Annonce

Iskaffe med fersken sirup

Iskaffe med fersken sirup - Fersken iskaffe a la Espresso house
Iskaffe med fersken sirup - Fersken iskaffe a la Espresso house

Denne iskaffe med fersken sirup smager helt fantastisk, den er frisk og frugtig, og ekstra læskende på lun solskinsdag. Jeg faldt pladask for fersken iskaffen da jeg sidste år fik en lignende én hos Espresso House, og har lavet den utallige gange siden da.

Er du ikke den store fan af fersken, eller frugtig iskaffe, kan du nemt udskifte fersken sirup med en hvilken som helst sirup, som fx. vanilje eller karamel.

Tips

Rækkefølge – Jeg synes altså der er noget ganske særligt ved at lave min iskaffe så den er fin og man kan se de forskellige ‘lag’. Det gør du ved at starte med isterninger, og herefter sirup, mælk og til sidst kaffe. Når jeg så drikker den rører jeg den rundt. Men det minuts tid den er smuk, det gør jeg mig gerne lidt ekstra umage for. Er du ligeglad, kommer du bare hele molevitten i, i vilkårlig rækkefølge.

Kaffe – Jeg brygger en stærk kaffe på min højt elskede nespresso maskine, du kan også lave en skær kaffe med instantkaffe, filterkaffe eller cold brew hvis det er dét du bruger derhjemme. Men sørg for at gøre den stærk, så den kan smages.

Mælk – Jeg foretrækker minimælk, men du kan bruge lige dén som du foretrækker, hvadend det er komælk eller plantedrik. Vælg din foretrukne.

Isterninger – Du skal for gudsskyld ikke spare på dem, så bliver din iskaffe bare vandet. Fuldt glasset helt op, så får du altså den bedste iskaffe.

Iskaffe med fersken sirup - Fersken iskaffe a la Espresso house
Iskaffe med fersken sirup - Fersken iskaffe a la Espresso house
Iskaffe med fersken sirup - Fersken iskaffe a la Espresso house

Få opskriften på isaffen med fersken sirup her:

Iskaffe med fersken sirup - Fersken iskaffe a la Espresso house

Iskaffe med fersken sirup

5 fra 2 stemmer
Antal: 1 glas
Tilberedelse2 minutter

Ingredienser

  • 1-3 spsk fersken sirup (hjemmelavet eller færdigkøbt, den findes endda i en sukkerfri variant)
  • 1,5 dl minimælk (eller din foretrukne ko- eller plantemælk)
  • 1 dl kaffe
  • isterninger

Fersken sirup

  • 500 g ferskner
  • 75 g sukker
  • 4 spsk vand

Tilberedelse

  • Kom isterninger i dit glas.
  • Tilføj fersken sirup, mælk og kaffe. Voila, så nemt er det.

Fersken sirup

  • Skyl fersknerner, skær dem i mindre stykker og kom dem i en gryde, sammen med sukker og vand.
  • Kom låg på gryden og lad det koge i 30 minutter.
  • Sigt herefter fersknerne fra, tryk så meget væske ud af fersknerne som muligt, og kog nu den rene fersken sirup ind til du har ca. 2 dl.
  • Kom siruppen på en ren, skoldet glasflaske eller syltetøjsglas og opbevar i køleskabet.
Fik du lavet opskriften?Så ville jeg elske at høre hvordan det gik! Skriv en kommentar her på bloggen, eller tag @mariasilje på instagram.

Sense håndfuldsfordeling af iskaffe med fersken sirup

Hf 1+2: intet.
Hf 3: intet.
Hf 4: intet.
Fedt: intet.
Smagsgiver / gratis: kaffe, fersken sirup.
Mælk: 1,5 dl.

Hvor meget iskaffe med fersken sirup kan du drikke?

Du kan i princippet fint drikke to glas iskaffe med fersken sirup på en dag. Du kar nemlig mulighed for at drikke 3 dl mælk i løbet af dagen, kaffen er gratis og siruppen tæller dog lidt på kalorie regnskabet, men du kan jo spare en halv håndfuld stivelse fra en af dagens måltidskasser, så har du fint plads til siruppen.

Del med nogen du holder af
Abonner
Giv besked om
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments