Skip to content
Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og få de nyeste opskrifter direkte i din indbakke
  • Forside
  • Alle opskrifter
  • Opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Brød og boller
    • Tema
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Menu
  • Forside
  • Alle opskrifter
  • Opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Brød og boller
    • Tema
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Søg
Luk
  • Forside
  • Alle opskrifter
  • Opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Brød og boller
    • Tema
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Menu
  • Forside
  • Alle opskrifter
  • Opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Brød og boller
    • Tema
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Søg
Luk

Kulfi – Indisk is med kardemomme

Kulfi - Indisk is med kardemomme

Den nemmeste hjemmelavede is med kardemomme, også kaldet kulfi, er blevet favoritten til at runde en dejlig middag af. Den aromatiske smag af kardemomme er virkelig lækker, og smagen overrasker omkring bordet.

Hvad er kulfi?

Kulfi stammer fra Indien, og er en form for indisk is. Det er en populær dessert, som både er dejlig efter et krydret måltid, men også om eftermiddagen i sommersolen.

Ismassen består af fløde og kondenseret mælk, som sikre, at den ikke krystalliserer når den fryses.

Det er en utroligt sød dessert, derfor synes jeg det er lækkert med granatæble og mørk chokolade, som bidrager med syre og bitterhed, til at afbalancerer sødmen.

Tip!
Fremgangsmåden med piskefløde og kondenseret mælk, kan varieres ud i det uendelige. Prøv at tilføje hakket chokolade, daim eller citronsaft og skal til isen.

Vil du gerne lave endnu mere hjemmelavet is, så kig også forbi hos min dygtige kollega Susanne, som har opskriften på den lækreste yoghurtis med kirsebær. Jeg er stor fan af kirsebær, så denne is er lige noget for mig!

Vild med Indisk mad? Så tjek lige dette Indiske madkursus hos Timm Vladimir (reklamelink).

Kulfi - Indisk is med kardemomme
Kulfi - Indisk is med kardemomme
Kulfi - Indisk is med kardemomme
Reklamelinks er markeret med*
Kulfi med kardemomme, indisk is

Kulfi med kardemomme

Den nemmeste is, der laves helt uden ismaskine. Den smager dejligt sødt, parfumeret af kardemomme og er det den dejligste afslutning på en god middag.
5 fra 7 stemmer
Antal: 1 liter
Tilberedelse15 min
Fryse tid5 t
I alt5 t 15 min

Ingredienser

  • 1/2 liter piskefløde
  • 1 dåse kondenseret mælk ((397 gram))
  • 1 1/2 tsk stødt kardemomme
  • 1 knsp salt

Pynt

  • 50 g saltede pistacienødder
  • 1/2 granatæble
  • 25 g mørk 70% chokolade

Sådan gør du

Kulfi

  • Pisk fløden til en let flødeskum. Den må endelig ikke piskes for meget, for så skiller den.
  • Rør den kondenserede mælk med kardemomme og salt.
  • Vend forsigtigt den let piskede flødeskum sammen med den kondenserede mælk, til du har en helt ensartet ismasse.
  • Kom ismassen i en brødform, små portionsglas eller isforme til ispinde, og stil derefter formen i fryseren i mindst 5-6 timer.

Servering

  • Når du skal servere din kulfi, tages den ud af fryseren 15 minutter inden.
  • Imens du venter på at servere den, smeltes chokoladen over vandbad, granatæblekernerne klargøres og pistacienødderne befries fra skallen og hakkes groft.
  • Pynt så kulfien med alle lækkerierne, og servér.

Køkken noter

Fremgangsmåden med piskefløde og kondenseret mælk, kan varieres ud i det uendelige. Brug det som base, for dine iskreationer. Prøv at tilføje hakket chokolade, daim eller citronsaft og skal til isen.

Køkkenudstyr

  • Håndmixer*
  • Dejskraber*
  • Skål*
  • Form til is*
Udskriv opskrift Gem på Pinterest
Fik du lavet opskriften?Så ville jeg elske at høre hvordan det gik! Skriv en kommentar her på bloggen, eller tag @mariasilje på instagram.

Sense håndfuldsfordeling af kulfi med kardemomme

Hf 1+2: granatæblekerner.
Hf 3: intet.
Hf 4: kondenceret mælk.
Fedt: piskefløde, pistacienødder, mørk chokoloade.
Smagsgiver / Gratis: kardemomme, salt.

Næringsindhold
Kulfi med kardemomme
Indhold per portion (100 g)
Kalorier (kcal) 320 Kalorier fra fedt 197
% Dagligt indtag*
Fedt 21.9g34%
Kulhydrater 26.6g9%
Protein 5.4g11%
* De daglige procent-værdier er baseret på en diæt med 2000 kalorier.

Hvor meget kulfi kan du spise?

Denne opskrift er ikke udviklet med sense for øje. Det er en kaloriebombe, og den er fyldt med sukker. Alligevel synes jeg at opskriften fortjener en lille senseberegning.

Som sagt at denne is ikke en slankeis, men det betyder ikke, at det er forbudt, eller at du ikke kan spise en lille portion i ny og næ. Det hele handler om mængder, og at kompensere lidt, nogle andre steder.

En fuld spisekasse i sende indeholder 400 – 600 kalorier, dette afhænger af størrelsen på dine hænder og hvad der bliver fyldt i den.

Til sammenligning indeholder 100 gram kulfi 320 kalorier. Det kan altså hurtigt løbe op. Derfor er min anbefaling at tage 100 gram, og tælle det som 3 spsk fedt, 1 håndfuld stivelse (hf 4) og en håndfuld protein (hf 3).

Har du planer om en festmiddag til aften, kan din dag se sådan her ud:

  • Morgen: to håndfulde grøntsager og frugt (hf 1+2), en halv håndfuld protein (hf 3), en halv håndfuld stivelse (hf 4) og én spiseskefuld fedt.
  • Frokost: to håndfulde grøntsager og frugt (hf 1+2), en halv håndfuld protein (hf 3), en halv håndfuld stivelse (hf 4) og to spiseskefulde fedt.
  • Aften: En fuld spisekasse + 100 gram kulfi til dessert.

Så er har du kompenseret for aftenens dessert, uden at overskride dagens samlede spisekasser.

Kulfi - Indisk is med kardemomme

Få mere inspiration

  • Alle opskrifter, Dessert, kage, is og søde sager, Efterår, Forår, Sommer, Vinter
Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og få de nyeste opskrifter direkte i din indbakke
Abonner
Giv besked om
guest
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer er slået til som standard på din kommentar. Klik på -symbolet for at slå det fra.

guest
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer er slået til som standard på din kommentar. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Relaterede indlæg
Loading...
Græskinspirerede kyllingespyd
Græskinspirerede kyllingespyd med forårsløg
Skål med peanutsauce, toppet med hakkede peanuts
Peanutsauce
Jordbær-rabarber kompot
Jordbær-rabarber kompot
broccolisalat
Lun broccolisalat med rugbrødsknas
Open
I sidste uge spurgte jeg, om i helst ville have opskriften på denne virkeligt gode blomkålssalat, eller opskriften på mørbradgryde med blomkålssovs. 😁

Mørbradgryden vandt, men i var en del der skrev til mig, at i virkelig glædede jer til denne salat kom.

Så den er nu online, og opskriften finder du på min blog (mariasilje.dk) 😍

Skynd dig ind op snup opskriften på denne absurd lækre blomkålssalat med solbær vinaigrette😁 jeg siger dig, den er bare god!🤤

#blomkål #blomkålssalat #brombær #hasselnødder #brøndkarse #vinaigrette #mariasilje #instagramakademiet #influencerakademiet #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost
Open
Jeg elsker at lade mig inspirere til at spise flere lækre salater og flere grøntsager i al almindelighed 😁

Jeg kombinerer det gerne med lidt kød, for at få proteiner nok. Ellers har jeg ikke en ærlig chance for at nå det daglige indtag af 100g ren protein 😬

Hvem inspirerer dig, til at spise flere spændende salater og grøntsager? 

#salat #grønkål #grønkålssalat #grøntsager #mariasilje #instagramakademiet #influencerakademiet #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost
Open
En mexikansk inspireret klassiker, kylling fajita 😁

Jeg spiser det altid med hvidløgsris og limedressing, og toppet med friske koriander. Det er virkelig nem aftensmad, som passer sig selv, og er klar på 30 minutter.

Hvad er din yndlings mexi-inspirerede ret?

#fajita #kyllingfajita #chickenfajita #kylling #peberfrugt #majs #løg #mariasilje #instagramakademiet #influencerakademiet #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost
Open
Med mere end 5 gange så mange stemmer vandt mørbradgryden med blomkålssauce over blomkålssalaten 😁

Blomkålssalaten slipper i dog ikke for, men nu får i denne skønne og lidt sundere mørbradgryde i første omgang 😉

Det er den gryderet jeg har spist Aller mest af igennem mit 27 år lange liv, og jeg er stadig lige så glad for en god mørbradgryde som jeg altid har været 😍

I denne version er flødesaucen skiftet ud med en cremet og lækker blomkålssauce, uden at gå på kompromis med smagen.

Opskriften er netop lagt online på min blog (mariasilje.dk)

#mørbradgryde #mørbrad #blomkålssauce #blomkål #blomkålssovs #gryderet #gryderetter #mariasilje #instagramakademiet #influencerakademiet #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost
Open
Kylling satay serveret med peanutsauce er blevet en af mine klare favoritter herhjemme 😁

Når jeg laver kyllingespyd laver jeg gerne en større portion, end jeg skal bruge. Jeg er alligevel igang med at lave marinade, og kan derfor nemt lave nogle til fryseren.

Jeg har netop taget sådan en portion spyd op af fryseren, som vi skal ha’ til aftensmad 😁

Hvad skal du ha’ at spise til aften?

#kylling #kyllingespyd #satay #sataychicken #peanutsauce #mariasilje #instagramakademiet #influencerakademiet #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost
Open
Flødekartofler er en ægte klassiker, som altid er skøn tilbehør til diverse kød og salat, samt på buffetbordet. Men har du egentlig prøvet at lave dem med søde kartofler? 🤤⁠
⁠
Jeg tør godt at love, at det bliver en ny favorit. og som om smagen ikke er nok grund til at servere flødekartofler af sød kartoffel i aften, så tælles den søde kartoffel endda som grøntsag, hvis du felt at mærke følger sense principper. ⁠
⁠
#flødekartofler #sødkartoffel #kartofler #mariasilje #instagramakademiet #influencerakademiet #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost
  • Pinterest
  • Facebook
  • Instagram
  • Email
  • Powered by BloggerSpace
© 2014 - 2021 Mariasilje.dk. All right reserved.
Luk menu