Annonce

Naan brød

Bløde indiske naanbrød

Bløde og saftige naan brød er det perfekte tilbehør til enhver indisk ret, eller til sommerens grill middage med kryddersmør. De er super nemme og enkle at lave og så smager de altså langt bedre end dem du kan købe i supermarkedet. Så gør dig selv den tjeneste at bag dem selv.

Tips til de perfekte naan brød

Naan brød på panden – Traditionelt bages naan i en tandoor-ovn, det er dog de færreste der lige har sådan én, så vi må tage andre midler i brug. Jeg foretrækker derfor at bage mine naan brød på pande, fordi det giver en god farve og jeg kan nemt styre bagningen af hvert brød.

Yoghurt – Brug en god neutral yoghurt når du bager naan, det giver en virkelig god, blød og saftig krumme. De kan laves med vand eller mælk, men bliver altså bare ikke helt lige så skønne som med yoghurt.

Naan med et twist – Ønsker du et tilføre lidt ‘ekstra’ til din brød kan du pensle det bagte brød med smeltet smør hvor du tilføjet fx: hvidløg, frisk persille/koriander, nigellafrø eller sesamfrø. Det er super lækkert og giver lige dét ekstra. Du kan også lade dem være mere neutrale, det gør dem bestemt ikke mindre mums.

Bagning – Naanbrød er aller lækrest når de er helt friskbagte, men har du alligevel nogle i overskud kan de sagtens fryses ned. Når de så skal spises lunes de blot i ovnen, så er de saftige og lækre.

Spis sammen med – Jeg elsker at spise de friskbagte naan sammen med fx. indisk kylling med ristet blomkål eller en god klassisk butter chicken. Men de indiske fladbrød kan spises med lige det du har lyst til, og er faktisk også virkeligt lækre som tilbehør til grillmaden en lun sommeraften.

Mel – Opskriften her er med almindeligt hvedemel, ønsker du et grovere brød kan du udskifte noget af hvedemelet (eller det hele) med fx. hvid hvede, som er en fuldkornsmel der bliver lidt mere hen ad hvidt brød i smag.

Gær – Du kan både bruge alm. gær eller tørgær. Har du ingen af delene kan du i en snæver vending bruge bagepulver, så skal brødene dog ikke til hævning, men det er altså klart at foretrække med gær.

Bløde indiske naan brød
Bløde indiske naan brød
Bløde indiske naan brød

Få opskriften på naanbrød her:

Bløde indiske naanbrød

Naanbrød

Bløde og saftige naan brød er det perfekte tilbehør til enhver indisk ret, eller til sommerens grill middage med kryddersmør. De er super nemme og enkle at lave og så smager de altså langt bedre end dem du kan købe i supermarkedet. Så gør dig selv den tjeneste at bag dem selv.
5 fra 1 stemme
Antal: 16 stk
Forberedelse10 minutter
Tilberedelse20 minutter
Hævetid1 time 15 minutter
I alt1 time 45 minutter

Ingredienser

  • 30 g gær (eller 8 g tørgær)
  • 2,5 dl lillefinger lunt vand
  • 30 g sukker (eller kunstigt sødemiddel)
  • 70 g naturel yoghurt
  • 1 æg
  • 5 g salt
  • 540 g hvedemel
  • 60 g smør
  • lidt olie

Tilvalg:

  • Smeltet smør til pensling efter afbagning tilsat smag af fx: hvidløg, frisk persille/koriander, nigellafrø, sesamfrø

Læg i kurv på Nemlig

    Tilberedelse

    • I en skål røres gæren ud i vandet.
    • Tilføj æg, yoghurt, sukker, salt, hvedemel og smør.
    • Ælt det sammen til en ensartet dej. Den skal ikke nødvendigvis æltes længe, men være ensartet og blød, det tager kun et par minutter.
    • Lad dejen hæve til dobbelt størrelse under et rent klæde i 1 times tid.
    • Del dejen i 12 små kugler, lad efterhæve 15-20 minutter.
    • Rul alle kuglerne ud til ca 3-4 mm tykkelse på et meldrysset bord.
    • Bag dine naan brød på en varm pande. Vend dem undervejs så de bliver bagt på begge sider, de skal cirka have 1 minut på hver side. Du kan selv vælge om du bager på en tør pande, eller kommer en smule olie påså de bliver lidt stegte. Jeg komme olie på hvis ikke jeg pensler med smør efterfølgende. Ønsker jeg at pensle med smør bliver de tørlagt på panden og pensletefter afbagning.
    • Læg de færdigbagte naan brød inde i et rent viskestykke så de holder sig lune og bløde.
    Fik du lavet opskriften?Så ville jeg elske at høre hvordan det gik! Skriv en kommentar her på bloggen, eller tag @mariasilje på instagram.

    Sense håndfuldsfordeling af naanbrød:

    Hf 1+2: intet.
    Hf 3: æg.
    Hf 4: hvedemel.
    Fedt: smør, olie.
    Smagsgiver / Gratis: gær, vand, sukker, salt.
    Mælkeprodukt: yoghurt.

    Hvor mange naan kan du spise?

    Jeg ville spise ét naanbrød og tælle det som en hel håndfuld stivelse (hf 4) og 1 spiseskefuld fedt. Dertil kan du frit selv supplere med to håndfulde grøntsager (hf 1+2), en håndfuld protein (hf 3) og op til 2 spiseskefulde fedt. På denne måde ender du med en fin og fornuftig spisekasse efter senseprincipperne.

    Del med nogen du holder af
    Abonner
    Giv besked om
    0 Comments
    Inline Feedbacks
    View all comments