Bananbrød uden tilsat sukker
Få alle ingredienserne til denne opskrift leveret direkte til din hoveddør
Drømmer du om et sundere alternativ til traditionelt bagværk? Så er denne opskrift på bananbrød med hasselnødder og chokolade, lige noget for dig. Dette bananbrød er ikke kun en lækker snack, men også fyldt med fibre der giver god mæthed og så smager det fantastisk.
Tips til et perfekt bananbrød
Nødder – De kan sagtens udelades, hvis du at den ene eller anden grund ikke vil have nødder i din banankage. Jeg er dog rigtig glad for at tilføje ristede og afskallede hasselnødder da de giver en helt unik smag. Alternativt kan du bruge peanuts eller valnødder.
Bananer – Det gør en verden til forskel for modne dine bananer er. Jeg bruger dem altid først når der er overmodne, på vej til næsten at være sorte. De giver langt mere søde og fugt til den færdige kage.
Chokolade – Jeg synes det er utrolig lækkert med chokolade i mit bananbrød, og gerne en mørk én. Det kunne også være mælkechokolade, som bestemt ikke er dårligere, men blot giver mere sødme end den mørke chokolade.
Bananbrød uden sukker
Dette bananbrød er den perfekte kombination af sødme, chokolade og nødder. Med min opskrift kan du nyde det lækre, svampede bananbrød uden at bekymre dig om sukkerindholdet. Jeg bruger nemlig den naturlige sødme fra overmodne bananer og sukrin gold til at give banankagen den perfekte smag.
Dette sundere bananbrød er også utroligt nemt at lave. Alt hvad du behøver, er nogle få ingredienser, og lidt tid i køkkenet. Og med min trin for trin guide, vil du være i stand til at imponere dine venner og familie med dette lækre bananbrød.
Hemmeligheden ved mit bananbrød er de ristede og afskallede hasselnødder kombineret med chokolade, som straks hiver tankerne hen på den klassiske rittersport med hasselnødder Du vil helt sikkert elske den perfekte balance mellem det søde fra bananerne og det bitre-søde fra hasselnødder og chokolade.
Saftigt brød med banan
Glem alt om tørt bananbrød! Denne opskrift sikrer, at hvert stykke er lækkert svampet og fuld af smag, i flere dage. Og det bedste af det hele? Du kan nyde dette lækre brød uden at gå på kompromis med din sundhed.
Så hvorfor vente? Prøv denne opskrift på bananbrød med hasselnødder og chokolade i dag, og opdag en ny favorit i din opskriftsbog!
Tip! Prøv også disse lækre protein bananmuffins uden tilsat sukker.
Få opskriften på bananbrød her:
Bananbrød uden tilsat sukker
Ingredienser
- 50 g ristede og afskallede hasselnødder* (kan erstattes af peanuts eller valdnødder)
- 200 g økologisk stenformalet hvedemel
- 4 bananer (overmodne)
- 100 g sukrin gold (50 g brun farin)
- 2 æg
- 100 g mørk chokolade
- 100 g smør
- 1 ½ tsk bagepulver
- 1 tsk vaniljesukker
- ¼ tsk salt
Topping / tilbehør
- fx biscoff spread* (jeg pisker det bare til det er luftigt.)
- fx peanutbutter
Tilberedelse
- Start med at tænde ovnen på 175 grader varmluft.
- Hak hasselnødderne groft
- Smelt smøret i en lille gryde. Stil det til side så det kan køle af.
- Pisk æg og sukrin gold sammen, til du har en luftig masse.
- Mos bananerne med en gaffel. Det gør ikke noget at der er lidt klumper i. Kom bananmosen i skålen med æg og sukrin gold.
- Tilføj salt, vaniljesukker, bagepulver og stenformalet hvedemel. Vend dejen sammen med en dejskraber.
- Tilføj de hakkede hasselnødder, mørk chokolade og den afkølede smør. Vend det endnu engang sammen med din dejskraber.
- Fordel dejen i en form beklædt med bagepapir. Bag bananbrødet 40-45 minutter ved 175 grader varmluft, til kagen er gylden og gennembagt.
- Befri bananbrødet fra formen og laden den køle af på en risk.
- Når kagen er kølet af, kan du evt. toppe den med hvad end du har lyst til. Jeg piskede noget biscoff spread til det var helt luftigt og smurte på toppen af mit bananbrød.
Noter
Bananer – Det gør en verden til forskel for modne dine bananer er. Jeg bruger dem altid først når der er overmodne, på vej til næsten at være sorte. De giver langt mere søde og fugt til den færdige kage.
Chokolade – Jeg synes det er utrolig lækkert med chokolade i mit bananbrød, og gerne en mørk én. Det kunne også være mælkechokolade, som bestemt ikke er dårligere, men blot giver mere sødme end den mørke chokolade.
Sense håndfuldsfordeling af bananbrød
Hf 1+2: bananer.
Hf 3: æg.
Hf 4: stenformalet hvedemel.
Fedt: hasselnødder, mørk chokolade over 70%, smør.
Smagsgiver / Gratis: sukrin gold, bagepulver, vaniljesukker, salt.
Hvor meget banankage kan du spise?
En fuld spisekasse i sense svarer til 400-600 kcal alt efter størrelsen på dine hænder og hvad du fylder i den. Dermed kan du selv afgøre hvor stort et stykke kage du har lyst til at gøre plads til.
Tager du et stykke svarende til stykke svarende til 75g vil jeg tælle det som en hel håndfuld stivelse (hf 4) og ca 3 spiseksefulde fedt. og du har dermed begge håndfulde grønt (hf 1+2) og en håndfuld protein (hf 3) tilbage.