Måltidssalat med blomkål og kikærter
Få alle ingredienserne til denne opskrift leveret direkte til din hoveddør
Her får du opskriften på en fyldig og vanvittigt lækker måltidssalat med blomkål og kikærter. Derud over er det fyldt med lækkerier som perle couscous, rødløg, persille, tørrede abrikoser og mandler. Tilsammen får du altså en mættende og smagfuld måltidssalat, som er helt perfekt til både frokost, aftensmad og endda også kold på madpakken.
Denne lækre perle couscous salat kan som sagt spises alene som en vegansk måltidssalat, du kan supplere med lidt kød, kylling, fisk æg eller lign, eller den kan agere tilbehør til middagen. Den er nemlig super alsidig og lækker.
Tips til en god måltidssalat med blomkål og kikærter
Kikærter – Når vi har at gøre med en vegetarisk (eller vegansk) måltidssalat som hér, er det en rigtig god idé at tilføje en god proteinkilde. I denne salat har jeg valgt at bruge kikærter som jeg har bagt i ovnen for at gøre dem sprøde. Det synes jeg er virkelig lækkert.
Blomkål – Har du ikke smagt bagt blomkål, er du virkelig gået glip af noget. Det bliver så lækkert! Det tilføjer en virkelig god smag til salaten.
Perle couscous – En god måltidssalat har også godt at en bund der er med til at give mere mæthed. Her har jeg valgt perle couscous, det kunne også ha’ været alm. couscous, bulgur, quinoa, brune ris, pasta eller kartofler.
Abrikoser – Jeg elsker når der er lidt sødme i en salat. Her har jeg brugt tørrede abrikoser, det kunne også være tranebær, rosine, dadler eller figner.
Få opskriften på måltidssalat med blomkål og kikærter her:
Måltidssalat med blomkål og kikærter
Ingredienser
- 1 mellemstort blomkål
- 1 karton kikærter
- 2 spsk olivenolie*
- 2 tsk røget paprika
- 2 dl perle couscous (kan fx. erstattes af Alm. Couscous, bulgur, quinoa eller ris)
- 1 håndfuld bredbladet persille
- 1 rødløg
- 70 g tørrede abrikoser (tranebær eller dadler kan også bruges)
- 3 spsk balsamico eddike*
- salt og peber
- 60 g ristede mandler* (eller andre nødder)
Tilberedelse
- Bræk blomkål i mindre buketter, vend med kikærter, olie, røget paprika og salt. Læg på en bageplade og bag i ovnen 20-25 minutter ved 200 grader varmluft.
- Kog perle couscous efter anvisning på pakken.
- Skær abrikos og rødløg i skiver, hak persille, og hak de ristede mandler.
- I en stor salatskål kommes bagt blomkål og kikærter, kogt perle couscous, abrikoser, løg, persille, balsamico, salt og peber. Blandet salaten og top med ristede nødder.
Sense håndfuldsfordeling af måltidssalaten
Hf 1+2: blomkål, bredbladet persille, rødløg.
Hf 3: kikærter.
Hf 4: perle couscous, tørrede abrikoser.
Fedt: olivenolie, mandler.
Smagsgiver / Gratis: røget paprika, balsamico eddike, salt, peber.
Hvor meget perle couscous salat kan du spise?
Denne måltidssalat opskrift er lavet ud fra, at skulle kunne dække en fyldt spisekasse. I dette tilfælde ville jeg tage 1/3 af den færdige salat, og tælle som alle håndfulde og fedt. Altså som en fyldt spisekasse.
Du kan også bruge den som tilbehør og selv supplere med lidst ekstra protein, eksempelvis disse lækre kyllingefrikadeller, grøntsager og fedt, valget er helt op til dig.