Annonce

Rhubarb curd – Smørbar rabarber creme, uden tilsat sukker

rhubarb curd

Rhubarb curd, eller rabarber creme kan vi også kalde det, minder på mange måder om lemon curd. Det har samme syre, søde og lækre cremede konsistens. Og det spises også på samme måde, på brød, yoghurt, grød, i små tærter eller hvor du nu kan finde på at tilføje det.

Lige nu, bugner de danske haver (og supermarkeder) af friske syrlige rabarber. Er du så heldig, at have dem i din have, så er det altså bare om, at smutte ud og plukke de tynde, røde stilke og lave en portion rhubarb curd. Du vil takke dig selv i morgen, når det er tid til morgenmad.

Jeg er rigtig glad for rabarber, og nyder når det er sæson for den syrlige stilk. Vidste du godt, at rabarber faktisk er en grøntsag? Så der er altså ingen undskyldning for ikke lige at smovse lidt ekstra rabarber, når nu de er der.

Jeg har altid kun spist rabarber, når de var klædt af en masse sødme, indtil jeg blev voksen. Nu spiser jeg nemlig også rigelige mængder lun salat med rabarber og rabarberkylling i karry. Det er seriøst lækkert.

Har du prøvet at bruge rabarberne i det salte køkken?

rhubarb curd
rhubarb curd

Rhubarb curd – Smørbar rabarber creme

Rhubarb curd, eller rabarber creme kan vi også kalde det, minder på mange måder om lemon curd. Det har samme syre, søde og lækre cremede konsistens. Og det spises også på samme måde, på brød, yoghurt, grød, i små tærter eller hvor du nu kan finde på at tilføje det
5 fra 5 stemmer
Forberedelse10 minutter
Tilberedelse30 minutter
I alt40 minutter

Ingredienser

  • 2 mørk chokolade 70,5% *
  • 2 dl sukrin * ((Dette kan erstattes af 2 1/2 dl sukker))
  • 5 dl røde rabarber ((jo rødere rabarberne er, jo flottere bliver din rhubarb curd))
  • ½ dl vand
  • 2 spsk citronsaft
  • 50 g kold smør ((rigtig smør, gerne Lurpak))

Tilberedelse

  • Pisk æggene med 1 1/2 dl sukrin i en stor skål.
  • Skyl rabarberne grundigt og skær men i meget små stykker, jo mindre du skærerne dem, jo nemmere er det at få en glat rhubarb curd.
  • Kom rabarberne i en gryde, sammen med 1/2 dl Sukrin sukrin og 1/2 dl vand. Bring rabarberne i kog, og skru derefter ned til middel varme. Lad det koge i 7-8 minutter, indtil rabarberne er bløde.
  • Tag gryden af varmen, og blend med et stablender til massen er glat, tilføj citronsaft undervejs.
  • Vend rabarbermassen forsigtigt sammen med de piskede æg. Hæld derefter blandingen tilbage i gryden, og tænd for middel varme igen. Bring massen i kog imens du konstant rører i gryden, indtil den er tyk, dette tager ca 10 minutter. 
  • Tag gryden af varmen. Skær smøren ud i 6 stykker. Kom et stykke i rabarbermassen ad gangen, mens du rører rundt. Fortsæt indtil du har en glat rhubarb curd. Lad den køle helt af før servering.
Fik du lavet opskriften?Så ville jeg elske at høre hvordan det gik! Skriv en kommentar her på bloggen, eller tag @mariasilje på instagram.

Sense håndfuldsfordeling af rhubarb curd:

Hf 1+2: rabarber.
Hf 3: æg.
Hf 4: intet.
Fedt: smør.
Smagsgiver / Gratis: citronsaft, sukrin.

Hele portionen indeholder i alt, to håndfulde grøntsager (hf 1+2) en håndfuld protein (hf 3), og 4 spsk. fedt. Det er derfor op til dig selv, hvor meget du egentlig vil spise.

Vælger du at spise en fjerdedel af rabarber cremen, har du derud over plads til 1 1/2 håndfuld grøntsager (hf 1+2), 3/4 håndfuld protein (hf 3), 1 håndfuld stivelse (hf 4) og 2 spsk. fedt.

Del med nogen du holder af
Abonner
Giv besked om
2 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments