Skip to content
  • Forside
  • Alle opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Brød og boller
    • Tema
  • Sense opskrifter
    • Sense opskrifter morgenmad
    • Sense opskrifter frokost
    • Sense opskrifter aftensmad
    • Sense opskrifter med kylling
    • Sense opskrifter med oksekød
    • Sense opskrifter med fisk og skaldyr
    • Sense opskrifter kage og søde sager
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Pinterest Facebook Instagram Email
Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og få de nyeste opskrifter direkte i din indbakke
Maria Silje | Mad blog
  • Forside
  • Alle opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Brød og boller
    • Tema
  • Sense opskrifter
    • Sense opskrifter morgenmad
    • Sense opskrifter frokost
    • Sense opskrifter aftensmad
    • Sense opskrifter med kylling
    • Sense opskrifter med oksekød
    • Sense opskrifter med fisk og skaldyr
    • Sense opskrifter kage og søde sager
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Maria Silje | Mad blog

Rhubarb curd – Smørbar rabarber creme, uden tilsat sukker

Gå til opskrift Udskriv
rhubarb curd

Rhubarb curd, eller rabarber creme kan vi også kalde det, minder på mange måder om lemon curd. Det har samme syre, søde og lækre cremede konsistens. Og det spises også på samme måde, på brød, yoghurt, grød, i små tærter eller hvor du nu kan finde på at tilføje det.

Lige nu, bugner de danske haver (og supermarkeder) af friske syrlige rabarber. Er du så heldig, at have dem i din have, så er det altså bare om, at smutte ud og plukke de tynde, røde stilke og lave en portion rhubarb curd. Du vil takke dig selv i morgen, når det er tid til morgenmad.

Jeg er rigtig glad for rabarber, og nyder når det er sæson for den syrlige stilk. Vidste du godt, at rabarber faktisk er en grøntsag? Så der er altså ingen undskyldning for ikke lige at smovse lidt ekstra rabarber, når nu de er der.

Jeg har altid kun spist rabarber, når de var klædt af en masse sødme, indtil jeg blev voksen. Nu spiser jeg nemlig også rigelige mængder lun salat med rabarber og rabarberkylling i karry. Det er seriøst lækkert.

Har du prøvet at bruge rabarberne i det salte køkken?

rhubarb curd
Reklamelinks er markeret med*
rhubarb curd

Rhubarb curd – Smørbar rabarber creme

5 fra 5 stemmer
Forberedelse10 min
Tilberedelse30 min
I alt40 min

Ingredienser

  • 2 æg
  • 2 dl sukrin * ((Dette kan erstattes af 2 1/2 dl sukker))
  • 5 dl røde rabarber ((jo rødere rabarberne er, jo flottere bliver din rhubarb curd))
  • ½ dl vand
  • 2 spsk citronsaft
  • 50 g kold smør ((rigtig smør, gerne Lurpak))

Tilberedelse

  • Pisk æggene med 1 1/2 dl sukrin i en stor skål.
  • Skyl rabarberne grundigt og skær men i meget små stykker, jo mindre du skærerne dem, jo nemmere er det at få en glat rhubarb curd.
  • Kom rabarberne i en gryde, sammen med 1/2 dl Sukrin sukrin og 1/2 dl vand. Bring rabarberne i kog, og skru derefter ned til middel varme. Lad det koge i 7-8 minutter, indtil rabarberne er bløde.
  • Tag gryden af varmen, og blend med et stablender til massen er glat, tilføj citronsaft undervejs.
  • Vend rabarbermassen forsigtigt sammen med de piskede æg. Hæld derefter blandingen tilbage i gryden, og tænd for middel varme igen. Bring massen i kog imens du konstant rører i gryden, indtil den er tyk, dette tager ca 10 minutter. 
  • Tag gryden af varmen. Skær smøren ud i 6 stykker. Kom et stykke i rabarbermassen ad gangen, mens du rører rundt. Fortsæt indtil du har en glat rhubarb curd. Lad den køle helt af før servering.
Udskriv opskrift Gem på Pinterest

Sense håndfuldsfordeling af rhubarb curd:

Hf 1+2: rabarber.
Hf 3: æg.
Hf 4: intet.
Fedt: smør.
Smagsgiver / Gratis: citronsaft, sukrin.

Hele portionen indeholder i alt, to håndfulde grøntsager (hf 1+2) en håndfuld protein (hf 3), og 4 spsk. fedt. Det er derfor op til dig selv, hvor meget du egentlig vil spise.

Vælger du at spise en fjerdedel af rabarber cremen, har du derud over plads til 1 1/2 håndfuld grøntsager (hf 1+2), 3/4 håndfuld protein (hf 3), 1 håndfuld stivelse (hf 4) og 2 spsk. fedt.

Få mere inspiration

  • Alle opskrifter, Dips og dyppelse, Efterår, Forår, Morgenmad og brunch, Sense opskrifter kage og søde sager, Sommer
Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og få de nyeste opskrifter direkte i din indbakke
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

2 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments
Relaterede indlæg
Protein bananmuffins med chokolade.

Protein bananmuffins

Fyldt svinemørbrad med bacon og citronskal i ovn

Fyldt svinemørbrad med bacon og citronskal

Vegansk cheesecake med blåbær og appelsin

Cremet tomatsuppe med pasta, serveret i keramikskåle.

Tomatsuppe med pasta

Fastelavnsboller-vandbakkelser-med-kaffeskum

Fastelavnsboller med kaffe

Fennikelsalat-med-agurk-og-persille_mariasilje

Fennikelsalat med agurk og persille

Appelsinmarmelade med gulerod

Appelsinmarmelade med gulerod

Dadelkaramel med et strejf af kanel

Dadelkaramel med et strejf af kanel

Open
Jeg elsker sommerens udvalg af råvarer, det er nemlig nu at alle de søde og syrlige sommerbær bliver modne🍓🫐🍒

Måske er du så heldig, at du har dine egne bær buske og jordbærplanter i haven. Hvis ikke, så kan de heldigvis også findes i supermarkedet, om ikke andet, så på frost 😉

Og hvilken bedre måde at skyde sommermånederne i gang, end ved at lave en portion rødgrød med fløde, helt uden tiltalt sukker 🥳☀️🍒

Snup min opskrift på hjemmelavet rødgrød med fløde via linket i min profil ✌🏻

#Mariasilje #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #rødgrød #rødgrødmedfløde #sommermad
Open
I dag går turen endnu engang til skønne Bornholm, og jeg glæææder mig 🥰☀️

Hvid du også snart skal til solskinsøen, så snup min guide til intet mindre end 23 steder du skal spise på Bornholm 🐟

Guiden finder du via linket i mon profil ✌🏻

#Mariasilje #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #solovergudhjem #bornholm #sild
Open
I dag er det hele 4 år siden, at min mand og jeg sagde “JA” til hindanden i Danmarks nok smukkeste @grundtvigskirke, og i dag fejre vi dagen på bedste tænkelige måde 🥰

Med en fridag, i selvskab med hinanden, LÆKKER mad og comedy i aften 🥳

Vi snuppede den bedste og mest overraskende frokost hos @capacph, hvor Emil selvfølgelig skulle prøve deres vanvittigt lækre bøfsandwich. Jeg fik lyngrillet laks med karseis, det smagte intet mindre end fantastisk, og karseisen var et både smukt og overraskende lækkert element, til en ellers ret enkel ret 🤩

Desserten bød på jordbær til Emil, og rabarber til mig, og vi var begge meget enige om, at det er de bedste desserter vi har smagt 🤤

Et lille tip hvis du spiser hos @capacph, deres lichi lemonade smager vanvittigt, og sådan helt perfekt blomster agtigt 🌸

#capacph #instagramakademiet #laks #bøfsandwich #karse #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #rabarber #grøntsager #jordbær #scandisensediet #sensekost #bryllupsdag @caspersobczyk @emil.louis1892
Open
Var det noget med en portion skipper skræk vafler? 🍃

Jeg er svært glad for de her knald grønne vafler, både fordi de smager af spinat, og fordi det helt ærligt er ret så hyggeligt at stå og bage vafler 🤩

Når jeg laver den her hjemme, topper vi dem altid med lige det vi hver især lyster, jeg synes at laks, creme cheese, avocado, dild og salat passer virkelig dertil 🥳🥰

Hvad ville du spise oven på sådan en lækker spinatvaffel?

Jeg har været i det gavmilde hjørne i dag, og givet jer hele opskriften her på IG, du skal bare swipe mellem billederne ✌🏻

#Mariasilje #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #spinat #spinatvafler #vafler
Open
Svampede, luftige og mega lækre proteinrige bananmuffins 🧁🍌

Jeg ELSKER banankage og jeg elsker når den rent faktisk også er nærende og har et ekstra skud protein i sig 💪🏻

De her bananmuffins fungerer rigtig godt både til eftermiddagskaffen når gæsterne kigger forbi eller som et lækker mellemmåltid helt uden tilsat sukker 🥳

Snup opskriften via linket i min profil ✌🏻

#Mariasilje #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #banan #bananmuffins  #proteinmuffins #protein #vægttab #gastricsleeve
Open
Spiser du hveder torsdag aften (dagen før store bededag) eller fredag (på store bededag)? 

I gamle dage var Store Bededag sådan en helligdag hvor alle skulle holde fri fra arbejde, indtil gudstjenesterne var ovre. Det betød, at bageren ikke kunne bage brød, og dermed måtte bage og sælge brødet aftenen i forvejen.

Dagen efter, på Store Bededag, kunne man så skære hvedeknopperne over, og riste dem, så de blev sprøde som tvebakker 😄

Jeg spiser dem nu gerne både aftenen før og på dagen, og uanset hvornår du spiser dine hveder finder du min bedste opskrifter på lækre hveder via linket i min profil 😄

#Mariasilje #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #hveder #hvedeknopper #storebededag
  • Pinterest
  • Facebook
  • Instagram
  • Email

Powered by BloggerSpace

© 2014 - 2022 Mariasilje.dk. All right reserved.