Fastelavnsboller – Vandbakkelser med kaffeskum

fastelavnsboller-vandbakkelser-med-kaffeskum

I søndags var alle sociale medier oversvømmet med den ene lækre og mundvandsdrivende omgang fastelavnsboller efter den anden. I næsten alle tænkelige afskygninger. Dog syntes jeg, at der var særligt én version som manglede. Jeg er opvokset med vandbakkelser med en klat syltetøj og flødeskum inden i, og toppet med glasur. Det var min farmor der brillierede hvert eneste år. Jeg nåede heldigvis og lære hvordan de helt rigtige vandbakkelser skulle laves, for nu er hun næsten blind og begiver sig derfor ikke i kast med de store køkkenprojekter.

Jeg elsker næsten alt hvad der indeholder smagen af kaffe, derfor lå den til højrebenet at give mig i kast med en opskrift på vandbakkelser med kaffeskum. Jeg synes de blev helt perfekte, og drømmemanden sagde sågar at det var en af de bedste fastelavnsboller han har fået. Det må da siges at være en succes.

Selvom jeg har lavet dem som fastelavnsboller, synes jeg sagtens de kan bruges som kage hele året rundt, og jeg har da også kommet til at love kæresten at lave dem igen snart, haha.

Fastelavnsboller-vandbakkelser-med-kaffeskum

0 fra 0 stemmer
Fastelavnsboller-vandbakkelser-med-kaffeskum
Vandbakkelser med kaffeskum
Antal: 6 stk
Ingredienser
Vandbakkelser:
  • 1 1/2 dl vand
  • 75 g smør
  • 1 tsk sukrin eller sukker, hvis du er ligeglad med at spise sukker
  • 1 knsp salt
  • 75 hvedemel
  • 3 små æg
Kaffeskum:
  • 1 espresso shot af Dulsäo do Brasil fra Nespresso
  • 2 dl piskefløde
  • 2-3 spsk sukrin melis eller flormelis, hvis du er ligeglad med at spise sukker
Pynt:
  • Glasur
  • Sølvstøv og Salade de fleur tørrede blomster fra Mill&Mortar
Sådan gør du
  1. Tænd ovnen på 200 grader alm ovn, så den kan varme op imens du laver dejen.


  2. Kog smør og vand i en lille gryde, den skal dog være stor nok til at du kan piske med et piskeris. Tilsæt hvedemel, sukrin og salt. Rør i dejen med et piskeris i 3 minutter ved høj varme, men pas på den ikke brænder på. Tag dejen af varmen, og lad den køle af et oar minutter.


  3. Tilføj ét æg til dejen, ad gangen, og pisk det grundigt ind i dejen, før di tilsætter det næste. Dejen skal ende med at være en blank og dejligt blød.


  4. Kom dejen i en sprøjtepose og lav 6 lige store boller i den ønskede form. Jeg lavede dem aflange, men du kan også lave dem runde. Sørg for at der er afstand imellem bollerne da de hæver.


  5. Bag bollerne i ovnen ved 200 grader almindelig ovn, i 30 minutter. Det er MEGET vigtigt, at du ikke åbner lågen til ovnen, da du så risikere at de falder sammen. Når de er bagt færdige, tager du den ud og lader dem køle helt af på en rist.


Kaffeskum:
  1. Imens bollerne køler af, brygger du et espresso shot af Nespressos Dulsäo do Brasil, og lader det køle helt af.


  2. Når kaffen er blevet kold, kommes den i en skål sammen med piskefløde og sukrin melis, og piskes til en mellemblød flødeskum.


  3. Skær bollerne halvt op, så de er lukkede på den ene side, og fordel kaffeskummet i bollerne, jeg bruger en sprøjtepose til at fordele det.


  4. Pynt fastelavnsbollerne med glasur (lavet af halv sukrin melis og halv flormelis, da ren sukrin melis får en meget kold smag. Drys lidt sølvstøv og tørrede blomster på til sidst, og server de lækre vandbakkelser med kaffeskum.


 

Flere skønne fastelavnsboller:

SENSE fordeling:
Jeg vurderer at det er fornuftigt at tælle én fastelavnsbolle som en hel hf4 samt 3 spsk fedt.

Hf3: æg
Hf4: hvedemel
Fedt: smør, piskefløde
Smagsgiver: sukrin, salt, Dulsäo do Brasil fra Nespresso, sukrin melis, glasur, sølvstøv, salade de fleur


 

Hvis du har nogle spørgsmål, eller kommentarer til mine indlæg, finder du et kommentarfelt herunder. Jeg elsker når i deler jeres meninger og tanker med mig, og jeg er meget taknemmelig for at i tager jer tid til det.

Hvis du giver dig i kast med mine opskrifter, så brug endelig hashtagget #MariaSilje så jeg kan følge med hos dig, det er så hyggeligt.

Kærlig hilsen

Maria Silje

1 Comment

  1. Stefan

    Ja det har jo entlig ikke med fastalavn at göre, men meget godt hele året, som de har hos alle bager, för som kringler, men nu mest i kager, som bannan horn, men det er godt nok mer ( Petit-choux ) som er nästen samme måde og dej, vanbagelse er mer så den blir lidt skorpig og kakkelret, i Sverige kalles den runde med sylt og flöde krem i for en marie bolle, den anden som din, en banan bakelse, men osse der er den hos alle året runt,, til fastelavn er det en fastabulle eller “Semler,” samme bolle, men åbnet og marsipan og flödeskum i mellem, og puddersukker på låvet, (toppen) he he, men de er osse gode med lidt kaffe smag eller cakao.. mums,, dine ser da gode ud,, ska lave dem näste gang,

    28 . mar . 2018

Skriv en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »