Skip to content
  • Forside
  • Alle opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Brød og boller
    • Tema
  • Sense opskrifter
    • Sense opskrifter morgenmad
    • Sense opskrifter frokost
    • Sense opskrifter aftensmad
    • Sense opskrifter med kylling
    • Sense opskrifter med oksekød
    • Sense opskrifter med fisk og skaldyr
    • Sense opskrifter kage og søde sager
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Pinterest Facebook Instagram Email
Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og få de nyeste opskrifter direkte i din indbakke
Maria Silje | Mad blog
  • Forside
  • Alle opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Brød og boller
    • Tema
  • Sense opskrifter
    • Sense opskrifter morgenmad
    • Sense opskrifter frokost
    • Sense opskrifter aftensmad
    • Sense opskrifter med kylling
    • Sense opskrifter med oksekød
    • Sense opskrifter med fisk og skaldyr
    • Sense opskrifter kage og søde sager
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Maria Silje | Mad blog

Kulfi – Indisk is med kardemomme

Gå til opskrift Udskriv
Kulfi - Indisk is med kardemomme

Den nemmeste hjemmelavede is med kardemomme, også kaldet kulfi, er blevet favoritten til at runde en dejlig middag af. Den aromatiske smag af kardemomme er virkelig lækker, og smagen overrasker omkring bordet.

Hvad er kulfi?

Kulfi stammer fra Indien, og er en form for indisk is. Det er en populær dessert, som både er dejlig efter et krydret måltid, men også om eftermiddagen i sommersolen.

Ismassen består af fløde og kondenseret mælk, som sikre, at den ikke krystalliserer når den fryses.

Det er en utroligt sød dessert, derfor synes jeg det er lækkert med granatæble og mørk chokolade, som bidrager med syre og bitterhed, til at afbalancerer sødmen.

Tip!
Fremgangsmåden med piskefløde og kondenseret mælk, kan varieres ud i det uendelige. Prøv at tilføje hakket chokolade, daim eller citronsaft og skal til isen.

Vil du gerne lave endnu mere hjemmelavet is, så kig også forbi hos min dygtige kollega Susanne, som har opskriften på den lækreste yoghurtis med kirsebær. Jeg er stor fan af kirsebær, så denne is er lige noget for mig!

Vild med Indisk mad? Så tjek lige dette Indiske madkursus hos Timm Vladimir (reklamelink).

Kulfi - Indisk is med kardemomme
Kulfi - Indisk is med kardemomme
Kulfi - Indisk is med kardemomme
Reklamelinks er markeret med*
Kulfi med kardemomme, indisk is

Kulfi med kardemomme

Den nemmeste is, der laves helt uden ismaskine. Den smager dejligt sødt, parfumeret af kardemomme og er det den dejligste afslutning på en god middag.
5 fra 8 stemmer
Antal: 1 liter
Tilberedelse15 min
Fryse tid5 t
I alt5 t 15 min

Ingredienser

  • ½ liter piskefløde
  • 1 dåse kondenseret mælk ((397 gram))
  • 1 ½ tsk stødt kardemomme*
  • 1 knsp salt

Pynt

  • 50 g saltede pistacienødder
  • ½ granatæble
  • 25 g mørk 70% chokolade

Tilberedelse

Kulfi

  • Pisk fløden til en let flødeskum. Den må endelig ikke piskes for meget, for så skiller den.
  • Rør den kondenserede mælk med kardemomme og salt.
  • Vend forsigtigt den let piskede flødeskum sammen med den kondenserede mælk, til du har en helt ensartet ismasse.
  • Kom ismassen i en brødform, små portionsglas eller isforme til ispinde, og stil derefter formen i fryseren i mindst 5-6 timer.

Servering

  • Når du skal servere din kulfi, tages den ud af fryseren 15 minutter inden.
  • Imens du venter på at servere den, smeltes chokoladen over vandbad, granatæblekernerne klargøres og pistacienødderne befries fra skallen og hakkes groft.
  • Pynt så kulfien med alle lækkerierne, og servér.

Køkkenudstyr

  • Håndmixer*
  • Dejskraber*
  • Skål*
  • Form til is*

Noter

Fremgangsmåden med piskefløde og kondenseret mælk, kan varieres ud i det uendelige. Brug det som base, for dine iskreationer. Prøv at tilføje hakket chokolade, daim eller citronsaft og skal til isen.
Udskriv opskrift Gem på Pinterest

Sense håndfuldsfordeling af kulfi med kardemomme

Hf 1+2: granatæblekerner.
Hf 3: intet.
Hf 4: kondenceret mælk.
Fedt: piskefløde, pistacienødder, mørk chokoloade.
Smagsgiver / Gratis: kardemomme, salt.

Næringsindhold
Kulfi med kardemomme
Indhold per portion (100 g)
Kalorier (kcal) 320 Kalorier fra fedt 197
% Dagligt indtag*
Fedt 21.9g34%
Kulhydrater 26.6g9%
Protein 5.4g11%
* De daglige procent-værdier er baseret på en diæt med 2000 kalorier.

Hvor meget kulfi kan du spise?

Denne opskrift er ikke udviklet med sense for øje. Det er en kaloriebombe, og den er fyldt med sukker. Alligevel synes jeg at opskriften fortjener en lille senseberegning.

Som sagt at denne is ikke en slankeis, men det betyder ikke, at det er forbudt, eller at du ikke kan spise en lille portion i ny og næ. Det hele handler om mængder, og at kompensere lidt, nogle andre steder.

En fuld spisekasse i sende indeholder 400 – 600 kalorier, dette afhænger af størrelsen på dine hænder og hvad der bliver fyldt i den.

Til sammenligning indeholder 100 gram kulfi 320 kalorier. Det kan altså hurtigt løbe op. Derfor er min anbefaling at tage 100 gram, og tælle det som 3 spsk fedt, 1 håndfuld stivelse (hf 4) og en håndfuld protein (hf 3).

Har du planer om en festmiddag til aften, kan din dag se sådan her ud:

  • Morgen: to håndfulde grøntsager og frugt (hf 1+2), en halv håndfuld protein (hf 3), en halv håndfuld stivelse (hf 4) og én spiseskefuld fedt.
  • Frokost: to håndfulde grøntsager og frugt (hf 1+2), en halv håndfuld protein (hf 3), en halv håndfuld stivelse (hf 4) og to spiseskefulde fedt.
  • Aften: En fuld spisekasse + 100 gram kulfi til dessert.

Så er har du kompenseret for aftenens dessert, uden at overskride dagens samlede spisekasser.

Kulfi - Indisk is med kardemomme

Få mere inspiration

  • Alle opskrifter, Dessert, kage, is og søde sager, Efterår, Forår, Sommer, Vinter
Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og få de nyeste opskrifter direkte i din indbakke
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

2 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments
Relaterede indlæg
Protein bananmuffins med chokolade.

Protein bananmuffins

En skålfuld af saftigt asiatisk pulled pork - Perfekt til bao

Asiatisk pulled pork

Broccoli fladbrød

Broccoli fladbrød

Tarteletter med høns i asparges

Tarteletter med høns i asparges

Langtidsbagte tomater i glas

Langtidsbagte tomater – Søde semidried tomater

Sund porretærte me fuldkornsbund og ost

Porretærte med fuldkornsbund

Champignontærte med timian og feta

Champignontærte med timian og feta

Vegetarisk pastasalat med rød peberfrugt

Vegetarisk pastasalat med rød peberfrugt

Open
Jeg elsker sommerens udvalg af råvarer, det er nemlig nu at alle de søde og syrlige sommerbær bliver modne🍓🫐🍒

Måske er du så heldig, at du har dine egne bær buske og jordbærplanter i haven. Hvis ikke, så kan de heldigvis også findes i supermarkedet, om ikke andet, så på frost 😉

Og hvilken bedre måde at skyde sommermånederne i gang, end ved at lave en portion rødgrød med fløde, helt uden tiltalt sukker 🥳☀️🍒

Snup min opskrift på hjemmelavet rødgrød med fløde via linket i min profil ✌🏻

#Mariasilje #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #rødgrød #rødgrødmedfløde #sommermad
Open
I dag går turen endnu engang til skønne Bornholm, og jeg glæææder mig 🥰☀️

Hvid du også snart skal til solskinsøen, så snup min guide til intet mindre end 23 steder du skal spise på Bornholm 🐟

Guiden finder du via linket i mon profil ✌🏻

#Mariasilje #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #solovergudhjem #bornholm #sild
Open
I dag er det hele 4 år siden, at min mand og jeg sagde “JA” til hindanden i Danmarks nok smukkeste @grundtvigskirke, og i dag fejre vi dagen på bedste tænkelige måde 🥰

Med en fridag, i selvskab med hinanden, LÆKKER mad og comedy i aften 🥳

Vi snuppede den bedste og mest overraskende frokost hos @capacph, hvor Emil selvfølgelig skulle prøve deres vanvittigt lækre bøfsandwich. Jeg fik lyngrillet laks med karseis, det smagte intet mindre end fantastisk, og karseisen var et både smukt og overraskende lækkert element, til en ellers ret enkel ret 🤩

Desserten bød på jordbær til Emil, og rabarber til mig, og vi var begge meget enige om, at det er de bedste desserter vi har smagt 🤤

Et lille tip hvis du spiser hos @capacph, deres lichi lemonade smager vanvittigt, og sådan helt perfekt blomster agtigt 🌸

#capacph #instagramakademiet #laks #bøfsandwich #karse #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #rabarber #grøntsager #jordbær #scandisensediet #sensekost #bryllupsdag @caspersobczyk @emil.louis1892
Open
Var det noget med en portion skipper skræk vafler? 🍃

Jeg er svært glad for de her knald grønne vafler, både fordi de smager af spinat, og fordi det helt ærligt er ret så hyggeligt at stå og bage vafler 🤩

Når jeg laver den her hjemme, topper vi dem altid med lige det vi hver især lyster, jeg synes at laks, creme cheese, avocado, dild og salat passer virkelig dertil 🥳🥰

Hvad ville du spise oven på sådan en lækker spinatvaffel?

Jeg har været i det gavmilde hjørne i dag, og givet jer hele opskriften her på IG, du skal bare swipe mellem billederne ✌🏻

#Mariasilje #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #spinat #spinatvafler #vafler
Open
Svampede, luftige og mega lækre proteinrige bananmuffins 🧁🍌

Jeg ELSKER banankage og jeg elsker når den rent faktisk også er nærende og har et ekstra skud protein i sig 💪🏻

De her bananmuffins fungerer rigtig godt både til eftermiddagskaffen når gæsterne kigger forbi eller som et lækker mellemmåltid helt uden tilsat sukker 🥳

Snup opskriften via linket i min profil ✌🏻

#Mariasilje #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #banan #bananmuffins  #proteinmuffins #protein #vægttab #gastricsleeve
Open
Spiser du hveder torsdag aften (dagen før store bededag) eller fredag (på store bededag)? 

I gamle dage var Store Bededag sådan en helligdag hvor alle skulle holde fri fra arbejde, indtil gudstjenesterne var ovre. Det betød, at bageren ikke kunne bage brød, og dermed måtte bage og sælge brødet aftenen i forvejen.

Dagen efter, på Store Bededag, kunne man så skære hvedeknopperne over, og riste dem, så de blev sprøde som tvebakker 😄

Jeg spiser dem nu gerne både aftenen før og på dagen, og uanset hvornår du spiser dine hveder finder du min bedste opskrifter på lækre hveder via linket i min profil 😄

#Mariasilje #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #hveder #hvedeknopper #storebededag
  • Pinterest
  • Facebook
  • Instagram
  • Email

Powered by BloggerSpace

© 2014 - 2022 Mariasilje.dk. All right reserved.