Rhubarb curd – Smørbar rabarber creme, uden tilsat sukker

rhubarb-curd-smoerbar-rabarber-creme-uden-tilsat-sukker

Det er i den grad sæson for rabarber. Hvis du har nogle i haven, så har du garanteret også brug for ideer, til hvad du kan lave, hvis det ikke bare skal være kage, grød og kompot. Jeg synes du skal smutte ud og plukke nogen af de tynde røde stilke, og lave en portion rhubarb curd. Du kender formentlig lemon curd, denne minder om, men istedet for citroner har jeg brugt rabarber, det giver samme sødme og syre, men smager selvfølgelig af rabarber.

 

5 fra 1 stemme
rhubarb curd
Rhubarb curd – Smørbar rabarber creme
Ingredienser
  • 2 æg
  • 2 dl sukrin melis
  • 5 dl finhakket rabarber (jo rødere rabarberne er, jo flottere bliver din rhubarb curd)
  • 1/2 dl vand
  • 2 spsk citronsaft
  • 50 g kold smør (rigtig smør, gerne Lurpak)
Sådan gør du
  1. Pisk æggene med 1 1/2 dl Sukring melis i en stor skål.


  2. Skyl rabarberne grundigt og skær men i meget små stykker, jo mindre du skærerne dem, jo nemmere er det at få en glat rhubarb curd.


  3. Kom rabarberne i en gryde, sammen med 1/2 dl Sukrin melis og 1/2 dl vand. Bring rabarberne i kog, og skrig derefter ned til middel varme. Lad det koge i 7-8 minutter, indtil rabarberne er bløde.


  4. Tag gryden af varmen, og blend med et stablender til massen er glat, tilføj citronsaft undervejs.


  5. Vend rabarbermassen forsigtigt sammen med de piskede æg. Hæld derefter blandingen tilbage i gryden, og tænd for middel varme igen. Bring massen i kog imens du konstant rører i gryden, indtil den er tyk, dette tager ca 10 minutter. 


  6. Tag gryden af varmen. Skær smøren ud i 6 stykker. Kom et stykke i rabarbermassen ad gangen, mens du rører rundt. Fortsæt indtil du har en glat rhubarb curd. Lad den køle helt af før servering.

SENSE håndfuldsfordeling

Hf1+2: rabarber (i alt ca 2 håndfulde)
Hf3: æg (i alt 1 håndfuld)
Fedt: smør (i alt ca. 4 spsk)
Smagsgiver: citronsaft, sukring melis

rhubarb curd


 

Hvis du har nogle spørgsmål, eller kommentarer til mine indlæg, finder du et kommentarfelt herunder. Jeg elsker når i deler jeres meninger og tanker med mig, og jeg er meget taknemmelig for at i tager jer tid til det.

Hvis du giver dig i kast med mine opskrifter, så brug endelig hashtagget #MariaSilje så jeg kan følge med hos dig, det er så hyggeligt.

Kærlig hilsen

Maria Silje

2 Comments

  1. Jette

    Fuldstændig fantastisk lækkert. Jeg bruger din opskrift ovenpå min havregrød. Laver havregrød af 1 håndfuld havregryn og koger den med vand. Putter så en skefuld smør i, et æg og en lille smule vand. Giver den halvandet minut i mikroen og så er den perfekt. Drysser med hakkede mandler og en klat rhubarb curd, det er bare helt genialt.
    Jeg har dog lidt problemer med at få den så tyk, som jeg kan se du har?? Nogle råd?
    Kh Jette

    24 . jul . 2018
    • Maria Silje

      det er så lækkert på havregrød 😀

      Jeg ville evt koge den lidt mere, så den bliver tykkere, og ellers burde smøren gerne hjælpe til 😀
      min har været i køleskabet, som du ser den på billedet

      25 . aug . 2018

Skriv en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »