Skip to content
No results
No results
  • Forside
  • Alle opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Brød og boller
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Tema
  • Sense opskrifter
    • Sense opskrifter morgenmad
    • Sense opskrifter frokost
    • Sense opskrifter aftensmad
    • Sense opskrifter med kylling
    • Sense opskrifter med oksekød
    • Sense opskrifter med fisk og skaldyr
    • Sense opskrifter kage og søde sager
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Pinterest Facebook Instagram Email
Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og få de nyeste opskrifter direkte i din indbakke
Maria Silje | Mad blog
  • Forside
  • Alle opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Brød og boller
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Tema
  • Sense opskrifter
    • Sense opskrifter morgenmad
    • Sense opskrifter frokost
    • Sense opskrifter aftensmad
    • Sense opskrifter med kylling
    • Sense opskrifter med oksekød
    • Sense opskrifter med fisk og skaldyr
    • Sense opskrifter kage og søde sager
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Maria Silje | Mad blog

Rhubarb curd – Smørbar rabarber creme, uden tilsat sukker

Gå til opskrift Udskriv
rhubarb curd

Rhubarb curd, eller rabarber creme kan vi også kalde det, minder på mange måder om lemon curd. Det har samme syre, søde og lækre cremede konsistens. Og det spises også på samme måde, på brød, yoghurt, grød, i små tærter eller hvor du nu kan finde på at tilføje det.

Lige nu, bugner de danske haver (og supermarkeder) af friske syrlige rabarber. Er du så heldig, at have dem i din have, så er det altså bare om, at smutte ud og plukke de tynde, røde stilke og lave en portion rhubarb curd. Du vil takke dig selv i morgen, når det er tid til morgenmad.

Jeg er rigtig glad for rabarber, og nyder når det er sæson for den syrlige stilk. Vidste du godt, at rabarber faktisk er en grøntsag? Så der er altså ingen undskyldning for ikke lige at smovse lidt ekstra rabarber, når nu de er der.

Jeg har altid kun spist rabarber, når de var klædt af en masse sødme, indtil jeg blev voksen. Nu spiser jeg nemlig også rigelige mængder lun salat med rabarber og rabarberkylling i karry. Det er seriøst lækkert.

Har du prøvet at bruge rabarberne i det salte køkken?

rhubarb curd
Reklamelinks er markeret med*
rhubarb curd

Rhubarb curd – Smørbar rabarber creme

5 fra 5 stemmer
Forberedelse10 min
Tilberedelse30 min
I alt40 min

Ingredienser

  • 2 æg
  • 2 dl sukrin * ((Dette kan erstattes af 2 1/2 dl sukker))
  • 5 dl røde rabarber ((jo rødere rabarberne er, jo flottere bliver din rhubarb curd))
  • ½ dl vand
  • 2 spsk citronsaft
  • 50 g kold smør ((rigtig smør, gerne Lurpak))

Tilberedelse

  • Pisk æggene med 1 1/2 dl sukrin i en stor skål.
  • Skyl rabarberne grundigt og skær men i meget små stykker, jo mindre du skærerne dem, jo nemmere er det at få en glat rhubarb curd.
  • Kom rabarberne i en gryde, sammen med 1/2 dl Sukrin sukrin og 1/2 dl vand. Bring rabarberne i kog, og skru derefter ned til middel varme. Lad det koge i 7-8 minutter, indtil rabarberne er bløde.
  • Tag gryden af varmen, og blend med et stablender til massen er glat, tilføj citronsaft undervejs.
  • Vend rabarbermassen forsigtigt sammen med de piskede æg. Hæld derefter blandingen tilbage i gryden, og tænd for middel varme igen. Bring massen i kog imens du konstant rører i gryden, indtil den er tyk, dette tager ca 10 minutter. 
  • Tag gryden af varmen. Skær smøren ud i 6 stykker. Kom et stykke i rabarbermassen ad gangen, mens du rører rundt. Fortsæt indtil du har en glat rhubarb curd. Lad den køle helt af før servering.
Udskriv opskrift Gem på Pinterest

Sense håndfuldsfordeling af rhubarb curd:

Hf 1+2: rabarber.
Hf 3: æg.
Hf 4: intet.
Fedt: smør.
Smagsgiver / Gratis: citronsaft, sukrin.

Hele portionen indeholder i alt, to håndfulde grøntsager (hf 1+2) en håndfuld protein (hf 3), og 4 spsk. fedt. Det er derfor op til dig selv, hvor meget du egentlig vil spise.

Vælger du at spise en fjerdedel af rabarber cremen, har du derud over plads til 1 1/2 håndfuld grøntsager (hf 1+2), 3/4 håndfuld protein (hf 3), 1 håndfuld stivelse (hf 4) og 2 spsk. fedt.

Få mere inspiration

  • Alle opskrifter, Dips og dyppelse, Efterår, Forår, Morgenmad og brunch, Sense opskrifter kage og søde sager, Sommer
Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og få de nyeste opskrifter direkte i din indbakke
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

2 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments
Relaterede indlæg
Iskold kaffe shake med saltkaramel proteinpulver

Kaffe shake med saltkaramel

Sproed-blomkaalssalat-med-mango_mariasilje

Sprød blomkålssalat med mango

Tortellini salat med mozzarella, pesto og grønt.

Tortellini salat med mozzarella og soltørrede tomater

En skålfuld af saftigt asiatisk pulled pork - Perfekt til bao

Asiatisk pulled pork

Vinter kålsalat

Vinter kålsalat med granatæble

Tomattaerte-med-basilikum_mariasilje

Tomattærte med basilikum

Blomkål med hvid bønnecrem

Blomkål med hvid bønnecreme

Nem hummus med spidskommen og hvidløg

Open
Nem hverdagsmad 🤩

Reklame for @nemligcom 

@nemligcom har som noget helt nyt lanceret en måltidskasse i samarbejde med Thomas Rode og @rigtigmad.dk 🤩

Det er en måltidskasse med fokus på økologi og dyrevelfærd, spækket med færdigretter der smager virkelig godt! 😄

Måltidskassen er oplagt i en travl hverdag hvor overskuddet til at stå i køkkenet måske er minimalt, og maden derfor skal være nem, men uden at gå på kompromis med smag og kvalitet 🥰

Inden spisetid skal du blot varme maden i ovn og gryder som anvist på pakke, og så er du ellers klar til at sætte tænderne i de lækre retter.

Er du også fan af måltidskasser i hverdagen?

@allersparksdanmark #farmtotable #måltidskasse #aftensmad #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundmad #hverdagsmad #økologi #dyrevelfærd #sensekost #færdigretter #nemligcom
Open
Kan du li’ champignoner? 😄

Hvis svaret er ja, så er jeg sikker på, at du vil elske denne champignontærte, den smager nemlig helt fantastisk!

Men ud over at smagen sidder lige i skabet er der også andre fordele ved at spise den.

De lækre champignoner indeholder nemlig nogle rigtig gode egenskaber, læs bare med her 👇🏻
- da de primært består af vand er de kalorielette.
- få kulhydrater.
- fedtfattige.
- højt indhold af protein.
- ingen kolesterol.
- højt fiber indhold.
- rige på vitaminer og mineraler, deriblandt D-vitamin.

Det er blot nogle at fordelene ved at spise champignoner, desuden kan du også reducere kødforbruget pga smag og konsistens i svampene, hvad mere kan vi be’ om? 😄

#Mariasilje #instagramklubben #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #champignon #tærte
Open
Egyptisk kylling i fad, er den oplagte ret næste gang du inviterer gæster 🥰

Kyllingen er saftig, har knasende sprødt skind, samt syre og sødme. Det er en skøn ret, som både forkæler dine øjne og smagsløg. Og så er det faktisk men yndlings ret med kylling 🤤🤩

Jeg har flottet mig i dag, og foræret dig opskriften direkte her på insta, du skal blot swipe mellem billederne 😉 Velbekomme!

#Mariasilje #instagramklubben #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #kylling #kyllingifad
Open
Er du klar til fastelavnsbollerne? 🎭⁠
⁠
De begyndte allerede for en uges tid siden at florere her på insta, og jeg kan også se at de nu er at finde hos den lokale bager 😄⁠
⁠
Har du lyst til at give dig i kast med at lave hjemmebagte fastelavnsboller så finder du mine bedste opskrifter inde på bloggen 🥰⁠
⁠
Der er både den klassiske med creme og syltetøj, en med pistacie, en vandbakkelse med kaffeskum og en low carb med creme hvis du køre en sundere januar 😄⁠
⁠
#Mariasilje #instagramklubben #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #fastelavn #fastelavnsboller
Open
Jeg er stor fan af at handle hos nemlig.com særligt når der skal handles lidt ekstra ind 😄

Reklame for @nemligcom

Det er så nemt at lægge de ønskede varer i kurven, og så er der endda mulighed for at få udvalgte varer til priser som hvis du handlede i Rema1000.

Desuden kan du med blot et enkelt klik lægge varerne til en hel opskrift i kurven, så du ikke selv skal lede efter alle råvarerne enkeltvis. Det er altså både mega nemt og hurtigt 🤩

Når du har “handlet” er det blot at vælge hvornår du ønsker at få varerne leveret. Nemmere bliver det altså ikke 😄

Er du også glad for at handle hos Nemlig.com?

@allersparksdanmark #Mariasilje #instagramklubben #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #nemligcom #nemlig
Open
Rigtig godt nytår, lad os håbe at 2023 bliver helt fantastisk, med endnu mere at det der gør os glade 🥳🤩

#instagramklubben #instagramakademiet #farmtotable #jomfruhummer #suppe #deldinmad #nytår #madinspiration #oksemørbrad #selleri #grøntsager #fest #festmad #læsø #confetti #festogfarver
  • Pinterest
  • Facebook
  • Instagram
  • Email
Opskrifter
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad og brunch
  • Kolde og varme drikke
  • Brød og boller
Sense Opskrifter
  • Alle Sense opskrifter
  • Sense morgenmad
  • Sense frokost
  • Sense aftensmad
Sæson
  • Forår
  • Sommer
  • Efterår
  • Vinter
Find rundt
  • Forside
  • Om Maria Silje
  • Artikler

Powered by Bloggerspace

© 2014 - 2023 Mariasilje.dk. All right reserved.