok ned inden du vender det sammen. Da der ellers kan være en risiko for, at skummet vil skille. Der dog en risiko for at hindbærskum kan skille. Men bevar roen, lad den sætte sig og smag på den.
Mandelmel – Jeg blender selv mine mandler, det giver lidt farve til kage, da jeg ikke bruger smuttede mandler. Vil du hellere købe færdig mandelmel kan du sagtens gøre det.
Topping – Mandelkagen kan sagtens bære en god chokoladeganache eller anden bærskum hvis du ikke ønsker en lyserød hindbærskum.
Få opskriften på mandelkage med hindbærskum her:
Mandelkage med hindbærskum
Ingredienser
Kage
- 180 g blødt smør
- 300 g sukker
- 5 små æg (eller 4 store)
- 260 g hvedemel
- 150 g mandler (blendet til helt fin mel)
- 0.5 tsk bagepulver
- 0.5 tsk natron
- 0.5 tsk salt
- 240 g creme fraiche 18%
- 60 g smagsneutral olie
- 2 tsk vaniljesukker
- 1 tsk mandelessens
Hindbærskum
- 400 g hindbær (frosne)
- 130 g sukker
- 5 dl piskefløde
- 5 blade husblas
Pynt
- friske bær
chokolademandler
krymmel
spiseligt glimmer
Tilberedelse
Kage
- Tænd ovnen på 170 grader varmluft
- Blend mandlerne til fin mel. Jeg sigter mandelmelen i en skål, og blender alle de grove mandler igen. dette gentager jeg et par gange, til der næsten ikke er flere stykker af mandel tilbage.
- I en røreskål røres smør og sukker til en ensartet masse, det rør i et par minutter.
- Tilføj æg og rør igen, til en ensartet masse.
- Tilføj hvedemel, bagepulver, natron, vaniljesukker, salt og mandelmel. Rør dejen sammen.
- Tilføj creme fraiche, olie og mandelessens, rør dejen sammen til den er ensartet.
- Kom dejen i en form (cirka 25×35 cm) smurt med smagsneutral olie, eller beklædt med bakepapir. Bag kagen i ovnen cia 30-35 min. til den er gennembagt. Tjek evt. ved at stikke en kødnål ned i kagen, den er færdig når der ikke sidder dej på nødnålen når du tager den op igen.
- Lad kagen køle helt af.
Hindbærskum
- Læg husblassen i blød i koldt vand 10 min.
- Kom hindbær og sukker i en gryde, giv det et opkog.
- Blend hindbærrene, og si det i en finmasket si. Rør, med en dejskrader og hjælp hindbærmassen igennem si'en. Kassér kernerne.
- Klem vandet fra husblassen og rør den ud i den lune hindbærmasse.
- Afkøl hindbærmassen, det kan hjælpe at stille den i køleskabet.
- Pisk fløden til en let skum. Vend hindbærmassen i flødeskummen og kom den i en sprøjtepose.
- Læg sprøjteposen på køl i mindst 1 time, til moussen har sætter sig og får konsistens til at kunne sprøjtes ud.
- Pynt kagen med forskellige tyller i det mønster du ønsker.
- Top med friske bær, chokolademandler, krymmel og hvad du ellers kan finde på.
Sense håndfuldsfordeling af mandelkage
Hf 1+2: hindbær.
Hf 3: æg.
Hf 4: hvedemel.
Fedt: smør, mandler, creme fraiche 18%, smagsneutral olie, piskefløde.
Smagsgiver / Gratis: sukker, bagepulver, natron, salt, vaniljesukker, mandelessens, husblas.
Hvor meget kage kan du spise?
Denne kage er ret kalorietung, og derfor tæller jeg den ikke decideret som nogle håndfulde her. Ønsker du alligevel at regne den med i dagens 3 spisekasser kan du gøre således:
- Spise ét stykke kage, og supplere med 1 håndfuld grøntsager (hf 1+2) og 1/2 håndfuld protein (hf 3).
- Eller du kan spise ét stykke kage med god samvittighed, ud over dagens spisekasser, og bare være bevidst om, at du ikke er i samme kalorieunderskud lige dén dag.
Her ses mandelkagen med en chokoladesmørcreme og chokolader på toppen, istedet for hindsbærskum. En virkelig lækker, men lidt mere tung udgave, men lad dig endeligt inspirere til at variere toppingen efter hvad du synes er lækkert..