Skip to content
Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og få de nyeste opskrifter direkte i din indbakke
  • Forside
  • Alle opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Brød og boller
    • Tema
  • Sense opskrifter
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Menu
  • Forside
  • Alle opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Brød og boller
    • Tema
  • Sense opskrifter
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Søg
Luk
  • Forside
  • Alle opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Brød og boller
    • Tema
  • Sense opskrifter
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Menu
  • Forside
  • Alle opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Brød og boller
    • Tema
  • Sense opskrifter
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Søg
Luk

Rhubarb curd – Smørbar rabarber creme, uden tilsat sukker

rhubarb curd

Rhubarb curd, eller rabarber creme kan vi også kalde det, minder på mange måder om lemon curd. Det har samme syre, søde og lækre cremede konsistens. Og det spises også på samme måde, på brød, yoghurt, grød, i små tærter eller hvor du nu kan finde på at tilføje det.

Lige nu, bugner de danske haver (og supermarkeder) af friske syrlige rabarber. Er du så heldig, at have dem i din have, så er det altså bare om, at smutte ud og plukke de tynde, røde stilke og lave en portion rhubarb curd. Du vil takke dig selv i morgen, når det er tid til morgenmad.

Jeg er rigtig glad for rabarber, og nyder når det er sæson for den syrlige stilk. Vidste du godt, at rabarber faktisk er en grøntsag? Så der er altså ingen undskyldning for ikke lige at smovse lidt ekstra rabarber, når nu de er der.

Jeg har altid kun spist rabarber, når de var klædt af en masse sødme, indtil jeg blev voksen. Nu spiser jeg nemlig også rigelige mængder lun salat med rabarber og rabarberkylling i karry. Det er seriøst lækkert.

Har du prøvet at bruge rabarberne i det salte køkken?

rhubarb curd
Reklamelinks er markeret med*
rhubarb curd

Rhubarb curd – Smørbar rabarber creme

5 fra 5 stemmer
Forberedelse10 min
Tilberedelse30 min
I alt40 min

Ingredienser

  • 2 æg
  • 2 dl sukrin * ((Dette kan erstattes af 2 1/2 dl sukker))
  • 5 dl røde rabarber ((jo rødere rabarberne er, jo flottere bliver din rhubarb curd))
  • 1/2 dl vand
  • 2 spsk citronsaft
  • 50 g kold smør ((rigtig smør, gerne Lurpak))

Sådan gør du

  • Pisk æggene med 1 1/2 dl sukrin i en stor skål.
  • Skyl rabarberne grundigt og skær men i meget små stykker, jo mindre du skærerne dem, jo nemmere er det at få en glat rhubarb curd.
  • Kom rabarberne i en gryde, sammen med 1/2 dl Sukrin sukrin og 1/2 dl vand. Bring rabarberne i kog, og skru derefter ned til middel varme. Lad det koge i 7-8 minutter, indtil rabarberne er bløde.
  • Tag gryden af varmen, og blend med et stablender til massen er glat, tilføj citronsaft undervejs.
  • Vend rabarbermassen forsigtigt sammen med de piskede æg. Hæld derefter blandingen tilbage i gryden, og tænd for middel varme igen. Bring massen i kog imens du konstant rører i gryden, indtil den er tyk, dette tager ca 10 minutter. 
  • Tag gryden af varmen. Skær smøren ud i 6 stykker. Kom et stykke i rabarbermassen ad gangen, mens du rører rundt. Fortsæt indtil du har en glat rhubarb curd. Lad den køle helt af før servering.
Udskriv opskrift Gem på Pinterest
Fik du lavet opskriften?Så ville jeg elske at høre hvordan det gik! Skriv en kommentar her på bloggen, eller tag @mariasilje på instagram.

Sense håndfuldsfordeling af rhubarb curd:

Hf 1+2: rabarber.
Hf 3: æg.
Hf 4: intet.
Fedt: smør.
Smagsgiver / Gratis: citronsaft, sukrin.

Hele portionen indeholder i alt, to håndfulde grøntsager (hf 1+2) en håndfuld protein (hf 3), og 4 spsk. fedt. Det er derfor op til dig selv, hvor meget du egentlig vil spise.

Vælger du at spise en fjerdedel af rabarber cremen, har du derud over plads til 1 1/2 håndfuld grøntsager (hf 1+2), 3/4 håndfuld protein (hf 3), 1 håndfuld stivelse (hf 4) og 2 spsk. fedt.

Få mere inspiration

  • Alle opskrifter, Dips og dyppelse, Efterår, Forår, Morgenmad og brunch, Sense opskrifter, Sommer
Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og få de nyeste opskrifter direkte i din indbakke
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

2 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments
Relaterede indlæg
Loading...
Belgiske-vafler-Uden-tilsat-sukker_mariasilje2
Belgiske vafler uden tilsat sukker
Langtidsbagte tomater - Søde semidried tomater
Langtidsbagte tomater – Søde semidried tomater
Nytårsopskrifter 6
Nytårsopskrifter
Fyldt svinemørbrad med bacon og citronskal i ovn
Fyldt svinemørbrad med bacon og citronskal
Open
It's pasta time 🍝😋⁠
⁠
Denne pasta er en virkelig lækker sag med kylling og chorizo, vendt i en cremet tomatsauce.⁠
Nemt, enkelt og drøn lækkert 😄⁠
⁠
Har du en yndlings pastaret?⁠
⁠
#pasta #pastamedkylling #kylling #chorizo #mariasilje #instagramakademiet #influencerakademiet #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost
Open
Søde og syrlige, syltede rødløg 🤩⁠
⁠
Jeg kan spise dem til ALT! Pariserbøf, hotdogs, burger, pitabrød, i salater, på leverpostejsmaden, ostemaden og så videre. ⁠
⁠
Hvad spiser du syltede rødløg sammen med?⁠
⁠

#syltederødløg #rødløg #sensekost #nemmad #madinspiration #deldinmad #grøntsager #lækkermad #sundlivsstil #madmedmedfølelse #madglad #godmad #hjemmelavet #nemopskrift #opskrift #everydayfood #dinnerrecipes #easydinnerideas #dinnertime
Open
Det er fredag, og det kalder på lækker mad og selvfølgelig den lækreste sauce 🤩⁠
⁠
Min ultimative yndlingssauce er en kraftig og cremet hvidvinssauce med estragon. Det er sådan en sauce jeg laver igen og igen – og igen. ⁠
⁠
Den smager vanvittig godt, og jeg har kun fået positive tilbagemeldinger fra gæsterne, og drømmemanden selvfølgelig.⁠
⁠
Inden du lader dig skræmme af, at det er en hvidvinssauce, så lov mig at du giver den en chance. Uanset om det er røde bøffer, en oksesteg, svinemørbrad eller et stykke saftig kylling du sætter på menuen, vil den gøre underværker.⁠
⁠
#sovs #sauce #hvidvinssauce #hvidvinssovs #madlavning #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #opskrifter #instagramakademiet #madblog #nemaftensmad #madglæde #sundkost #madopskrifter #sundaftensmad #sunderelivsstil #nemtoglækkert #visdinmad #aftensmadinspiration #dinnerrecipe
Open
Blomkåls bisque, eller blomkålssuppe, som det også kan kaldes er blevet min nye yndlingssuppe – hvis du ser bort fra hyldebærsuppe eller blommesuppe 🥣⁠
⁠
Den hvide, fløljsbløde suppe er røget direkte ind på en førsteplads på min suppeliste. Det er ganske vist, en meget sparsom suppeliste jeg har. Faktisk indeholder den kun en håndfuld forskellige.⁠
⁠
Jeg er rigtig glad for at toppe blomkålssuppen med friske ærter, når de er i sæson, og ellers smager det skønt med friske krydderurter, sprødstegt seranoskinke eller et stykke fisk. Mulighederne er mange, og jeg er sikker på at det er lækkert, uanset hvad du vælger at toppe den med 😍⁠
⁠
#blomkålssuppe #suppe #blomkål #mariasilje #instagramakademiet #influencerakademiet #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost
Open
Sprød og vanvittigt skøn grønkålssalat med appelsin 😄⁠
⁠
Jeg elsker at kombinere dem lækre kål med friske appelsiner, søde pecannødder samt skønne blåbær og granatæble kerner, det kan altså bare ikke gå galt.⁠
⁠
Jeg er glad for at spise den sammen med et meste, men sådan en gang ovnstegte kyllingelår er altså bare suverænt sammen med en god grønkålssalat.⁠
⁠
Hvad spiser ud sammen med grønkål?⁠
⁠
#grønkål #grønkålssalat #salat #mariasilje #instagramakademiet #influencerakademiet #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost⁠
⁠
Open
Spansk tortilla, eller æggekage om man vil 🍳⁠
⁠
Kært barn har mange navne, og i bund er grund er det jo stort set det samme.⁠
⁠
En spansk tortilla med chorizo og kartoffel, er nem og enkel at lave, den smager skønt og er lækker til både morgen- frokost og aftensmad. ⁠
⁠
Hvad kan du godt lide at komme i din æggekage? 😄⁠
⁠
Jeg deler her min version af den spanske æggekage via linket i min profil.⁠
⁠
#spansktortilla #tortilla #æggekage #mariasilje #instagramakademiet #influencerakademiet #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost⁠
  • Pinterest
  • Facebook
  • Instagram
  • Email
  • Powered by BloggerSpace
© 2014 - 2021 Mariasilje.dk. All right reserved.
Luk menu