Nudelsalat med peanutdressing
Få alle ingredienserne til denne opskrift leveret direkte til din hoveddør
Her får du en virkeligt lækker nudelsalat med peanutdressing, fyld med friske grøntsager og den lækreste cremede dressing af peanutbutter, hvidløg, soya, lime og sriracha.
Nudelsalaten er helt perfekt sammen med kyllingespyd, grillet kød, som en måltidssalat til frokost eller hvad du lige har lyst til.
Nem og lækker salat med nudler
Er du på udkig efter en nem og lækker opskrift på nudelsalat, der både er fyldt med smag og sprøde grøntsager? Så er du landet det rette sted! Denne friske nudelsalat med rød spidskål, edamame bønner, gulerødder og forårsløg er den perfekte måde at tilfredsstille dine smagsløg.
Så næste gang du leder efter en let, velsmagende salat, så prøv denne nudelsalat! Det er den perfekte løsning til en hurtig frokost, en let middag eller som tilbehør til din næste grillfest.
Tips til en god nudelsalat
Nudler – Jeg bruger fuldkornsnudler i denne salat, men du kan også bruge almindelige ægnudler eller risnudler. Alle 3 slags er lækkert, det er bare et spørgsmål om hvad du foretrækker.
Kål – Det er super lækkert med kål i en nudelsalat. Det giver en rigtig god base, godt med fibre og er sundt for kroppen. Jeg elsker at bruge rød spidskål, fordi det både smager godt og giver lidt farve til salaten, modsat hvis det var hvidkål eller alm. spidskål. Begge dele kan dog fint bruges hvis det er det du har i køleskabet.
Gulerødder – De er fast inventar i vores køleskab. De giver god sprødhed, farve og sødme til sådan en dejlig nudelsalat.
Forårsløg – De kan sagtens undværes, men når jeg laver asiatisk inspireret mad er der stort set altid forårsløg i. De er milde og lækre og giver det helt rigtige touch til sådan en salat.
Få opskriften på nudelsalat med peanutdressing her:
Nudelsalat med peanutdressing
Ingredienser
- 170 g rød spidskål
- 100 g gulerødder
- 100 g edamamebønner (uden bælg)
- 30 g forårsløg
- 62,5 g fuldkornsnudler (ukogt – det svarer til 1 firkant fra en pakke med 4 firkanter nudler)
Peanutdressing
- 35 g peanutbutter *
- ½ spsk soya
- 1 tsk sriracha sovs* (mere eller mindre efter smag)
- ½ økologisk lime (saft og skal herfra)
- 1 fed hvidløg
- 35 g vand
Tilberedelse
- Kog nudlerne efter anvisningen på pakken (ca. 5 min i letsaltet vand). Skyl herefter nudlerne med kold vand og lad dem køle af.
- Skyl grøntsagerne.
- Snit kålen fint, skær guleroden i strimler, læg edamamebønnerne i kogende vand og skær forårløgene fint.
- Rør alle ingredienserne til dressingen sammen.
- Vend nu alle grøntsager, nudler og peanutdressing sammen.
Sense håndfuldsfordeling af salat med nudler
Hf 1+2: rød spidskål, gulerødder, forårsløg, lime saft, lime skal, hvidløg.
Hf 3: edamamebønner.
Hf 4: fuldkornsnudler.
Fedt: peanutbutter.
Smagsgiver / Gratis: soya, sriracha sovs, vand.
Hvor meget kan du spise?
Spiser du halvdelen af denne salat kan den tælles som to håndfulde grøntsager (hf 1+2), en kvart håndfuld protein (hf 3), 1 håndfuld stivelse (hf 4) og ca. 1,5 spsk fedt.
Dertil kan du selv supplere med 3/4 håndfuld protein (hf 3) og op til 1,5 spsk fedt. På den måde ender du ud med en fyldt spisekasse efter senseprincipperne.