Kaffe granola – Müsli med et strejf af Nespresso kaffe

kaffe-granola-musli-med-et-strejf-af-nespresso-kaffe

For mit vedkommende, starter dagen aller bedst, med en god kop Nespresso kaffe. Og en mættende morgenmad, selvfølgelig.
Særligt er jeg ret glad for at kombinere de to ting, og lave morgenmad med kaffesmag, som her, hvor jeg har lavet en kaffe granola. Det er en granola med en blid kaffesmag, så du behøver altså ikke er være til dyb intens espresso for at spise den.

Jeg spiser ret ofte granola til morgenmad, enten med mælk på, eller oven på en god vaniljeskyr. Det giver en rigtig god start, og så er det bare lækkert med den aromatiske kaffesmag.

Her i efteråret, lancerede Nespresso et nyt kaffestem, det kan du naturligvis læse mere om lige her, hvor du også får opskriften på en cremet cashew spread med kaffe smag.

Genanvendelse:

Nespresso vertuo kapslerne, er ligesom Nespresso original, lavet af 100 procent genanvendeligt aluminium.
– Så husk at aflevere dem til genanvendelse i din nærmeste nespresso boutiqe.

 

Musli-med-et-strejf-af-Nespresso-kaffe_mariasilje

Musli-med-et-strejf-af-Nespresso-kaffe_mariasilje

5 fra 1 stemme
Kaffe granola - mocca musli
Kaffe granola - Müsli med et strejf af Nespresso kaffe
Ingredienser
  • 5 dl havregryn
  • 1 1/2 dl usaltede cashewnødder (grofthakket)
  • 1 1/2 dl mandler (grofthakket)
  • 1 dl chiafrø
  • 1 dl hørfrø
  • 8 spsk agavesirup
  • 1/4 tsk vaniljepulver
  • 1 Nespresso Vertuo kapsel i varianten 'Fortado'
  • 1 1/2 dl kokosflager
  • 85 g hvid chokolade (hakket)
Sådan gør du
  1. Hak mandler og cashewnødder groft, og kom dem i en skål sammen med havregryn, chiafrø og hørfrø.

  2. Bryg en kop kaffe med 'fortado' kapslen, opløs agavesirup og vaniljepulver deri.

  3. Hæld kaffen sammen med mandler, cashewnødder, havregryn, chiafrø og hørfrø. Vend det godt sammen, og fordel det på en bageplade beklædt med bagepapir.

  4. Bag Granolaen i ovnen i 40-50 minutter ved 100 grader varmluft. Sørg for at vende rundt i granolaen med en ske  hvert 10. minut, så den bliver tør.

  5. Når granolaen er taget ud af ovnen, hældes den op i en stor skål og køles helt af. Rør gerne rundt i granolaen med jævne mellemrum, så den bliver kold og sprød.

  6. Når granolaen er blevet helt kold, blandes kokosflager og hakket hvid chokolade sammen med. 

  7. Opbevar din færdige kaffe granola i en lufttæt beholder.

  8. Serveringsforslag:
    Spis din kaffe granola som knas oven på skyr eller yoghurt, eller i en skål med mælk eller plantemælk på.

Fordeling i Sense-spisekassen

Fordeling i SENSE:

Hf4: havregryn.
Fedt: cashewnødder, mandler, chiafrø, hørfrø, kokosflager
Smagsgiver:  agavesirup, nespresso kaffe, vaniljepulver
Nydelse: hvid chokolade

Find flere opskrifter med Nespresso kaffe her:

 

Musli-med-et-strejf-af-Nespresso-kaffe_mariasilje


 

Hvis du har nogle spørgsmål, eller kommentarer til mine indlæg, finder du et kommentarfelt herunder. Jeg elsker når i deler jeres meninger og tanker med mig, og jeg er meget taknemmelig for at i tager jer tid til det.

Hvis du giver dig i kast med mine opskrifter, så brug endelig hashtagget #MariaSilje så jeg kan følge med hos dig, det er så hyggeligt.

Kærlig hilsen

Maria Silje

2 Comments

  1. Kathleen

    Kære Marias,je. Jeg vil høre om jeg kan bruge instant kaffe istedet for nesptesso kaffe ?
    Tak for at du deler
    Med venlig hilsen Kathleen Feddersen

    08 . dec . 2018
    • Maria Silje

      Hej Kathleen.
      Det kan du sagtens 🙂

      kh maria silje

      10 . dec . 2018

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »