Annonce

Kaffe granola – Müsli med et strejf af Nespresso kaffe

Kaffe granola - mocca musli

For mit vedkommende, starter dagen aller bedst, med en god kop Nespresso kaffe. Og en mættende morgenmad, selvfølgelig.
Særligt er jeg ret glad for at kombinere de to ting, og lave morgenmad med kaffesmag, som her, hvor jeg har lavet en kaffe granola. Det er en granola med en blid kaffesmag, så du behøver altså ikke er være til dyb intens espresso for at spise den.

Jeg spiser ret ofte granola til morgenmad, enten med mælk på, eller oven på en god vaniljeskyr. Det giver en rigtig god start, og så er det bare lækkert med den aromatiske kaffesmag.

Her i efteråret, lancerede Nespresso et nyt kaffestem, det kan du naturligvis læse mere om lige her, hvor du også får opskriften på en cremet cashew spread med kaffe smag.

Aluminiumskapsler bliver genanvendt

Nespresso vertuo kapslerne, er ligesom Nespresso original, lavet af 100 procent genanvendeligt aluminium. Det synes jeg personligt er ret genialt. Vidste du for eksempel at dine brugte Nespresso kapsler kan blive til en kuglepen, en lommekniv eller sågar en cykel?
– Så husk at aflevere dem til genanvendelse i din nærmeste nespresso boutiqe.

Find flere opskrifter med Nespresso kaffe her:

Kaffe granola - mocca musli
Kaffe granola - mocca musli

Kaffe granola – Müsli med et strejf af Nespresso kaffe

5 fra 5 stemmer

Ingredienser

Tilberedelse

  • Hak mandler og cashewnødder groft, og kom dem i en skål sammen med havregryn, chiafrø og hørfrø.
  • Bryg en kop kaffe med ‘fortado’ kapslen, opløs agavesirup og vaniljepulver deri.
  • Hæld kaffen sammen med mandler, cashewnødder, havregryn, chiafrø og hørfrø. Vend det godt sammen, og fordel det på en bageplade beklædt med bagepapir.
  • Bag Granolaen i ovnen i 40-50 minutter ved 100 grader varmluft. Sørg for at vende rundt i granolaen med en ske  hvert 10. minut, så den bliver tør.
  • Når granolaen er taget ud af ovnen, hældes den op i en stor skål og køles helt af. Rør gerne rundt i granolaen med jævne mellemrum, så den bliver kold og sprød.
  • Når granolaen er blevet helt kold, blandes kokosflager og hakket hvid chokolade sammen med. 
  • Opbevar din færdige kaffe granola i en lufttæt beholder.
  • Serveringsforslag:
    Spis din kaffe granola som knas oven på skyr eller yoghurt, eller i en skål med mælk eller plantemælk på.
Fik du lavet opskriften?Så ville jeg elske at høre hvordan det gik! Skriv en kommentar her på bloggen, eller tag @mariasilje på instagram.

Sense håndfuldsfordeling af kaffe granola

Hf 1+2: intet.
Hf 3: intet.
Hf 4: havregryn.
Fedt: cashewnødder, mandler, chiafrø, hørfrø, kokosflager.
Smagsgiver / Gratis:  agavesirup, nespresso kaffe, vaniljepulver.
Nydelse: hvid chokolade.

Jeg vil anbefale at du spiser en deciliter af denne kaffe granola, og tæller den som en halv håndfuld stivelse (hf 4) samt 3 spiseskefulde fedt.

Det giver dig plads til at freestyle med to håndfulde grøntsager (hf 1+2), en håndfuld protein (hf 3) og en halv håndfuld stivelse (hf 4).

Det betyder altså, at du kan spise en portion skyr med granola og bær. og to håndfulde grøntsager.

Kaffe granola - mocca musli
Del med nogen du holder af
Abonner
Giv besked om
2 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments