Kalkun med grøntsager og masser af smag

by Maria Silje-
kalkun-groentsager-masser-smag

Er du ligesom mig, en som meget gerne vil grille hele året rundt? Så kan du fx. imponere din familie med en lækker omgang kalkun og grøntsager. Jeg har oftest svært ved at finde på hvordan jeg får flettet grøntsagerne ind når jeg griller, medmindre det er en grøn salat, som jo også er rigtig lækkert, men jeg vil altså gerne blive bedre til at få spist flere rigtige grøntsager på grillen. Jeg tog udfordringen op og lavede lækre staniol pakker, med kalkun og lækre grove grøntsager, det er en stor bonus at kødet blev helt mørt og saftigt af at være pakket ind i staniol mens det blev grillet.
Vil du gerne lave de her lækre staniolpakker, men ikke har lyst til at starte grillen, kan du sagtens lave dem i ovnen istedet 😉

 

Opskrift, 4 personer:

4 aflange stykker kalkunbryst af ca 140g hver. (kyllingebryst kan også bruges)
2 porre
4 store gulerødder
12 grønne asparges
8 kviste timian
Olivenolie
salt og peber

 

Fremgangsmåde:

Start med at skylle dine grøntsager grundigt, skær enderne af gulerødderne og den hver gulerod i 4 stykker på langs.
Del hver porre i 3 lige store stykker, skær evt noget af det meget grove grønne fra, og halver de nu 6 stk porre.
Knæk enderne af aspargesne, de er ik så rare at spise.
Kom lidt olie på en varm pande og brun kalkun køddet.
Gør 4 stk staniol klar, og læg porre, gulerødder og asparges, som bund på staniolet, og ovenpå lægger du er stykke kalkunbryst. Krydder godt med salt og peber, og læg 2 timian kviske ind i pakken.
Luk pakkerne godt til, så der ikke kan komme væske ud af pakken. Læg dem over direkte varme på grillen. De skal have ca. 30 minutter, eller til du synes at kød og grønt har fået nok.
Lad pakkerne køle af 2 minutter inden servering.

tip: server sammen med flere grøntsager, kartofler eller et stykke hjemmebagt flute.


SENSE fordeling, 1 person:
Hf1+2: 1/2 porre, 1 stor gulerod
Hf3: 140g kalkun
Hf4: intet
Fedt: lidt olivenolie
Smagsgiver/Gratis: Timian, salt og peber

 


 

Hvis du har nogle spørgsmål, eller kommentarer til mine indlæg, finder du et kommentarfelt herunder. Jeg elsker når i deler jeres meninger og tanker med mig, og jeg er meget taknemmelig for at i tager jer tid til det.

Hvis du giver dig i kast med mine opskrifter, så brug endelig hashtagget #MariaSilje så jeg kan følge med hos dig, det er så hyggeligt.

Kærlig hilsen

Maria Silje

Skriv en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »