Skip to content
  • Forside
  • Alle opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Brød og boller
    • Tema
  • Sense opskrifter
    • Sense opskrifter morgenmad
    • Sense opskrifter frokost
    • Sense opskrifter aftensmad
    • Sense opskrifter med kylling
    • Sense opskrifter med oksekød
    • Sense opskrifter med fisk og skaldyr
    • Sense opskrifter kage og søde sager
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Pinterest Facebook Instagram Email
Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og få de nyeste opskrifter direkte i din indbakke
Maria Silje | Mad blog
  • Forside
  • Alle opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Brød og boller
    • Tema
  • Sense opskrifter
    • Sense opskrifter morgenmad
    • Sense opskrifter frokost
    • Sense opskrifter aftensmad
    • Sense opskrifter med kylling
    • Sense opskrifter med oksekød
    • Sense opskrifter med fisk og skaldyr
    • Sense opskrifter kage og søde sager
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Maria Silje | Mad blog

Blomkålssalat med hasselnødder og brombær

Gå til opskrift Udskriv
Blomkålssalat med hasselnødder og brombær

Knasende sprød blomkålssalat med hasselnødder, brombær og brøndkarse er en virkelig lækker og nem salat. En salat med rå blomkål er tæt på det nemmeste at lave. Og vendt i den bedste solbærdressing smager den så englene synger.

Jeg serverede den rå blomkålssalat med hasselnødder for et par gæster sammen men den bedste mørbradgryde. De fleste ville nok ikke umiddelbart spise salat sammen med mørbradgryde, men det er altså utrolig dejligt at få en sprød salat til sådan en varm gryderet.

Blomkålssalat med hasselnødder og brombær
Blomkålssalat med hasselnødder og brombær
Blomkålssalat med hasselnødder og brombær

Salat med blomkål

Måske ved du allerede at jeg er ret glad for blomkålssalater, eller faktisk bare blomkål i al almindelighed. Prøv blandt andet at tjekke denne blomkålssalat med feta og sennepsdressing eller denne salat med blomkål og mango.

Bortset fra de sprøde salater med blomkål, kan den skønne grøntsag bruges til så mange gode ting.

Jeg er også svært glad for at lave sovs og gryderetter med blomkål, eller helt enkelt, bage blomkålen i ovnen til det får en let karamelliseret overflade. Dét er bare godt!

Du kan nok høre at blomkål har mange muligheder, jeg har samlet nogle af mine favorit opskrifter med blomkål lige her.

Blomkålssalat med hasselnødder og brombær
Reklamelinks er markeret med*
Blomkålssalat med hasselnødder og brombær 1

Blomkålssalat med hasselnødder og brombær

Smagfuld, sprød og virkelig lækker blomkålssalat med salte hasselnødder og søde brombær. Den kan både serveres til hverdag, og for gæsterne
5 fra 4 stemmer
Antal: 4 personer
Tilberedelse10 min

Ingredienser

  • 1 blomkål
  • 12 brombær
  • 50 g hasselnødder
  • 1 bundt brøndkarse
  • en halv tsk olivenolie*
  • salt

Dressing

  • 2 spsk solbæreddike (jeg køber min i Lidl, alternativt kan du bruge æbleeddike og en spsk. solbærsaft)
  • 2 spsk olivenolie*
  • 1 tsk agavesirup*
  • 1 tsk citronsaft
  • salt og peber

Tilberedelse

  • Skyl blomkålen og skær den i tynde skiver på et mandolinjern. Har du ikke det, kan du sagtens skære det med en god kniv, det er bare nemmere at skære det tyndt på et mandolinjern.
  • Skyl og halvér brombærrene.
  • Rist hasselnødderne på en varm pande med en halv teske olivenolie og lidt salt.
  • Skyl og hak brøndkarsen groft.

Dressing

  • Pisk solbæreddike, agavesirup og citronsaft sammen, og tiføj olivenolie lidt ad gangen imens du pisker. Så får en en tykkere dressing. Smag til med salt og peber.
  • Vend til sidst blomkål, hasselnødder, brombær, brøndkarse og dressing sammen og server den i en pæn skål.
Udskriv opskrift Gem på Pinterest

Sense håndfuldsfordeling af blomkålssalat med hasselnødder og brombær

Hf 1+2: blomkål, brombær, brøndkarse.
Hf 3: intet.
Hf 4:intet.
Fedt: hasselnødder, olivenolie.
Smagsgiver / Gratis: salt, peber, solbæreddike, agavesirup, citronsaft.

Næringsindhold
Blomkålssalat med hasselnødder og brombær
Indhold per portion
Kalorier (kcal) 183.5 Kalorier fra fedt 137
% Dagligt indtag*
Fedt 15.25g23%
Kulhydrater 7.5g3%
Fibre 4.5g19%
Protein 4.5g9%
* De daglige procent-værdier er baseret på en diæt med 2000 kalorier.

Hvor meget blomkålssalat kan du spise?

Jeg har beregnet opskriften på blomkålssalat hasselnødder og brombær til 4 personer. Spiser du en fjerde af salaten får du derfor cirka to håndfulde grøntsager og frugt (hf 1+2) og to spiseskefulde fedt.

Hvad bør du spise ved siden af?

Ved siden af salaten vil det være fornuftigt at spise en håndfuld protein (hf 3), en håndfuld stivelse (hf 4) og eventuelt en enkelt spiseksefuld fedt. På den måde vil du ende ud med en fyldt spisekasse efter sense modellen.

Få mere inspiration

  • Alle opskrifter, Efterår, Salater og andet tilbehør, Sense opskrifter aftensmad, Sense opskrifter frokost, Sommer
Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og få de nyeste opskrifter direkte i din indbakke
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Relaterede indlæg
Bløde pg luftige hjemmebagte gammeldags fastelavnsboller med pistacie og chokoladeglasur

Fastelavnsboller med pistacie

Jordbaertaerte-uden-tilsat-sukker

Jordbærtærte – uden tilsat sukker

Rejecocktail-med-rygeostcreme_mariasilje

Rejecocktail med rygeost

Koteletter i fad med grøntsager - rød peberfrugt, majs, champignoner

Koteletter i fad med grøntsager

Koldhævede grovboller

Koldhævede grovboller med havregryn og solsikkekerner

Nem persillepesto

Persillepesto med solsikkekerner

Nem og enkelt karrykål med oksekød.

Karrykål med oksekød

Lun-efteraarssalat-med-palmekaal_mariasilje9

Lun efterårssalat med palmekål

Open
Jeg elsker sommerens udvalg af råvarer, det er nemlig nu at alle de søde og syrlige sommerbær bliver modne🍓🫐🍒

Måske er du så heldig, at du har dine egne bær buske og jordbærplanter i haven. Hvis ikke, så kan de heldigvis også findes i supermarkedet, om ikke andet, så på frost 😉

Og hvilken bedre måde at skyde sommermånederne i gang, end ved at lave en portion rødgrød med fløde, helt uden tiltalt sukker 🥳☀️🍒

Snup min opskrift på hjemmelavet rødgrød med fløde via linket i min profil ✌🏻

#Mariasilje #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #rødgrød #rødgrødmedfløde #sommermad
Open
I dag går turen endnu engang til skønne Bornholm, og jeg glæææder mig 🥰☀️

Hvid du også snart skal til solskinsøen, så snup min guide til intet mindre end 23 steder du skal spise på Bornholm 🐟

Guiden finder du via linket i mon profil ✌🏻

#Mariasilje #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #solovergudhjem #bornholm #sild
Open
I dag er det hele 4 år siden, at min mand og jeg sagde “JA” til hindanden i Danmarks nok smukkeste @grundtvigskirke, og i dag fejre vi dagen på bedste tænkelige måde 🥰

Med en fridag, i selvskab med hinanden, LÆKKER mad og comedy i aften 🥳

Vi snuppede den bedste og mest overraskende frokost hos @capacph, hvor Emil selvfølgelig skulle prøve deres vanvittigt lækre bøfsandwich. Jeg fik lyngrillet laks med karseis, det smagte intet mindre end fantastisk, og karseisen var et både smukt og overraskende lækkert element, til en ellers ret enkel ret 🤩

Desserten bød på jordbær til Emil, og rabarber til mig, og vi var begge meget enige om, at det er de bedste desserter vi har smagt 🤤

Et lille tip hvis du spiser hos @capacph, deres lichi lemonade smager vanvittigt, og sådan helt perfekt blomster agtigt 🌸

#capacph #instagramakademiet #laks #bøfsandwich #karse #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #rabarber #grøntsager #jordbær #scandisensediet #sensekost #bryllupsdag @caspersobczyk @emil.louis1892
Open
Var det noget med en portion skipper skræk vafler? 🍃

Jeg er svært glad for de her knald grønne vafler, både fordi de smager af spinat, og fordi det helt ærligt er ret så hyggeligt at stå og bage vafler 🤩

Når jeg laver den her hjemme, topper vi dem altid med lige det vi hver især lyster, jeg synes at laks, creme cheese, avocado, dild og salat passer virkelig dertil 🥳🥰

Hvad ville du spise oven på sådan en lækker spinatvaffel?

Jeg har været i det gavmilde hjørne i dag, og givet jer hele opskriften her på IG, du skal bare swipe mellem billederne ✌🏻

#Mariasilje #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #spinat #spinatvafler #vafler
Open
Svampede, luftige og mega lækre proteinrige bananmuffins 🧁🍌

Jeg ELSKER banankage og jeg elsker når den rent faktisk også er nærende og har et ekstra skud protein i sig 💪🏻

De her bananmuffins fungerer rigtig godt både til eftermiddagskaffen når gæsterne kigger forbi eller som et lækker mellemmåltid helt uden tilsat sukker 🥳

Snup opskriften via linket i min profil ✌🏻

#Mariasilje #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #banan #bananmuffins  #proteinmuffins #protein #vægttab #gastricsleeve
Open
Spiser du hveder torsdag aften (dagen før store bededag) eller fredag (på store bededag)? 

I gamle dage var Store Bededag sådan en helligdag hvor alle skulle holde fri fra arbejde, indtil gudstjenesterne var ovre. Det betød, at bageren ikke kunne bage brød, og dermed måtte bage og sælge brødet aftenen i forvejen.

Dagen efter, på Store Bededag, kunne man så skære hvedeknopperne over, og riste dem, så de blev sprøde som tvebakker 😄

Jeg spiser dem nu gerne både aftenen før og på dagen, og uanset hvornår du spiser dine hveder finder du min bedste opskrifter på lækre hveder via linket i min profil 😄

#Mariasilje #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #hveder #hvedeknopper #storebededag
  • Pinterest
  • Facebook
  • Instagram
  • Email

Powered by BloggerSpace

© 2014 - 2022 Mariasilje.dk. All right reserved.